Hvaler

Hvaler trekker Rygge-støtte

Hvaler kommune vil likevel ikke gi 3 kroner per innbygger til selskapet Rygge Airport. Vedtaket forutsatte at alle de andre østfoldkommunene sa ja. I går sa Halden kommune at de ikke har penger til å støtte flyplassprosjektet, og dermed trekker også Hvaler seg.

Gammelt vann-nett i Askim

Askim har det eldste vannledningsnettet i Østfold. KOSTRA-tallene som kom i går viser at vannledningene i snitt er 74 år gamle. Hvaler har de nyeste vannledningene med en snittalder på 15 år.
Les mer om Askim og Østfold.
Gir opp tilknytningsavgift
Hvaler anker ikke lagmannsrettsdommen om tilknytningsavgifter for rorbuer. Det vedtok formannskapet i går. Flere eiere av seksjonerte hytter gikk til sak mot kommunen fordi de nektet å betale for å bli knyttet til det kommunale vann- og kloakknettet, siden det allerede var betalt for dette før rorbuene ble seksjonert ut.
Gamle vannledninger i Askim
Askim er den kommunen i Østfold med de eldste vannledningene. 74 år er snittalderen, viser Kostratallene fra Statistisk sentralbyrå. Hvaler har de nyeste vannledningene med en snittalder på 15 år.

Dårligst resultat i Hvaler

Rømskog, Marker og Våler kommuner leverte det beste resultatet i fjor. Hvaler hadde det dårligste. Der var kostnadene 0,6 prosent høyere enn driftsinntektene.
Les mer om Hvaler, Marker og Våler.
En skadet i trafikkuhell på Hvaler
To biler er involvert i trafikkuhellet på fylkesvei 108 på Spjærøy på Hvaler. Brannvesenet meldte tidligere at ulykken var på Vesterøy. En person er lettere skadet, melder politiet.
Les mer om Hvaler, Spjærøy og Vesterøy.
Trafikkulykke på Hvaler
Fredrikstad brannvesen har rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 108 på Vesterøy på Hvaler.
Les mer om Hvaler og Vesterøy.
Mener kommunen bør anke
Hvaler kommune bør anke saken om tilknytningsavgift til Høyesterett, mener rådmannen. 30 sjøboder ble i 1999 til 2002 oppført av et selskap som senere gikk konkurs. Nye eiere seksjonerte ut sjøbodene, og to rettssinstanser har nå sagt nei til at Hvaler kommune kan kreve avgift for å koble seg på vann- og klooakknett fra hver enkelt sjøbod. Rådmannen mener at Lagmannsretten har gjort flere feil i sin vurdering.
1,9 millioner til veteranskip
Tre veteranbåter i Østfold får pengestøtte fra Riksantikvaren i år. 1,9 millioner kroner fordeles på slepebåten Fix, lokalskipet Hvaler og seilskuta Jelse. Riksantikvaren har delt ut 60 millioner kroner til fartøyvern i 2017.
Ber folk om å slutte å kaste ting i do
I Hvaler er en hundre meter lang strand blitt ryddet systematisk i fem år, og resultatet er nedslående. Over 90 prosent av det de plukker er plast.
Redningsskøyta på oppdrag
Redningsskøyta Horn Rescue har rykket ut til en båt som har fått problemer med roret i tåka på Hvaler.
Les mer om Hvaler.
Beruset 16-åring kjørte bil
Politiet stanset natt til søndag en beruset 16-åring bak rattet på Hvaler. – Det er sjelden vi stanser så unge i biler, sier politiet.
Les mer om Hvaler.
Hvaler blir uten minibank
Dnb fjerner nå minibanken på Hvaler. For seks år siden planla banken å gjøre det samme, men ga etter for press fra lokalpolitikere og befolkningen og lot minibanken stå. Det skriver Fredriksstad Blad. Ordfører Eivind Borge er ikke fornøyd med beslutningen, men sier til avisa at det er en kamp han velger ikke å ta.
Les mer om Fredriksstad Blad og Hvaler.
Slipper straff for NAV-sinne
En mann i slutten av 40-årene slipper bot etter trusler mot ansatte på NAV på Hvaler. Mannen reagerte kraftig da han fikk avslag på sosialhjelp høsten 2015. Tingretten mente reaksjonen var berettiget, siden mannen fikk medhold hos Fylkesmannen i at han skulle ha sosialhjelp. Han får likevel en prøvetid på to år.
Les mer om Fylkesmannen, Hvaler og NAV.
Har dratt fra Hvaler for å fange fisk i Romsdalskysten
Vinterens sildefiske går mot slutten. Gjengen på båten Spjæringen senior fra Hvaler hadde i dag siste mulighet til å få med seg fisk fra Romsdalskysten.
Aftenbladet mener: Sekken på, redd en hval!
Det er lite som vekker mer miljøengasjement i oss enn søte seler og stranda hvaler.
Siden torsdag ble 650 hvaler strandet. Nå er rundt 240 reddet
Hvalstrandingen i New Zealand er fortsatt et mysterium.
Les mer om New Zealand.
Reddet 240 strandede hvaler på New Zealand
Rundt 240 grindhvaler er svømt ut i havet etter en enorm redningsaksjon på New Zealand. Mer enn 500 frivillige har jobbet i to døgn for å redde hvalene.
Les mer om New Zealand.
Først strandet 416 hvaler på stranda. Lørdag kom 240 til
Hvalstrandingen i New Zealand er fortsatt et mysterium.
Les mer om New Zealand.
Først strandet 416 hvaler på stranda. I dag kom 240 til
Hvalstrandingen i New Zealand er fortsatt et mysterium.
Les mer om New Zealand.
– Vi har vasset i isopor altfor lenge
Isopor i havet har blitt et stort problem. Nå har avdelingsleder i Skjærgårdstjenesten på Hvaler, Eivind Børresen, startet et nasjonalt opprop for å forby isopor i materialer som brukes i og på sjøen.
400 hvaler strandet på New Zealand
Frivillige kjemper for å redde overlevende grindhvaler etter at 400 av dem strandet sør i New Zealand. 300 av hvalene er allerede døde.
Les mer om New Zealand.
Klager på at lensmann blir borte
Hvaler kommune klager på at lensmannskontoret skal legges ned. Det skriver kommunen i et brev til Politidirektoratet, forteller ordfører Eivind Norman Borge (Frp). Politidirektoratet bestemte tidligere i år at lensmannskontorene i fylket skal legges ned.
400 hvaler strandet på New Zealand
Frivillige kjemper for å redde overlevende grindhvaler etter at 400 av dem strandet sør i New Zealand. Tre firedeler av hvalene er allerede døde.
Les mer om New Zealand.