Innovasjon norge

Går i rette med Anita Krohn Traaseth

Lundin-sjef Kristin Færøvik tar Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth kraftig i skole. Færøvik mener Traaseth må holde seg til jobben i Innovasjon Norge.

Vant Bedriftsutviklingspris

Salat- og potetdyrker på Nøtterøy, Bjertnæs og Hoel AS er vinner av Innovasjon Norge sin Bedriftsutviklingspris for Vestfold. Prisen er på 50 000 kroner og deles ut til en bedrift i hvert fylke som har vært fremtredende på blant annet lønnsomhet og sysselsetting.
Østfoldambassadørene er på plass
De 12 nye Østfoldambassadørene er nå på jobb. De jobber for Mulighetsriket, som er et samarbeid mellom kommunene, næringsorganisasjoner og Innovasjon Norge. Satsing som skal gjøre Østfold mer attraktivt som et sted å bo, jobbe og ta en utdanning. Ikke minst for unge østfoldinger selv, sier ambassadør Marte Teien
Pris til Bamsrudlåven
Innovasjon Norge har tildelt Bamsrudlåven i Mysen Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Østfold. De vant prisen for sin Gårdsis med melk fra naboens gård og egg fra egne høner.

Kina krever langsiktighet

Næringslivet i Kristiansand ønsker et bedre samarbeid med Kina. Påtroppende næringssjef i Kristiansand, Geir Askvik Haugum, har vært leder for Innovasjon Norge i Beijing i fire år. Han sier det er nødvendig med tålmodighet og langsiktighet hvis Kristiansand skal satse på Kina.
IKT Norge reagerer på budsjetthyllest: – Innovasjon Norge er ikke en ombudsmann for norske gründere
Gründersjefen i Innovasjon Norge, Pål T. Næss, forsvarer statsbudsjettet som ble lagt frem forrige uke. – Det gründere har bedt om, er bedre opsjonsbeskatning. Regjeringen har lovet mye og levert lite, sier Fredrik Syversen i IKT Norge.
Satsing på kortreist mat gav pris
Matstova AS er tildelt Innovasjon Norge Sogn og Fjordane sin Bedriftsutviklingspris for landbruket for 2017.
Innovasjon Norge bevilger 83 millioner kroner til nye næringsklynger
Klyngene skal bidra til omstilling og fornyelse av norsk næringsliv.
Lånet til Moods of Norway var sikret
Det er direkte feil å hevde at skattebetalerne og Innovasjon Norge påføres et større tap etter lånet til Moods of Norway.
Les mer om Innovasjon Norge og Norway.
Jussekspert ber om forklaring på at Innovasjon Norge gav lån til Moods eit halvt år før konkursen
Berre eit halvt år før konkursen fekk Moods of Norway eit risikolån på fem millionar frå Innovasjon Norge. No blir det stilt spørsmål om lånet var lovleg.
Les mer om Innovasjon Norge og Norway.
Innovasjon Norge må forklare seg
Lånet fra Innovasjon Norge til Moods of Norway kan innebære at de fikk ulovlig statsstøtte.
Les mer om Innovasjon Norge og Norway.
Ingrid Ask har lært tusenvis å lese
LESING: De gamle powerpoint-filene til Ingrid Ask (64) har blitt pusset opp for 1,65 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Nå skal nye generasjoner lære å lese. – Men det viktigste er fortsatt læreren, sier hun.
Skjødesløs behandling av skattepenger
Innovasjon Norge innvilget et risikolån på fem millioner til Moods of Norway i februar 2017. Det var helt feil.
Les mer om Norway.
DN: Innovasjon Norge lånte millioner til Moods of Norway i februar
Innovasjon Norge er blant kreditorene som forsøker å få penger fra konkursboet.
Les mer om Norway.
Innovasjon Norge lånte millioner til Moods of Norway i februar
Innovasjon Norge er blant kreditorene som forsøker å få penger fra konkursboet.
Les mer om Norway.
Fikk statlig risikolån før konkursen
Toppene i Moods of Norway er mangemillionærer, mens staten er blant kreditorene. Så sent som i februar i år gikk Innovasjon Norge inn med nytt millionlån.
Les mer om Innovasjon Norge og Norway.
Ledende i innovasjonskappløpet
Norge står foran store utfordringer som krever innovasjon og omstilling. Trondheim er med sine tunge teknologimiljøer og etablerte økosystem rigget for å spille en sentral rolle for at Norge skal hevde seg i det globale innovasjonskappløpet.
Les mer om Norge.
Gransker skrekk-gård i Latvia
Innovasjon Norge har investert over 12 mill kroner på en grisegård i Latvia, som koples til bilder fra dyrevernere som viser svært dårlige forhold på gården. De gransker nå saken.
Les mer om Latvia.
Investeringsfond for Nord-Norge
Regjeringen har opprettet et nytt investeringsfond for bedrifter i Nordland, Troms og Finnmark. Nå ber Innovasjon Norge private investorer om å melde sin interesse.Tanken er at de statlige pengene skal investeres i bedrifter sammen med private investorer, som selv skal velge ut og følge opp investeringene, skriver NTB.
Snart kan du leie tretopphytter
Til sammen har tre grunneiere i Østfold fått tillatelse til å bygge en eller flere hytter høyt oppe i trærne. I Rokke i Halden er Thorbjørn Wold i ferd med å sette opp sin første hytte, med støtte fra Innovasjon Norge. Planen er å bygge flere tretopphytter, ikke langt fra Klatreparken i Halden. Det er gitt tillatelse til oppføring av tretopphytter i Halden, Rakkestad og Våler kommune.
Slik kan Norge nå målet om å bli best på e-helse
De nordiske landene vil bli best i verden på e-helse. Dette kan bli en viktig nordisk eksporartikkel, men det krever at vi investerer mer i innovasjon og forbedring.
Les mer om Norge.
Tåketale om innovasjon
DEBATT: Dersom Innovasjon Norge skal gi relevante råd til regjeringen, må organisasjonen ha bedre forståelse av både tjenesteinnovasjon og digitalisering.
Bare 30 prosent av gründerberdriftene overlever fem års-dagen
For mange gründerbedrifter går dukken de første årene. Innovasjon Norge sin nye låneordning skal gjøre noe med problemet.
Gründere blir mer og mer bortskjemte
Jeg møter flere og flere bortskjemte gründere. De klager på Innovasjon Norge, regjeringen og investorer. Disse er ikke entreprenører, de er «wantrapreneurs.
Les mer om Innovasjon Norge.
Innovasjon Norge peker i feil retning; skattepenger vil bli kastet bort
Innovasjon i offentlig sektor og i offentlig/privat samarbeid må være av liten eller moderat størrelse for å lykkes. Politikk-tiltak for radikal offentlig innovasjon vil trolig mislykkes. Skattepenger vil bli kastet bort.