Kjeller

Natascha Kampusch om livet etter kidnappingen: – Jeg blir kalt løgner og hore

Hun tilbrakte hele ungdomstiden fanget i en liten kjeller, men tiden utenfor har ikke vært lett den heller. – Samfunnet har blitt mitt andre fengsel, sier Natascha Kampusch.
Les mer om Natascha Kampusch.

Ti år siden Natascha Kampusch rømte fra kidnapperen

Kidnappingsofferet Natascha Kampusch, som for 10 år siden klarte å rømme etter å ha overlevd åtte år i en kjeller i Østerrike, forteller i en ny dokumentar at hun ennå ikke føler at hun er fri.
Måtte flykte fra terroren i Nice
Silje Evanger Pedersen gjemte seg i en kjeller på restauranten hun spiste på under gårsdagens dramatikk i Frankrike. Nå reiser hun videre for å feriere et annet sted.
Les mer om Frankrike og Nice.
Var på ferie i Nice
– Folk skrek «run, run, run, forteller Bjørn Emil Lillevik fra Oslo. Han og kjæresten søkte tilflukt i en kjeller da panikken utbrøt. Les mer her. Minst 80 er drept under terrorangrep mot 14. juli-feiring i Nice

Gjemte seg i kjeller da terroren pågikk

– Folk skrek «run, run, run, forteller Bjørn Emil Lillevik fra Oslo. Han og kjæresten søkte tilflukt i en kjeller da panikken utbrøt.
Les mer om Bjørn Emil Lillevik og Oslo.
Karton Nilsen og familien ble geleidet til kjeller og fikk beskjed om å være helt stille: - Vi var livredde
- Vi var livredde. Det var en svært skremmende opplevelse. Panikken var fullstendig, og den grep oss også.
Vann i kjelleren
Brannvesenet i Sandefjord reiser ut på melding om vann i en kjeller i Jevnakerveien i Stokke.
Bruker sommerferien på å lære matte
De vil bli lærere, men har for dårlig mattekarakter. Derfor bruker de hele juli inne i en kjeller på Gløshaugen.
Les mer om Gløshaugen.
Robotsommer
Eline Rognes (13) og Nora Uthus (14) setter seg på bussen i Klæbu hver morgen for å stenge seg inne i en kjeller i Midtbyen. Her får de lære å lage og å programmere roboter.
Les mer om Klæbu og Midtbyen.
Vil være med å betale
Regjeringen vil ta ansvar for å håndtere 17 tonn radioaktivt avfall fra reaktorene på Kjeller og i Halden. Det er beregnet at det vil koste 14,5 milliarder kroner, men regjeringen vil ikke garantere for beløpet foreløpig.
Les mer om Halden og Kjeller.
Mannlig A-gjenganger funnet i kjeller, må svare for 30 saker
Sa han var kald og at døren sto åpen.
Far dømt til fengsel i åtte år
En mann i 40-årene er i Salten tingrett dømt til åtte års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep og vold mot to av sine egne barn. I retten fortalte hans barn, som nå er voksne, om en terrorpreget oppvekst der de ble utsatt for overgrep, vold, og ved enkelte tilfeller lenket fast i en kjeller med kjetting. Faren har hele tiden benektet anklagene, og nektet straffskyld i retten. Mannen er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 300.000 kroner til hver av de to barna.
Les mer om Salten.
- Vi bruker ikke opp ting, men kaster dem likevel
Her kjører du n runde og du er kvitt alt rotet fra loft og kjeller. Hvis du er heldig, kommer du kanskje hjem med en liten bonus fra gratisbutikken.
Regjeringen vil legge ned Kjeller
Regjeringen gir Forsvaret 165 milliarder kroner ekstra over de neste 20 årene. Det anbefales også å legge ned elleve større og mindre anlegg i regjeringens langtidsplan for det norske forsvaret.
Les mer om Forsvaret og Kjeller.
Erna gir og Erna tar: Forsvaret får 165 milliarder ekstra - men må samtidig kutte stort
Erna Solberg satser store summer på Forsvaret. Samtidig må flere baser legges ned for å spare penger. Kjevik, Kjeller og Setnesmoen foreslås nedlagt.
Les mer om Erna, Forsvaret, Kjeller og Setnesmoen.
Elleve forsvarsanlegg legges ned
Anleggene som foreslås faset ut er Kjevik, Karljohansvern, Kjeller, Setnesmoen, Grunden 22, Hovemoen, Nærøysund, Trondenes, Åsegården, Harstad Syd og Andøya.
Vil legge ned Kjeller
Regjeringen foreslår å legge ned Forsvarets virksomhet på Kjeller. Det går frem at den nye langtidsplanen for Forsvaret, som ble presentert i dag.
Les mer om Forsvaret og Kjeller.
Regjeringen satser 165 milliarder på Forsvaret
Forsvaret får store summer til å ruste opp, men samtidig krever Erna Solberg at det kuttes baser for ti milliarder kroner. Andøya, Kjevik, Kjeller og Harstad rammest hardt.
Regjeringen vil legge ned Kjeller
Regjeringen anbefaler Forsvaret å legge ned elleve større og mindre anlegg, blant annet virksomheten på Kjeller.
Les mer om Forsvaret og Kjeller.
Slaget om Forsvaret i gang: Her er detaljene i regjeringens langtidsplan
Forsvaret får 165 milliarder mer de neste 20 årene - men må spare inn gigantsummer og kutte baser for ti milliarder kroner. Andøya, Kjevik, Kjeller og Harstad rammes hardt. Her er detaljene!
Les mer om Forsvaret, Harstad, Kjeller og Kjevik.
Datteren gråt da tiltalen mot faren ble lest opp
Faren som står tiltalt for seksuelle overgrep mot to av sine barn og for å ha slått og stengt dem inne i en kjeller, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet i dag.
Far tiltalt for vold og overgrep mot egne barn: – Søsknene har nesten ingen kontakt
Statsadvokaten har utvidet tiltalen ytterligere mot en far som står tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot sine to barn. I tillegg skal han slått og stengt dem inne i en kjeller. Ifølge bistandsadvokaten er de to svært preget av hendelsene.
Far tiltalt for vold og overgrep mot barna: – Søsknene har nesten ingen kontakt
Statsadvokaten har utvidet tiltalen ytterligere mot en far som står tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot sine to barn. I tillegg skal han slått og stengt dem inne i en kjeller. Ifølge bistandsadvokaten er de to svært preget av hendelsene.
Overgrepstiltale utvidet
Statsadvokaten har utvidet tiltalen ytterligere mot en far som i dag står tiltalt for seksuelle overgrep mot barna sine. Mannen som er bosatt i Salten skal også ha slått og stengt dem inne i en kjeller. Han er i tillegg tiltalt for vold mot en elev ved skolen han jobbet. Mannens forsvarer sier hans klient benekter anklagene mot seg.
Les mer om Salten.
Kjeller Flyfabrikk fyller 100 år
Kjeller Flyfabrikk har 100-årsjubileum i år og feirer med flystevne lørdag og søndag denne helgen. Publikum har i den forbindelse mulighet til å gjøre det samme som Asbjørn Larsen gjorde tidligere denne uken, nemlig ta en flytur i en gammel Tiger Moth.