Kim heger

Jensen tar betenkningstid

Eirik Jensen sier han vil ta betenkningstid når det gjelder hvorvidt han anker dommen. Ankefristen er på 14 dager. Dommer Kim Heger hever retten, og Jensen forlater rettslokalet. Pressen har samlet seg rundt hans forsvarer John Christian Elden for kommentarer. Utover dette er det stille i gangene i Oslo tingrett, mens Jensens støttespillere på tilhørerbenken forlater rettslokalet.

Eirik Jensen funnet skyldig i medvirkning til narkotikasmugling og grov korrupsjon

Dommer Kim Heger leser sine vurderinger om Eirik Jensen.
Les mer om Eirik Jensen.
Dømt til 21 års fengsel
Politimannen Eirik Jensen er ikke troverdig, ifølge dommer Kim Heger. Han dømmes til 21 års fengsel for grov korrupsjon og ha medvirket til hasjvirksomhet.
Les mer om Kim Heger.
Eirik Jensen funnet skyldig i medvirkning til narkotikasmugling
Dommer Kim Heger leser sine vurderinger om Eirik Jensen.
Les mer om Eirik Jensen.

- Det er ingen tvil om at «Mr. Good er Jensen

Dommer Kim Heger leser sine vurderinger om Eirik Jensen.
Les mer om Eirik Jensen og Jensen.
Dommer: – Jensen er ikke troverdig
Deler av Eirik Jensens forklaring er ikke troverdig, fastslår dommer Kim Heger.
Les mer om Kim Heger.
Dommeren om Jensen: - Har trådt inn i sirkelen for straffbar medvirkning
Dommer Kim Heger leser sine vurderinger om Eirik Jensen.
Les mer om Eirik Jensen og Jensen.
– Jensens forklaring ikke troverdig
– Jensen fikk god informasjon om Cappelen fra denne kilden. Møtene handlet mest om Cappelen. Det samme fremgår av et notat skrevet av Jensen på hans PC, leser dommer Kim Heger. Han viser til at Jensen har forklart at han ikke merket seg blanketten og at de ikke snakket om Cappelen, men en annen sak. – Retten finner Jensens forklaring på dette punktet ikke troverdig, leser Heger.
Les mer om Cappelen, Heger, Jensen og Kim Heger.
Leser opp dom på 105 sider: - Dommen er enstemmig
Tingrettsdommer Kim Heger sier ingenting av det som ble behandlet bak lukkede dører har betydning for skyldsspørsmålet eller straffeutmålingen.
Dommen er enstemmig
Dommeren Kim Heger sier dommen er enstemmig. Han sier det vil ta fire timer å lese opp hele dommen. Det vil bli lagt inn pauser.
Fire måneder før dommen faller
Tingrettsdommer Kim Heger har styrt den omfattende rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i fem måneder. Nå venter fire måneder til med arbeid med dommen.
Dommeren reagerte på Jensens revisor - hevder beregning viser at Jensen ikke fikk penger av Cappelen
Revisor Helge Bettmo mener at hans beregning av Jensens kontantstrøm viser at Jensen ikke fikk penger av Gjermund Cappelen. Det reagerte tingrettsdommer Kim Heger kraftig på.
Dommeren ber aktor være mer konkret: – Det er dette nivået vi må opp på
OSLO TINGRETT (NRK): Etter en lengre forklaring om Gjermund Cappelens utsvevende luksussommer, ville tingrettsdommer Kim Heger tilbake til det tiltalen mot Eirik Jensen og egentlig Cappelen handler om: Innførsel av tonnevis med hasj til Norge.
Dommeren undret seg over Jensens forklaring
Dommer Kim Heger synes tidligere politimann Eirik Jensen (59) har hatt en spesiell omgang med kontanter. Han undrer seg over at tvangstanker om bare å sette inn mindre beløp i banken, fordufter ved grensen til Sverige.
Les mer om Eirik Jensen og Sverige.
Reagerer på at Jensen ikke husker
Flere ganger i utspørringen av Eirik Jensen i dag ble dommer Kim Heger utålmodig og grep inn. Dommeren reagerte blant annet på at Jensen ikke husket flere av de mange møtene med Gjermund Cappelen de siste årene.
Dommeren til Jensen: – Så menn snakker om motor og solkrem?
OSLO TINGRETT (NRK): Flere ganger i utspørringen av Eirik Jensen ble dommer Kim Heger utålmodig og grep inn. Dommeren reagerte blant annet på at Jensen ikke husket flere av de mange møtene med Gjermund Cappelen de siste årene.
I «Nytt på nytt ble han framstilt som tørr og kjedelig. Det hadde du neppe tenkt hvis du fulgte rettssaken
Dommer Kim Heger får også de tiltalte til å trekke på smilebåndet. Det er sunt, mener jurister. Også i rettssalen.
Jensen spurt ut i lukket rett om hasjlager på Røa
Tingrettsdommer Kim Heger oppsummerte fra lukket rett.
Les mer om Røa.
- Jensen spurt ut om hasjlager bak lukkede dører
Tingrettsdommer Kim Heger oppsummerte fra lukket rett.
Retten er satt - dørene lukkes
Dommer Kim Heger setter retten og dørene lukkes. Jensen skal forklare seg videre om forholdet til Gjermund Cappelen, men av hensyn til Cappelens sikkerhet skal denne delen av forklaringen gå for lukkede dører.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Lukkede dører i Jensen-saken
Dommer Kim Heger har kommet til at mandagens rettsforhandlinger i Cappelen-saken skal gå for lukkede dører, opplyser pressens representant Inge D. Hanssen.
Vil unngå rettssaker
Kim Heger har behandlet 26 saker der stat og kommune har vært uenige om barnevernstiltak. - Utgangspunktet var et ønske om at disse sakene skulle behandles utenfor rettsapparatet. Det
Vil unngå rettssaker
Kim Heger har behandlet 26 saker der stat og kommune har vært uenige om barnevernstiltak.
Neda-saken i gang
Etter at tingrettsdommer Kim Heger trakk seg fra Neda-saken som skulle startet tirsdag, åpnet den to dager lange sivilsaken i Oslo tingrett onsdag med tingrettsdommer Arne Lyng som rettens administrator.
-Burde aldri ha skrevet meldingene
- Jeg burde aldri ha skrevet meningene mine om Neda-saken på Twitter. Det sier dommeren som ble erklært inhabil nettopp på grunn av disse meldingene, Kim Heger, til P4 Nyhetene.
Les mer om Kim Heger, Neda-saken og Twitter.