Hvaler

Rekordår for fiskerne

Norske fiskere leverte fisk, reker, skalldyr og skjell for rekordhøye 18,2 milliarder kroner i 2016. Også på Hvaler ble 2016 et rekordår.
Les mer om Hvaler.

Oppgang i rekefisket

Fiskerne på Hvaler fikk en økning i verdien av fisket på 27 prosent i fjor, sammenlignet med året før. Det viser tall fra fiskemottaket Fjordfisk. Det største volumet er på reker. Noe av forklaringen på oppgangen er svakere rekefangst i andre deler av landet, sier Kurt Allan Hansen på Fjordfisk.
Vil bevare kysttorsken
Kysttorsken i Oslofjorden må tas vare på. Derfor samles i dag representanter fra nasjonalparkstyrene i Østfold og Vestfold samt Havforskningsinstituttet. De skal diskutere hvordan kysttorsken kan reddes. – Det er viktig å finne ut hvorfor den forsvinner, sier ordfører i Hvaler, Eivind Norman Borge.
Cruiseanløp avlyst etter avisomtale
Fem planlagte cruiseanløp i Fredrikstad neste år er avlyst på grunn av en artikkel i The New York Times om fremmedkrigerne fra Lisleby. Det melder Fredriksstad Blad. Nå har Visit Fredrikstad og Hvaler fått politiet og PST til å skrive bekreftelser på hvor trygt det er i Østfold-byen. Disse er sendt til rederiet Carnival Cruises UK. Håpet er at et oppfølgingsmøte med dem på cruisemessen i Florida i mars, skal føre til det likevel blir cruiseanløp i Fredrikstad.

Syng med vårs-stipendet til Anniken Bakken Lundberg

Anniken Bakken Lundberg fikk det aller siste Syng med vårs-stipendet. For siste gang ble 25.000 kroner delt ut til et ungt kulturtalent fra Fredrikstad og Hvaler.
Hvem vinner det siste «Syng med vårs-stipendet?
For siste gang skal 25.000 kroner deles ut til en eller flere unge kulturtalenter fra Fredrikstad og Hvaler. «Let's duet vant i fjor, hvem av de tre nominerte er årets heldige?
Les mer om Fredrikstad, Hvaler og Syng.
Glatte veier
Det meldes om svært glatte veier flere steder i fylket lørdag morgen. Vegtrafikksentralen har fått meldinger om flere glatte veier i Halden og på strekningen mellom Fredrikstad og Hvaler. Der har en bil kjørt i autovernet på morgenen. Vegtrafikksentralen har varslet entreprenøren, men de opplyser at det kan ta tid før tiltak har effekt på grunn av de spesielle værforholdene kombinert med lite trafikk på morgenen.
Les mer om Fredrikstad, Halden og Hvaler.
Containerbrann på Hvaler
Containerbrann på Hvaler
Les mer om Hvaler.
Dyr fortøyningsbøye
En hytteeier på Hvaler fortviler etter at kommunen krever 23.000 kroner i gebyr for å behandle en søknad om å legge ut en rød, liten fortøyningsbøye. Det skriver Fredriksstad Blad. Kommunen forsvarer seg med at gebyret skal dekke selvkost, det vil si kommunens kostnader med å behandle bøyesøknaden. Hytteeieren undrer seg over hvordan det kan bli så dyrt.
Les mer om Fredriksstad Blad og Hvaler.
Vil sikre matjord under utbygging
Dobbeltspor gjennom Østfold bør bygges med størst mulig bruk av tunneler, mener Fellesutvalget for bondelagene i Fredrikstad og Hvaler. De ønsker å sikre at minst mulig matjord går tapt når dobbeltspor skal legges. Leder i Fellesutvalget for bondelagene i Fredrikstad og Hvaler, Lise Thorsø Mohr, mener Bane NOR har et ansvar.
Bakgrunnen for strømbruddet
Det skulle bare tynnes litt i skogen i går, men det endte med mange timers strømbrudd på hele Hvaler. Det var, typisk nok, det siste treet skulle tas, som falt over strømledninga.
Les mer om Hvaler.
Vedtok kommunebudsjett i mørket: – Det ble veldig harmonisk
Strømmen var borte da årets siste kommunestyremøte i Hvaler ble avholdt. Det gjorde møtet ekstra minneverdig.
Les mer om Hvaler.
Vil ha bakkekabler etter strømbrudd
Gårsdagens strømbrudd viser at nye strømkabler til Hvaler må legges i bakken. Det sier ordfører på Hvaler, Eivind Norman Borge. Hele Hvaler var uten strøm i om lag sju timer i går da et tre falt over hovedledningen til øykommunen ved Kråkerøy.
Strømstans over
Strømmen er på vei tilbake på Hvaler. Etter mange strømløse timer er feilen rettet opp, og snart vil alle ha strømmen tilbake i øykommunen.
Les mer om Hvaler.
Hele Hvaler uten strøm
Hele Hvaler er for øyeblikket uten strøm, det bekrefter Hafslund Energi. Det skal være et tre som har falt over hovedlinja som går fra Kråkerøy og gjennom Hvalertunnel som er årsaken til problemet. Strømleverandøren har folk på stedet nå og håper strømmen er tilbake innen to timer.
Båten knust, dømt for fyllekjøring
Bot og betinget fengsel ble straffen for en 28- åring etter en båttur fra Fredrikstad til Hvaler i sommer. På vei til konsert på Skjærhalden drakk han og kameraten øl. Ferden i dårlig vær endte med motorstopp, de to hoppet i sjøen før båten ble knust mot land ved Homlungen fyr. Prøver som ble tatt viste at mannen hadde kjørt båt med 1,5 promille. Fredrikstad tingrett har dømt han til betinget fengsel i 18 dager og en bot på 10.000 kroner.
Kan bli åpnet for Hvaler-kjøring
Rådmannen på Hvaler foreslår å oppheve kjøreforbudet på de østre Hvaler-øyene. Dette skal gjelde i påvente av en ny vurdering av forbudet, skriver Fredriksstad Blad. Kommunen har gitt dispensasjon til de fleste som har søkt de siste årene, men det viser seg at det ikke er kommunen som skal gi denne typen dispensasjoner.
Strømstans på Hvaler
Hvaler-beboerne har måtte klare seg uten strøm siden klokken 8 i dag, det skriver Norges Nett Fredrikstad på sine hjemmesider. Strømmen vil være tilbake omtrent klokken 12 opplyser selskapet.
Les mer om Hvaler.
Her trosser Kari (38) ekspertenes råd: – Første gang var jeg livredd
Kari Schibevaag (38) har vunnet 16 VM-titler i kiting. Nå svømmer hun med hvaler i fjordene på Kvaløya for å lage en dokumentarfilm.
Les mer om Kari, Kvaløya og VM-titler.
Østfolding får medalje
Lars Petter Helminsen fra Hvaler blir onsdag tildelt Politiets medalje for tjenestegjøring i utlandet i en seremoni på Akershus Festning. Helminsen får medaljen sammen med de andre som har vært mannskap under redningsskøyta «Peter Henry von Koss sin operasjon i Hellas, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.
Enebolig brant på Hvaler
Det brøt ut brann i en enebolig i Skjelsbulia på Hvaler ved to-tiden i natt. Det var seks personer i huset. De forsøkte å slukke brannen selv og en person fikk i seg noe røyk, ellers ble ingen personer skadd, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Ingar Signebøen. Brannvesenet hadde kontroll på brannen ved fem-tiden.
Skuffende hummersesong
Hummerfisket har denne høsten vært en skuffelse for mange. Hos Fjordfisk på Hvaler kan de melde om langt færre innleverte hummer enn det som er normalt på denne tiden av året. Daglig leder Kurt Allan Hansen, forteller at dette har vært den dårligste hummersesongen på mange år.
Les mer om Hvaler og Kurt Allan Hansen.
Branntilsyn og feiing på hyttene
Nå skal hytter og sommerhus over hele landet feies og få branntilsyn på lik linje med boliger. I disse dager får 8.500 hytteeiere i Fredrikstad og på Hvaler brev fra feiervesenet. De må svare på om de har pipe, peis eller vedovn. – I hytter er det oftere branner hvor årsaken er feil ved piper og ildsteder, sier feiermester i Fredrikstad, Stian Christoffersen.
Brannutrykning på Hvaler
Brannvesenet er på vei til Barmveien sør for Vauer på Hvaler, etter melding om en gress- eller markbrann.
Les mer om Barmveien, Hvaler og Vauer.
Trafikkulykke på Hvaler
Trafikkulykke på Hvaler
Les mer om Hvaler.