Johan sverdrup feltet

Analysebyrå: På denne oljeprisen blir kjempefeltet lønnsomt

Rystad Energy kutter sitt balansepris-anslag for Johan Sverdrup-feltet ytterligere, etter at Statoil i går varslet nye besparelser i milliardklassen.

Søviknes: – Johan Sverdrup er en Guds lykke

KLOSTERFJORDEN: Upåvirket av valgkampens hete oljedebatter, løfter Aibel og Statoil på plass den første av fire plattformer til Statoil og statens nye melkeku: Johan Sverdrup-feltet.
Les mer om Aibel og Statoil.
Statoil slanker prisen på gigantfeltet Johan Sverdrup
KOSTNADSKUTT: Utgiftene til Johan Sverdrup-feltet er kuttet med ytterligere fem milliarder kroner. Nå trenger Statoil en oljepris under 25 dollar per fat for å gå i pluss.
Johan Sverdrup-feltet ligger foran planen
Statoil kutter investeringer i Johan Sverdrup-feltet med fem milliarder kroner. Feltet ligger foran planen og under budsjett.

Oljeanalytikere om Mærsk-salget: Tror dette feltet spikret giganthandelen

Johan Sverdrup spiller en nøkkelrolle når franskmennene sluker rubb og stubb av Mærsks oljevirksomhet, tror analytikere.
Les mer om Mærsk-salget.
Nå er produksjonen i gang på Gina Krog
Den 30. juni klokken 17:02 startet produksjonen på olje- og gassfeltet Gina Krog i Nordsjøen. Dermed er det siste feltet på plass på Utsirahøyden før gigantfeltet Johan Sverdrup kommer i 2019.
Kværner døpte Ægir: Nå er det første understellet klart til Johan Sverdrup-feltet
To år etter at kontrakten ble sikret er det første av fire plattformunderstell til det gigantiske Johan Sverdrup-feltet nå ferdig.
Større ressurser enn Johan Sverdrup i nye funn
77 funn, med samlede reserver større enn Johan Sverdrup-feltet, vurderes bygget ut. I tillegg kan enda større reserver produseres gjennom tiltak for økt utvinning. Det viser Oljedirektoratets nye ressursrapport.
Større ressurser enn Johan Sverdrup i nye funn
77 funn, med samlede reserver større enn Johan Sverdrup-feltet, vurderes bygget ut. I tillegg kan enda større reserver produseres gjennom tiltak for økt utvinning. Det viser Oljedirektoratets nye ressursrapport.
Tillitsvalgte i Statoil mener ledelsen krisemaksimerer
Flere tillitsvalgte reagerer på det de mener er krisemaksimering fra Statoil når ledelsen hevder at utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet kan bli utsatt.
Tillitsvalgte i Statoil mener ledelsen krisemaksimerer
Flere tillitsvalgte reagerer på det de mener er krisemaksimering fra Statoil når ledelsen hevder at utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet kan bli utsatt.
Mange i jobb ved Nymo
Grimstad-verkstedet Nymo sysselsetter folk som aldri før. Bedriften har 250 fast ansatte, men engasjerer nå over 600 på grunn av kontrakten med å lage en del av plattformen til Johan Sverdrup-feltet, skriver Grimstad Adressetidende.
Johan Sverdrup har gått 25 prosent ned i pris: Går alt som det skal blir feltet enda billigere
Men Statoils prosjektdirektør for Johan Sverdrup er forberedt på overraskelser når det store puslespillet utbyggingen er går inn i sin avgjørende fase.
Les mer om Johan Sverdrup.
Verftet i Verdal får forsprang på ny storkontrakt
Kværner har blitt tildelt en forstudie til ett nytt stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet.
Nå tør de være optimister i Aker Solutions
Etter å ha vunnet to store kontrakter på kort tid, begynner det så smått å se lysere ut for Aker Solutions. Johan Sverdrup-feltet sikrer 100 arbeidsplasser i Stavanger.
Les mer om Stavanger.
Statoil vil investere inntil 55 milliarder i Johan Sverdrup-feltet
Aker Solutions, Kværner og Siemens får utviklingskontrakter.
Nå starter Sverdrup fase to
Statoil og partnerne har vedtatt å gå videre med andre fase av Johan Sverdrup-feltet, og tildeler kontrakter på forstudier til Aker Solutions, Siemens og Kværner.
Statoil vil investere inntil 55 milliarder i Sverdrup-feltet
Statoil regner med å investere 40–55 milliarder kroner i Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.
Nå starter Sverdrup fase 2
Statoil og partnerne har vedtatt å gå videre med andre fase av Johan Sverdrup-feltet, og tildeler utviklingskontrakter til Aker Solutions, Siemens og Kværner.
Røkke varsler milliardstrøm fra Aker BP
Venter Johan Sverdrup-feltet å sette fart på seddelpressen.
Les mer om Aker BP.
Øyner tidenes oljegigant
Dersom de mest optimistiske anslagene for sommerens leteboring lengst nordøst i Barentshavet slår til, blir Johan Sverdrup-feltet lite i forhold.
Kaefer-sjefen: - Nå ser det lyst ut
Kaefer Energy har vunnet alle de kontraktene de ønsket seg på Johan Sverdrup-feltet. - Nå ser vi lysere på framtiden, sier administrerende direktør Bård Bjørshol.
Aker Solutions sikret Johan Sverdrup-kontrakt
Statoil har gitt Aker Solutions oppdraget med å oppgradere Mongstad-terminalen slik at den i 2019 kan ta imot olje fra Johan Sverdrup-feltet.
Statoil får bore fire Sverdrup-brønner
Petroleumstilsynet har gitt klarsignal til Statoil for å bore fire undersøkelsesbrønner i tilknytning til Johan Sverdrup-feltet.
Statoil-kontrakt sikret 20 ungdommer lærlingekontrakt på Rosenberg
Takket være Statoil-kontrakten på 600 millioner kroner på Johan Sverdrup-feltet, tar Rosenberg denne høsten inn 20 lærlinger. Så mange har det ikke vært på over ti år.