Innlandet

Mange viltpåkjørsler

Innlandet politidistrikt advarer mot mye vilt i vegbanene i kveld. Det har ifølge dem vært flere påkjørsler over hele distriktet i ettermiddag.

Ny regiondirektør i NHO

Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, blir ny regiondirektør i NHO Innlandet etter Åge Skinstad. Kristiansen orienterte de ansatte i avisa om sin beslutning i morges. Kristiansen begynner i jobben mot våren.
Bli ny regiondirektør i NHO
Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, blir ny regiondirektør i NHO Innlandet, etter Åge Skinstad. Kristiansen orienterte de ansatte i avisa om sin beslutning i morges. Kristiansen begynner i jobben mot våren.
Avismann erstatter tidligere skitopp som NHO-direktør
Gudbrandsdølen Dagningens administrerende direktør Jon Kristiansen erstatter tidligere ski-landslagssjef Åge Skinstad som regiondirektør i NHO Innlandet.

Avismann erstatter tidligere skitopp som NHO-direktør

Gudbrandsdølen Dagningens administrerende direktør Jon Kristiansen erstatter tidligere ski-landslagssjef Åge Skinstad som regiondirektør i NHO Innlandet.
Flere læreplasser i Innlandet
Antallet læreplasser øker i Hedmark og Oppland. Mangel på læreplasser gjør at elever på yrkesfag ikke får fullført utdanninga si med opplæring i bedrift. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaken er glad for utviklingen som nå skjer.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Styrker politiet
Innlandet politidistrikt styrker beredskapen i Trysil med to stillinger. Bakgrunnen er turismen i Trysilfjellet. Også RIngsaker, Hamar, Elverum, Kongsvinger, Gjøvik og Hadeland får styrket vakt og beredskap.
Utvider syketilbud på Otta
Sykehuset Innlandet anbefaler at det blir opprettet flere nye tilbud ved Nord-Gudbrandsdal lokalmedisinske senter på Otta. – Det blir flere spesialistpoliklinikker, for både hjerte, kols og diabetes, i tillegg til en ny CT-maskin, sier administrerende direktør for prehospitale tjenester i Sykehuset Innlandet, Geir Kristoffersen.
Venter kraftig vind i Innlandet
Det ventes kraftig vind i Innlandet det neste døgnet. I høyereliggende områder kan det bli vindkast på 20-22 m/s, melder Meteorologisk Institutt. Vinden kan føre til lokale strømbrudd og trær som blåser over veibanen.
Kaster skitten plastemballasje
80 prosent av innbyggerne i Innlandet kaster tidsvis skitten plastemballasje i plastsøpla. Det viser en måling TNS har gjort for Grønt Punkt Norge. Det gjør gjenvinningsarbeidet vanskelig og ødelegger miljøgevinsten.
Tre biler i ulykke
Tre personbiler var involvert i ei trafikkulykke på riksveg 25 ved Brenneriroa i Løten i kveld. Det melder politiet i Innlandet på Twitter. Ulykka ble meldt til politiet cirka klokken 2015.
Dødsulykke ved Dombås
Politiet i Innlandet opplyser at en person har omkommet i trafikkulykke på E136 ved Dombås.
Les mer om Innlandet.
Færre dødsulykker Innlandet
Det har vært 10 dødsulykker i trafikken i Hedmark og Oppland hittil i år. I samme periode i fjor var det 16. Trygg Trafikk advarer om at desember måned er ulykkesutsatt på grunn av vekslende føre, og at mange stresser i førjulstida.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Ble årets miljøbedrift
Too Good To Go mottok prisen på Høgskolen i Innlandet i går.
Les mer om Høgskolen og Innlandet.
Dyrepoliti i to nye regionar i Noreg
Vest politidistrikt og Innlandet politidistrikt får dyrepoliti.
Les mer om Innlandet og Noreg.
Arbeidsulykke på Biri
En person har fått klemskader i en arm under arbeid ved en tøypresse på bedriften Tekstilvask Innlandet på Biri i Gjøvik. Politiet og ambulanse er på stedet.
Branntilløp i boligblokk
Det var branntilløp i en koblingsboks i en boligblokk på Gjøvik. Det har ikke medført personskader, eller større materielle skader, skriver politiet Innlandet på Twitter.
Les mer om Gjøvik, Innlandet og Twitter.
Erkjenner forholdene
Den skoleansatte som er mistenkt for seksuelt krenkende atferd mot to elever, har erkjent de faktiske forholdene under avhør i dag, skriver politiet i Innlandet i en pressemelding.
Les mer om Innlandet.
Dårlige engelskprøver i Folldal
Resultatene for nasjonale prøver i 5. klasse viser at Folldal skole gjør det dårligst i innlandet i engelsk. Rektor Stian Tørhaug sier at det har vært dårlige resultater gjennom flere år, og at flere tiltak er iverksatt.
Les mer om Folldal.
Uenige om ambulanseberedskap
Tillitsvalgte i Sykehuset i Innlandet mener ambulanseberedskapen i Ottadalen er for dårlig, skriver GD. Fredag forrige uke var det ingen ambulanser tilgjengelig mellom Ringebu og Stryn. Sykehuset i Innlandet sier beredskapen er tilfredsstillende.
Stort sett våte veier
Statens vegvesen har ingen meldinger om trøbbel i trafikken i morgentimene. Det var varslet store nedbørsmengder i natt, men det er kommet lite snø. Langs kysten er det vått, mens det ligger litt slaps i innlandet, sier trafikkoperatør Andreas Larsen.
Har startet etterforskning
Spesialenheten for politisaker har startet etterforskning av en av lederne i Innlandet politidistrikt, Johan Martin Welhaven. Welhaven har søkt om å overta innleverte og beslaglagte våpen som skulle vært sendt Kripos, men som har blitt liggende på beslagsrommet hos politidistriktet.
Front mot front
To biler er involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 33 mellom Odnes og Vestrumsbygda nå i ettermiddag. Ifølge politiet i Innlandet på Twitter skal det være en front mot front-kollisjon. To personer skal være ute av bilene.
Pent og kalt vær på Sørlandet
Det blir fortsatt pent vær med sol og lite vind på Sørlandet. Men det er kalt, sier Terje Alsvik Walløe, særlig i innlandet. Det var minus 16 grader på Hovden i dag morges. Fra onsdag ventes mildere vær.
Mot frysepunktet i innlandet
Langs kysten og i lavlandet på Sørlandet er det ventet fem-seks plussgrader i helgen, mens det i innlandet og høyereliggende områder vil være rundt null grader, ifølge meteorologene.
Les mer om Sørlandet.