Islam

Kritisk til løfter om moderat islam

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman lover å fremme mer en moderat versjon av islam. Ekspert frykter det bare er tomme løfter.
Les mer om Mohammed og Salman.

- Som å invitere nazister på 40-tallet

Ramadan begynner om ganske nøyaktig én måned, og i den anledning har Macrons regjering ved innenriksminister Gérard Collomb besluttet å invitere et hundretalls imamer fra Algerie - et land hvor det er forbudt å forlate islam.
Les mer om Algerie og Grard Collomb.
Er islam en rase?
Islam-motstandere risikerer å bli stemplet som rasister. Hvis motstanden mot islam er rasisme, er islam en rase. Dette betyr at den som går over til islam skifter også rase.
Likhet mellom norsk folkereligiøsitet og islam
Hva har muslimsk innvandring til Norge de siste årene betydd for det norske samfunnet? Mange synes egentlig vi vet lite. Hva vet vi?
Les mer om Norge.

Homofile som trussel mot islam

Da jeg var barn i Iran, trodde jeg at homofile var svært uvanlig mennesker sammenlignet med heterofile. Vi ble fortalt at det ikke fantes homoseksualitet i et muslimsk land som vårt.
Les mer om Iran.
- Staten kapitulerer for islam
Tysklands forhold til islam har etterhvert fått karakter av schizofreni: Et stort flertall i befolkningen mener at islam ikke hører hjemme i landet, en oppfatning som også deles av innenriksminister Horst Seehofer,
Les mer om Horst Seehofer.
Opprørarane skal forlate Douma
Det syriske regimet har blitt samde med opprørarane i gruppa Jaish al-Islam om at alle fangar i Douma i Aust-Ghouta skal bli sette fri, melder syrisk statleg fjernsyn I gjengjeld skal opprørsgruppa forlate Douma og reise til det nordlege Syria.
Les mer om Aust-Ghouta, Douma, Jaish og Syria.
Islam vokser, men terrortrusselen går ned
Gårsdagens bildrap i den tyske byen M ünster ble av naturlige grunner først mistenkt å være et terrorangrep begått av radikale muslimer. Metoden har vært brukt før av slike individer og grupper.
Syrias regjering vil forhandle
Den syriske regjeringa skal vere klare til å forhandle med opprørsgruppa Jaish al-Islam, som framleis kontrollerer eit område i Aust-Ghouta, melder Reuters, som siterer syrisk statleg fjernsyn. Forhandlingane skal starte søndag ettermiddag.
Les mer om Aust-Ghouta og Jaish.
Evakueringen av opprørere i Douma stanset
Evakueringen av syriske opprørere i Douma i Øst-Ghouta er stanset, dagen etter 635 opprørere fra gruppa Jaish al-Islam og deres familier forlot byen. De hadde kurs for den opprørskontrollerte byen Jarablus i Nord-Syria.
Venstresidens manglende virkelighetsforståelse
Jan van Hemessen Parable of the Prodigal Son (1536) Leser man Oslo-avisene og følger med i debatter på NRK og TV 2, så blir alle typer innspill om innvandring, islam-kritikk, identitetspolitikk, nasjonalisme etc.
EU-kommissær: Islam er del av Europas historie, nåtid og fremtid
Det er ikke bare Angela Merkel som hardnakket holder på at islam hører til Europa. Også EUs visepresident og kommissær Frans Timmermans mener det.
Les mer om Angela Merkel og Europa.
Hvad er en «flygtning»? Jøderne fra Marokko versus palæstinenserne fra Israel
Et besøg i Marokko afslører, at palæstinensernes krav om en «ret til tilbagevenden» er uden ethvert historisk, moralsk og juridisk fundament. Jøder havde levet i Marokko i århundreder, før islam ankom til Casablanca, Fez og Marrakesh.
Islam hører ikke hjemme i Tyskland, sier 76 % i meningsmåling
CSU-leder Horst Seehofer i Berlin den 26. januar 2018. Foto: Christian Mang / Reuters / Scanpix.
Les mer om Berlin, Scanpix og Tyskland.
Boko Haram nekter å frigi kristen jente fordi hun ikke vil konvertere
Boko Haram har frigitt 104 av 110 bortførte skolejenter i Nigeria. Fem jenter er døde mens den siste holdes fanget fordi hun ikke vil konvertere til islam.
Les mer om Nigeria.
Boko Haram nekter å frigi kristen jente fordi hun ikke vil konvertere
Boko Haram har frigitt 104 av 110 bortførte skolejenter i Nigeria. Fem jenter er døde mens den siste holdes fanget fordi hun ikke vil konvertere til islam. Det opplyste nigerianske myndigheter og jentas mor torsdag.
Les mer om Nigeria.
Boko Haram nekter å frigi kristen jente fordi hun ikke vil konvertere
Boko Haram har frigitt 104 av 110 bortførte skolejenter i Nigeria. Fem jenter er døde, mens den siste holdes fanget fordi hun ikke vil konvertere til islam.
Les mer om Nigeria.
Mulla Støre forlanger underkastelse
Foto: Magnus Fröderberg / norden.org / Wikimedia Commons. Blant tingene venstresiden har til felles med islam, er at de forsøker å ta hele hånden hvis du gir dem lillefingeren.
Leder i Horten FrP reagerer på lokale mediers berøringsangst i debatten om sosial kontroll: - De frikjenner islam
Over det ganske land diskuterer man i disse dager hvordan man skal få bukt med den økende sosiale kontrollen av kvinner i visse innvandrermiljøer. Horten i Vestfold er intet unntak, også her debatteres problemstillingen.
Les mer om Horten FrP og Vestfold.
Gruppa «Slå ring om Norge» tatt ned
Den omstridte Facebook-gruppa «Slå ring om Norge» er tatt ned lørdag ettermiddag, melder Dagbladet. Gruppen har markert seg som innvandrings-, islam- og Arbeiderparti motstandere. «» Det er ikke kjent hvorfor gruppen er tatt ned.
Konflikt om islam mellom Merkel og det bayerske søsterpartiet
Tysklands nyinnsatte innenriksminister Horst Seehofer sier til den tyske avisen Bild Zeitung at han mener at den islamske troen ikke er en del av den tyske kulturen, skriver den engelskspråklige avisen The Local.
Innenriksminister: - Islam er ikke en del av Tyskland
Islam er ikke en del av Tyskland, mener landets nye innenriksminister Horst Seehofer. Dermed motsier han statsminister Angela Merkel. I et intervju med tabloidavisa Bild sier Seehofer at tyske muslimer naturlig nok utgjør en del av landet.
Orientalisme på norsk
Siden 11. september 2001 har religion blitt en stadig viktigere identitetsmarkør for mange muslimer. Samtidig har dårlig kunnskap om islam ført til at muslimer føler de ikke blir hørt, mener forsker. Den 11.
Islam reduserer ytringsfriheten
Lav tålegrense blant muslimer både i Norge og hele Europa er med på å begrense vår ytringsfrihet og gjøre Europa om til et mindre fritt kontinent.
Les mer om Europa og Norge.
Ukeslutt, NRK
Jeg skrev et meningsinnlegg om Jirde Ali og islam på Resett 24. februar. Media har sitert fra noen av, eller deler av setningene jeg skrev i det innlegget. NTB siterer dem blant annet når det blir klart at Resett er meldt inn for PFU.
Les mer om Jirde Ali, NRK, PFU og Resett.