Joakim

Kunde hetset bilverksted på nett

– Det kan være veldig ødeleggende for små bedrifter som oss, sier Joakim Larsen, daglig leder ved Kepler Bilservice AS.
Les mer om Joakim Larsen.

Høydepunktet i karrieren – så langt

- Det er helt fantastisk, det går nesten ikke an å beskrive det, sier fiolinisten Joakim Røbergshagen (15) som får Arve Tellefsens musikkpris på 100 000 kroner.
Hødd-kapteinen rammet av sykdom – mistet plutselig håret
– Det stjeler jo litt av selvtilliten og det er ikke noe morsomt, sier Joakim Wrele.
Les mer om Joakim Wrele.
Hødd-kapteinen rammet av sykdom – mistet plutselig håret
– Det stjeler jo litt av selvtilliten og det er ikke noe morsomt, sier Joakim Wrele.
Les mer om Joakim Wrele.

Ber om 18 års forvaring for Mandal-drapet

Aktor ber om 18 års forvaring for 20-åringen som er tiltalt for å ha drept kameraten sin Joakim Ophaug Røksland i Mandal i april i fjor.
Ba om 200.000 kroner i erstatning
Bistandsadvokat Elise Kristine Valvik ba retten dømme den tiltalte til å betale en erstatsningssum på 200.000 kroner til hver av foreldrene til Joakim Ophaug Røksland.
Ber om 18 års forvaring for drap i Mandal
Aktor ber om 18 års forvaring for 20-åringen som er tiltalt for å ha drept kameraten sin Joakim Ophaug Røksland i Mandal i april i fjor.
– Straffenivå må ligger på 16-17 år
Aktor Beate Rullestad-Jansen mener drapet på Joakim Ophaug Røksland (18) isolert sett bør ligge på 16-17 års fengsel. Hun mener trusler, redsel og brutal vold gjør at drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter. Tiltalte skal også dømmes for ran.
Siste rettsdag i drapssaken
I dag er det siste dag i rettssaken hvor en mandalitt (20) står tiltalt for å ha drept kameraten sin Joakim Ophaug Røksland (18). Det er ventet at aktor kommer til å be retten om en lang fengselsstraff for tiltalte, mens forsvarer vil be retten erklære klienten utilregnelig.
Sakkyndige: – Var tilregnelig
De tre sakkyndige mener den tiltalte 20-åringen ikke var psykotisk da han drepte kameraten Joakim Ophaug Røksland.
Leser opp dagboknotater
Forsvarer til den drapstiltalte 20-åringen leser opp dagboknotater klienten har gjort etter pågripelsen. I dagboken skriver tiltalte at han drepte kameraten uten mål og mening, og at han angrer på drapet. – Joakim er død fordi jeg ikke ba om hjelp tidligere, skriver tiltalte.
– Skjønte det var Joakim
Kameraten til tiltalte sa under sin vitneforklaring at han med en gang forstod at det var Joakim Ophaug Røksland (18) som var drept da han leste nettaviser. – Jeg tenkte at de hadde kranglet og at det hadde gått mye lenger enn det pleide, sa mannen i retten.
– De stod nærmeste hverandre
En felles kamerat til Joakim Ophaug Røksland og tiltalte forklarer seg i retten. Han beskriver tiltalte og avdøde som gode kamerater, men at de ofte kranglet om småting. – Oppfattet du de som mer enn kamerater, spurte aktor. – Nei, svarte vitnet.
– Det svartnet for ham
Overfor en psykiater på sykehuset beskrev tiltalte minuttene før drapet. – Han fikk et innfall og teipet kameraten. Han sa han skulle brenne ned skolen, og bandt Joakim fast for å hindre ham i å skade seg. Da han ikke fant bilnøkler, svartnet det for ham, skal tiltalte ha sagt.
Les mer om Det og Joakim.
Rettssaken etter elevdrapet i gang
I dag fortsetter rettssaken hvor en mandalitt (20) står tiltalt for å ha drept sin kamerat Joakim Ophaug Røksland (18). I dag skal blant annet helsepersonell uttale seg om tiltalte. I løpet av rettssaken har det kommet fram at tiltalte har vært ut og inn av psykiatrien.
– Som to vanlige venner
Lillebror til den drapstiltalte oppfattet aldri at det var noe kjæresteforhold mellom broren og Joakim. – De var som to vanlige venner, sa gutten i retten. Tiltalte hevdet under sin forklaring at han hadde en seksuell relasjon med avdøde.
Les mer om Joakim og Som.
Mor til den drepte: – Mistet en stor bit av hjertet
Moren til avdøde Joakim Ophaug Røksland (18) forklarte seg i retten.
– Var som en støttekontakt
Moren sier det aldri var et normalt vennskapsforhold mellom hennes drepte sønn og tiltalte. – Joakims venner har gått ut og inn og hjemmet, men jeg har aldri sett tiltalte før nå, sa moren. Tiltalte har på sin side fortalt at Joakim var hans beste kamerat.
Les mer om Joakim og Var.
Hevder drapstiltalte lyver
Mor til Joakim (18) mener den drapstiltalte lyver om sitt forhold til sønnen. – Dette er tiltaltes fantasier. Han drepte Joakim fordi han ikke fikk utløp for sine seksuelle ønsker. Jeg hater tiltalt for det han har gjort, og kommer aldri til å tilgi ham, sa moren..
Les mer om Joakim.
– Første gang jeg ser ham i dag
Den drapstiltalte mandalitten har forklart i Kristiansand tingrett at han og Joakim Ophaug Røksland var bestevenner. Moren til den drepte sier hun aldri har sett drapsmannen før i dag, og mener det aldri var noen nær relasjon mellom de to.
Moren forklarer seg for retten
Mor til den drepte mandalitten Joakim Ophaug Røksland (18) forklare seg nå for Kristiansand tingrett. – Han var en solstråle for meg, sin far og søknene sine. Han var alltid i godt humør og klarte ikke å se på at andre hadde det vondt, sa moren.
Knivene som ble brukt til å drepe Joakim (18)
Joakim Ophaug Røksland (18) ble drept med flere stikk fra en bajonett og en machete.
Les mer om Joakim.
Retten fikk se drapsvåpnene
Retten fikk i dag se våpnene som ble brukt for å drepe Joakim Ophaug Røksland. 18-åringen døde av blodtap og ble drept med et tallrikt antall stikk fra en machete og en bajonett.
– Hei mamma, jeg har drept Joakim
Mor til den drapstiltalte 20-åringen fortalte at hun ikke kjente sønnen igjen kvelden før drapet. – Han var likegyldig og iskald i øynene.
Les mer om Hei og Joakim.