Jakob

Ingebrigtsen-brødrene rakk ikke flyet

Filip og Jakob Ingebrigtsen var veldig viktige for at Norge skal rykke opp til øverste nivå i lag-EM. Nå er duoen tvunget til å trekke seg på grunn av et kansellert fly.
Les mer om Jakob Ingebrigtsen og Norge.

Rakk ikke frem til lag-EM

Filip og Jakob Ingebrigtsen skulle fly til Finland for å delta for Norge i lag-EM lørdag morgen, men flyet fra Zurich til Berlin ble kansellert og duoen rekker dermed ikke frem. – Det er en fortvilet situasjon, sier far Gjert Ingebrigtsen til VG. Norges Friidrettsforbund er i dialog det det europeiske forbundet for å se om de kan sette inn erstattere på laget.
Flykrøll stopper Ingebrigtsen-brødrene: – Fortvilet situasjon
Et innstilt fly gjør at verken Filip (24) eller Jakob (16) Ingebrigtsen kommer seg til Finland for å løpe for Norge i lag-EM.
Må trekke seg fra lag-EM
Jakob og Filip Ingebrigtsen ble stoppet av flytrøbbel.
Les mer om Filip Ingebrigtsen.

Flykrøll stopper Ingebrigtsen-brødrene

Et innstilt fly gjør at verken Filip (24) eller Jakob (16) Ingebrigtsen kommer seg til Finland for å løpe for Norge i lag-EM.
Henrik Ingebrigtsen: Vil ikke nekte Jakob (16) VM-start
Henrik Ingebrigtsen (26) vil ikke sette foten ned hvis lillebror Jakob (16) skulle klare kvalifiseringstiden og bestemme seg for å stille til start på 1500 meter i London-VM om halvannen måned.
Les mer om Jakob og London-VM.
Pårørende er opprørt over aktor og frykter flere rettsrunder
- Det har vært fælt å se på ham når han ikke viser følelser. Så vi har prøvd å late som han ikke er der, sier Saida Aswad Mohammad, moren til Jakob Hassan.
Jerv-helten etter den avgjørende scoringen: - Det klikket helt for meg
Jakob Toft (21) scoret det avgjørende 2–1- målet mot Åsane i kampens siste sekund, noe som sørget for avansement i cupen.
Les mer om Åsane.
Moren til drepte Jakob (14): – Det føles som om min verden har gått under
KRISTIANSAND (VG) – Jakob var en veldig omsorgsfull gutt som elsket å leke med småsøsknene sine. Han passet inn over alt, forteller moren til drepte Jakob Abdullahi Hassan.
Forsvarer til dobbeltdrapstiltalt: – Det er barnets beste som inntrer
Forsvareren mener den drapstiltalte 16-åringen skal dømmes på mildeste måte for drapene på Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48).
Les mer om Jakob Hassan og Tone Ilebekk.
Aktor: – Han bør dømmes til 10 års fengsel
De pårørende forlot rettssalen i protest da aktor la ned påstanden om 10 års fengsel og ingen forvaring for 16-åringen som drepte Tone Ilebekk og Jakob Hassan.
Les mer om Jakob Hassan og Tone Ilebekk.
Aktor ber om 10 års fengsel for dobbeltdrapstiltalt 16-åring
KRISTIANSAND (VG) – Rått, brutalt og følelsesløst. Slik beskriver aktor Jan Tallaksen drapene på 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan og 48 år gamle Tone Ilebekk.
Pårørende forlot salen da aktor ba om 10 års fengsel
KRISTIANSAND TINGRETT (TV 2): Aktor Jan Tallaksen beskriver drapene på Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) som brutale, kaldblodige og feige, men mener forvaring ikke kan benyttes som straff.
Les mer om Jakob Hassan og Tone Ilebekk.
Psykolog kritisk til egen rapport om drapstiltalt 16-åring
Både aktor, dommer og pårørende er kritiske til at de sakkyndige konkluderte med at 16-åringen som drepte Jakob (14) og Tone (48) ikke utgjør noen gjentakelsesfare.
Les mer om Jakob og Tone.
Drepte to med 60 knivstikk – pårørende tror ikke 16-åringen har skjønt alvoret
KRISTIANSAND TINGRETT (TV 2): Tenåringen drepte Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan med mer enn 60 knivstikk. Likevel vil han trolig slippe ut av fengsel i tyveårene.
Les mer om Jakob Hassan og Tone Ilebekk.
Rettsmedisiner: Jakob (14) og Tone (48) ble stukket 60 ganger med kniv
KRISTIANSAND (VG) 48 år gamle Tone Ilebekk ble påført 32 omfattende knivstikk, og 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan ble stukket 28 ganger. Ifølge sakkyndigrapporten fremsto 16-åringen som upåvirket i etterkant av drapene.
Slik beskrives gjerningsmannen som «kald i retten
Tiltaltes (16) mobiltelefon kunne ikke spores fordi den var slått av eller satt i flymodus før drapet. Batteriet i Jakob Hassans telefon ble fjernet etter ugjerningen.
Nå vil alle ha en bit av Jakob Ingebrigtsen
Drømmesesongen fortsatte for Jakob Ingebrigtsen i Stockholm søndag kveld. 16-åringens mange superløp er gode nyheter for økonomien i Team Ingebrigtsen.
Rett fra rekordløp til høydetrening for Jakob Ingebrigtsen
Samme kveld som han ble den 18. nordmann under 3.40 på 1 500 m, reiste Jakob Ingebrigtsen (16) til Sveits på høydetrening.
Les mer om Jakob Ingebrigtsen.
– Dette vitner om et kaldt hode
Tiltalte tok ut batteriet på Jakob Hassan sin telefon, og det vitner om et kaldt hode når man nettopp har utført slike gjerninger, sier Kripos-analytiker Cato Meijer.
Slo av mobilen før drapet
Tiltalte slo enten av mobilen, eller satt den i flymodus en halvtime før drapet. Det sier analytiker i Kripos, Cato Mejer. Tiltalte unnlot også å bruke busskortet sitt da han tok bussen sammen med Jakob Hassan til Lund, sier Mejer.
– Hassan var bevisst
Jakob Hassan var bevisst da vi løfta han inn i ambulansen. Det sa politibetjent Harald Hollerud i retten i dag. Han var første tjenestemann på stedet ved Wilds Minne skole. Hollerud fortalte også at han ropte ut til alle som var i nærheten, om de hadde sett noen gjerningsmann.
Les mer om Harald Hollerud og Hassan.
Dobbeltdrap–tiltalt 16-åring i avhør: «Ikke en big deal
16-åringen som drepte Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) med over 60 knivstikk sier det han gjorde «ikke var noe lurt valg, men skjønner ikke at saken får så stor oppmerksomhet.
Les mer om Jakob Hassan og Tone Ilebekk.
Dobbeltdrapstiltalt 16-åring satt mobilen i flymodus etter drapene: – Skulle ikke legge igjen digitale spor
KRISTIANSAND (VG) 16-åringen som er tiltalt for drapene på Jacob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) sa flere ganger i retten mandag at han hatet 14 år gamle Jakob.
- Jeg gikk på autopilot
16-åringen forteller om da han knivdrepte Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14).
Les mer om Jakob Hassan og Tone Ilebekk.