Kildeskatt

Transocean vant skattestrid i lagmannsretten

To Transocean-selskaper slipper å betale drøyt 400 millioner kroner i kildeskatt etter at lagmannsretten har opphevet Skatteklagenemndas vedtak. Skatt Vest må betale over 6 millioner kroner i sakskostnader.

Transocean vant skattestrid om 400 millioner kroner i lagmannsretten

To Transocean-selskaper slipper å betale drøyt 400 millioner kroner i kildeskatt etter at lagmannsretten har opphevet Skatteklagenemndas vedtak.
Ny runde med Transocean i rettssystemet
Når den sivile skattesaken mellom to Transocean-selskaper og Skatt Vest starter i Borgarting lagmannsretten neste uke, står striden denne gang om kildeskatt.
Advarer mot skattesmell for pensjonister
Norsk kildeskatt medfører at mange pensjonister taper stort på skattemessig utflytting. Også formueskatten kan bli høyere.

Disse slipper skatt i desember

Og noen blir trukket halv skatt av sin stnad. Se hele oversikten. Desember er som kjent måneden da det blir trukket halv skatt av lønna. Men også for de som mottar penger hos NAV, er skattetrekket utenom normalen i desember. Og enkelte blir ikke trukket for skatt i det hele tatt. Her ser du hele oversikten, avhengig av hvilken stønad du mottar. Skal du logge deg inn på NAV.no, kan du nå glede deg over at innloggingen her og til andre offentlige nettsteder er blitt Java-fri. Ingen skatt i desember Det er følgende betalinger fra NAV som er skattefrie, disse blir utbetalt 12. desember. Unntaket er for de som betaler kildeskatt og svaldbardskatt, og som betaler
Les mer om Det, Java-fri og NAV.
Spørsmål og svar om kildeskatt på pensjon
(Skatteetaten) Har du ikke fått brevet fra Skatteetaten om innføring av kildeskatt? Les brevet her Det er ikke noe fribeløp. Man betaler kildeskatt fra første krone Når pensjonen er skattepliktig i Norge, er skatten 15 prosent uansett hvor liten eller stor pensjonen er. Det er bare en skattesats som beregnes av brutto utbetalt pensjon.
Les mer om Det, Norge, Når og Skatteetaten.
Skattesjokk for for 30 000 pensjonister
30 000 pensjonister trekkes 15 prosent i kildeskatt.
Mer skatt for utenlandspensjonister
30.000 utenlandspensjonister blir trukket 15 prosent i kildeskatt.
30.000 utenlandspensjonister må betale mer skatt
30.000 utenlandspensjonister blir trukket 15 prosent i kildeskatt fra januar fordi de ikke har sendt inn bevis for at de skatter til et annet land.
Innfører skatt for Syden-pensjonistene
Pensjonister som har skatteflyktet til Syden skal nå tas. Fra og med inntektsåret 2010 innføres en norsk kildeskatt på 15 prosent på pensjoner som utbetales til personer bosatt i utlandet.
Les mer om Syden og Syden-pensjonistene.
Ny fortolkning av fritaksmetoden
Utbytteutbetalinger fra norske børsnoterte selskaper skal ikke lenger beskattes med opptil 25 prosent kildeskatt. Utbytteutbetalinger fra norske børsnoterte selskaper skal ikke lenger
Nye regler om kildeskatt
(Skatteetaten) Pensjoner som utbetales til personer som har flyttet permanent ut av landet blir skattepliktige i Norge. Beskatningsretten kan likevel være fraskrevet i skatteavtale som Norge har inngått med bostedslandet.
Les mer om Norge.
Pensjonister i utlandet får ikke dobbel skatt
(Regjeringen) Flere medier skriver i dag at norske pensjonister bosatt i utlandet kan risikere dobbeltbeskatning som følge av at regjeringen foreslår å innføre kildeskatt på pensjoner. Dette er ikke riktig.
Pensjonister i utlandet skattes fra 2010
Vel halvparten av norske pensjonister i utlandet må begynne å betale kildeskatt til Norge fra 2010.
Les mer om Norge.