Innvandrere

Flerkulturell verdiskapning i Agder

Fylkesutvalget i Aust-Agder har gitt 200 000 kroner til et prosjekt som skal få flere innvandrere til å starte bedrift. – i ønsker å gjøre det lettere å lære hvordan man starter egen bedrift i Norge, sier prosjektleder Tine Mette Falck.

Ønsker flere grundere

Fylkesutvalget har bevilget 300 000 kroner til et prosjekt som skal få flere innvandrere til å starte egen bedrift. Prosjektet Flerkulturell verdiskapning skal øke kunnskapen om bedriftsetablering.
Fortsatt nedgang i innvandrerledigheten
Den registrerte ledigheten for innvandrere var på 7,1 prosent i 1. kvartal 2017. Dette var en nedgang på 0,7 prosentpoeng fra samme periode året før. For resten av befolkningen lå den registrerte ledigheten på 2,3 prosent. Her var det en nedgang på 0,1 prosentpoeng.
«Jeg skjønner ikke Trumps korstog mot islamister, innvandrere og terror
DEBATT: Dersom Trump er opptatt av å hindre at amerikanere blir drept, er det enkle grep som vil koste mikroskopiske beløp sammenlignet med de varslede tiltakene Trump vil igangsette.
Les mer om Trump.

Tysk toppminister: – Vi bærer ikke burka

Det raser voldsom debatt om hva det vil si å være tysk etter at innenriksministeren har stilt ti krav til innvandrere som skal forstå kultur, lynne og oppførsel i sitt nye hjemland.
Frp-Jensen: Vi skal være stolte av Norge
Innvandrere skal møtes med krav om å tilpasse seg den norske kulturen, mener Frp-leder Siv Jensen. Hun slår fast at hun er stolt av Norge.
Tysk toppminister: – Vi tyskere bærer ikke burka
Det raser voldsom debatt om hva det vil si å være tysk etter at innenriksministeren har stilt ti krav til innvandrere som skal forstå kultur, lynne og oppførsel i deres nye hjemland.
Innvandrerregnskapet står til stryk
Jo bedre man blir kjent med innvandrere, jo høyere tillit får man til dem. Med innvandrerregnskapet er det motsatt.
Innvandringsfrykt kan skyldes immunforsvaret
Folk som føler avsky mot smitte i hverdagen, er generelt mer kritisk til innvandrere. Immunforsvaret har skylda, ifølge danske forskere.
Innvandrere og kommunestyrevalget 2015
De tre siste lokavalgene stemte rundt 40 prosent av norske statsborgere med innvandrerbakgrunn, mens valgdeltakelsen for dem uten innvandrerbakgrunn lå rundt 65 prosent. Samtidig blir stadig flere med innvandrerbakgrunn valgt inn i kommunestyrene.
Studie: Integrering i feil retning i Norge
Integreringen av flyktninger går feil vei, og forskjellen mellom innvandrere og nordmenn øker, viser en ny studie.
Les mer om Norge.
- Integrering i feil retning i Norge
Integreringen av flyktninger går feil vei, og forskjellen mellom innvandrere og nordmenn øker, viser en ny studie.
Les mer om Norge.
Innvandrergrupper med lavest inntekt sender mest penger hjem
Innvandrere fra Somalia og Afghanistan står nederst på den norske inntektsstigen. Men ingen andre grupper sender så mye av pengene sine til landet de kommer fra.
Les mer om Afghanistan og Somalia.
Frps Keshvari: «Har man råd til å sende tusenvis av kroner ut av landet, bør man i alle fall ikke spørre om mer penger fra staten
Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari mener trang økonomi er «delvis selvforskyldt når innvandrere sender penger ut av Norge.
Les mer om Norge.
Prøve og feile – en tapt inngangsbillett til Norge?
KRONIKK: Jeg etterlyser et skolefaglig kritisk blikk på den nye samfunnskunnskapsprøven som må bestås for å få norsk statsborgerskap. Hva kan vi gjøre for å få flere innvandrere med liten skolebakgrunn til å bestå prøven?
Les mer om Norge.
Tok grep for å gjøre byen renere til påske
Innvandrere og asylsøkere i Namsos tok grep for å gjøre byen litt renere og penere. Et tjuetalls personer stilte til dugnad tirsdag kveld.
Norsk nok nå?
«Innvandrerapekatt. Muslimjævel. Det er nok hets mot innvandrere nå, tenker Anton Mariyampillai. Han følte seg 100 prosent norsk, men ikke nå lenger.
Vi må verne om velferdsstaten
For å finansiere velferdsstaten i fremtiden må kvinner og innvandrere jobbe mer enn de gjør i dag.
Jensen: Flere må i arbeid og flere må jobbe mer
Flere eldre og innvandrere i arbeid og flere kvinner i heltidsjobb må til for å trygge velferdssamfunnet i framtiden, sier finansminister Siv Jensen (Frp).
Les mer om Siv Jensen.
Jensen: Flere må i arbeid og flere må jobbe mer
Flere eldre og innvandrere i arbeid og flere kvinner i heltidsjobb må til for å trygge velferdssamfunnet i framtiden, sier finansminister Siv Jensen (Frp).
Les mer om Siv Jensen.
Sysselsetting blant innvandrere, registerbasert, 2016, 4. kvartal
Statistikken viser hvor stor andel av innvandrerbefolkningen som er i arbeid. Sysselsettingstall for innvandrerbefolkningen totalt, etter, kjønn og landbakgrunn sammenliknes med resten av befolkningen.
60 prosent av innvandrerne er i arbeid
Over 390 000 innvandrere var sysselsatte i 4. kvartal 2016. Disse utgjorde 60,2 prosent av bosatte innvandrere i aldersgruppen 15-74 år. I befolkningen for øvrig var sysselsettingsandelen på 66,7 prosent. Det har bare vært en marginal nedgang i begge disse andelene fra 2015.
Den gode, den onde og den fremmede
Kan man skylde på Statistisk sentralbyrå om man ønsker 1,5 mill. innvandrere til Oslo?
Les mer om Oslo og Statistisk.
Erdogan og Wilders skaper splid om Europas tyrkere
Striden mellom Tyrkia og europeiske land kan få konsekvenser for millioner av tyrkiske innvandrere i Europa og bli brukt i omdannelsen av Tyrkia.
Les mer om Europa og Tyrkia.
Svensk grensepoliti aksjonerte
Svensk grensepoliti avdekket ni mulig ulovlige innvandrere under en storkontroll ved et dagligvarefirma i Strømstad på torsdag. Det skriver Bohusläningen. Politiet mistenker at firmaet har utnyttet innvandrere som svart arbeidskraft. – Vi utreder nå om de ni har rett til å være i Sverige, sier grensepolitiets gruppeleder Mikael Holmgren.