Kina

Professor mener å ha funnet gigantisk regnefeil: India kan være verdens mest folkerike land

Ifølge en forsker ved University of Wisconsin kan Kina ha bommet på eget folketall - med cirka 90 millioner mennesker! Altså med 17 ganger Norges befolkning!
Les mer om Kina, University og Wisconsin.

Norden enig med Kina om nye samarbeidsområder

Norden og Kina er blitt enige om samarbeid på en rekke nye områder. De nordiske samarbeidsministrene møtte Kinas viseutenriksminister i Beijing torsdag.
Les mer om Beijing og Kina.
Sarpsborg-spilleren om Kina-oppholdet: – Et sinnssykt luksusliv
For kort tid siden levde Erton Fejzullahu et heftig kjendisliv i Kina med luksusleiligheter og privatsjåfører. Nå nyter han det anonyme livet som Sarpsborg-spiller.
Dette flyet skal få Boeing og Airbus til å skjelve i buksene
Kina og Russland slår seg sammen for å lage et superfly.
Les mer om Boeing og Russland.

Moody's nedjusterer kredittvurdering av Kina

Bekymring for Kinas gjeld gjør at byrået Moody's kutter sin kredittvurdering for landet.
Les mer om Kina.
Kinesisk gjeldsadvarsel fra Moody s
Svakere økonomisk vekst og voksende gjeld gjør at kredittvurderingsbyrået Moody s nedgraderer Kina. De tror ikke på en kollaps eller finanskrise. Utsiktene for verdens nest største økonomi blir sett på som «stabil.
Les mer om Kina og Moody.
Kinesisk gjeldsadvarsel – Moody s nedgraderer med «negative utsikter
Svakere økonomisk vekst og voksende gjeld gjør at kredittvurderingsbyrået Moody s nedgraderer Kina og mener utsiktene for verdens nest største økonomi er «negativ.
Les mer om Kina og Moody.
Moody's nedjusterer kredittvurdering av Kina
Bekymring for Kinas gjeld gjør at byrået Moody's kutter sin kredittvurdering for landet.
Les mer om Kina.
Håper på ny lakseeksport
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har signert en protokoll som kan bety starten på ny og innbringende lakseeksport til Kina. – Med det potensialet som ligger her, vil vi i løpet av få år kunne oppleve at store volum laks går til Kina, som i realiteten blir et helt nytt marked for norsk laks, sier Sandberg til NTB.
Les mer om Kina, NTB og Sandberg.
Sandberg håper på ny lakseeksport til Kina
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har signert en protokoll som kan bety starten på ny og innbringende lakseeksport til Kina.
Les mer om Kina.
Sandberg: «Temmelig sikker på lakseavtale med Kina i 2017
Fiskeriminister Per Sandberg satser på å legge grunnlaget for en løsning på lakse-striden under sitt besøk i Beijing denne uken.
Les mer om Beijing og Kina.
Håper på laksefest for milliarder i Kina
BEIJING (NRK): Norsk fisk er igjen velkommen i Kina. En ny avtale som signeres tirsdag åpner verdens største fiskemarked for norsk fisk. Oppdrettsnæringen håper på milliardomsetning i løpet av få år.
Les mer om Kina.
Venter fortsatt på Kina-åpning for norsk laks
Åpningen for norsk laks i Kina lar fortsatt vente på seg. Norges sjømatråd håper at fiskeriministerens Kina-besøk skal bidra positivt.
Les mer om Kina, Kina-besøk og Kina-åpning.
Sandberg håper på kinesisk lakseavtale: – Markedet er enormt
Fiskeriminister Per Sandberg er i Kina, og der håper han å kunne skrive under på en avtale som kan legge til rette for økt lakseeksport.
Les mer om Kina.
Dette skjer denne uken
Opec-møte om oljeproduksjonskutt, fiskeriminister Per Sandberg på Kina-tur og anslag for neste års oljeinvesteringer og ledighet er noe av det denne uken har å by på.
Les mer om Kina-tur og Per Sandberg.
Norsk Sikkerhetsråd slår alarm om næringslivets Kina-tur
Direktøren i Norsk Sikkerhetsråd sier de fleste næringslivslederne som var med på delegasjonsreise til Kina ikke utførte noen spesielle sikkerhetstiltak.
CIA-informanter: Kina drepte eller fengslet opp mot 20 spioner på to år
Perioden 2010-2012 blir av amerikanske tjenestemenn omtalt som et av de største tilbakeslagene for CIA på flere tiår, skriver New York Times.
Les mer om CIA.
Norsk Sikkerhetsråd slår alarm om næringslivets Kina-tur
Direktøren i Norsk Sikkerhetsråd sier de fleste næringslivslederne som var med på delegasjonsreise til Kina ikke utførte noen spesielle sikkerhetstiltak.
Tidenes største Kina-delegasjon
Mandag ankommer tidenes største norske sjømatdelegasjon Kinas hovedstad Beijing. – Potensialet er enormt, mener Hogne Tyssøy, porteføljeforvalter i sjømatfondet Holberg Triton.
«En ikke-prioritering
Selskapene som deltok på reisen med den norske næringslivsdelegasjonen til Kina i april, har ulik praksis for informasjonssikkerhet.
Les mer om Kina.
Slår alarm om næringslivets Kina-tur
Direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd Jack Fischer Eriksen slår alarm om sikkerhetsnivået til norske næringslivsledere som var på delegasjonsreise til Kina. – Vi har grunn til å tro at de fleste ikke gjorde noen spesielle tiltak, sier han.
Les mer om Kina-tur og Kina.
New York Times hevder Kina drepte og fengslet et 20-tall CIA-agenter
Diskusjonen går fortsatt innad i CIA om hva som lå bak det som kalles organisasjonens verste sikkerhetsbrist på flere tiår, skriver avisen.
Les mer om CIA og Kina.
New York Times: Kina drepte og fengslet et 20-tall CIA-agenter
- Den verste sikkerhetsbristen på flere tiår, mener kilder avisen har snakket med.
Kinesisk «Boyband utfordrer kjønnsrollene
Fem kvinner utfordrer kjønnsidentiteten i Kina, et land hvor mange fortsatt mener at kvinners eneste rolle i samfunnet er å ta seg av mann og barn.
Les mer om Kina.
Kina åpnes for norsk fisk
Kinas markeder åpnes snart for norsk fisk. Neste uke signeres papirene, og det er kun et spørsmål om tid før Kina blir den største kjøperen av norsk fisk, sier Sjømatrådet.
Les mer om Kina og Sjømatrådet.