Innlandet

Full overtenning i låve på Næroset

Innlandet politidistrikt melder at det er full overtenning i en låve/driftsbygning på Næroset. Nødetatene er på vei til stedet. Det skal ikke være personer eller dyr inne i bygget.
Les mer om Næroset.

Vil bygge et mjøssjukhus

Adminstrerende direktør Alice Beathe Andersgaard i Sjukehuset Innlandet foreslår til styret en samling av tjenester inne somatikk, psykiatri og rus i et stort akuttsjukehus kalt Mjøssjukehuset. Det er foreløpig ikke klart hva som blir igjen på de eksisterende sjukehusene. Hun legger fram forslaget klokka 12.
Teater Innlandet rimelig fornøyd
Teater Innlandet får en økning på 2,2% i overføring fra staten neste år. Direktør Hege Strand sier det nesten dekker lønns- og prisstigningen og at dette var det beste de kunne håpe på. Teater Innlandet får ca 24,6 millioner fra staten hvis forslaget til statsbudsjett blir vedtatt.
Glede ved Sintef Raufoss
Regjeringen gjør kompetansesenteret til en nasjonal motor for omstilling og produksjonsutvikling. Tilsammen økes bevilgningene med 15 millioner kroner til landets industriklynger. Administrerende direktør Svein Terje Strandlie mener dette vil gi rom for å utvikle arbeidsplasser i nye næringer i Innlandet.

Spennende for flyplassdrift

I går ble det første spadetaket tatt på den nye flyplassen i Sälen. Reiselivsforsker ved Høgskolen i Innlandet, Martin Rønningen, sier det vil kreve mange reisende for å tjene inn kostnadene. Flyplassen ligger en 40 minutters biltur unna Trysil.
Lav verdiskapning i Innlandet
Oppland har lavest bruttoprodukt pr. sysselsatt i landet. Hedmark ligger fjerde sist på oversikten som viser verdiskapning fordelt på arbeidstakere i Norge, viser statistikk fra SSB.
Les mer om Innlandet, Norge og SSB.
Innlandet tapte flyttekamp
Ansatte i Landbruksdirekoratetet fikk i dag beskjed om utflytting av deler av virksomheten til Steinkjer. Rundt 30 årsverk flyttes, melder Trønder-Avisa. Hamar og Lena kjempet også om å få disse jobbene, men tapte mot Steinkjer.
Død person funnet i Løten
Det er funnet en død person i nærheten av området som savnede Vidar Gundersen forsvant lille julaften i fjor. Det skriver HA. Politioverbetjent Bjørn Fredrik Monn i Innlandet politidistrikt bekrefter funnet. Han kan ikke bekrefte at det er den savnede, men det er sannsynlig å tenke i den retning, sier han.
Brannøvelse i Nord-Torpa
Nordre Land brannvesen har nedbrenningsøvelse ved Åssætra i Synnfjellet i Nord-Torpa i dag. Ifølge Brann Innlandet er dette i et hyttefelt og lett synlig i området.
Brannøvelse i Løten
Løten og Hamar brannvesen har nedbrenningsøvelse på Ommangsgutua 61 i Løten fra klokka 9 i dag. Det kan bli noe røyk i området, melder 110 Innlandet.
Mopedist av vegen
En moped har kjørt av veien i Roterud i Ringsaker. Ifølge politiet i Innlandet på Twitter er skadeomfanget foreløpig ukjent. Ulykken skjedde på fylkesveg 20.
Slutter i skiskytterforbundet
Markeds- og Kommunikasjonssjef , Magne Vikøren, slutter i Norges Skiskytterforbund. Det bekrefter Vikøren overfor NRK. Han slutter på grunn av reisebelastningen. – Jeg har fått et spennende jobbtilbud i innlandet som gjør at jeg velger å si farvel til pendlertilværelsen mellom Oslo og Lillehammer, sier Vikøren og legger til: – Jeg har kun gode ting å si om lederteamet i norsk skiskyting. Det er bare to uker siden også idrettssjef Morten Aa Djupvik ga seg i Skiskytterforbundet.
Bor alene i Sør-Norge
Flere bor alene i indre strøk på Sørlandet enn de fleste andre steder i landet, ifølge SSB. Det er flest kommuner i innlandet i Sør-Norge der folk bor alene, men tendensen ses også i sentrale bykommuner, slik som i Oslo og Bergen.
Les mer om Bergen, Oslo, SSB, Sør-Norge og Sørlandet.
Mot et dårlig kornår
Det går mot et dårlig kornår i Innlandet. 62 000 tonn korn på Hedmarken og i Sør-Østerdal, eller halvparten av alt kornarealet, er fortsatt ikke tresket. Dette representerer en verdi av rundt 150 millioner kroner, melder Hamar Arbeiderblad
Det vakre høstværet fortsetter i nord - men ikke indian summer
Ikke indian summer. – Men en fin varm høstdag, sier statsmeteorolog Ida Fossli. Hun antyder opp mot 17 grader på innlandet i dag – og i morgen.
Les mer om Ida Fossli.
Det vakre høstvære fortsetter i nord - men ikke indian summer
Ikke indian summer. – Men en fin varm høstdag, sier statsmeteorolog Ida Fossli. Hun antyder opp mot 17 grader på innlandet i dag – og i morgen.
Les mer om Ida Fossli.
Mann (34) rømte fra fengsel
En 34 år gammel mann har Moldova rømte lørdag fra Bruvoll fengsel i Nord-Odal i Hedmart, opplyser Innlandet politidistrikt. Mannen er ikke ansett for å være farlig.
Ikke alvorlig skadd etter lekkasje
De to som ble fraktet til sykehus i Lillehammer etter en gasslekkasje på ei hytte ved Eidsbugarden er ikke alvorlig skadd. Begge er innlagt til observasjon, opplyser Sykehuset Innlandet.
Til sykehus etter gasslekkasje
To personer, som har pustet inn gass på en hytte på Eidsbugarden, er fraktet til Lillehammer sykehus med luftambulanse. Skadegraden er ukjent, opplyser Innlandet politidistrikt.
Vant forskerkrigen
Matilde Risopatron Berg, doktorgradsstipendiat ved Sykehuset Innlandet, vant konkurransen i regi av forskningsdagene. 9 kandidater fikk 4 minutter på seg til å formidle forskningen sin lettfattelig og underholdende. Berg forsker på vaginalskader etter fødsel.
Steinerskolen nominert til pris
Steinerskolen på Hedmarken er en av 15 skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen går til en skole som har utmerka seg ved å praktisere likeverd og inkludering i skolemiljøet. Ingen andre skoler i Innlandet er nominert.
Les mer om Hedmarken og Innlandet.
Politiet: To omkom i flystyrt i Hedmark
To personer omkom da et småfly styrtet ved Furnes i Ringsaker, opplyser Innlandet politidistrikt.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Ringsaker.
Politiet: To omkommet etter flystyrt i Hedmark
Politiet i Innlandet melder om et fly som har styrtet ved Furnes mellom Hamar og Brumunddal i Hedmark. To personer var om bord.
Politiet: Fly styrtet i Hedmark
Politiet i Innlandet melder om et fly som har styrtet ved Furnes mellom Hamar og Brumunddal i Hedmark.
Fly har styrtet i Hedmark
Politiet i Innlandet melder om et fly som har styrtet ved Furnes mellom Hamar og Brumunddal i Hedmark.