Hvaler

Sprengningsuhell på Hvaler

Politiet i Fredrikstad har vært på Vesterøy Hvaler i forbindelse med et sprengningsuhell ved Kiwi. Sten fra sprengningen har truffet bygningen og påført denne skade. Ingen personskade. Politiet har foretatt undersøkelse, og personell fra Hvaler kommune er på stedet for vurdering

Leter etter to savnede

Frivillige dykkere og folk med båter skal i dag ut og søke etter to personer som har vært savnet i Fredrikstad i flere dager. Søket vil foregå fra ferjeleiet på Sellebakk i Fredrikstad og til Hvaler.
Les mer om Fredrikstad, Hvaler og Sellebakk.
Bil kjørte i stolpe på Hvaler
En bil har kjørt av veien og inn i en stolpe ved Økholmen på Vesterøy på Hvaler. Føreren virker uskadd, opplyser politiet på Twitter.
Lettere skadd i trafikkulykke
Nødetatene rykket i natt ut til et trafikkuhell på Asmaløy på Hvaler. En bil med to personer hadde kjørt av fylkesvei 108. Begge de to ble lettere skadd og ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.
Les mer om Asmaløy og Hvaler.

Gir 140 millioner i romjulsgave til barna

Protector-sjef Sverre Bjerkeli overfører 50 prosent av aksjene i Hvaler Invest til hver av sine to barn. - Det var en romjulsgave, sier han.
Les mer om Hvaler Invest.
Hjalp seilbåt med starttrøbbel
Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.
Les mer om Hvaler.
Starter interkommunalt havneselskap
I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen
Omstridt losbåtbase
Den omstridte flyttingen av losbåthavna på Hvaler skal opp i et ekstraordinært formannskapsmøte i morgen. Selskapet Buksèr og Berging som har overtatt driften, ønsker en ny base på Vikerhavn for å spare drivstoff og kjøretid, men beboerne frykter støy fra båtene og økt bilkjøring til havna, skriver Fredriksstad Blad. Losbåtene ligger i dag på Skipstadsand.
Fornøyd med årets hummerfiske
Siste dag av hummerfisket avsluttes snart, og fisket har vært bra, selv med nye og strengere minstemål. Det sier daglig leder Kurt Allan Hansen på fiskemottaket Fjordfisk på Hvaler.
Kloakkdetektiv på Hvaler
Hvaler kommune ansetter en egen kloakkdetektiv, skriver Fredriksstad Blad. Medarbeideren skal spore opp eiendommer med kloakkutslipp og dårlige renseløsninger.
Les mer om Fredriksstad Blad og Hvaler.
Frykter for fugleliv
Forum for Natur og Friluftsliv Østfold klager inn Hvaler kommunes detaljreguleringsplan for Stenbruddet på Kirkøy. De mener at tiltaket kan gi store konsekvenser for friluftslivet i området, og at mulige konsekvenser for fuglelivet og vannkvaliteten i Arekilen hverken er kartlagt eller tatt hensyn til. Forum for Natur og Friluftsliv i Østfold ber Hvaler kommune å omgjøre vedtaket.
60.000 i «lønnsforskjell mellom Hvaler og Marker
Gjennomsnitts-inntekten varierer med over 60.000 kroner fra Hvaler til Marker kommuner.
Les mer om Hvaler og Marker.
Strømmen er tilbake i Fredrikstad
Klokken 13.53 opplyser Hafslund til NRK at alle kundene som var rammet av strømbrudd i Fredrikstad og Hvaler skal ha fått tilbake strømmen. Hafslund vet foreløpig ikke hva som førte til strømbruddet.
Les mer om Fredrikstad, Hafslund, Hvaler og NRK.
Vedtok strømkabel i bakken
Bystyret i Fredrikstad vedtok i kveld mot Arbeiderpartiets stemmer at strømkabelen til Hvaler legges i bakken gjennom hele Kråkerøy. Sps gruppeleder Hans Ek sier det var møtet med gårsdagens beboere som var avgjørende for at han endret mening.
Les mer om Fredrikstad, Hvaler og Kråkerøy.
Demonstrere mot høyspentkabel
Flere personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kapelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerere ønsker at kabelen skal gå i bakken hele veien.
Les mer om Fredrikstad og Hvaler.
Flere får tau i propellen
Hummerfiske som nå er godt i gang gjør at flere får tau i propellen. Bare i går hjalp Redningsskaøyta på Hvaler fem uheldige båtførere. Det er nå så tett med teiner i sjøen at det skal godt gjøres for båtførere å unngå de, forteller kaptein på Horn Rescue, Pål Bustgaard.
MC-fører til legesjekk
En motorsyklist sendes til sjekk på sykehus etter en singelulykke ved Stokken Marina på Hvaler. Ifølge politiet er årsaken til ulykken ikke klarlagt.
Les mer om Hvaler og Stokken Marina.
MC-ulykke på Hvaler
En motorsyklist er involvert i en trafikkulykke ved Stokken Marina i Hvaler. Nødetatene er på vei, opplyser politiet.
Les mer om Hvaler og Stokken Marina.
Går inn for jordkabel
Både ordfører og rådmann i Fredrikstad går inn for at ny strømledning mot Hvaler skal legges i bakken på Kråkerøy mellom Ulvedalen og Femdal. Usikre anslag tilsier en kostnad på om lag 13 millioner kroner som merutgift kommunen må dekke for å få kabelen lagt i bakken. Strekningen er valgt ut på grunn av nærhet til boliger, konflikt mot naturvernområder, hensyn til kirke og landbruk.
Hvaler i trøbbel skal få raskere hjelp
I Tromsø har kystvakta vært involvert i flere redningsaksjoner de siste hvalsesongene. Nå har mannskapet på kystvaktskipet «Heimdal vært på kurs for å kunne gjøre hvalberging tryggere – både for seg selv og for hvalene.
Les mer om Heimdal.
Trusler mot Hvaler ungdomsskole
Det er ikke hold i truslene mot Hvaler ungdomsskole som ble fremstilt på nettstedet Jodel sent i går kveld, det beroliger politiet. En gutt under den kriminelle lavalderen står bak truslene, og vil bli fulgt opp av politiets ungdomsgruppe og barnevernet. Operasjonsleder i politiet, Terje Marstad, sier det dreier seg om en etnisk norsk gutt som ikke skjønte konsekvesene av hva han drev med.
Les mer om Hvaler, Jodel og Terje Marstad.
Truet med å sprenge ungdomsskole
En gutt under den kriminelle lavalder la onsdag kveld ut en trusselmelding mot Hvaler ungdomsskole på nettstedet Jodel, opplyser politiet. Trusselen var ikke reell.
Les mer om Hvaler og Jodel.
Gutt truet med å sprenge ungdomsskole
En gutt under den kriminelle lavalder la onsdag kveld ut en trusselmelding mot Hvaler ungdomsskole på nettstedet Jodel, opplyser politiet.
Les mer om Hvaler og Jodel.
Her flyter den marine forsøplingen inn på stranda
På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er den marine forsøplingen som kommer inn fra havet, ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.
I Europa-toppen på å ta inn marin forsøpling
På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er den marine forsøplingen som kommer inn fra havet, ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.