Irak

USA dypt bekymret over tyrkiske flyangrep

Tyrkias flyangrep mot kurdiske mål i Irak og Syria vekker dyp bekymring i USA. Angrepene skal ikke ha blitt koordinert med hverken USA eller koalisjonen mot IS.
Les mer om Irak, Syria og USA.

– IS og al-Qaida vurderer å slå seg sammen

To av verdens mest fryktede terrororganisasjoner er i samtaler om en ny allianse, sier visepresidenten i Irak.
Les mer om Irak.
Baby med åtte armer og ben skaper operasjonshistorie
Vesle Karam fra Irak ble født med åtte armer og ben. Nå har pjokken vært i India og fått fjernet fire av dem, i operasjoner som blir hyllet som verdens første.
Les mer om India og Irak.
Bruker påsken på traumebehandling av sexslaver i Irak
Fire kvinner fra Sørlandet reiser denne påsken til Irak for å hjelpe yazidikvinner som har vært utsatt for umenneskelige overgrep av IS-soldater.
Les mer om IS-soldater, Irak og Sørlandet.

Sender helsearbeidere til Irak

Fire helsearbeidere fra Kristiansand reiser denne påsken til Irak for å hjelpe Yazidikvinner som har rømt fra IS-fangenskap. Leder Sina Saltbones for organisasjonen Brave Heart sender to psykiatriske sykepleiere, en personlig trener og en sykepleier.
Eksperter: Kirke-bomber viser at IS er under press
Terrorangrepene mot to kirker i Egypt palmesøndag viser at IS nå er under økende press i Syria og Irak, tror ekspertene.
Les mer om Egypt, Irak og Syria.
Tillerson: Å beseire IS er fortsatt hovedprioritet i Syria og Irak
USAs hovedprioritet i Syria og Irak er stadig å beseire ekstremistgruppa IS, sier utenriksminister Rex Tillerson i kjølvannet av angrepet mot Assad-regimet.
Når graven er tom bites prestene
De kristne er en forfulgt gruppe i Midtøsten. 1,2 millioner kristne har flyktet fra Irak. 400.000 kristne har flyktet fra Syria. I den hellige byen Jerusalem er det ikke flere enn 10.000 kristne igjen. Midtøsten opplever et kristent eksodus av bibelske proporsjoner, og i kristenhetens største helligdom – Gravkirken i Jerusalem – ligger prestene på gulvet og slåss.
Påske i Midtøsten: Kristne blir forfulgt
De kristne er en forfulgt gruppe i Midtøsten. 1,2 millioner kristne har flyktet fra Irak. 400.000 kristne har flyktet fra Syria. I den hellige byen Jerusalem er det ikke flere enn 10.000 kristne igjen. Midtøsten opplever et kristent eksodus av bibelske proporsjoner, og i kristenhetens største helligdom – Gravkirken i Jerusalem – ligger prestene på golvet og slåss.
Mange drept i flere angrep i Tikrit i Irak
Minst 22 mennesker ble drept da minst fem selvmordsbombere gikk til angrep mot politi og sikkerhetsstyrker i byen Tikrit i Irak, opplyser lokale myndigheter.
Les mer om Irak og Tikrit.
Trumps svigersønn i Irak
Donald Trumps svigersønn og nære medarbeider Jared Kushner er på offisielt besøk i Irak sammen med USAs forsvarssjef Joe Dunford.
Trumps svigersønn er i Irak
Donald Trumps svigersønn og nære medarbeider Jared Kushner er på offisielt besøk i Irak sammen med USAs forsvarssjef Joe Dunford.
Irak: – IS' nestleder drept
IS' nestleder Ayad al-Jumaili er drept i et luftangrep i Irak, ifølge irakisk etterretning.
Les mer om Ayad og Irak.
Irak: – IS' nestleder drept
IS' nestleder Ayad al-Jumaili er drept i et luftangrep i Irak, ifølge irakisk etterretning.
Les mer om Ayad og Irak.
Irak: – Minst 150 IS-krigere drept i flyangrep
Det hevder regjeringen i landet.
Les mer om IS-krigere.
Han sikrer vann for flyktninger i Irak
Mikal Bredal fra Hommersåk arbeider med å gjøre livet lettere for flyktninger der de er, nemlig i flyktningleirer noen kilometer utenfor krigsbyen Mosul i Irak.
Les mer om Hommersåk, Irak og Mosul.
Airwars: USA-koalisjon dreper flere sivile i Irak og Syria enn Russland
ISTANBUL (VG) Antallet rapporterte dødsfall i Irak og Syria i bombeangrep utført av den USA-ledede koalisjonen, overgår for første gang antallet rapportert drept av russiske bomber.
Les mer om Irak, Russland og Syria.
Krigsveteran David Smith fikk signert bok av George W. Bush i posten
David Smith bor i Trondheim, men har en fortid som marinesoldat i Irak. Nå er han av veteranene George W. Bush har portrettert i boka som topper bestselgerlistene i USA.
Les mer om George W, Irak, Trondheim og USA.
General: USA var «sannsynligvis involvert i drap på sivile i Mosul
Den USA-ledede koalisjonen i Irak var sannsynligvis delaktig i de store sivile tapene under bombingen vest i Mosul, bekrefter det amerikanske militæret.
Les mer om Irak og Mosul.
General: USA var «sannsynligvis involvert i drap på sivile i Mosul
Den USA-ledede koalisjonen i Irak var sannsynligvis delaktig i de store sivile tapene under bombingen vest i Mosul, bekrefter det amerikanske militæret.
Les mer om Irak og Mosul.
Store sivile tap i Irak – foreløpig taust fra UD
Over 2.700 sivile er hittil drept av den internasjonale koalisjonen mot IS, som Norge er en del av, men fra regjeringen er det foreløpig taust.
Les mer om Irak og Norge.
Erna Solberg mente drap på sivile i Aleppo var krigsforbrytelser. Nå drepes sivile av Norges allierte i Mosul
Et stort antall sivile drepes nå i offensiven til den internasjonale koalisjonen som bekjemper IS i Irak og Syria. Samtidig øker sinnet mot koalisjonen blant menneskene på bakken.
Les mer om Aleppo, Irak, Mosul og Syria.
Robotpsykologen Ellie får flere traumepasienter til å åpne seg
Bruk av teknologi i psykiatrien viser gode resultater for flere lidelser. – Virtual reality reddet livet mitt, sier Bruce Chambers, som har slitt med traumer etter et bombeangrep i Irak.
Les mer om Irak.
Russland med sylskarp hilsen til USA etter grufulle bombeangrep mot sivile
Russerne har selv drept tusenvis av sivile syrere - men da USA innrømmet massedrap i Irak benyttet de sjansen.
Les mer om Irak og USA.