Irak

Kurdiske opprørere forlater Sinjar

Kurdiske opprørere vil trekke seg ut av Sinjar-området i Irak, etter trusler om militærintervensjon fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

LB-2017-135873

Saken gjelder overprøving av kjennelse avsagt av Trygderetten som stadfester avslag på uføretrygd. A er født i 1974 og bosatt i X. Hun innvandret fra Irak i 2002. Hun er gift og har fire barn i alderen 23 til 11 år.
Les mer om Irak og Trygderetten.
«Krigshisser blir Trumps nye nasjonale sikkerhetsrådgiver
WASHINGTON, D.C. (VG) Donald Trump gikk til valg på at Irak-krigen var meningsløs. Nå ansetter han likevel John Bolton, som fremdeles snakker varmt om krigen.
Les mer om D.C, Irak-krigen og John Bolton.
DNO har mottatt KRG-betaling
DNO har mottatt betaling fra De regionale kurdiske myndighetene i Irak.
Les mer om Irak.

Det må mennesker til for å utføre terror, Jonas

En mindreårig flyktning fra Irak sniker seg med en lastebil over kanalen i 2015 og får innvilget asyl i England. Der blir han plassert i omsorg for mindreårige og begynner på skolen.
Les mer om England og Irak.
Indere funnet i massegrav i Irak
39 indiske bygningsarbeidere som ble bortført av IS i Irak i 2014, er blitt funnet i en massegrav. DNA-tester bekrefter at det er bygningsarbeiderne som er begravet i landsbyen Badush, ifølge Indias utenriksminister Sushma Swaraj.
Les mer om Badush, Irak og Sushma Swaraj.
Utvider krigen mot kurderne
Tyrkia vil utvide miltæroffensiven til flere kurdiskkontrollerte områder i Syria og Irak. Det sier president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkia har okkupert den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin i Nord-Syria.
Erdogan truer med å trappe opp krigen mot kurderne i Syria
Tyrkia kommer til å utvide sin militæroffensiv til andre kurdiskkontrollerte områder i Syria, samt i Irak, ifølge president Recep Tayyip Erdogan.
Anmeldelse av American Sniper
Chris Kyle (Bradley Cooper) er Navy SEAL og blir sendt til Irak med ett oppdrag å beskytte sine medsoldater. Kyle ligger på et skjult hustak og sniper fiender og farer som hans medsoldater ikke ser.
Anmeldelse av The Marine
Vi følger marinesoldaten John Triton som blir sendt hjem fra Irak mot sin vilje da han ikke følger reglene. Like etter blir hans kone Kate kidnappet av en brutal drapsmann, ved navn Rome (Robert Patrick), og hans gjeng av nådeløse juveltyver.
Les mer om Irak, John Triton, Kate, Rome og The Marine.
Sju soldatar døde i helikopterstyrt
Sju amerikanske soldatar døydde då eit helikopter styrta vest i Irak fredag, seier ein talsperson for forsvaret i USA. Det melder AFP. Helikopteret var på eit rutinemessig transportoppdrag frå Irak til Syria då ulukka skjedde.
Les mer om AFP, Irak, Syria og USA.
Corbyn i kald nervekrig
RUSSLAND-STRID: Med Irak-løgnen i bakhodet ber Labours leder Jeremy Corbyn om klarere beviser for at Russland står bak nervegiftangrepet i Storbritannia.
Irak: 25 drept i nye IS-angrep
Minst 25 mennesker er drept i angrep utført av IS i Irak, ifølge lokale tjenestemenn. Regjeringen i landet erklært seier over gruppa i fjor.
Les mer om IS-angrep og Irak.
IS inviterer alle muslimer til å innvandre til Afghanistan
IS i Afghanistan slår opp portene og inviterer alle muslimer til å innvandre. Det vil si, dersom de ikke kommer seg inn i Syria eller Irak, bør Afghanistan bli neste stopp.
Les mer om Afghanistan, Irak og Syria.
IS inviterer til Afghanistan
IS i Afghanistan inviterer alle muslimer til å innvandre. - O, dere muslimer i alle hjørner av verden. Hvis dere ikke klarer å ta dere inn i Irak eller Sham (Syria), kom til Khorasan, sier en IS-kriger i en 25 minutter lang propagandafilm.
Familien gjør grusomt funn i huset de måtte forlate da IS bombet Mosul
MOSUL, IRAK (TV 2): Fire år gamle Aisha og faren var en av de siste som klarte å rømme da IS bekjempet byen Mosul i Irak. Syv måneder senere er de tilbake i ruinene. I juli i fjor ble terrorhæren IS bekjempet i Mosul i Irak.
Les mer om Aisha, Irak og Mosul.
Familien gjør grusomt funn i huset de måtte forlate da IS bombet Mosul
MOSUL, IRAK (TV 2): Fire år gamle Aisha og faren var en av de siste som klarte å rømme da IS bekjempet byen Mosul i Irak. Syv måneder senere er de tilbake i ruinene.
Les mer om Aisha, Irak og Mosul.
Fortsatt 40 fremmedkrigere i Syria og Irak
Fortsatt er det 40 fremmedkrigere med tilknytning til Norge i Syria og Irak. Det opplyste Etterretningstjenesten da de i dag presenterte sin åpne trusselvurdering for 2018.
Overvåking i Norge er uakseptabelt
Hvis du sender en e-post til en slektning i Irak, kan kontakten bli lagret av de hemmelige tjenestene.
Les mer om Irak og Norge.
Vesten har allerede ødelagt Irak og Libya
BT har en ensidig og løgnaktig dekning av Syria.
Les mer om Irak, Libya og Syria.
Ny Irak-rapport: Føler seg tryggere i flyktningleir enn i sine hjem
ISTANBUL (VG) Irakiske myndigheter tømmer flyktningleirene. Tusenvis av interne flyktninger i Irak tvinges hjem til livsfarlige forhold. Krigen mot den såkalte Islamske staten (IS) er så godt som over i Irak.
Les mer om Irak og Islamske.
Ny Irak-rapport: Føler seg tryggere i flyktningleir enn i sine hjem
ISTANBUL (VG) Irakiske myndigheter tømmer flyktningleirene. Tusenvis av interne flyktninger i Irak tvinges hjem til livsfarlige forhold.
Les mer om Irak.
Fortsetter kampen mot IS
Regjeringen viderefører innsatsen mot terrorgruppen IS i Irak. Mandatet for Norges bidrag går opprinnelig ut 10. mars, men gjelder nå ut 2018.
Les mer om Irak.
Fortsetter styrkebidrag i Irak
Norge vil ha 110 personer fra Hæren og Forsvarets spesialstyrker i Irak. - Mandatet for vårt bidrag i Irak går ut i mars. Vi har varslet Stortinget om at vi forlenger bidraget ut året, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til NTB.
Norsk statsborger fengslet i Irak på ny: - Kan i praksis domfelles uten rettssak
- Vi er utrolig redde, sier broren til den norsk-irakske journalisten Samir Obeid, som trodde han endelig skulle få ham hjem til Norge igjen. Den norsk-irakske journalisten Samir Obeid ble først pågrepet av irakiske sikkerhetsstyrker den 22.
Les mer om Irak, Norge og Samir Obeid.