Ine eriksen søreide

Statsrådkabalen: Slik kan Erna gjøre plass til Venstre i regjering

Ine Eriksen Søreide kan bli utenriksminister, Vidar Helgesen kan ryke og Per Willy Amundsen kan sitte utrygt i justisdepartementet. Det tror Dagbladets kilder tett på regjeringen.

Åpner for å gi KrF en bistandsstatsråd

Børge Brendes avgang som utenriksminister kan bane vei for landets første kvinnelige utenriksminister i Ine Marie Eriksen Søreide.
Mange peker på Ine Eriksen Søreide etter Brende
Ine Eriksen Søreide (41) omtales som dyktig, kunnskapsrik og erfaren. Hun kan være aktuell til å overta etter Børge Brende som utenriksminister, tror eksperter.
Mange peker på Ine Eriksen Søreide etter Brende
Ine Eriksen Søreide (41) omtales som dyktig, kunnskapsrik og erfaren. Hun kan være aktuell til å overta etter Børge Brende som utenriksminister, tror eksperter.

Hun kan bli Norges første kvinnelige utenriksminister

I dag kom nyheten om at Børge Brende slutter som utenriksminister. Det spekuleres i om forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) kan bli hans etterfølger.
Legger ikke ned Forsvarets forum
Forsvarssjefens utvalg gikk inn for å legge ned magasinet som driver kritisk journalistikk om Forsvaret. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) sier nei. Aftenposten viser til en rekke saker våren og sommeren 2017 der forsvarsminister Søreide blir anklaget for å bryte med sin uttalte linje om åpenhet. En nedleggelse ville dermed kommet på toppen av øvrige anklager om manglende åpenhet.
Les mer om Forsvaret og Søreide.
Mot ny verneplikt
Ine Eriksen Søreide vurderer å innføre utvidet førstegangstjeneste på 16 måneder.
Ingen kutt i Telemark Bataljon
Det blir ingen kutt i Telemark bataljon. Rena leir beholder vervingsgraden som i dag. Det fortalte forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i formiddag.
Andøy-rapporten: Forsker avviser anklager om bestillingsverk
Samfunnsøkonomisk analyse slår tilbake etter at forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) avfeide Andøya-rapport og kalte den et «bestillingsverk.
Offiserene ved Orion-basen: – Mistet tilliten til forsvarsministeren
Da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) stemplet Senterpartiets forsvarsrapport som «bestillingsverk og «valgkamputspill, kokte det over for offiserene på Orionbasen på Andøya.
Slår tilbake mot Senterpartiet: – Rapporten er kjøpt og betalt
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) avviser konklusjonen i forsvarsrapporten Senterpartiet har betalt over 200.000 kroner for. – At de bestiller og betaler for en rapport som et valgkamputspill rett før valget, kan vi ikke legge mye vekt på.
Les mer om Senterpartiet.
Søreide vil ha liv i Moss Lufthavn Rygge
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide ønsker seg nytt liv på Moss lufthavn Rygge. – Vi trenger noen å dele kostnadene med, sier hun.
Les mer om Rygge.
Søreide vil ha Rygge i gang
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide ønsker ny drift av Moss lufthavn Rygge. Den private lufthavnen er viktig for Forsvaret av økonomiske grunner, sier hun. Flyplassen ble lagt ned i fjor, men nye eiere jobber for ny drift fra 2019.
Les mer om Forsvaret og Rygge.
Ikke bekymret for kostnadssprekk rundt kampflybasen
- Ingenting tyder på at utbyggingen blir dyrere enn planlagt, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).
Nå er Ørland klar til å ta imot F-35-fly – forsvarsministeren er mektig imponert
Onsdag markerte Forsvarsbygg sluttfasen i byggingen av vedlikeholdsbygget og flere andre prosjekter som danner F-35-området på Ørland flystasjon. – Et lite mirakel, sier forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide.
- Vi er klare til å ta imot de nye kampflyene
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) roste Forsvarsbygg for å bygge kampflybase i rekordfart.
Les mer om Forsvarsbygg.
Søreide diskuterte gigantinvestering med tysk kollega
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) var tirsdag i Tyskland for å drøfte samarbeidet om kjøp av fire nye ubåter til over 40 milliarder kroner.
Les mer om Tyskland.
Søreide diskuterte gigantinvestering med tysk kollega
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) var tirsdag i Tyskland for å drøfte samarbeidet om kjøp av fire nye ubåter til over 40 milliarder kroner.
Les mer om Tyskland.
Forsvarsministeren åpnet NTNU
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide gjestet i formiddag åpningen av skoleåret på NTNU på Gjøvik. 1600 førsteårsstudenter begynner studiene ved skolen denne uken. Det er ny rekord.
Les mer om Gjøvik.
Sp: Forsvarsministeren har feilinformert om HV-kutt
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) ubevisst har feilinformert Stortinget om kutt i Heimevernet.
200 millioner til Eggemoen
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide kom med en gavepakke på 200 millioner kroner til forsvarets satellittstasjon på Eggemoen da hun besøkte Ringerike i dag. Søreide sier til Ringerikes Blad at dette er viktig både for å styrke Cyberforsvaret og miljøet på Eggemoen.
Sp krever svar om Heimevernet
Stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) ber forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) redegjøre for sin rolle i utsettelsen av en studie om Heimevernet. Navarsete mistenker ifølge Dagens Næringsliv at det ligger politiske grunner bak.
Forsvarskamp i nord: Søreide hardt ut mot Aps helikopter-garanti
Kampen om Bell-helikoptrene på Bardufoss er langt fra over. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide anklager Ap for å vingle på beredskap.
Les mer om Bell-helikoptrene.
– Enorm betydning
– Skipet har en enorm betydning som kulturarv for Norge. Dette er jo et fartøy som har en utrolig rik historie, sier forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide etter gjenåpningen av D/S Hestmanden.
Forsvarsministeren: Håper «Skam-Sana vil dra flere med seg i militæret
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide håper «Skam-Sanas innmarsj i Forsvaret vil motivere andre til å følge etter.
Les mer om Forsvaret.