Innen

Leker ikke nettbutikk: Klarte milliard-målet - nå vil gründer Ole Sauar doble omsetningen innen 3 år

Nettbutikken Jollyroom økte omsetningen med 50 prosent i 2017. Ole Sauar nådde dermed sitt meget ambisiøse gründermål. Jollyroom omsatte i 2016 barneklær og leker for 675 millioner svenske kroner. I 2017 økte salget med 338 millioner kroner.
Les mer om Ole Sauar.

Scenekunst på film med lokale innledere

Fire lørdager i april og mai inviterer Harstad kino til visninger av filmer innen tema musikk, dans og teater, med innledninger av spesialister på hvert område.
Les mer om Harstad.
Elfly er rett rundt hjørnet
Allerede innen 2030 vil vi ha elfly i Norge. En ny rapport utarbeidet av Green Future viser at teknologien nå har kommet så langt at vi kan begynne å tenke grønt også i lufta.
Les mer om Green Future og Norge.
Gullruten 2018: - «Heimebane» kan bli årets store Gullruten-vinner - Se og Hør
Her er de nominerte til TV-prisene. (Se og Hør): Torsdag ble årets nominerte til Gullruten presentert i Østbanehallen i Oslo. Prisutdelingen har som hensikt å oppsummere fjoråret innen norsk tv-produksjon.

Frykter «Froome-katastrofe

UCI-president David Lappartient kaller det «en katastrofe dersom ikke en avklaring foreligger i dopingsaken mot Chris Froome innen Tour de France starter.
Les mer om France og Tour.
Frykter «Froome-katastrofe»
UCI-president David Lappartient kaller det «en katastrofe» dersom ikke en avklaring foreligger i dopingsaken mot Chris Froome innen Tour de France starter.
Les mer om France og Tour.
Må registrere brønner
Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.
Les mer om Aremark og Mattilsynet.
Informerte kommuneansatte på allmøte: Kutter 23,3 årsverk
Vadsø kommune skal nedbemanne innen 1. august i år.
Sperre gjenvalgt
Inger Marie Sperre fra Ålesund er gjenvalgt som styreleder i Sjømat Norge. Dette blir hennes tredje periode som leder. Sjømat Norge består av om lag 550 bedrifter med 12.500 ansatte innen fiskeindustri, havbruk, frproduksjon, biomarin industri, teknologi og service.
Les mer om Sjømat Norge og Ålesund.
Godkjente budsjettet
Larvik håndballklubbs budsjett for 2018 ble godkjent av årsmøtet i går. Klubben trenger som kjent 5,7 millioner kroner innen utgangen av året for ikke å bli degradert til første divisjon. Daglig leder Bjørn Bjune sier styret er opptatt av å klare kravene fra håndballforbundet.
Les mer om Bjørn Bjune.
Et større marked innen tre
Vi har gode erfaringer med å bygge hus i tre i Norge, og offentlige innkjøp kan bidra til å øke hastigheten for utvikling av "grønne innkjøp".
Les mer om Norge.
NG har redusert matsvinnet med 19 prosent
NorgesGruppen reduserte matsvinnet med 19 pro sent mellom 2015 og 2017, og er dermed på god vei mot å nå målet om å halvere selskapets matkasting innen 2025.
Rammeavtale innen sikkerhetsrådgivning
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) 974 760 983 Rambergveien 9 TØNSBERG 3115 NO
Les mer om Direktoratet og Rambergveien.
Firma i Sandnessjøen veldig fornøyd med å bli tildelt langvarig kontrakt med Aker BP
Aker BP har tildelt kontrakt innen mekanisk vedlikehold og fabrikasjon til SveTek AS i Sandnessjøen. Avtalen gjelder på alle Aker BP sine felt på norsk sokkel. Kontraktens varighet er på tre år, pluss to opsjoner på ett år hver.
Les mer om Aker BP og Sandnessjøen.
Grete (64) fikk det siste innen slagbehandling
Tre ganger så stor sjans til å bli selvhjulpen etter slaget som de som får vanlig behandling. - Flere bør få tilgang, sier eksperter.
Ali (36) kjøpte renholdsutstyr for familiens feriepenger - nå har han startet eget firma
Helt siden han som sjuåring måtte flykte fra Afghanistan har Ali Reza Husseini (36) elsket å jobbe. Nå håper han at folk i regionen vil benytte seg av hans tjenester innen husvask og andre typer renhold.
Bioøkonomi og bioenergi
I HA mandag slås det stort opp at vi må få til et grønt skifte her i Innlandet ved å satse stort innen bioøkonomi. Dette er både riktig og viktig både i et miljøperspektiv, samtidig som det vil skape nye arbeidsplasser.
Les mer om Innlandet.
Havbruksnæringen vil bli best på dyrevelferd
Sjømat Norge skal utarbeide felles rutiner for beste praksis for dyrevelferd i havbruksnæringen innen 2021. I tillegg etableres forumet AquaWelfare som skal være en pådriver i arbeidet med dyrevelferd i havbruksnæringen.
Les mer om AquaWelfare.
Helseminister Bent Høie lover felles slagmottak i Oslo innen høsten
Helseminister Bent Høie (H) lover et felles slagmottak i Oslo senest til høsten. Anbefalte saker Dagsavisen har i flere reportasjer den siste uka satt søkelyset på mangel på felles slagmottak i Oslo.
Les mer om Dagsavisen og Oslo.
Positiv til lovpålagt ladestasjon
Innen 1. juli må alle kommuner tilby lading til elbiler ved minst seks prosent av parkeringsplassene. Det har Statens vegvesen bestemt. Leder av samferdselskomiteen i Østfold, Olav Moe, mener det er bra med press for å få fortgang i etableringen av ladeplassene.
Les mer om Olav Moe og Østfold.
Felles mottak for slagpasienter
Oslo får et felles,akuttmottak for slagpasienter innen i høst. Det sa helseminister Bent Høie i Stortingets spørretime i ettermiddag. Flere av Oslos sykehus ligger i bunnsjiktet når det gjelder tiden det tar før pasientene blir lagt inn og får behandling.
Les mer om Bent Høie.
Felles akuttmottak
Oslo får et felles, akuttmottak for slagpasienter innen i høst. Det sa helseminister Bent Høie i Stortingets spørretime i ettermiddag. Flere av Oslos sykehus ligger i bunnsjiktet når det gjelder tiden det tar før pasientene blir lagt inn og får behandling.
Les mer om Bent Høie.
BMW tror på vesentlig forbedret batteri innen fem år
Inngår samarbeid om silisiumanoder i elbilbatterier.
– Talentgapet innen datasikkerhet er uheldig
Ny rapport viser at virksomheter må tenke nytt om hvordan rekruttere og beholde talenter innen datasikkerhet. Gapet mellom tilbud og etterspørsel av slike fagfolk vil øke framover.
Les mer om Talentgapet.