Kantret

Kiellands rungende taushet

123 mennesker omkom da Kielland-plattformen kantret. Franske granskere trodde ikke på den norske ulykkesårsaken, men ble nektet innsyn. Av nordmennene.

Kiellands dype hemmelighet

Kielland-plattformen kantret 27. mars 1980, da ett av de fem beina ble revet av i høy sjø og sterk vind på Ekofisk-feltet i Nordsjøen. 123 omkom og 89 ble reddet.Vet vi egentlig hvorfor katastrofen skjedde? Forteller den offisielle norske forklaringen egentlig hele sannheten?
Les mer om Ekofisk-feltet og Nordsjøen.
123 mennesker omkom da Kielland-plattformen kantret. Franske granskere trodde ikke på den norske ulykkesårsaken og mente sannheten lå i plattformsjefenes ukesrapporter. Men de franske K
Det var ingenting i veien med sveisene til «Alexander L. Kielland, konkluderte den rettsoppnevnte franske granskningsgruppen og ville lete etter svaret i dekksrapporter. Men en kjennelse fra 1986 avslører at det norske rederiet som eide plattformen, holdt denne informasjonen tilbake i årevis. Helt bevisst, mente granskerne. Og hvem var det kranfører Roger Marcussen så på dekk like før beinet brakk av?
Ferje med flere hundre om bord kantret utenfor Filippinene
Minst fire er døde og over 40 mennesker er fortsatt savnet etter at en ferje med 251 passasjerer kantret utenfor Filippinene.
Les mer om Filippinene.

Ferge kantret ved Filippinene

En ferge med 251 personer om bord har kantret utenfor kysten av Filippinene, opplyser landets kystvakt. Redningstjenesten jobber torsdag med å finne ut av skadeomfanget.
Les mer om Filippinene.
Ferje med over 200 om bord kantret utenfor Filippinene
Både skip og redningshelikoptre er på vei til stedet. 100 personer er reddet.
Les mer om Filippinene.
Ferge med over 200 om bord kantret utenfor Filippinene
Båten kantret utenfor byen Real, om lag 70 kilometer øst for hovedstaden Manila. Redningsmannskaper har blitt sendt til stedet.
Les mer om Filippinene, Manila og Real.
Christian Solheim måtte hoppe i sjøen etter at båten han satt i kantret
Selv ble han knapt våt eller kald. – En hardhaus, sier sjefen.
Her redder speidere fem seilere fra forlis
Knapt ti minutter tok det fra seilbåten kantret til den gikk ned utenfor Kopervik. Nå får speiderne i nærmeste båt ros for å ha reddet de fem seilerne fra den havarerte båten.
Les mer om Kopervik.
Båtfolk reddet av Redningsskøyta
En båt har kantret sør for Kjøkøya i Fredrikstad. Det skriver Politiet på Twitter. To personer har blitt tatt opp av Redningsskøyta, og begge har tatt hånd om av ambulanse. Begge er nedkjølte, men i god form.
Politiet navngir omkomne og savnede etter Seljord-ulykken
To omkom da båt kantret i Telemark.
Les mer om Seljord-ulykken og Telemark.
Båtulykken: To elever omkom – lærer savnet
SELJORDSVATNET (VG) Det var to unge menn på 19 og 20 år som omkom etter at en båt kantret på Seljordsvatnet torsdag. Begge var flyktninger og elever ved voksenopplæringen. En lærer er fortsatt savnet.
Les mer om Seljordsvatnet.
Båtulykken: To elever med flyktning-bakgrunn omkom – lærer savnet
SELJORDSVATNET (VG) Det var to unge menn på 19 og 20 år som omkom etter at en båt kantret på Seljordsvatnet torsdag. Begge var flyktninger og elever ved voksenopplæringen. En lærer er fortsatt savnet.
Les mer om Seljordsvatnet.
Sarping døde i båtulykke
Den var en mannlig utflytter fra Sarpsborg som omkom i en båtulykke i Hardanger på søndag. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Båten kantret i Ljøsvatnet, og mannen ble funnet i vannet flere timer etter ulykken.
Krisestab i tre kommuner etter båtulykken i Seljordsvatnet
To menn på 19 og 20 år er begge døde etter at båten de var ombord i kantret på Seljordsvatnet torsdag ettermiddag. En tragisk hendelse, sier rektor ved skolen de gikk på.
Les mer om Seljordsvatnet.
Båt med skoleelever kantret i Seljordsvatnet. To døde, n savnet
Båten hadde seks personer om bord. Kriseteamet i Bø kommune er satt i beredskap.
Les mer om Seljordsvatnet.
To personer omkommet etter båtulykke i Seljordsvatnet
SELJORD (NRK): Politiet bekrefter nå at begge de to som ble fløyet til Rikshospitalet etter at en båt kantret i Seljordsvatnet torsdag ettermiddag er omkommet. En person er fortsatt savnet.
To døde etter båtulykke i Telemark - n fortsatt savnet
En båt med til sammen seks personer om bord har kantret i Seljordvatnet i Telemark. Tre personer har kommet seg i land, to har omkommet på Rikshospitalet i Oslo - n er fremdeles savnet.
Båt kantret i innsjø i Telemark - to av tre savnede er funnet
En båt med til sammen seks personer om bord har kantret i Seljordvatn i Telemark. Tre personer har kommet seg i land, to er funnet og fløyet til Rikshospitalet i Oslo. n er fremdeles savnet.
En person bekreftet død etter båtulykke i Seljordsvatnet
SELJORD (NRK): En 20 år gammel mann er bekreftet omkommet etter at en båt kantret ved Vesleøy i Seljordsvatnet torsdag ettermiddag. En 19-åring behandles for livstruende skader, mens en person fortsatt er savnet.
Les mer om Seljordsvatnet og Vesleøy.
En person er død etter båtulykke i Seljordsvatnet
SELJORD (NRK): To personer er fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet. En er fortsatt savnet etter at en båt kantret ved Vesleøy i Seljordsvatnet i Seljord
20-åring død etter båtvelt i Seljordsvannet, 19-åring livstruende skadd, n fortsatt savnet
En 20 år gammel mann er død etter at en åpen båt med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag. En 19-åring behandles for livstruende skader.
Les mer om Seljordsvannet.
To personer er funnet – en fortsatt savnet i Seljordsvatnet
SELJORD (NRK): To personer er fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet. En er fortsatt savnet etter at en båt kantret ved Vesleøy i Seljordsvatnet i Seljord
To av tre savnede funnet etter båtvelt i Seljordsvannet
To av de tre som var savnet etter at en åpen båt med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag, er funnet. Tilstanden er ikke kjent.
Les mer om Seljordsvannet.
Båt kantret i innsjø i Telemark - to av tre savnede er nå funnet
En båt med til sammen seks personer om bord har kantret i Seljordvatn i Telemark. Tre personer har kommet seg i land, to er funnet og n er fremdeles savnet.
Les mer om Seljordvatn og Telemark.