Jæren

Alle skal ikke dyrke mat

Rektor ved Høgskulen for Landbruk og Bygdeutvikling (HLB) på Jæren, Dag Jørund Lønning, lanserte i fjor Jordboka, og han har i løpet av vinteren publisert en rekke blogginnlegg som videreføring av bokprosjektet.

Sandnes-mann fikk fengsel for svindel med Palmesus-billetter

En 23-åring fra Sandnes er i Jæren tingrett dømt for å ha svindlet til seg penger for salg av falske billetter til festivalen Palmesus i Kristiansand.
Elbilsalget har skutt i været
Etter at det ble kjent at det kommer 38 nye bomstasjoner på Nord-Jæren i oktober har elbilsalget gått veldig bra, ifølge lokale bilforhandlere.
Les mer om Nord-Jæren.
Pass på, nå vil også bergenserne oppdage Jæren som turister
Lovely, sier Deborah Lewis, turoperatør fra USA som utforsker reiselivsdirektørens eget favorittprosjekt for Rogaland.
Les mer om Jæren, Rogaland og USA.

Bryne møter Viking i cupen

Her er oppsettet til 2. runde i NM. Fem lokale lag tok seg videre til 2. runde i cupen. Fredag kom oppsettet, det viser at Bryne og Viking som møttes i cupfinalen i 2001, nå møter hverandre allerede i 2. runde. Kampen spilles på Jæren.
Les mer om Bryne, Jæren og Viking.
Bryne møter Viking i cupen
Her er oppsettet til 2. runde i NM. Fem lokale lag tok seg videre til 2. runde i cupen. Fredag kom oppsettet, det viser at Bryne og Viking som møttes i cupfinalen i 2001, nå møter hverandre allerede i 2. runde. Kampen spilles på Jæren.
Les mer om Bryne, Jæren og Viking.
Slik skal gjødsla lukte mindre
Møkk som lukter behagelig høres kanskje for godt ut til å være sant. Men på Jæren er de i gang med å teste det ut.
Les mer om Jæren.
Slik skal gjødsla lukte mindre
Møkk som lukter behagelig høres kanskje for godt ut til å være sant. Men på Jæren er de i gang med å teste det ut.
Les mer om Jæren.
Skal husdyrnæringa på Jæren strupast av nye restriksjonar?
DEBATT: Ei ny forskrift om spreiing av husdyrgjødsel er på trappene. Ho kan få dramatiske følgjer for landbruket på Jæren.
Les mer om Jæren.
Regjeringen tilbyr milliardbeløp til Nord-Jæren
Hvis Nord-Jæren sørger for at det ikke kommer flere personbiler på veiene enn i dag, vil Ketil Solvik-Olsen (Frp) og Monica Mæland (H) bla opp milliardbeløp til storbyområdet.
Slik skal dette gamle kjøpesenteret på Bryne bli fylkets aller beste kino
Selv om en kino i Oslo nå tilbyr ekte lukt, vind i håret og stoler som beveger seg, har ikke det endret ambisjonene for folkene bak den nye regionale kinoen på Jæren.
Les mer om Bryne, Jæren og Oslo.
Kjørte i 145 km/t i 80-sone
En 55 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt til 18 dagers ubetinget fengsel, og fradømt førerretten i 15 måneder, etter at han kjørte i 145 km/t i en 80-sone.
Les mer om Jæren.
Djerv 1919 topper tabellen. FKH 2 floppet på Jæren.
Djerv 1919 vant 7–2 over Vidar 2 og topper tabellen i 4. divisjon. Åkra har også full pott etter sterk borteseier.
Les mer om Jæren og Vidar.
Ole Gunnar Solskjær:- Han har krafset på døra lenge
MOLDE (VG) (Molde - Lillestrøm 2–1) Til tross for en prestasjonsmessig svak fotballkamp av Molde gikk likevel de blåkledde av banen med tre poeng. Det var mye på grunn av en 17 år gammel unggutt fra Jæren.
Les mer om Jæren, Lillestrøm og Molde.
Ole Gunnar Solskjær:- Han har grafset på døra lenge
MOLDE (VG) (Molde - Lillestrøm 2–1) Til tross for en prestasjonsmessig svak fotballkamp av Molde, gikk likevel de blåkledde av banen med tre poeng. Det var mye på grunn av en 17 år gammel unggutt fra Jæren.
Les mer om Jæren, Lillestrøm og Molde.
Debuterer med bonderoman frå Jæren
Oda Malmin frå Stavanger debuterer som forfattar med ein roman frå jærsk bondeliv - og kva val kvinnene som levde der for ein generasjon og to sidan eigentleg hadde.
Les mer om Jæren og Stavanger.
Smarte eller dumme bompenger
DEBATT: Bompengeinnkrevingen på Nord-Jæren blir urettferdig og altfor dyr. Imidlertid kan begge deler løses med enkel teknologi. Smartby-regionen bør derfor løfte fram sitt første virkelig store og hårete pilotprosjekt. Produktet kan vi selge til de andre storbyregionene.
Les mer om Nord-Jæren.
Bussjåfør-streik på Jæren og i Dalane avverget
Spekter/Nettbuss og LO og YS godtok natt til onsdag meklerens forslag til løsning. Dermed er den varslede streiken for bussjåfører i Rogaland avverget.
Les mer om Dalane, Jæren og Rogaland.
Ingen busstreik i Rogaland
Meklingen mellom Spekter og LO/YS førte fram på overtid natt til onsdag. Dermed er den varslede streiken for bussjåfører i Rogaland avverget. Om det ble brudd i meklingen ville 150 bussjåfører og 96 busser i sonene Jæren og Dalane bli tatt ut.
Les mer om Dalane, Jæren, Rogaland og Spekter.
Jæren og Dalane kan rammes av busstreik fra onsdag
Bussjåfører kan streike fra onsdag morgen.
Les mer om Dalane.
Her får Line (28) beskjeden hun har drømt om i årevis
Line Holen (28) skal aldri mer spa grus for 13.000 kroner i måneden. Nå har småbarnsmoren fått drømmejobben. Mange husker bildene av småbarnsmora fra Varhaug i Rogaland, som lempet singel på en tursti ute i havgapet på Jæren.
Les mer om Jæren, Line, Rogaland og Varhaug.
Navarsete om Forsvarets årsrapport: - Fremdeles nedprioriteres landmakta p Varsler militærøvelse på Nord-Jæren p Snart har ni av ti barn mellom 9-11 år mobiltelefon p Sol
Senterpartiet er et av partiene som har gått imot sittende regjerings beslutning om kutt i Heimevernet, som igjen vil ha størst konsekvenser for Agder og Rogaland HV-distrikt, HV-08.
Varsler militærøvelse på Nord-Jæren p Snart har ni av ti barn mellom 9-11 år mobiltelefon p Sola-bonde hadde fjøset fullt av rotter og skitne dyr p De vil skifte dekkene
8.-11. april vil Agder og Rogaland heimevernsdistrikt, HV-08, gjennomføre en militærøvelse på Nord-Jæren. ØVELSE: Øvelsen skal gjennomføres i kommunene Randaberg, Sola, Sandnes, Gjesdal og Strand.
– Alt vanskelig å få foreldre til å kjøre på kamp
NORD-JÆREN: – Vi har ofte utfordringer med å få nok foreldre til å kjøre til kamp, og Bypakke Nord-Jæren kan kanskje føre til at dette blir en enda større utfordring, sier Øyvind Jacobsen, daglig leder i IL Brodd Fotballklubb Stavanger på Storhaug.
Ungdommeleg veteranpoet frå Jæren
LYRIKK: Essensielle innsyn og utsyn frå garva Jær-poet.
Les mer om Jær-poet og Jæren.