Internasjonalt

Ny film hylles internasjonalt

Filmen Skyggenes dal, av brødrene Jonas og Marius Matzow Guldbrandsen fra Kristiansand, hylles av internasjonale filmkritikere. Filmen har fått stor internasjonal oppmerksomhet etter verdenspremieren i Toronto, sier fagleder ved Norsk filminstitutt, Stine Oppegaard.

Stoltenberg krever internasjonalt svar etter Nord-Koreas missiltest

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer Nord-Koreas seneste missiltest som en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet.
Skuffet over hvalfangstfordømming
Fiskeriminister Per Sandberg er skuffet over at EU-parlamentet oppfordrer Norge til å slutte med hvalfangst. – Til tross for et internasjonalt forbud har Norge drept mer enn 13.000 hval, heter det i ei pressemelding fra EU-parlamentet. Sandberg slår fast at den norske fangsten er lovlig.
Les mer om EU-parlamentet og Norge.
Stavanger kommune tar skatekulturen på alvor
DEBATT: Fremveksten vi nå ser av profesjonelle skatearenaer, nasjonalt og internasjonalt, er resultatet av et langvarig og strategisk arbeid. I slike prosesser er en avhengig et tett og godt samarbeid med lokale myndigheter, her har Stavanger kommune vært forbilledlige.
Les mer om Stavanger.

- Hva som skjer foran øynene våre må kalles etnisk rensing

Sikkerhetsstyrkene i Myanmar har lagt ut internasjonalt forbudte landminer på grensa til Bangladesh, ifølge Amnesty.
Les mer om Amnesty, Bangladesh og Myanmar.
Historisk Vipers-kamp
På søndag avgjør Vipers om de for første gang kommer til Champions League. Fire lag møtes i Kristiansand til cupspill hvor vinneren får spille i cupen. Vipers-spiller Emilie Hegh Arntzen sier det er viktig for laget å markere seg internasjonalt:
Les mer om Kristiansand.
Kampanjen funket!
Forrige uke var en temmelig heftig opplevelse for meg. Jeg er en innadvendt programmerer og vanligvis en veldig privat person, og i løpet av noen få dager var jeg plutselig i nyhetene, både nasjonalt og internasjonalt.
Lista får testsenter for ny strømteknologi
I Farsund er det nå etablert et internasjonalt testsenter for ny strømteknologi. Målet er å få selskaper til å utvikle strømteknologi ved bruk av små seilfly.
Etablerer internasjonalt testsenter
I Farsund er det nå etablert et nytt internasjonalt testsenter for ny strømteknologi. Lista Airborn Wind Energy Center tilbyr selskaper å teste ut små seilfly som er festet i en wire til bakken. Når wireren rulles ut etter flyet, skapes det strøm:
Nye Akvariet vil inn i den marine klyngen
Glem Akvariet i Bergen slik du kjenner det. Nye Akvariet vil bygge nytt anlegg og skape et formidlingssenter av internasjonalt format.
Les mer om Bergen.
Varetekt etter gullsmedran
Mannen som er siktet for gullsmedranet i Trysil i mars i fjor er varetektsfengslet i 4 uker med brev og besøksforbud. Mannen har vært ettersøkt internasjonalt og ble i forrige uke pågrepet av dansk politi. Han nekter straffskyld.
Les mer om Trysil.
Ny toppjobb for Moræus Hansen
Maria Moræus Hansen går fra toppjobb i det franske oljeselskapet Engies til stillingen som toppsjef i et internasjonalt olje- og gasselskap eid av russeren Mikhail Fridman.
Les mer om Mikhail Fridman.
Nord-Korea bekrefter: Har testet hydrogenbombe
Nattens atomprøvesprengning viser at Kim Jong-un ikke har til hensikt å bøye seg for internasjonalt press, mener Asia-forsker.
Les mer om Asia-forsker og Kim Jong-un.
Etterlyser drapsdømt
En drapsdømt 56 åring fikk ved en feil utstedt pass mens han var prøveløslatt. Nå er mannen etterlyst internasjonalt og Oslo tingrett har bestemt at han skal pågripes på nytt, skriver Dagbladet. Han er dømt for knivdrap i Oslo både på 90-tallet og i 2000.
Les mer om Dagbladet og Oslo.
Kim leker med ilden
Diktator Kim Jong-uns rakettutskytinger er farlige provokasjoner som kan lede til katastrofale konsekvenser. En kritisk situasjon krever kreativt diplomati og internasjonalt samhold.
Camilla Herrem skaffer Heidi Løke barnevakt: – Mer enn imponerende
Onsdag gjør Heidi Løke (34) comeback i norsk håndball. Motspiller Camilla Herrem (30) har skaffet barnevakt. Nå skal begge trene med herrespillere for å holde internasjonalt nivå etter hjemkomsten.
Les mer om Heidi Løke.
Spinner internasjonalt nettverk
En kvinne i Russland lærte seg norsk etter å ha hørt «Spindelsinn for 20 år siden, og fikk jobb som norsk tolk. Nå må hun kanskje ta engelskkurs.
Les mer om Russland og Spindelsinn.
Satser på Dale: – Dette er absolutt ikke et luftslott
En to kilometer lang gondolbane over Gandsfjorden. 7000 boliger med nærmere 20.000 innbyggere. Dale skal bli en turistattraksjon og et internasjonalt utstillingsvindu for framtidens energiløsninger.
Les mer om Dale og Gandsfjorden.
– Dette er ikke et luftslott
En to kilometer lang gondolbane over Gandsfjorden. 7000 boliger med nærmere 20.000 innbyggere. Dale skal bli en turistattraksjon og et internasjonalt utstillingsvindu for framtidens energiløsninger.
Les mer om Dette og Gandsfjorden.
Dette skjer denne uken
Det er duket for flere viktige nøkkeltall for norsk økonomi denne uken. Internasjonalt er sentralbankkonferansen i Jackson Hole blant høydepunktene.
Les mer om Jackson Hole.
Knivangrepet i Åbo: Mistenkt person internasjonalt etterlyst
ÅBO (VG) Politiet mener den 18 år gamle marokkaneren bevisst angrep kvinner under det angivelige terrorangrepet fredag.
Les mer om Åbo.
Angrepet i Åbo: Mistenkt person internasjonalt etterlyst
ÅBO (VG) Politiet mener den 18 år gamle marokkaneren bevisst angrep kvinner under det angivelige terrorangrepet fredag.
Les mer om Åbo.
En gjerningsperson er internasjonalt etterlyst etter angrep i Åbo
ÅBO (VG) Politiet mener den 18 år gamle marokkaneren bevisst angrep kvinner under terrorangrepet fredag.
Les mer om Åbo.
En gjerningsperson er internasjonalt etterlyst
ÅBO (VG) Politiet etterlyser internajsonal en ny gjerningsperson etter terrorangrepet i Finland.
Les mer om Finland.
Stupetrenden har blitt et internasjonalt fenomen
Det startet med noen få våghalser på slutten av 60-tallet. Men når VM i dødsing arrangeres på lørdag, rettes øyne fra hele verden mot Frognerbadet.
Les mer om Frognerbadet.