Influensa

Symptomene som viser at du har influensa

Her er symptomene som viser at du ikke bare er forkjølet, men har influensa

Rekordmange sjukehustilsette vaksinerer seg

Fleire norske sjukehus jobbar i desse dagar på spreng for å vaksinera sine tilsette mot influensa. – Eit arbeid som kan redda liv, ifølgje smittevernoverlege ved SUS, Lars Kåre Selland Kleppe.
Tilbyr ansatte vaksine
Sykehuset Østfold ønsker å doble antall ansatte som tar influensavaksinen. Forrige vinter døde omlag 1 700 personer i Norge som følge av influensa, ifølge Folkehelseinstituttet. Det vil ha en effekt om alle ansatte som har pasientkontakt vaksinerer seg, sier smittevernoverlege Jon Birger Haug i Sykehuset Østfold.
Flere influensadødsfall i fjor
I forrige sesong mistet 1.700 mennesker livet som følge av influensa i Norge. Dette er dobbelt så høyt som i en gjennomsnittssesong, melder Folkehelseinstituttet, som oppfordrer alle som er i risikogruppene til å vaksinere seg.

Dobla influensadødsfall i fjor

I førre sesong mista 1 700 menneske livet som følge av influensa i Norge. Dette er dobbelt så høgt som i ein gjennomsnittssesong, det seier Folkehelseinstituttet. Dei oppfordrar alle som er i risikogruppene om å vaksinere seg.
Influensadødsfallene doblet seg i fjor
Influensa kostet 1.700 mennesker livet i forrige sesong. Nå er det på tide å la seg vaksinere for å unngå denne vinterens landeplage.
Sykehusansatte uten vaksine er en risiko for pasientene
900 personer dør av influensa her i landet hvert eneste år. Noe av problemet er at ansatte i helsevesenet ikke vaksinerer seg. Derfor setter SUS i gang en vaksineaksjon blant egne ansatte.
Dårlig på vaksinering
Kommuneoverlege i Mandal, Stein Grytten, opplever at helsepersonell er av dem som er dårligst til å vaksinere seg mot influensa, det skriver Lindesnes avis.
Les mer om Mandal og Stein Grytten.
Helsepersonell dårligst
Kommuneoverlege i Mandal, Stein Grytten, opplever at helsepersonell er av dem som er dårligst til å vaksinere seg mot influensa, skriver Lindesnesavis. Da risikerer de å smitte utsatte grupper. Han råder alle i risikogruppen til å ta vaksinen.
Les mer om Mandal og Stein Grytten.
Frykter influensasmitte fra helsearbeidere
Kun 12 prosent av helseansatte vaksinerer seg mot influensa, ifølge anslag fra Helsedirektoratet. Det vil kunne gå hardt utover eldre i influensasesongen.
Les mer om Helsedirektoratet.
Lasse syk foran hjemmeløpet
Lasse Pedersen prøver å riste av seg en influensa for å kunne kjøre best mulig på ACR i helgen.
Les mer om ACR.
Bare n av ti sykehusansatte vaksinerer seg mot influensa
Kun n av ti sykehusansatte vaksinerer seg mot sesonginfluensa. I ytterste konsekvens kan dette føre til at sårbare pasienter dør, ifølge professor Geir Sverre Braut.
Les mer om Geir Sverre Braut.
Plaster med influensavaksine kan erstatte sprøyte
Engangsplaster med bitte små nåler på undersiden kan overta for sprøytevaksinering mot influensa.
Steffen (16) trodde han hadde influensa. Nå skal han bytte beinmarg for tredje gang
- Bare jeg får leve, så bryr jeg meg ikke så mye om smertene.
Her bør du passe deg for smitte
– Smittedråper kan leve i mange timer etter at noen har hostet eller tatt deg i hånda, sier professor. Sjekk hvor du kan bli smittet av omgangssyke og influensa.
Slik vet du at du har influensa
Her er symptomene som viser at du ikke bare er forkjølet.
Her prøver Jerv-Sandstø å smitte Kongsvinger med influensa
Arne Sandstø har slitt med influensa, og før kampen mot Kongsvinger prøvde Jerv-treneren å smitte KILs sportsjef, Espen Nystuen, med et saftig kyss.
Trening med influensa kan gi betennelse på hjertet
– Det farlige er at du ikke tar influensaen alvorlig. Dermed oppdages ikke betennelsen på hjertet før den er akutt, sier professor.
Her er forskjellene på forkjølelse og influensa
Symptomene er ulike.
Rune Rudberg avlyser
Har fått influensa.
Det Morten trodde var influensa, viste seg å være tuberkulose
Morten Prante ble en av rundt 400 personer i Norge som årlig får tuberkulose. – Det er så sjelden at det er vanskelig å oppdage, sier overlege.
Les mer om Norge.
Joda, menn BLIR faktisk sykere av influensa
Syke menn er sykere enn syke kvinner. Faktisk.
Joda, menn BLIR faktisk sykere av influensa
Syke menn er sykere enn syke kvinner. Faktisk.
Opphever besøksforbundet
Sykehuset Østfold opphever besøksforbudet. Ifølge Fredriksstad Blad har besøkende i snart fire uker blitt bedt om å holde seg unna sykehuset i frykt for smitte av influensa og omgangssyke.
Skullerud holder seg hjemme
Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud reiste ikke til La Mange sammen med resten av laget mandag på grunn av sykdom. Klubben opplyste at den ferske Strømsgodset-treneren har pådratt seg influensa og reiser etter så snart formen er bedre, skriver VG.