Hvaler

Frykter for fugleliv

Forum for Natur og Friluftsliv Østfold klager inn Hvaler kommunes detaljreguleringsplan for Stenbruddet på Kirkøy. De mener at tiltaket kan gi store konsekvenser for friluftslivet i området, og at mulige konsekvenser for fuglelivet og vannkvaliteten i Arekilen hverken er kartlagt eller tatt hensyn til. Forum for Natur og Friluftsliv i Østfold ber Hvaler kommune å omgjøre vedtaket.

60.000 i «lønnsforskjell mellom Hvaler og Marker

Gjennomsnitts-inntekten varierer med over 60.000 kroner fra Hvaler til Marker kommuner.
Les mer om Hvaler og Marker.
Strømmen er tilbake i Fredrikstad
Klokken 13.53 opplyser Hafslund til NRK at alle kundene som var rammet av strømbrudd i Fredrikstad og Hvaler skal ha fått tilbake strømmen. Hafslund vet foreløpig ikke hva som førte til strømbruddet.
Les mer om Fredrikstad, Hafslund, Hvaler og NRK.
Vedtok strømkabel i bakken
Bystyret i Fredrikstad vedtok i kveld mot Arbeiderpartiets stemmer at strømkabelen til Hvaler legges i bakken gjennom hele Kråkerøy. Sps gruppeleder Hans Ek sier det var møtet med gårsdagens beboere som var avgjørende for at han endret mening.
Les mer om Fredrikstad, Hvaler og Kråkerøy.

Demonstrere mot høyspentkabel

Flere personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kapelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerere ønsker at kabelen skal gå i bakken hele veien.
Les mer om Fredrikstad og Hvaler.
Flere får tau i propellen
Hummerfiske som nå er godt i gang gjør at flere får tau i propellen. Bare i går hjalp Redningsskaøyta på Hvaler fem uheldige båtførere. Det er nå så tett med teiner i sjøen at det skal godt gjøres for båtførere å unngå de, forteller kaptein på Horn Rescue, Pål Bustgaard.
MC-fører til legesjekk
En motorsyklist sendes til sjekk på sykehus etter en singelulykke ved Stokken Marina på Hvaler. Ifølge politiet er årsaken til ulykken ikke klarlagt.
Les mer om Hvaler og Stokken Marina.
MC-ulykke på Hvaler
En motorsyklist er involvert i en trafikkulykke ved Stokken Marina i Hvaler. Nødetatene er på vei, opplyser politiet.
Les mer om Hvaler og Stokken Marina.
Går inn for jordkabel
Både ordfører og rådmann i Fredrikstad går inn for at ny strømledning mot Hvaler skal legges i bakken på Kråkerøy mellom Ulvedalen og Femdal. Usikre anslag tilsier en kostnad på om lag 13 millioner kroner som merutgift kommunen må dekke for å få kabelen lagt i bakken. Strekningen er valgt ut på grunn av nærhet til boliger, konflikt mot naturvernområder, hensyn til kirke og landbruk.
Hvaler i trøbbel skal få raskere hjelp
I Tromsø har kystvakta vært involvert i flere redningsaksjoner de siste hvalsesongene. Nå har mannskapet på kystvaktskipet «Heimdal vært på kurs for å kunne gjøre hvalberging tryggere – både for seg selv og for hvalene.
Les mer om Heimdal.
Trusler mot Hvaler ungdomsskole
Det er ikke hold i truslene mot Hvaler ungdomsskole som ble fremstilt på nettstedet Jodel sent i går kveld, det beroliger politiet. En gutt under den kriminelle lavalderen står bak truslene, og vil bli fulgt opp av politiets ungdomsgruppe og barnevernet. Operasjonsleder i politiet, Terje Marstad, sier det dreier seg om en etnisk norsk gutt som ikke skjønte konsekvesene av hva han drev med.
Les mer om Hvaler, Jodel og Terje Marstad.
Truet med å sprenge ungdomsskole
En gutt under den kriminelle lavalder la onsdag kveld ut en trusselmelding mot Hvaler ungdomsskole på nettstedet Jodel, opplyser politiet. Trusselen var ikke reell.
Les mer om Hvaler og Jodel.
Gutt truet med å sprenge ungdomsskole
En gutt under den kriminelle lavalder la onsdag kveld ut en trusselmelding mot Hvaler ungdomsskole på nettstedet Jodel, opplyser politiet.
Les mer om Hvaler og Jodel.
Her flyter den marine forsøplingen inn på stranda
På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er den marine forsøplingen som kommer inn fra havet, ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.
I Europa-toppen på å ta inn marin forsøpling
På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er den marine forsøplingen som kommer inn fra havet, ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.
I Europa-toppen på marint søppel
På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er marint forsøpling ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.
Kinesiske lykter utløste aksjon
Redningsselskapet rykket ut til det de trodde kunne være nødbluss ved Hvaler. Det viste seg å være kinesiske lykter. Hovedredningssentralen ber folk gi beskjed til politiet når de skal sende opp slike lykter, slik at unødvendige redningsaksjoner kan forhindres.
Les mer om Hvaler.
Nødraketter sett ved Hvaler
En redningsskøyte søker i natt i Hvaler-skjærgården i Østfold etter at det er meldt om tre røde raketter nord for Spjerøy og Kirkeøy. Det er godt vær og fine søkeforhold i området, opplyser redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.
Norman Borge forsvarer eiendomsskatten
Hvaler-ordfører Eivind Norman Borge (Frp) sier alternativet til å fjerne eiendomsskatten er å senke forventninger og krav til det kommunen leverer.
Frp-ordfører forsvarer eiendomsskatten
Hvaler-ordfører Eivind Norman Borge (Frp) sier alternativet til å fjerne eiendomsskatten er å senke forventninger og krav til det kommunen leverer.
Vil ha lenger gang- og sykkelsti
Den nye gang- og sykkelstien som er under planlegging på Hvaler, bør gå helt fram til tunnelåpningen på Asmaløy. Det mener Forum for natur og friluftsliv i Østfold og Skipstadsand hyttevelforening. I detaljreguleringsplanen, som skal behandles i Hvaler formannskap til uka, stanser stien tre kilometer før.
Fiskere på Hvaler skal bidra til et renere hav
I dag åpnet det første «Fishing for litter-mottaket på Østlandet. Det gjør at fiskere på Utgårdskilen kan levere inn avfall som de får opp fra sjøen.
Åpner Fishing for litter mottak
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen åpner nå i formiddag et Fishing for litter mottak på Hvaler. Det vil si et mottak hvor fiskere gratis kan levere inn søppel som de før opp fra havet under fiske. Mottaket er lagt til Utgårdskilen og er det femte i landet og det første på østlandet. Målet er å bidra til å rydde havet for plast og avfall.
Motorsykkel av veien på Hvaler
En tung motorsykkel har kjørt av veien på Vesterøy på Hvaler. Føreren, en mann i 50-årene, er kjørt til sykehuset med omfattende skader.
Les mer om Hvaler og Vesterøy.
Nye leilighetsbygg på Hvaler
Gjennom selskapet Nesebakken AS skal flere lokale aktører bygge 22 leiligheter på Vesterøy på Hvaler. Arbeidet er påbegynt, men ikke sluttført. Prisen starter på 2,8 millioner kroner, skriver Fredriksstad Blad.