Innlandet

Falske sedler i omløp?

Det skal ha blitt levert inn en falsk 50-kronerseddel på Cirkel K-bensinstasjonen i Brumunddal i ettermiddag. Det melder politiet i Innlandet på Twitter. Det er foreløpig ikke kjent hvem som har levert inn seddelen.

Henger mot tog

En eldre mann kom uskadet fra en kollisjon med et tog tre kilometer nord for Rena i ettermiddag. Det melder politiet i Innlandet. Mannen kjørte en bil med tilhenger over en usikret jernbaneovergang da toget kom og traff tilhengeren.
Les mer om Innlandet og Rena.
Steinsprang fra Teigkampen
Det er gått flere steinsprang fra Teigkampen ned mot Gudbrandsdalen, men verken vei eller eiendommer er truffet. Politiet har ikke evakuert noen i området. Det melder Politiet i Innlandet på Twitter.
Flere spesialisthelsetjenester
Styret i Sykehuset Innlandet har vedtatt å etablere flere spesialisthelsetjenester på Hadeland. Ved årsskiftet kommer et poliklinisk tilbud med blant annet røntgen, radiologisk ultralyd, ortopedi og øre-nese-halsavdeling.

Utvikling av Kongsvinger sjukehus

Kongsvinger sjukehus skal bevares og videreutvikles som akuttsjukehus med fødetilbud. Det har styret i Helse Sør-Øst vedtatt. Sjukehuset skal ifølge Glåmdalen fortsatt skal ligge under Sykehuset Innlandet og ikke overføres til Ahus.
Flere feil med røngtensystemet
Flere feil med røntgensystemet i Sykehuset Innlandet, gjør at Helsetilsynet nå krever svar. Det skriver GD. Systemet ble tatt i bruk høsten 2016. Flere av feilene kan true pasientsikkerheten. Fylkeslegene i Hedmark og Oppland følger opp saken.
Fraråder flytting til Akershus
Administrasjonen i Helse Sør-Øst vil at at sykehuset i Kongsvinger også i framtida skal tilhøre Sykehuset Innlandet. Det skriver Glåmdalen.Torsdag skal styret i Helse Sør-Øst ta stilling til forslaget fra administrerende direktør Cathrine M. Lofthus.
Ber Kripos om hjelp
Politiet i Innlandet fortsetter etterforskningen for å få avklart om kvinnen som døde i går kveld har vært utsatt for en straffbar handling eller ikke. De har også bedt om bistand fra Kripos til dette arbeidet.
Les mer om Innlandet.
Innovasjon Norge får kritikk
Innovasjon Norge gjør ikke nok for å få utvikling i distriktene når de ikke satser målretta mot bedriftene, derfor bør det opprettes et nytt distriktsfond. Det sier professor Håvard Teigen ved Høgskolen i Innlandet til Klassekampen.
Bør vaksinere barna
Fylkeslegen i Oppland oppfordrer foreldre til å sørge for at barna deres er vaksinert mot meslinger. Ei seks år gammel jente fra Lunner fikk påvist sjukdommen. 5–8 prosent av barn i Innlandet er ikke vaksinert, mange fordi foreldrene ikke vil.
Les mer om Innlandet, Lunner og Oppland.
Kan bli region Innlandet
I dag kan Hedmark og Oppland bli samanslått med tvang. Saka blir nå behandla i Stortinget og fleirtalet går truleg inn for region Innlandet. Men om det blir regjeringsskifte til hausten kan båe fylka søkje om å få oppløyst dagens vedtak, seier fylkesordførar i Oppland, Even Alexander Hagen.
Små skoler i innlandet scorer best
Det er store forskjeller på hvor mye de videregående skolene i Trøndelag bidrar til at elevene fullfører og består utdanningen sin. - Undersøkelsen hakker i noen myter om «gode og «dårlige skoler, sier Hans Lieng i Utdanningsforbundet.
Politiet sjekkar ut båt
Nord for Mjøsbrua driv ein båt. Politiet har rykka ut til staden for å undersøke saka nærmare. Ifylgje operasjonsleiar i Innlandet politidistrikt, Sissel Svarstad, er ingen meldt sakna.
Har operert 1000 pasienter
I løpet av tre år har Sykehuset Innlandet operert 1.000 pasienter med operasjonsroboten som fikk navnet Da Vinci på sykehuset i Hamar. Sykehuset Innlandet var i 2014 landets første sykehus som tok i bruk den avanserte roboten.
Konflikt ved Vitensenteret
Samtlige fem pedagoger ved Vitensenteret Innlandet i Gjøvik sier opp i protest mot daglig leder Petra Skoglund, melder Oppland Arbeiderblad. Fem andre ansatte har ikke sagt opp. Styreleder Sverre Narvesen sier at han har full tillit til daglig leder.
Leteaksjon etter mann i Elverum
Det er iverksatt en leteaksjon etter en mann som ikke har kommet hjem etter en løpetur i Sørskogbygda i Elverum. Dette opplyser Innlandet politidistrikt tirsdag.
Bedre kollektivtilbud på Mjøsa
Hedmark Trafikk og Mjøscharter går sammen om kollektivtilbudet på Mjøsa.De to selskapene skal samarbeide om å gi publikum et mer fleksibelt tilbud til de som reiser i Innlandet. I fjor gikk en pendlerbåt mellom flere av byene ved Mjøsa.
Flertall vil ha et hovedsjukehus.
Flertallet av de vel 100 høringsuttalelsene om sjukehusstruktur vil ha en modell med hovedsjukehus. Mange vil i tillegg ha et desentralisert helsetilbud. Styret i Sykehuset Innlandet avgjør saken i oktober, sier styreleder Anne Enger.
Vei åpnet igjen etter bilbrann
Det foregår nå manuell dirigering på stedet etter bilbrannen på riksvei 3 i Løten. Brannen er også slukket, og bilberging pågår, melder politiet i Innlandet.
Les mer om Innlandet og Løten.
Mye festbråk i natt
Flere steder i Innlandet måtte politiet i natt gripe inn etter festbråk. Både i Lillehammer, Elverum, Hamar og Gjøvik måtte politiet roe ned gemyttene og be festdeltakere dempe seg etter høylydt musikk og bråk.
Arrestert etter bruk av vold
En mann i 30 årene er kjørt i arrest etter en voldshendelse på en privat adresse i Brandbu kl. 04.30 i natt. Det melder politiet i Innlandet.
Les mer om Brandbu og Innlandet.
Drikking på offentlig sted
En mann er anmeldt for drikking og urinering på offentlig sted, i en park i Hamar sentrum. Det melder politiet i Innlandet.
Les mer om Hamar og Innlandet.
Kjøring uten førerkort
En mann i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt moped uten gyldig førerkort på Raufoss. Det opplyser politiet i Innlandet.
Les mer om Innlandet.
HamKam er månedens bedrift
NHO Innlandet har valgt HamKam Yngres til «månedens bedrift. Det skriver Hamar Dagblad. NHO Innlandet trekker frem at HamKam var på randen av konkurs mot slutten av 2010, og at de nå engasjerer 18.000 barn og unge i idrett hvert år.
Les mer om HamKam og Hamar Dagblad.
Flertall for sjukehus ved Mjøsbrua
Et stort flertall av dem som har uttalt seg i høringsrunden om fremtidig sjukehus i Innlandet, vil ha et hovedsjukehus ved Mjøsbrua, kombinert med sterke desentraliserte tjenester. Det skriver Ringsaker Blad. SI har fått over 100 høringsuttalelser.