Ketil solvik olsen

Samferdselsminster Ketil Solvik-Olsen: Vi må lytte til ny kunnskap om intercity-utbyggingen på Østfoldbanen

Jernbanedirektoratet mener det er nødvendig med ny gjennomgang av prosjektene på strekningen Haug-Fredrikstad-Sarpsborg, men legger opp til anleggsstart for et delprosjekt syd for Haug før 2024, skriver samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Ringeriksbanen er ikke skrinlagt | Ketil Solvik-Olsen

«Jeg har merket meg at enkelte nå svartmaler og gir inntrykk av at Ringeriksbanen nærmest er skrinlagt. Det er ikke riktig», skriver samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i dette leserinnlegget.
Solvik-Olsen spent på løysingar med lading i fart
– Målet vårt er at halvparten av alle nye lastebilar ikkje skal ha utslepp av klimagassar i 2030. Vi er spente på dei ulike løysingane for lading av lastebilar i fart, som no blir vurderte, seier samferdsleminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Men lastebileigarane er skeptiske.
Les mer om Ketil Solvik-Olsen.
Ketil Solvik-Olsen slaktet «skammelige politikere i Rogaland for utpressing – så kom U-svingen
ROGALAND: Byggingen av verdens lengste undersjøiske tunnel i Rogfast sto i fare for å stoppe opp, da staten ikke ville garantere 16 milliarder til prosjektet. Nå gir fylkeskommunen etter for presset.
Les mer om Rogaland, Rogfast og U-svingen.

Kjemper om 66,4 mrd

Så mye er i potten når kommunalminister Monica Mæland og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i dag inviterte fire storbyregioner til forhandlinger om byvekstavtaler. Oslo, Bærum, Skedsmo, Oppegård og Akershus fylkeskommune kan få penger til bedre kollektivløsninger mot å forplikte seg til boligbygging.
Regjeringen tilbyr milliardbeløp til Nord-Jæren
Hvis Nord-Jæren sørger for at det ikke kommer flere personbiler på veiene enn i dag, vil Ketil Solvik-Olsen (Frp) og Monica Mæland (H) bla opp milliardbeløp til storbyområdet.
Togbløffen er uakseptabel
- Hvordan kan samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ha lansert en tolvårsplan til tusen milliarder med brask og bram i valgkampen som hans egne fagfolk kaller «irrasjonell»? spør Per Espen Stoknes.
Les mer om Ketil Solvik-Olsen.
Omfavner plussby
Drømmen om Europas første plussby på Avtjerna løftes frem av en visjonær samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.
Solvik-Olsen vil vente på Romsdalsaksen-vedtak
Samferdelselsminister Ketil Solvik-Olsen vil vente på eventuelle vedtak, men er åpen for dialog om Romsdalsaksen.
Samferdselsministeren opnar for dialog om Romsdlasaksen
– Dersom det kjem nye vedtak frå lokale styresmakter, vil eg sjølvsagt gå i dialog rundt det, seier Ketil Solvik-Olsen til NRK.
Ikke godt nok, herr samferdselsminister!
Samferdselsminister Ketil-Solvik Olsen har ikke vært noen bra minister for Halden. Først utsatte han utbyggingen av InterCity til Halden med fire år.
Les mer om Halden og InterCity.
Statsrådene mener «Posten ekspress over natt» er løsningen for å få fram livsviktige prøver i tide
Verken Bent Høie eller Ketil Solvik-Olsen responderer direkte på at tregere postgang kan få fatale følger for nyfødte. BILDER Helseminister Bent Høie (H).
Les mer om Ketil Solvik-Olsen og Posten.
Vil at Nye Veier skal bygge ut E16
SØR-ODAL/NES: Ordførerne i Kongsvinger, Sør-Odal og Nes ber samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) om å la Nye Veier få oppdraget med å bygge ut E16 mellom Nybakk og Sør-Odal.
Solvik-Olsen avviser Avtjerna-stasjon
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier nei til egen jernbanestasjon, men vil åpne for forsøk med busstrasé til Avtjerna i avlastningstunnelen til Ringeriksbanen.
Solvik-Olsen svikter Jærbanen
DEBATT: Politikerne på høyresiden, med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i spissen, er flinke til å skryte av økt satsing på jernbanen. Men er det grunnlag for alt selvskrytet?
Solvik-Olsen svarte på kritikken
Samferdselsminsiter Ketil Solvik-Olsen forklarer utsettelsene av de planlagte Intercity-strekningene på Østlandet, blant annet, med ny informasjon om dårlige grunnforhold.
Direkte: Stortinget redegjør for utbyggingen av Intercity
Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen redegjør for handlingsprogrammet for jernbanesektoren.
Les mer om Intercity.
Opposisjonen reagerer på utsettelse av togsatsing
Sp, Ap og SV reagerer på at Jernbanedirektoratet vil utsette togutbyggingen på Østlandet og retter kritikk mot samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).
Opposisjonen reagerer på utsettelse av togsatsing
Sp, Ap og SV reagerer på at Jernbanedirektoratet vil utsette togutbyggingen på Østlandet og retter kritikk mot samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).
Opposisjonen raser etter utsettelse av togutbyggingen
Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV mener samferdselsminister Ketil Solvik- Olsen har holdt dem for narr, når Jernbanedirektoratet nå vil utsette togutbyggingen på Østlandet i flere år.
Samferdselsminister besøkte Sarpsborg: Henter søppel i sentrum
Beboere i Kulåsgata i Sarpsborg sentrum fikk seg en overraskelse da de oppdaget at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tømte søppeldunken.
Samferdselsministeren til IT-avdelingen ved høyskolen
Samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen besøker Høgskolen i Østfold på Remmen mandag. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker Østfold mandag. Målet med besøket er å se nærmere på smart teknologi og framtidas transportløsninger.
Samferdselsministeren vil tømme søppel i Sarpsborg
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Fremskrittspartiet) ønsker mandag å være med og tømme søppel i Sarpsborg og henge bakpå den nye elektriske renovasjonsbilen.
Les mer om Sarpsborg.
Treg postgang truer helsa
Kuttene i posttilbudet går på helsa løs. Nå krever sykehus over hele landet gjeninnføring av A-post. BILDER Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil han en enklere hverdag, men det kan ikke sykehusene melde om, i og med svekkelsen av posttilbudet.
Les mer om A-post.
Direkte: Spørretimen fra Stortinget
Følg den muntlige spørretimen fra Stortinget her med start klokken 10. Følgende regjeringsmedlemmer vil være til stede: kulturminister Trine Skei Grande, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og klima- og miljøminister Ola Elvestuen.