Hvaler

Hvaler blir uten minibank

Dnb fjerner nå minibanken på Hvaler. For seks år siden planla banken å gjøre det samme, men ga etter for press fra lokalpolitikere og befolkningen og lot minibanken stå. Det skriver Fredriksstad Blad. Ordfører Eivind Borge er ikke fornøyd med beslutningen, men sier til avisa at det er en kamp han velger ikke å ta.
Les mer om Fredriksstad Blad og Hvaler.

Slipper straff for NAV-sinne

En mann i slutten av 40-årene slipper bot etter trusler mot ansatte på NAV på Hvaler. Mannen reagerte kraftig da han fikk avslag på sosialhjelp høsten 2015. Tingretten mente reaksjonen var berettiget, siden mannen fikk medhold hos Fylkesmannen i at han skulle ha sosialhjelp. Han får likevel en prøvetid på to år.
Les mer om Fylkesmannen, Hvaler og NAV.
Har dratt fra Hvaler for å fange fisk i Romsdalskysten
Vinterens sildefiske går mot slutten. Gjengen på båten Spjæringen senior fra Hvaler hadde i dag siste mulighet til å få med seg fisk fra Romsdalskysten.
Aftenbladet mener: Sekken på, redd en hval!
Det er lite som vekker mer miljøengasjement i oss enn søte seler og stranda hvaler.

Siden torsdag ble 650 hvaler strandet. Nå er rundt 240 reddet

Hvalstrandingen i New Zealand er fortsatt et mysterium.
Les mer om New Zealand.
Reddet 240 strandede hvaler på New Zealand
Rundt 240 grindhvaler er svømt ut i havet etter en enorm redningsaksjon på New Zealand. Mer enn 500 frivillige har jobbet i to døgn for å redde hvalene.
Les mer om New Zealand.
Først strandet 416 hvaler på stranda. Lørdag kom 240 til
Hvalstrandingen i New Zealand er fortsatt et mysterium.
Les mer om New Zealand.
Først strandet 416 hvaler på stranda. I dag kom 240 til
Hvalstrandingen i New Zealand er fortsatt et mysterium.
Les mer om New Zealand.
– Vi har vasset i isopor altfor lenge
Isopor i havet har blitt et stort problem. Nå har avdelingsleder i Skjærgårdstjenesten på Hvaler, Eivind Børresen, startet et nasjonalt opprop for å forby isopor i materialer som brukes i og på sjøen.
400 hvaler strandet på New Zealand
Frivillige kjemper for å redde overlevende grindhvaler etter at 400 av dem strandet sør i New Zealand. 300 av hvalene er allerede døde.
Les mer om New Zealand.
Klager på at lensmann blir borte
Hvaler kommune klager på at lensmannskontoret skal legges ned. Det skriver kommunen i et brev til Politidirektoratet, forteller ordfører Eivind Norman Borge (Frp). Politidirektoratet bestemte tidligere i år at lensmannskontorene i fylket skal legges ned.
400 hvaler strandet på New Zealand
Frivillige kjemper for å redde overlevende grindhvaler etter at 400 av dem strandet sør i New Zealand. Tre firedeler av hvalene er allerede døde.
Les mer om New Zealand.
Over 400 hvaler strandet på New Zealand
De fleste grindhvalene er allerede døde, men frivillige på strendene ved Farewell Spit jobber desperat for å redde de som fortsatt lever.
Les mer om Farewell Spit og New Zealand.
Slik gikk det med Hvaler i klassequizen
I alt 26 skoler skal prøve å komme seg gjennom nåløyet til finalene i årets Klassequiz. Se resultatene her.
Les mer om Hvaler og Klassequiz.
Toa-lettet og landet i Fredagshølet
En av de kraftige stormene i vinter fikk god tak i utedoen på Hvaler og snudde den opp ned. Det ble litt av en drittjobb for park og friluftsavdelingen.
Les mer om Fredagshølet og Hvaler.
Hvaler lager søppelkart
Hvaler utvikler nå et kart som kan gi allmennheten oversikt over hvor det er mest søppel langs strendene. Hensikten er at det skal være greit for folk å se hvor mye søppel det er i et område, hvor det er mulig å komme til med båt og hvor søppelsekker kan leveres. <
Trafikkulykke på Hvaler
En bil har kjørt av veien og inn i en fjellvegg etter en ulykke på FV 108 på Vesterøy. Politiet melder på Twitter at en person er tatt med til sykehus for sjekk.
Les mer om Hvaler, Twitter og Vesterøy.
Hvaler SV vil beholde hytteforbud
Hvaler SV sier nei til flere nye hytter i kommunen. Ordfører Eivind Norman Borge har i forkant av Hvalers nye kommuneplan bedt om at forbudet mot hyttebygging i kommunen oppheves. Byggeforbudet kom på 70-tallet, og SV's Øyvind Fjeldberg sier politikerne får legge til rette for flere arbeidsplasser i kommunen på annet vis.
Etterlyser kontakt med vitne
Lensmannen på Hvaler etterlyser et vitne etter et trafikkuhell i Storveien på Kirkeøy i går formiddag. En kvinne kjørte inn i en gjerdestolpe av granitt. Mens kvinnen stod der, kom en mann kjørende på en gul ATV og hadde kontakte med kvinnen. Deretter dro begge fra stedet uten å ta kontakt med huseieren. Nå ønsker lensmannen kontakt med ATV-føreren.
Les mer om ATV, Hvaler, Kirkeøy og Storveien.
Fant flyndre i kjelleren på Hvaler
Lensmannen på Hvaler fikk lørdag melding om et flyndre-mysterium. En hytteeier var innom hytta si i Huserveien på Asmaløy, og reagerte på svært vond lukt i hytta. Det viste seg at det lå ni store flyndrer i kjelleren på hytta. Hytteeieren kjente ikke til fiskene som lå i kjelleren, og hytta hadde ingen tegn på innbrudd. Det blir neppe noen politisak av «flyndremysteriet, forteller lensmanenn.
Les mer om Asmaløy, Huserveien og Hvaler.
Rekordår for fiskerne
Norske fiskere leverte fisk, reker, skalldyr og skjell for rekordhøye 18,2 milliarder kroner i 2016. Også på Hvaler ble 2016 et rekordår.
Les mer om Hvaler.
Oppgang i rekefisket
Fiskerne på Hvaler fikk en økning i verdien av fisket på 27 prosent i fjor, sammenlignet med året før. Det viser tall fra fiskemottaket Fjordfisk. Det største volumet er på reker. Noe av forklaringen på oppgangen er svakere rekefangst i andre deler av landet, sier Kurt Allan Hansen på Fjordfisk.
Vil bevare kysttorsken
Kysttorsken i Oslofjorden må tas vare på. Derfor samles i dag representanter fra nasjonalparkstyrene i Østfold og Vestfold samt Havforskningsinstituttet. De skal diskutere hvordan kysttorsken kan reddes. – Det er viktig å finne ut hvorfor den forsvinner, sier ordfører i Hvaler, Eivind Norman Borge.
Cruiseanløp avlyst etter avisomtale
Fem planlagte cruiseanløp i Fredrikstad neste år er avlyst på grunn av en artikkel i The New York Times om fremmedkrigerne fra Lisleby. Det melder Fredriksstad Blad. Nå har Visit Fredrikstad og Hvaler fått politiet og PST til å skrive bekreftelser på hvor trygt det er i Østfold-byen. Disse er sendt til rederiet Carnival Cruises UK. Håpet er at et oppfølgingsmøte med dem på cruisemessen i Florida i mars, skal føre til det likevel blir cruiseanløp i Fredrikstad.