Jerv

Naturvernforbundet krever slutt på hiuttak av jerv

for å holde bestanden nede. Den omstridte metoden brukes i tillegg til vanlig lisensjakt. Vilt er vanligvis fredet i yngletiden, men myndighetene har gjort et unntak for jerv.
Naturvernforbundet krev slutt på hiuttak av jerv
for å halde bestanden nede. Den omstridde metoden blir brukt i tillegg til vanleg lisensjakt. Vilt er vanlegvis freda i yngletida, men styresmaktene har gjort eit unntak for jerv.
Naturvernforbundet: Stans barbarisk avliving av jerv
Jerveunger som ikke har sett dagens lys tas ut av hiet og skytes. Det vil Naturvernforbundet ha en slutt på.
Les mer om Naturvernforbundet.

Ingen jervfall her i fylket

Lisensfellingen av jerv, som ble avsluttet 15. februar, resulterte i åtte felte jerver i Midt-Norge. Alle ble felt i Trøndelag, ingen i Møre og Romsdal. Ifølge en melding fra Rovviltnemnda i Midt-Norge var startkvoten på 15 dyr.
Åtte jerver er felt
Lisensjakta på jerv er blitt avsluttet. Lisensfellinga av jerv ble avsluttet 15. februar fordi tispekvoten var fylt. I region 6 kunne det felles 16 jerver, og det ble felt 8 jerver. Alle ble felt i Trøndelag, og 7 av jervene var tisper.
Les mer om Trøndelag.
Jerv tapte treningskamp
1. divisjonsklubben Jerv tapte 1-2 i en treningskamp mot Sandnes Ulf i ettermiddag. Kampen ble spilt i Sandnes.
Les mer om Jerv.
Heldig Sandnes Ulf-seier med åtte nykommere fra start
Tre seiere på rad, fredagens 2-1 mot divisjonskollega Jerv av det heldige slaget, men likevel: Årets Sandnes Ulf-utgave har en spennende spillestil på gang.
Les mer om Jerv.
Heldig Sandnes Ulf-seier med åtte nykommere fra start
Tre seiere på rad, fredagens 2–1 mot divisjonskollega Jerv av det heldige slaget, men likevel: Årets Sandnes Ulf-utgave har en spennende spillestil på gang.
Les mer om Jerv.
Nesten halvering i jerver skutt i år
Av en kvote på 113 dyr ble det felt 40 jerver i løpet av årets periode for lisensfelling av jerv. Det er også en betydelig reduksjon fra 2017.
Resultatet av jervejakta nesten halvert fra i fjor
Det er skutt 40 jerver lisensjakta i vinter. Kvota var på 113 dyr. Lisensjakta på jerv varte fra 10. september fram til og med 15 februar. I løpet av denne perioden er det felt til sammen 40 jerv i Norge, melder Miljødirektoratet.
Les mer om Miljødirektoratet og Norge.
Lisensfelling av jerv er over - åtte felt i Trøndelag
Har du et nyhetstips? Av en kvote på 16 jerver ble det altså felt åtte jerver. Alle i Trøndelag.
Les mer om Trøndelag.
Vorthoren klar når Sandnes Ulf møter Jerv på Eigerøy
Snøværet hindrer Sandnes Ulf og Jerv å møtes til kamp på halvveien i Lyngdal. I stedet rydder Eiger banen i Hålå på Eigerøy fredag middag.
Les mer om Eiger, Eigerøy, Hålå, Jerv og Lyngdal.
Har ikkje klart å felle jerv
I morgon er årets jervejakt over. Til saman er det gitt løyve til å felle fire dyr i Møre og Romsdal, men hittil er ingen dyr felt. Jerven har dei siste åra vore skulda for store sauetap, og sauebønder i Eidsdal er fortvilte over at dei ikkje klarer å redusere talet på jerv. – Det er heilt umogleg å livnære seg på sauedrift når det er så mykje jerv her i område. Kostnaden blir for stor når ein taper så mange dyr kvart år, seier Bjørn-Helge Rønneberg.
Meiner det vil vere absurd å skyte jerv i vår
Naturvernforbundet meiner det vil vere absurd om det blir skote jerv på Vestlandet gjennom såkalla ekstraordinære uttak utover våren. Miljødirektoratet har førebels ikkje bestemt seg for om slike tiltak blir aktuelt.
Les mer om Vestlandet.
Jerv fikk nei fra ny Start-spiller: – Helt uaktuelt
Rolf Daniel Vikstøl (28) takket nei til en overgang til Grimstad-klubben.
Skjøt jerv fra helikopter, nå blir det jakt med snøscooter
NORD-FRON: Statens naturoppsyn skjøt jerv fra helikopter i Nord-Fron. Fylkesmannen har gitt tillatelse til at ett dyr til kan felles. Jaktlaget får benytte snøscooter.
Les mer om Nord-Fron.
Færre søknader om rovvilterstatning
Antallet søknader om erstatning for sau og lam drept av rovvilt som jerv og ulv, er halvert på ti år, melder NTB. Norges Bondelag mener nedgangen delvis skyldes bønder som har gitt opp sauedrift i ulvesona.
Les mer om NTB.
Start forsterket med Jerv-spiller: – Har størst potensial som midtstopper
Michael Ogungbaro (21) ble Starts sjuende forsterkning i vinter.
Les mer om Jerv-spiller.
Ogungbaro klar for Start
Michael Ogungbaro kommer fra Jerv, og er enig med Start om en treårskontrakt. Ogungbaro ble hentet til Jerv fra danske FC Midtjylland i mars 2016.
Les mer om Jerv og Start.
Jerv-spelar klar for Start
Jerv sin midtbanespelar Michael Ogungbaro er klar for Start. 21-åringen har skrive under ei treårskontrakt med eliteserieklubben, skriv fotballklubben på nettsida si. Nigerianaren har spelt to sesongar i Grimstad-klubben.
Ogungbaro klar for Start
Michael Ogungbaro kommer fra Jerv, og er enig med Start om en treårskontrakt.
Les mer om Jerv og Start.
Start låner ut Antwi til Åsane
Dennis Antwi skal spille 2018-sesongen for Åsane, melder IK Start. Det betyr at han går inn i laget til tidligere Start-trener Moni Ivar Mjelde. Antwi ble hentet fra Jerv til Start av Steinar Pedersen i 2016-sesongen.
Jerv slo nyopprykket rival I Telemark
Jerv tok seg greit av nyopprykkede Notodden i fredagens treningskamp. En ny prøvespiller hadde målgivende pasning i 3-1-seieren. Jerv vant 3-1 over telemarkingene i Idrettsparken i Notodden.
Jerv slo nyopprykket rival
Jerv tok seg greit av nyopprykkede Notodden i fredagens treningskamp. Jerv vant 3-1 over telemarkingene i Idrettsparken i Notodden. Dermed ble det en målløs 2. omgang mellom lagene som møtes i 1. divisjon til våren.
Les mer om Idrettsparken og Notodden.