Israel

Ungdommers engasjement for Israel

En bekymring mange bærer på i denne sammenhengen er den høye gjennomsnittsalderen denne «bevegelsen» bærer preg av. Mange ønsker å se at yngre mennesker må få del i denne siden av kristenlivet.
Les mer om Israel.

Ny krig truer Gaza

KOMMENTAR: Hamas sliter. Den islamistiske gruppen som styrer Gaza er i strid med de palestinske styresmaktene på Vestbredden og på randen av krig mot Israel.
Les mer om Gaza, Israel og Vestbredden.
Israel bekrefter angrep i Syria i 2007
Militære i Israel har for første gang offisielt bekreftet at de sto bak flyangrepet mot det som ble antatt å være en atomreaktor i Syria i 2007. Informasjon om operasjonen ble offentliggjort av det israelske militæret onsdag.
Les mer om Israel og Syria.
Danske anti-Israel moralister involveret i kolossal korruptionsskandale
Ifølge den britiske avis Guardian, og baseret på de lækkede data, brugte Aserbajdsjans ledelse banken til at finansiere en hemmelig korruptionsplan på 18 mia. kr. til at betale fremtrædende europæere via et netværk af britiske selskaber.
Les mer om Guardian.

Venstresidens retorikk - Bravo Dax18!

På Dagsnytt 18 i går overrasket NRK, som vanligvis er ganske ensidige når de skal belyse temaer som gjelder for eksempel innvandring eller Israel, idet de denne gangen trakk inn begge sider av konfliktområdet.
Les mer om Bravo Dax18, Israel og NRK.
Oslo verdens 5. dyreste by, Norge verdens 4. dyreste land
The Economist har sammenligner priser på 150 varer i 133 byer verden over, skriver Israel Hayom. Singapore, Paris og Zürich er verdens dyreste byer; Lagos, Algerie og Bucuresti er de billigste. Oslo havner på femte plass på den negative listen.
Abbas skjeller ut USAs ambassadør til Israel
President Mahmoud Abbas kom med grove fornærmelser mot USAs ambassadør i en tale der han også anklager Hamas for attentatet mot palestinernes statsminister.
Les mer om Israel.
Trio melder forfall til U21-landskamp
Rafik Zekhnini får muligheten etter forfall fra tre spillere. Se Norges U 21-kamp mot Israel tirsdag 27. mars på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo! TV 2 Sumo: Her får du tilgang!
Les mer om Israel, Sportskanalen og Sumo.
Forfall fra Heintz
Sarpsborg 08s lovende kantspiller Tobias Heintz har meldt forfall til U21-landslagets bortekamp mot Israel i EM-kvalifiseringen.
Trio melder forfall til U21-landskamp
Martin Samuelsen, Tobias Heintz og Erlend Dahl Reitan går ut av U21-troppen til Norges bortekamp mot Israel i EM-kvalifiseringen i fotball. Trioen erstattes av Rafik Zekhnini, Morten Konradsen og Andreas Helmersen.
Franskmann pågrepet for våpensmugling til palestinere
Israel har pågrepet en franskmann ansatt ved det franske konsulatet i Jerusalem og siktet ham for å ha smuglet våpen fra Gazastripen til Vestbredden. Det melder den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet mandag.
Israel bombet underjordisk Hamas-anlegg
Israel utførte natt til søndag et bombeangrep et underjordisk Hamas-anlegg på Gazastripen. Ingen skal være drept eller såret i angrepet. Anlegget ble bombet i samme operasjon som det israelske forsvaret bombet en separat underjordisk tunnel.
Les mer om Gazastripen og Hamas-anlegg.
Det meste du trenger å vite om Israel, på 198 sider
I år feirer den jødiske staten 70-årsjubileum, med innvandring, kriger, ulovlige bosettinger og religiøse og politiske motsetninger.
Les mer om Israel.
Skal Israel være en jødisk stat eller et demokrati?
Er Israel et demokrati? Den israelske historikeren Ilan Pappe svarer et klart nei.
Les mer om Ilan Pappe.
Tatt ut til U21-landslaget
AaFK-spiller Vebjørn Hoff, Molde-spiller Mathias Normann og Henrik Bjørdal, som spiller for Brighton, er alle tatt ut til U21-landslaget som spiller bortekamp mot Israel 27. mars.
Stabæk-kaptein tatt ut på Norge U21
Stabæks lagkaptein Andreas Hanche-Olsen er tatt ut på det norske U21-landslaget i fotball. Hanche-Olsen er med i troppen som skal møte Italia og Israel.
Les mer om Israel, Italia og Norge U21.
Tre Tromsø-gutter tatt ut på U21-landslaget
Runar Espejord, Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jenssen skal igjen spille med flagget på brystet. Det norske U21-landslaget skal møte Italia 22. mars og Israel 27. mars. Begge kampene på bortebane.
Fikk nytt liv i Israel
Faren til Jonathan Elkhoury hadde kjempet mot islamistene frem til Israel trakk seg ut av Sør-Libanon. Da måtte familien flykte. Image-text: NORGESBESØK: Jonathan Khoury er minoritetskoordinator for reservestyrkene i Israel.
- Trump er det beste som har skjedd Israel og palestinerne
Endelig kan Midtøsten bli kvitt USAs engasjement i regionen, håper israelsk historiker og Palestina-aktivist.
Trump vil skape «århundrets fred» i Midtøsten
Etter å ha presset Nord-Korea til forhandlingsbordet, konsentrerer den amerikanske presidenten Donald Trump seg om å få istand århundrets fredsløsning mellom Israel, palestinerne og Israels muslimske nabostater i gulfområdet.
Krise for Netanyahu - eks-medarbeider skiftet side
Mens Benjamin Netanyahu ble hyllet i Washington denne uken, tok korrupsjonssaken mot ham hjemme i Israel en dramatisk vending. Hans egen tidligere nære medarbeider samarbeider nå med påtalemyndigheten.
Les mer om Israel, Netanyahu og Washington.
Leonardo DiCaprio investerer i grønt hotell
Den amerikanske filmstjernen Leonardo DiCaprio er med i et israelsk firma som er i ferd med å etablere og utvikle et green-tech beachfront hotell, skriver United for Israel. Det grønnteknologiske hotellet skal bygges nær badebyen Herzliya.
Trodde ikke de kunne slippe inn i Israel
Barna til Fuad Timraz er født og oppvokst i Norge, men får ikke reise til Israel fordi foreldrene deres ble født i Palestina, ifølge norsk UD.
Myteknuser med forræder-stempel
Den israelske historikeren Ilan Pappe stemples som forræder av mange israelere. Fra sitt eksil i Storbritannia opplever han internasjonal salgssuksess med Israel-kritisk bok. - Ja, jeg er en pro-palestinsk historiker, og er stolt av det.
Han har forvandlet Israel
Etter 12 år ved makten er det klart at statsminister Netanyahu vil etterlate et forvandlet Israel. Aldri før har landet vært så splittet.
Les mer om Israel og Netanyahu.