Kalla

Båt med tre personar kantra

Ein båt med tre personar kantra ved Givær i Bodø. Hovudredningssentralen blei varsla klokka 16:37, og kalla ut både helikopter og redningsskøyte. Bodø Radio gav beskjed til båtar i nærleiken, og dei tre passasjerane blei plukka opp og frakta til Givær før redningsskøyta kom til. Dei tre vert no behandla av helikoptermannskapet. – Den medisinske tilstanden til passasjerane kjenner vi ikkje til nett no, seier Tor Erik Torkildsen, redningsleiar hjå Hovudredningssentralen i Nord-Noreg.

Seks personar redda frå forlis

Ein fritidsbåt på 29 fot med seks personar om bord forliste i dag utanfor Herøy i Nordland. Fleire helikopter og redningsskøyter blei kalla ut, men andre privatbåtar kom raskare til staden. Alle passasjerane kom tørrskodd frå ulukka, men båten sank.
Les mer om Herøy og Nordland.
Skidronninga Kalla dropper landslagstreningene
Charlotte Kalla fortsetter å satse på eget treningsopplegg fram mot OL i Pyeongchang.
Les mer om Pyeongchang.
Kalla fortsetter utenfor landslaget
Charlotte Kalla (29) har bestemt seg for ikke å være en del av Sveriges langrennslandslag kommende sesong. Sist sesong sto Kalla utenfor det svenske landslaget i sesongoppkjøringen. I stedet satset den svenske langrennsdronningen på Team Kalla.
Les mer om Kalla og Team Kalla.
Bremanger er kalla inn om Kinn kommune
Ordførar, varaordførar og rådmann i Bremanger er kalla inn av Fylkesmannen for møte om Kinn kommune. – Aldri eit godt teikn, seier ordføraren.
Les mer om Bremanger, Fylkesmannen og Kinn.
Bremanger er kalla inn av Fylkesmannen
Ordførar, varaordførar og rådmann i Bremanger er kalla inn av Fylkesmannen for møte om Kinn kommune. – Aldri eit godt teikn, seier ordføraren.
Les mer om Bremanger, Fylkesmannen og Kinn.
Fritt for fisk i Lofoten
Når det vert fritt for fisk i Lofoten, trekk fiskarane nordover til Vest-Finnmark, skriv Fiskeribladet Fiskaren. Breivikfjorden på Sørøya har blitt kalla Lille-Lofoten, fordi fleire vel å gjere delar av vinterfisket sitt der.
Alltid oppstemt muntrasjonsråd
Geo Wilson er populært muntrasjonsråd i dugnadsgjengen på Fløyen. Alltid oppstemt. Då høver det godt at han også er eldsjel bak dei sherpabygde steintrappene frå Skivegen til Ulriksmasta, også kalla «Oppstemten. 5,5 av åtte millionar til prosjektet er til no samla inn.
Derfor vert det kalla langfredag
Langfredag er i kristen tradisjon den dagen Jesus døydde på korset.
Landslaget krever svar fra taus Kalla: - Jeg vet ikke hva som skjer
Vil ha stjernen tilbake på landslaget.
Les mer om Kalla.
Rickard Willemoes ( 31 ) Mari ( 6 mnd )
- Det er namnedag for Mari idag. Ho er kalla opp etter Marit og Marina, bestemødrene på begge sider. Eg skal bera Mari fram i Grieghallen til seremonien, der ho får tildelt namnetavle som eit varig minne. Etterpå skal det vera stort selskap for heile familien, som er komne frå Finland, Sverige, Oslo, Norheimsund og Dale i Sunnfjord. Å bli far er utvilsamt det største som har hendt meg. Det er eit fantastisk, nytt liv og stor glede kvar einaste dag.
Ingen endring i statstilskotet til Islamsk Råd Norge
Kulturministeren er usikker på om Islamsk Råd Norge oppfyller vilkåra for statstilskot, og kalla inn til møte med organisasjonen i dag.
Les mer om Islamsk Råd Norge.
Islamsk Råd i møte med kulturdepartementet om statstilskot
Kulturministeren er usikker på om Islamsk Råd Norge oppfyller vilkåra for statstilskot, og kalla inn til møte med organisasjonen i dag.
Les mer om Islamsk Råd Norge.
Kalla tok sitt 25. SM-gull
Charlotte Kalla tok lørdag sitt 25. SM-gull individuelt i langrenn, melder SVT. 29-åringen vant tremilen i Det svenske mesterskapet, og forbedret dermed sin egen rekord for antall individuelle SM-gull n utøver har vunnet.
Les mer om Det, SM-gull og SVT.
– Skrantesjuka kan bli katastrofal
Skrantesjuka blant reinsdyr kan få enorme konsekvensar. CWD, som sjukdommen g vert kalla, gjer at protein i dyras hjerne blir deformert og lagar hol og tomrom. Sjukdommen dukka opp på Hardangervidda i fjor. Den frykta dyresjukdommen er å finne mellom Rv 52 på Hemsedalsfjellet og Fv 50 Aurland-Hol. Forskar ved Norsk institutt for naturforsking, Olav Strand, seier at sjukdommen kan skade reinstammen like mykje som atomnedfallet etter Tsjernobyl-ulykka i 1986.
Kalla ler av Wengs spesielle graviditetsteori. Randall: - Håper barna våre kan konkurrere sammen
I skiskyting har vi sett det i mange år. Nå dominerer mammaene også i langrenn. Det tror ikke Heidi Weng er tilfeldig.
Les mer om Heidi Weng.
Leiar: Nazifrisøren tapte i retten, men bør kunne klippa nokon kvar av oss
Ikkje uventa har Merete Hodne tapt saka mot Løgnaslaget. Me vert meir og meir krenka, men retten treng ikkje å ta alt. Sjølv utan juridisk utdanning var det vanskeleg å sjå korleis frisøren på Bryne skulle kunne vinna gjennom i norsk rettsvesen med eit søksmål for å bli kalla nazifrisør av halvaldrande menn i eit revylag.
Dette meinte politikarane om landbruket
SANDANE (NRK) Politikarane vart kalla inn for å svare på korleis dei meiner landbruket bør vere i framtida. Sjå kva dei svarte.
Dette meinte politikarane om landbruket
SANDANE (NRK) Politikarane vart kalla inn for å svare på korleis dei meiner landbruket bør vere i framtida. Sjå kva dei svarte.
Svenske medier refser Weng: – Ødela Kallas gullsjanse
LAHTI/OSLO (VG) Svenske Charlotte Kalla (29) hang med i gullkampen helt til hun mistet staven under to kilometer før mål. Det får Heidi Weng (25) skylden for i svenske medier.
Les mer om Heidi Weng og Weng.
Svenskene skylder på Weng
Svenske Charlotte Kalla brakk staven på verst tenkelige tidspunkt under tremila i Lahti. Kalla mente det var selvforskyldt, men nå tar svensker til nettet for å rase mot Heidi Weng.
Les mer om Heidi Weng, Lahti og Weng.
Her går det galt for Kalla, og svenskene gir Weng skylda: - Det er jo helt krise
Gullsjansene røyk for svenskenes håp.
Les mer om Kalla og Weng.