Joshua french

French lenger unna benåding

Det er ikke lenger like sannsynlig at Joshua French som sitter fengslet i Kongo, blir benådet av kongloesiske myndigheter, sier utenriksminister Børge Brende (H) ifølge avisa Dagen. Det arbeides nå med å få nordmannen hjem på annet grunnlag.

Brende: – Mindre sannsynlig at French benådes

Utenriksminister Børge Brende (H) sier det ikke lenger er like sannsynlig at Joshua French blir benådet av kongolesiske myndigheter.
Les mer om French og Joshua French.
Ikke sannsynlig at French benådes
Utenriksminister Børge Brende (H) sier det ikke lenger er like sannsynlig at Joshua French blir benådet av kongolesiske myndigheter. Det kommer fram i et svar på et skriftlig spørsmål i Stortinget fra KrF, melder avisa Dagen.
Dårlig French-nytt
Det er ikke lenger like sannsynlig at Joshua French, som sitter fengslet i Kongo, blir benådet av kongolesiske myndigheter, mener utenriksministeren, ifølge Dagen.
Les mer om Dagen, Joshua French og Kongo.

Håper ny regjering i Kongo kan hjelpe Joshua French hjem

Kari Hilde French tror en ny regjering kan være positivt for sønnens sak med tanke på utlevering eller benådning.
Les mer om Joshua French og Kongo.
Fortsatt ingen løsning for dødsdømte Joshua French: – Julen har vært en skikkelig nedtur
Dødsdømte Joshua French går sin åttende nyttårsfeiring i kongolesisk fengsel i møte. – Tungt å avslutte året på denne måten, sier hans mor.
Les mer om Joshua French.
Norge med milliard-satsning i Kongo
Etter dødsdommen mot Joshua French og Tjostolv Moland kollapset regnskogsamarbeidet mellom Norge og Kongo. Nå reiser miljøvernminister Vidar Helgesen til Kongo for å gjenopplive det.
Joshua French tilbake i fengselet
Joshua French er flyttet tilbake fra sykehuset til fengselet i Kinshasa, skriver hans mor Kari Hilde French, som hevder hun ikke ble varslet om overføringen.
Joshua French tilbake i fengselet
Mora hevder hun ikke ble varslet.
Moren til French: – Joshua er tilbake i fengselet
Joshua French er blitt overført fra sykehuset til fengselet i Kinshasa - der han nå befinner seg på en 12-mannscelle.
Les mer om French og Kinshasa.
Joshua French tilbake i fengsel
Joshua French er tilbake i fengsel etter et opphold på sykehus, ifølge moren og søsteren hans. I januar kollapset French på cellen og ble innlagt på sykehus.
Les mer om French.
– Vi passer på Joshua French
På et Oslo-besøk denne uka forsikret Kongos visejustisminster om at de tar godt vare på dødsdømte Joshua French. De vil imidlertid ikke love noe om hans fremtidsutsikter.
Les mer om Joshua French og Oslo-besøk.
Benådning i fare
Norske myndigheter jobber med å få benådet Joshua French, som har sittet sju år i fengsel i Kongo, men benådningen kan bli stoppet på grunn av uro i landet. President Joseph Kabila må underskrive benådningen, men er under press etter forsøk på å stanse det planlagte presidentvalget, skriver VG.
Les mer om Joshua French og Kongo.
Opprør mot presidenten kan stanse benådning av French
Kongos president Joseph Kabila er under hardt press etter sine forsøk på stanse det planlagte presidentvalget. Det kan være dårlig nytt for dødsdømte Joshua French.
Sju år siden French ble arrestert
Advokaten til Joshua French sier det ikke finnes tegn på at nordmannen som har sittet fengslet i Kongo i sju år i dag blir sendt hjem. – Vårt mål er å få ham hjem. Nå ligger initiativet hos kongoleserne, og vi venter bare på et resultat, sier Hans Marius Graasvold, til TV 2.
Les mer om French, Joshua French og Kongo.
Joshua Frenchs advokat: – Det er blitt vanskelig å stole på den gode magefølelsen
Syv år med hardt arbeid og opp- og nedturer, har ført til at det er vanskelig å ha noe følelse av hva som vil skje med Joshua French, sier advokat Hans Marius Graasvold.
Les mer om Joshua French.
Joshua har lidd i det stille uten å klage
Søndag er det syv år siden Joshua French ble arrestert i Kongo, mistenkt for drap. Hans søster, Hannah French, deler her sine tanker om årene som har gått.
French kan bli benådet
Kongolesiske myndigheter vurderer å benåde Joshua French, opplyser utenriksminister Børge Brende til VG. French ble sammen med kameraten Tjostolv Moland pågrepet i Kongo i 2009 og senere dømt til døden blant annet for medvirkning til drap.
Brende: Kongo vurderer benådning av French
For første gang bekrefter utenriksminister Børge Brende at myndighetene i Kongo vurderer en benådning av dødsdømte Joshua French.
Har gitt opp håpet
Mor til Joshua French sier hun er innstilt på at sønnen ikke kommer hjem fra Kongo. I to år har moren bodd i Kongo for å støtte sønnen, som har sittet fengslet i sju år. I januar 2014 ble han dømt for drap på kameraten Tjostolv Moland fra Vegårshei. Les mer.
Gir opp håpet om å få sønnen hjem
Moren til Joshua French sier hun har innstilt seg på at sønnen ikke kommer hjem fra Kongo.
Les mer om Joshua French og Kongo.
Kari Hilde French: Gir opp håpet om å få sønnen hjem
Moren til Joshua French sier hun har innstilt seg på at sønnen ikke kommer hjem fra Kongo.
Les mer om Joshua French og Kongo.
Tror ikke French kommer hjem
Moren til Joshua French sier til VG at hun har innstilt seg på at sønnen ikke kommer hjem fra Kongo. Sønnen har sittet i fengsel i Kongo de siste sju årene.
Les mer om French, Joshua French og Kongo.
– Jeg tør ikke håpe lenger
Moren til Joshua French sier hun har innstilt seg på at sønnen ikke kommer hjem fra Kongo.
Les mer om Jeg, Joshua French og Kongo.