Innlandet

Trysil trakk det lengste strået

NRK har bestemt seg for å sende fra Trysil på 17. mai. Sendinga som går på NRK1 på nasjonaldagen har innslag fra hele landet. NRK fikk inn mange tips om hvor vi burde sende fra i Innlandet og Trysil ble valgt fordi de feirer 50 år som alpinbygd.
Les mer om Innlandet og Trysil.

Slipper ikke Kongsvinger-sjukehus

Sykehuset Innlandet vil neppe gi slipp på Kongsvinger Sjukehus og overføre det til Ahus. Grunnen er at pasient-tapet vil koste Sykehuset Innlandet opp til 150 millioner kroner som da må spares inn på resten av driften.
Brukerne viktigst, sier styreleder
Styreleder i Sykehuset Innlandet Anne Enger mener det viktigste er hva brukerne mener, I høringsrunden om framtidig sjukehusmodell vil de fleste sjukehuskommunene ha sjukehus i egen by, ikke et hovedsjukehus ved Mjøsbrua slik styret i SI vil.
Vil ha sjukehus i hjembyen
De fleste lokalpolitikerne i de store sjukehusbyene i Innlandet vil ha det planlagte hovedsykehuset i sin egen kommune, og ikke ved Mjøsbrua. Denne uka har politikerne i Lillehammer, Hamar, Elverum og Gjøvik behandlet en høringsuttalelse om saken.

Akuttsykehus ikke fredet

Det er ikke riktig at alle akuttsykehusene i Innlandet er fredet av regjeringen. På sykehuskartet for hele landet, som regjeringen la fram i går, er sykehusene i Innlandet med som akuttsykehus, men fordi det pågår en prosess her er Innlandet unntatt.
Les mer om Innlandet.
Alle akuttsykehus beholdes
Regjeringa vil beholde alle akuttsykehusene i Innlandet som akuttsykehus. De la fram sykehuskartet for framtida i går. Gjøvik, Hamar og Lillehammer fortsetter som store akuttsykehus, mens Elverum, Kongsvinger og Tynset også beholder akuttfunksjonene.
Nysnø skapte problemer i trafikken
Nysnøen førte til trafikkproblemer flere steder i dag. Politiet i Innlandet fikk inn rundt 60 meldinger om utforkjøringer og andre problemer som følge av snøfallet. Også bilbergingselskapene i Hedmark og Oppland melder om en travel dag.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Person påkjørt av toget
Strekningen Skarnes - Kongsvinger er stengt for trafikk etter at en person er påkjørt, ifølge Innlandet politidistrikt. Banen er stengt inntil videre.
Les mer om Innlandet og Kongsvinger.
Opprettholder sykehus
Alle akuttsykehusene i Innlandet opprettholdes som akuttsykehus. Det går fra av regjeringens sykehuskart for framtida som ble presentert i går. Sykehusene i Gjøvik, Hamar og Lillehammer fortsetter som store akuttsykehus, mens sykehusene i Elverum, Kongsvinger og Tynset opprettholdes som akuttsykehus.
Vises ut av landet etter dommerangrepet
Gjerningsmannen er fra Bosnia, ifølge politiet i Innlandet, og blir uttransportert fra Norge.
Les mer om Bosnia, Innlandet og Norge.
Steinras ved Bispberget i Skjåk
Det har gått et stein- og isras ved Bispberget i Skjåk. Nødetatene er på stedet for å søke. De får støtte fra et helikopter som er på veg og frivillige er underveis, melder politiet i Innlandet.
Les mer om Bispberget, Innlandet og Skjåk.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr innesperret
Det brenner i en låve på Lesja, melder Innlandet politidistrikt. Brannvesenet er på stedet og forsøker å få kontroll. Det skal være 40-50 melke- og ammekyr i låven.
Les mer om Gudbrandsdal, Innlandet og Lesja.
Gode søkertall INN
Høgskolen i Innlandet (INN) kan skilte med svært gode søkertall etter sin første felles rekrutteringsperiode. Til sammen har 12.252 søkere satt ett av INNs utdanningstilbud øverst på prioriteringslistene sine, ifølge ei pressemelding. Dette er en økning på vel 10 prosent.
Les mer om INN og Innlandet.
Gode søkertall HINN
Høgskolen i Innlandet (HINN) kan skilte med svært gode søkertall etter sin første felles rekrutteringsperiode. Til sammen har 12.252 søkere satt ett av HINNs utdanningstilbud øverst på prioriteringslistene sine, ifølge ei pressemelding. Dette er en økning på vel 10 prosent.
Les mer om Innlandet.
Vil ha to akuttsykehus
Lillehammer Arbeiderparti mener Innlandet bør ha to akuttsykehus i framtiden, ett i Lillehammer og ett i Elverum. Leder Knut Arne Vassdokken sier sykehus også handler om byutvikling og at nytt sjukehus ved Mjøsbrua vil ha uheldige miljøkonsekvenser.
Over 300 fartsbøter i påsken
Utrykningspolitiet i Øst har i påsken tatt ni personer som fyllekjørte, beslaglagt 25 førerkort fordi folk har kjørt for fort, over 300 sjåfører har fått fartsbot og 17 personer er tatt for å bruke mobiltelefonen mens de kjørte. UP Øst er øst- og innlandet-politidistrikt.
Les mer om Øst.
Høie klar om sterilisering
Sykehuset Innlandet anbefaler lett psykisk utviklingshemmede sterilisering. Helseminister Bent Høie: – Dette er noe den enkelte skal vurdere selv, og er ikke sykehusets oppgave.
– Inne i en mild periode
Det blir en relativt grå dag med regn og med temperaturer som stort sett ligger rundt null. I ettermiddag klarner det opp i innlandet og regnet slutter også langs kysten, ifølge statsmeteorolog Bente Wahl.
Les mer om Bente Wahl og Inne.
«Skogsmatrosen blir teater
HAMAR/LARKOLLEN (NRK): Jon Michelet har gjort braksuksess med romanserien om den unge krigsseglaren Halvor Skramstad frå Rena. No skal Skogsmatrosen setje sjøbein på dei skrå bredder i innlandet.
Forventer 10 cm. snø i innlandet
I Agder blir det snø, først i vest, etter hvert overgang til sludd. Til kvelden fare for underkjølt regn ved kysten.
Får 19 nye politistillinger
Nordland politidistrikt får 19 nye stillinger, ifølge Politiforum. Politidistriktene Innlandet, Nordland og Møre og Romsdal utropes som vinnerne, ifølge disponeringsskrivet for norsk politi som legges fram torsdag.
Dette blir Norges nye regioner
Hedmark og Oppland blir slått sammen til ett fylke. Etter det NRK erfarer skal det nye fylket hete Innlandet. 19 fylker blir til 10 eller 11 regioner. Oslo får trolig stå alene.
Les mer om Innlandet, NRK og Oppland.
Trolig ny Viken-region
Etter det NRK erfarer blir Buskerud, Akershus, Østfold trolig en ny Viken-region. Telemark slås trolig sammen med Vestfold til en ny region. Agder, Trøndelag, Innlandet (Hedmark og Oppland), Vestlandet (Hordaland og Sogn og Fjordane) blir trolig nye regioner.
Nordavind redder vinterferieværet
Først et kjærkomment dryss av snø over hele innlandet i Sør-Norge, og så to-tre kalde, fine vinter dager. Vinterferien i boks!
Les mer om Sør-Norge.
Ho er med i sluttracet om 15 statsjobbar
Regjeringa meiner fylkesmennene i Sogn og Fjordane, Innlandet og Agder er dei tre mest aktuelle for å få ein ny nasjonal fellesadministrasjon.
Les mer om Agder, Fjordane, Innlandet og Sogn.