Kjøpesenter

– Norske kjøpesenter står framfor ein dødsspiral

Økonomiprofessor spår at kjøpesenterdøden i USA snart kjem til Noreg. Likevel satsar Bergens største kjøpesenter på storutbygging.
Les mer om Noreg, Norske og USA.

LO sliter med rekrutteringen: De er uorganisert – og fornøyde

I Eger kjøpesenter i Oslo sentrum er det flere hundre ansatte. Disse tre er blant dem som ikke er organisert.
Les mer om Oslo.
LO sliter med rekrutteringen: De er uorganisert – og fornøyd
I Eger kjøpesenter i Oslo sentrum er det flere hundre ansatte. VG fant bare 15 som var organisert.
Les mer om Oslo.
Kjøpesenter evakuert i Luleå
Et område sentralt i Luleå er sperret av etter funn av en mistenkelig gjenstand. SVT melder at det skal dreie seg om noe som ligner på en håndgranat.
Les mer om Luleå.

Kjørte uten gyldig førerkort

En dame i 30-årene blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort etter at hun ble stanset for kontroll ved Nordbyen kjøpesenter i Larvik, opplyser politiet på Twitter.
Les mer om Larvik, Nordbyen og Twitter.
Netthandelen puster Kvadrat i nakken
Mens 2016 ga Kvadrat en nedgang i omsetningen, kan Thon Eiendom nå melde at distriktets største kjøpesenter fikk en omsetningsøkning på 4,6 prosent i 2017.
Les mer om Kvadrat og Thon Eiendom.
Bybanen kan sikre et levende sentrum
Ved å stenge banen inne i en tunnel vil mange bare passere sentrum på vei videre til nærmeste kjøpesenter.
Trump beæret med kinesisk statue som fremstiller ham som hund
Et kjøpesenter i Taiyuan i Kina har satt opp en enorm statue som fremstiller USAs president Donald Trump som en hund, i anledning det kommende hundens år.
Les mer om Donald Trump, Kina og Taiyuan.
Betalte ikke for maten
En mann blir anmeldt for å ha spist uten å betale for seg, på et kjøpesenter i Tvedestrand. Politiet opplyser at de kjenner mannens identitet.
Les mer om Tvedestrand.
Hjemmelaget bombe eksploderte på kjøpesenter i St. Petersburg
Minst ti personer ble såret da en hjemmelaget bombe gikk av i et supermarked i den russiske byen St. Petersburg.
Eksplosjon på kjøpesenter i St. Petersburg
Et kjøpesenter nord i St. Petersburg er evakuert etter en eksplosjon i en butikk. Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS skyldtes eksplosjonen en hjemmelaget bombe.
«Norsk kjøpesenter i Sverige setter omsetningsrekord
2017 blir et rekordår for grensehandelen i Strömstad. Nå jubler svenskene over norsk avgiftspolitikk og ønsker å gjøre handelsområdet dobbelt så stort.
Les mer om Strömstad og Sverige.
Kjøpesenterbrann på Filippinene etterforskes
Filippinsk politi har innledet etterforskning av brannen på et kjøpesenter i byen Davao der 37 mennesker mistet livet.
Les mer om Davao og Filippinene.
Se Alexx trylle på Kilden
Vi fulgte illusjonisten Alexx Alexxander rundt på Kilden kjøpesenter i Stavanger, der en del av de ansatte i butikkene fikk utfordret sin oppfatning av virkeligheten en liten smule.
Minst 37 døde i brann i filippinsk kjøpesenter
Minst 37 mennesker mistet livet i en brann i et kjøpesenter i byen Davao sør på Filippinene, opplyser lokale myndigheter.
Les mer om Davao og Filippinene.
37 fryktes døde i filippinsk kjøpesenter
Det er ingen sannsynlighet for at noen har overlevd, sier en brannmester.
Årets aller største handledag
22. desember er den største handledagen før jul. Det viser tall fra 200 kjøpesenter, fremstilt av Kvarud Analyse. Sist uke hadde kjøpesentrene en økning på 0,9 prosent sammenliknet med i fjor. Butikker innen hus og hjem har hatt aller størst økning.
Les mer om Kvarud Analyse.
Henter mer penger til virtuelt kjøpesenter
Utviklingen av det virtuelle kjøpesenteret The Moon har kostet dyrt, men nå er det endelig lansert, og mer penger er hentet for videre satsing. – Vi står på startstreken og skal sette utfor Kitzbühel, sier daglig leder.
Les mer om Kitzbühel og The Moon.
Kjenning pågrepet for tyveri
Politiet har torsdag ettermiddag pågrepet en 33-åring på Arena kjøpesenter i Arendal. Mannen er siktet for tyveri av en mobiltelefon tidligere på dagen. Det var en vekter som kjente igjen mannen da han dukket opp på nytt, opplyser politiet.
Les mer om Arena og Arendal.
Dømt for Siba-ranet
Fire unge menn fra Bærum er dømt til fengsel i opptil tre år og tre måneder for det brutale ranet av Siba på Liertoppen kjøpesenter i fjor, skriver Drammens Tidende. En tidligere ansatt fikk med seg tre andre personer, og de fikk med seg 81 mobiltelefoner.
Les mer om Bærum, Liertoppen, Siba og Siba-ranet.
Fant tyvgods i hytte på Bogstad
De to som i forrige uke ble tatt med tyvgods for opptil 100 000 kroner ved Triaden kjøpesenter i Lørenskog, innrømmer å ha stjålet varer for ytterligere 150 000 kroner. Politiet har funnet tyvgodset i en hytte på Bogstad camping, skriver rb.no.
Les mer om Bogstad, Lørenskog og Triaden.
Sofa i veibanen på E18
Politiet har fått inn mange meldinger om at det ligger en sofa i veibanen på E18 ved Liertoppen kjøpesenter. Ifølge operasjonsleder hos politiet, ringer folk inn på nødtelefonen kontinuerlig for å si fra om dette. Sofaen blir straks fjernet.
Les mer om E18 og Liertoppen.
Samlet inn penger for Stiftelsen Ordet: – Besøkte 16 byer på fem uker
BERGEN (VG) Mannen sier han var nedkjørt på dop og veide under 40 kilo da han kom til avrusning hos Stiftelsen Ordet i Bergen. Dagen etter sto han med en innsamlingsbøsse utenfor et kjøpesenter i Førde.
Tyver tatt med varer for 80.000
Politiet har pågrepet to rumenske menn som er siktet for å ha stjålet varer på et kjøpesenter i Akershus for 80.000 kroner. Mennene ble pågrepet etter at vektere på Triaden i Lørenskog fattet mistanke til dem, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Lørenskog og Triaden.
Øker sikkerheten på kjøpesenter
Nordbyen kjøpesenter i Larvik har satt opp betonggriser foran inngangsdører for å øke sikkerheten. Årsaken er at Steen & Strøm følger internasjonal standard for terrorsikring på grunn av økende terrortrussel i Europa der store menneskemengder er utsatt, skriver Østlands-Posten.