Jæren

Tverrforbindelsen tar time-out på ferden mot E39

Statens vegvesen tar et halvt års pause i planleggingen av siste bit av tverrforbindelsen fra Ganddal til E39. Årsaken er alle veiene som er i spill sør på Jæren.
Les mer om E39, Ganddal og Jæren.

Hårfin bilnedgang på Nord-Jæren

Oljenedturen gjer at Nord-Jæren kan få 193 statlege ekstramillionar til kollektivtiltak i år. Føresetnaden for løyvinga er at det er færre bilar på vegane.
Les mer om Nord-Jæren.
Mener bompenger kan føre til sosial nød
Over hundre personer møtte opp for demonstrere mot Bypakke Nord-Jæren som snart skal opp i Stortinget. – Vi blir gjeldsslaver av bommene, sier demonstrant Therese Mala.
Nå kan det bli sykkel og gangsti fra havet og helt opp til Høg-Jæren
Dette er hovedveien mellom E39 og Jæren. Den skal ikke bare bli ny og brei. Den kan få egen sykkel og gangsti fra Varhaug, forbi vindmøllene og opp til Karlsbu.

Frykter at bomringfinansiering vil gi folk økonomiske problemer

Bypakke Nord-Jæren kan gi enkelte familier en ekstra bomregning på 30.000 kroner per bil. Bystyrerepresentant Frode Myrhol (Folkeaksjonen Nei til bompenger) reagerer på at de sosiale og økonomiske utfordringene ved bompengefinansiering ikke blir vurdert. Lørdag blir det demonstrasjon.
Hever trusselnivået for fugleinfluensa
Mattilsynet slår alarm om fugleinfluensa etter flere utbrudd i Norden. Samtidig er trekkfuglsesongen i gang, og fjørfenæringen på Jæren er i høyeste beredskap.
Les mer om Jæren og Norden.
Blir dette Jærens nye politihus like ved M44?
Enda et bygg, nå med gras på taket rundt et atrium, blir lansert som nytt hovedkontor for det nye politidistriktet for Sandnes, Jæren og Dalane. Politiet kan også få sitt operatak og et eget høyhus.
Les mer om Dalane, Jæren og M44.
Lærer dømt for seksuell omgang med elev
En lærer i 30-årene er i Jæren tingrett dømt til sju måneders fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig elev.
Les mer om Jæren.
Vinn en lunsj med politimesteren
Politimesteren lover oss et bedre, mer moderne og mer synlig politi når nyordningen trer i kraft. Men hva skal han kalle den største enheten? Den strekker seg fra Sola og Sandnes via Jæren til Dalane og Sirdal?
Les mer om Dalane, Jæren, Sirdal og Sola.
Ungdomsskulelærar dømt for overgrep mot elev
Læraren frå Jæren må sona sju månader i fengsel for å ha hatt seksuell omgang med ein 15 år gamal elev i 2010.
Les mer om Jæren.
Ungdomsskulelærar dømt for overgrep av elev
Læraren frå Jæren må sona sju månader i fengsel for å ha hatt seksuell omgang med ein 15 år gamal elev i 2010.
Les mer om Jæren.
Lærer (38) dømt for seksuell omgang med mindreårig elev
I tillegg til ubetinget fengsel fradømmes 38-åringen fra Jæren retten til å være lærer ved både offentlige og private skoler.
Les mer om Jæren.
Hovudmålet er ikkje lengre nullvekst
Då fylkespolitikarane sa ja til å krevje inn 25 milliardar på 15 år gjennom bompengar på Nord-Jæren, så var hovudmålet nullvekst i biltrafikken. Slik er det ikkje nå lengre.
Les mer om Nord-Jæren.
Mink slaktet på grunn av virus
Rundt åtte minkfarmer på Jæren er for tiden uten dyr på grunn av en virussykdom.
Les mer om Jæren.
Her girer de opp våren på Jæren
Alt er i rute for det som skal bli årets tidligste måltid med ferske, norske grønnsaker til en 12 retters meny. I tillegg blir det ketchup av gulrot - til Jærdagen i mai.
Les mer om Jærdagen og Jæren.
Rogaland er eit godt val for Landbruksdirektoratet
AFTENBLADET MEINER: Landbruksfylket Rogaland med indrefileten Jæren må kunne kjempa for Landbruksdirektoratet med stor tyngde.
Veipakke på Nord-Jæren: 25 milliarder i bompenger
Fra høsten 2018 og 15 år framover skal det kreves inn 25 milliarder kroner i bompenger på Nord-Jæren. Det er en del av samferdselssatsingen rundt Stavanger og Sandnes.
Les mer om Nord-Jæren og Stavanger.
Veipakke på Nord-Jæren: 25 milliarder i bompenger
I 15 år fra høsten 2018 skal det kreves inn 25 milliarder kroner i bompenger på Nord-Jæren. Det er en del av samferdselssatsingen rundt Stavanger og Sandnes.
Les mer om Nord-Jæren og Stavanger.
Stortinget sier ja til tidenes bompengefest på Nord-Jæren
Privatbilister og næringslivet må punge ut over 25 milliarder kroner når Stortinget vedtar et historisk transportløft for Nord-Jæren.
Les mer om Nord-Jæren og Stortinget.
Klepp-ordføreren: – Glad bompakken er tilbake på sporet
– Hvis vi har lyst til å bygge nye veier, da må vi gjøre det – ikke stikke kjepper i hjulene, sier Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H). Hun er glad for at Time formannskap tirsdag fikk bompakken på Jæren tilbake på sporet.
Merete Hodne må tåle en «uppercut
DEBATT: Christian Paaske retter en harmdirrende pekefinger mot Løgnaslagets naziordbruk om den etter hvert berømte frisøren på Jæren i Aftenbladet 10. mars.
Les mer om Aftenbladet og Jæren.
Time vil ha legevakt i Klepp, der også Hå er velkommen
Jæren kommune ble lagt død. Men nå vil Klepp, Time og Hå samarbeide mer - om både legevakt og NAV.
Les mer om Klepp, NAV og Time.
Nå kan bomringen ryke for Klepp, Time og Hå
Helt uventet gikk lokal utvikling i Time i går kveld inn for avvise planstarten for ny Fv 44 forbi Bryne. Det er den veien som skal åpne for en ny bomring på Jæren.
Les mer om Bryne, Jæren, Klepp og Time.
Erna Solberg vil avvikle pelsdyrnæringen - Høyre sa nei
Statsministeren får ikke viljen sin. Bønder på Jæren beholder levebrødet.
Les mer om Høyre og Jæren.
Hå vil se på muligheter for samarbeid om legevakt på Jæren
Torsdag formiddag møttes hovedutvalget for helse og sosial-saker i Hå kommune for å diskutere fremtidig legevakt. Spørsmålet har vært om de skal stå alene eller samarbeide om en felles legevakt på Jæren.
Les mer om Jæren.