Ioc

OL-trøbbel på alle kanter

Mangel på søkere til å arrangere OL blir en stadig vondere hodepine for IOC. Og det finnes ingen piller som kan kurere skallebanken med det første.
Les mer om IOC.

Rolf Novsett: Vinter-OL i et framtidig perspektiv

- Skal OL bestå i framtiden så må IOC selv være for reformer. Her er det behov for åpenhet og en demokratisk utvikling innenfra og ut, skriver Rolf Novsett i dette leserinnlegget. Vinter-OL 2018 i Pyeongchang i Sør-Korea er over.
Idrettspresidenten åpner for OL i 2030
Idrettspresident Tom Tvedt er positiv til en fremtidig norsk vinter-OL-søknad, men mener at 2030 er mer realistisk enn 2026. Han vil kontakte IOC for å sikre at de vet at en norsk søknad kan bli aktuell til 2030-lekene.
Les mer om IOC.
– Kan bare få OL hvis IOC får panikk
Geir Berge Nordtveit, prosjektleder for OL til Telemark, skjønner lite av utspillet fra Lillehammer om å legge vinter-OL 2026 til mjøsbyen.
Les mer om IOC, Kan, Lillehammer og Telemark.

NIF-topp mener 2026-OL kommer for tidlig

IOC-medlem og visepresident i Norges idrettsforbund, Kristin Kloster Aasen (57), liker det ferske OL-konseptet. Men hun advarer mot hastverk i jakten på å få lekene tilbake til Norge.
NIF-topp mener 2026-OL kommer for tidlig
IOC-medlem og visepresident i Norges idrettsforbund, Kristin Kloster Aasen (57), liker det ferske OL-konseptet. Men hun advarer mot hastverk i jakten på å få lekene tilbake til Norge.
Lillehammer vil søke OL i 2026 eller 2030 - foreslår å spre øvelsene over hele landet
Vil ha øvelser i Stavanger, Oslo, Trondheim, Voss, Finnmark, Drammen og Vikersund. Tidligere IOC-veteran Gerhard Heiberg har deltatt i utformingen av planene, basert på informasjon fra Den internasjonale olympiske komité. (IOC).
Lillehammer vil søke OL i 2026 eller 2030 - foreslår å spre øvelsene over hele landet
Det planlegges en ny norsk OL-søknad med Lillehammer som hovedbase. Tidligere IOC-veteran Gerhard Heiberg har deltatt i utformingen av planene, basert på informasjon fra Den internasjonale olympiske komité. (IOC).
Les mer om Den, Lillehammer og OL-søknad.
I morgen skulle Nord-Korea gjenta denne symboltunge gesten. Så kom kontrabeskjeden.
- Vi er skuffet, sier Paralympics-sjefen. PYEONGCHANG: Under OLs åpningsseremoni for én måned siden gikk Sør- og Nord-Korea under samme flagg. Det ble ansett som en seier for den internasjonale olympiske komité (IOC).
Tre nordmenn fikk medisinske fritak under OL i Sotsji og Rio
- Disse fritakene er IOC-godkjente unntak for å behandle medisinske tilstander der og da, opplyser Olympiatoppen til TV 2. Medisinske fritak i idretten - såkalte TUE-er - har vært et omstridt tema de siste ukene.
Les mer om Olympiatoppen, Rio og Sotsji.
Tre nordmenn fikk medisinske fritak under OL i Sotsji og Rio
– Disse fritakene er IOC-godkjente unntak for å behandle medisinske tilstander der og da, opplyser Olympiatoppen til TV 2.
Les mer om Olympiatoppen, Rio og Sotsji.
Rekordmange dopingtestar i OL
Det blei tatt 3149 dopingtestar i OL i Pyeongchang, melder IOC. Det er fleire enn i noko tidlegare vinter-OL. 1393 prøver blei tatt i konkurransar, resten utanfor konkurransesituasjonar, melder insidethegames.biz. Så langt er resultata av fire av prøvene positive.
Les mer om IOC og Pyeongchang.
IAAF opprettholder utestengelsen
Russland ble sluppet inn igjen i varmen av Den internasjonale olympiske komit (IOC) etter lekene i Sør-Korea, men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) velger å ikke oppheve Russlands dopingutestengelse.
Les mer om Den, Det og Sør-Korea.
Vil ha synkron-kunstløp på OL-programmet
Den internasjonale komite (IOC) får ei heil røys med forslag til nye OL-øvingar å ta stilling til. Alle vil på programmet til Beijing i 2022.
Bach hylles i Sør-Korea etter OL: Får prestisjetung utmerkelse
IOC-president Thomas Bach er vant med å dele ut medaljer. Nå er det han selv som gjøres stas på.
Les mer om Sør-Korea.
Foreslår kvinne-kombinert i Beijing
Kombinert for kvinner er blant dei nye øvingane foreslått på programmet for OL i Beijing i 2022, skriv insidethegames.biz. I årets OL var kombinert den einaste idrettsgreina som berre var for menn. IOC tek avgjerda i sommar.
Les mer om Beijing.
Foreslår kvinne-kombinert i Beijing
Kombinert for kvinner er blant dei nye øvingane foreslått på programmet for OL i Beijing i 2022, skriv insidethegames.biz. I årets OL var kombinert den einaste idrettsgreina som berre var for menn. IOC tek avgjerda i sommar. Kombinert for kvinner er med på VM-programmet i 2021. Første NM blei avvikla i 2016.
Les mer om Beijing og VM-programmet.
Vil ikke gjøre som IOC: - Vi har et ansvar for å beskytte rene utøvere
Får levert rapport på situasjonen i Russland av norsk komitleder neste uke.
Les mer om IOC og Russland.
Sebastian Coe vil fortsatt utestenge Russland - Vil ikke gjøre som IOC: - Vi har et ansvar for å beskytte rene utøvere
Får levert rapport på situasjonen i Russland av norsk komitéleder neste uke. (Dagbladet): IOC har tillatt Russland å delta i OL igjen, kun få dager etter lekene i Pyeongchang er over.
Les mer om IOC, Pyeongchang, Russland og Vil.
Legkovs advokat i brev til medaljevinnerne i OL: - Dere bør føle dere lurt
IOC stanset Aleksandr Legkovs OL-deltagelse. Nå går advokaten til den russiske stjernen til angrep på OL-utøverne i et krast brev. Onsdag kveld opphevet IOC utestengelsen av Russland fra fremtidige olympiske leker.
Les mer om IOC, OL-utøverne og Russland.
Legkovs advokat i brev til medaljevinnerne i OL: – Dere bør føle dere lurt
IOC stanset Aleksandr Legkovs OL-deltagelse. Nå går advokaten til den russiske stjernen til angrep på OL-utøverne i et krast brev.
Les mer om OL-utøverne.
IOC opphever utestengelsen av Russland
Russland er tilbake i varmen igjen etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) opphevet landets dopingutestengelse. Det skjer få dager etter OL var over. Det opplyser russiske idrettsmyndigheter onsdag ettermiddag.
Les mer om Den og Russland.
IOC opphever utestengelsen av Russland - en forhastet konklusjon mener ekspert
Etter å ha blitt utestengt av IOC i desember, er Russland nå tilbake og kan konkurrere fritt i neste OL. Mads Kaggestad stiller spørsmål ved hvordan IOC kan friskmelde det russiske antidopingarbeidet.
Les mer om IOC og Russland.
- Dere er blitt lurt. Dere kan aldri nyte OL-medaljene deres
Alexander Legkovs advokat tar et ramsalt oppgjør med IOC og den olympiske bevegelsen. Onsdag ble Russland tatt tilbake som fullverdig OL-nasjon, etter å ha stått delvis på sidelinjen under OL i Pyeongchang.
– Dere er blitt lurt. Dere kan aldri nyte OL-medaljene deres
Alexander Legkovs advokat tar et ramsalt oppgjør med IOC og den olympiske bevegelsen.
Les mer om Dere, IOC og OL-medaljene.