Idrett

Etablerer privat ungdomsskole for idrett i Tromsø

Norges Toppidrettsgymnas utvider sin virksomhet i Tromsø med ungdomsskole.
Les mer om Tromsø.

Idrettsforbundet: - Statsbudsjettet er skuffende for norsk idrett

Får blant annet ikke støtte til Campus Sognsvann.
Maratonlegenden Henry (72) fikk to advarsler som politiker: – I idrett og politikk gjelder helt ulike spilleregler
For Henry Olsen har den friske debatten om Alfheim stadion vekket til live gamle minner om kontrastene mellom idrett og politikk.
Les mer om Alfheim.
Sjokkrapport om spillavhengighet i svensk idrett
Fire-fem spillere i hvert svenske eliteidrettslag har problemer med pengespill, og hver tredje elitespiller i ishockey kjenner noen som har veddet på egen kamp.

- Vi må bli vesentlig mer realistiske

Trondheim ser ut til å bruke 740 millioner kroner mindre enn planlagt i 2017. Penger til tomtekjøp og utbygginger innen idrett, eldreomsorg og vann og avløp skyves over til 2018.
Kan havne i dobbeltrolle
Nyvalgt stortingspolitiker Tage Pettersen fra Moss kan havne i en dobbeltrolle på Stortinget. Det mener jusprofessor Jan Fridthjof Bernt. Pettersen har fått plass i Stortingets Familie- og kulturkomit som blant annet har ansvar for idrett og samtidig er han visepresident i Norges Ishockeyforbund. Pettersen selv mener habilitet ikke blir noe problem.
Slutter med idrett fordi det ikke er gøy
- Da er det vår oppgave å høre på ungdommene, sier styreleder i Freidig fotball, Are Bergquist. - Hva skal til for at de skal fortsette?
Les mer om Are Bergquist og Freidig.
«Nå bør du la andre granske deg, Hansen!
KOMMENTAR: Rot, rolleblanding med skandaløs budsjettering og økonomistyring. Sykkel-VM kan bli et banesår i en vanskelig tid for norsk idrett.
Les mer om Hansen.
Penger til samisk idrett
Kulturdepartementet har avsatt 750.000 kroner til samisk idrett. Pengene skal brukes på idrettsformål i løpet av året. Sametinget har blant annet fordelt 700.000 kroner av spillmidlene til Samenes Idrettsforbund - Norge.
Les mer om Norge.
Status: Dagens ungdom
De røyker mindre, drikker mindre, er enda mer glade i mor og far enn før, tilbringer mer tid hjemme, deltar i organisert idrett, har lærere som bryr seg og er fremtidsoptimister. Likevel øker prestasjonspresset.
Kronikk: Det er viktig å forske på luftveisplager i idretten
Helsetilsynets nylig publiserte rapport i tilsynssaken mot Norges idrettshøgskole i forbindelse med forskning på luftveisplager har ført til flere oppslag i media denne uka. Nok en gang uttrykker enkelte skepsis knyttet til rutiner og kultur i Norges Skiforbund. Dette til tross for at norsk langrenn har vært gjenstand for kanskje den grundigste granskningen i norsk idrett noensinne.
Norsk gåte: Hvorfor vinner gutta dobbelt så mye som jentene?
Sponsorenes nye krav gir god oppmerksomhet om den store forskjellen i norsk idrett.
Russerne, OL og menneskeretter
Sanksjoner mot russisk idrett fremstår som et ukoordinert internasjonalt spill.
Fotballstjernene som nå protesterer mot Donald Trump, følger i fotsporene til noen av USAs største idrettsstjerner.
– Søndag var den viktigste dagen i amerikansk idrett siden Muhammad Ali bestemte seg for ikke å kjempe i Vietnam.
Sander Berge og storebroren storspiller i hver sin idrett
Mens Sander Berge (19) spiller for landslaget og Genk i belgisk fotball, er storebror Aksel Bolin (26) en av de beste basketballspillerne i Norge. Begge er inspirert av hverandre.
Les mer om Aksel Bolin, Genk og Norge.
Sander Berge og storebroren storspiller i hver sin idrett
Mens Sander Berge (19) spiller for landslaget og Genk i belgisk fotball, er storebror Aksel Bolin (26) en av de beste basketballspillerne i Norge. Begge er inspirert av hverandre.
Les mer om Aksel Bolin, Genk og Norge.
Brødreparet storspiller i hver sin idrett
Mens Sander Berge (19) spiller for landslaget og Genk i belgisk fotball, er storebror Aksel Bolin (26) en av de beste basketballspillerne i Norge. Begge er inspirert av hverandre.
Les mer om Aksel Bolin, Genk og Norge.
Dette er ildsjelene i sørtrøndersk idrett
Sør-Trøndelag har 26 kommuner og 26 ildsjeler i idretten. Her finner du din lokale ildsjel og alle de andre:
Northug ga gulltips til Kristoff og Boasson Hagen
Søndag smeller det i Bergen. Fellesstarten for menn, med to norske gullhåp på startstreken. Petter Northug er fellesstartekspert i en helt annen idrett, men hadde likevel gode råd før søndagens ritt.
Les mer om Bergen, Boasson Hagen og Kristoff.
Da det var Bergen-vær i Oslo og halve feltet veltet: – Det var helt vilt
Det var første gang Norge arrangerte et VM i en stor idrett som ikke handlet om skigåing. Det gikk bra – og veldig dårlig.
Les mer om Bergen-vær, Norge og Oslo.
Skal de ta OL-gull, er det denne 15-åringen Kili og Christiansen må slå
Kelly Sildaru er i en alder av 15 år den beste i sin idrett. - Er det sånn at man må ofre alt for å bli god? spør Tiril Sjåstad Christiansen.
Frp støtter idrett på Grønmo
Oslo-idrettens drøm om Grønmo Idrettspark får støtte fra Fremskrittspartiet. Kommunen har sagt nei til anleggsutbygging på Grønmo fordi området ligger innenfor markagrensa. Idrettsanlegg og marka går fint sammen, mener Frp.
Forsket på doping blant unge syklister
Den største dopingskandalen i norsk idrett fikk Malin Hansen Skjelstad ved HSNs avdeling i Bø til å spørre om syklister nå har sluttet å dope seg, eller om de bare er blitt flinkere til å skjule det.
Britisk avis: Nå skal Manchester United-legenden satse for fullt i ny idrett
Rio Ferdinand med overraskende karrièrevalg.