Kniven

Mener drap var et uhell

– Jeg skulle skjære brød, og da jeg vendte meg om med kniven, gikk den inn i han ved et uhell. Det forklarte 30-åringen som er tiltalt for knivdrap på sin mors samboer i en leilighet i Kristiansand i fjor høst. Svensken sier i retten at han var ruset på sprit og piller.
Les mer om Kristiansand.

Drapstiltalt 20-åring presses hardt: – Mamma hentet kniven

GJØVIK (VG) 20-åringen som er tiltalt for drapet på Nils Olav Bakken (49), mener moren (44) ga han hansker, hentet kniv og holdt Bakken fast i benet.
Les mer om Bakken.
Drapsvåpenet vist frem for retten
Kniven som ble brukt under dobbeltdrapet i Kristiansand ble i morges vist frem for dommer Ben Fegran og de to meddommerne av politibetjent Barbro Engebretsen. Tiltalte påviste selv overfor politiet hvor han gjemte kniven.
– Tror hensikten var å drepe
– Nok er nok, sa 16-åringen i politiavhør om hvorfor han tok frem kniven foran 14-åringen. – Jeg tror hensikten var å drepe, forteller den drapstiltalte 16-åringen. 16-åringen bruker ordet «enkelt om hvordan det var å begå handlingene.
Les mer om Tror.

Dobbeltdrapstiltalt 16-åring i retten: – Før jeg møtte Jakob tok jeg kniven ut av sekken og la den i lommen

KRISTIANSAND (VG) 16-åringen som er tiltalt for drapene på Jacob Hassan (14) og Tone Ihlebekk (48) sa flere ganger i retten mandag at han hatet 14 år gamle Jakob.
Dobbeltdrapstiltalt 16-åring i retten: – Før jeg møtte Jakob tok jeg kniven ut av sekken og la den i lomma
KRISTIANSAND (VG) 16-åringen som er tiltalt for drapene på Jacob Hassan (14) og Tone Ihlebekk (48) forklarte seg i retten mandag om hva som skjedde på drapsdagen.
Dobbeltdrapstiltalt 16-åring i retten: – Før jeg møtte Jakob tok jeg kniven ut av lommen og la den i sekken
KRISTIANSAND (VG) 16-åringen som er tiltalt for drapene på Jacob Hassan (14) og Tone Ihlebekk (48) forklarer seg i retten mandag om hva som skjedde 5. desember i fjor.
Dobbeltdrapstiltalt 16-åring i retten: – Før jeg møtte Jakob tok jeg kniven ut av lomma og la den i sekken
KRISTIANSAND (VG) 16-åringen som er tiltalt for drapene på Jacob Hassan (14) og Tone Ihlebekk (48) i Kristiansand i fjor erkjente straffskyld i retten mandag.
Dobbeltdrapet i Kristiansand: Tiltalt 16-åring kjøpte drapskniv på konfirmanttur
Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ble drept med en kniv som er ulovlig i Norge. Kniven ble kjøpt da den tiltalte gutten var på konfirmanttur til Latvia.
Sandnes Ulf leverte årsbeste med kniven på strupen: – Dette trengte vi
2–0 over opprykksplasserte Ranheim var langt mer solid enn resultatet tilsier.
Les mer om Ranheim.
Knivstakk til knivbladet brakk
En rumensk mann i 30-årene er tiltalt for drapsforsøk på sin jevngamle kone i et skur under Vesterveibroa i Kristiansand. Ifølge tiltalen knivstakk han henne i overkroppen, nakken, ansiktet og brystet og stoppet ikke før kniven brakk, skriver Fædrelandsvennen.
Wenger: – Mesterliga-miss vil ikke påvirke hvordan klubben ledes
Arsenal med kniven på strupen i de to gjenstående Premier League-kampene.
Stefan Strandberg forlater tysk klubb umiddelbart
Midtstopperen må under kniven.
Stefan Strandberg forlater tysk klubb umiddelbart
Midtstopperen må under kniven.
Tenåringer tatt med narkotika
To tenåringer tatt for bruk av narkotika i sentrum av Inndyr i Gildeskål i natt. Den ene bar i tillegg kniv. Politiet har opprettet sak og beslaglagt kniven.
Les mer om Gildeskål og Inndyr.
Ingen skadd etter knivtrusler
Politiet er i Haakon Tveters vei etter meldinger om knivtrusler og bråk i en leilighet. Den som truet med kniv har løpt fra leiligheten og politiet leter i området. Politiet har kontroll på kniven.
Her er dødsporteføljen DN advarte om i mars, og verdidød ble det. Tør du fange kniven nå?
DN advarte i starten av mars om seks aksjer som investorene måtte sky som pesten i en korreksjon på Oslo Børs. Siden da har samtlige seks aksjer falt og noen er massakrert. Og mer juling skal det bli.
Mann med kniv i Søgne
En mann med kniv i hånda er observert ved rundkjøringa i Høllen i Søgne. Skal ikke ha truet med kniven, opplyser Politiet som er på stedet.
Les mer om Høllen, Politiet og Søgne.
Liverpool-stjernen må under kniven: – Han får en lang pause
Liverpools Sadio Man må opereres etter kneskaden mot Everton.
Les mer om Everton.
Kjøttskjærer løs i Stortinget
Skrott henges opp i stortingssalen. Kjøttskjærer er klar med kniven.
Les mer om Stortinget.
Ønsker tips om stjålet kniv
En håndlaget kniv er tatt fra Besøkssenterets butikk i Færder nasjonalpark. Nå håper butikken at folk tar kontakt om de kommer over kniven. De har anmeldt saken, men opplyser at de kommer til å trekke anmeldelsen dersom kniven kommer til rette.
Les mer om Færder.
Pågrepet etter væpnet aksjon
En mann er pågrepet på Søm i Kristiansand etter å ha truet politiet med kniv. Politiet bevæpnet seg og mannen gikk inn i et hus, men kastet ut kniven og overgav seg etter kort tid.
Les mer om Kristiansand og Søm.
Kniven på strupen for industrilegende
Problemene tårner seg opp for det japanske industrikonglomeratet Toshiba. Selskapet er ikke i stand til å fremlegge et revidert kvartalsregnskap og kan bli fjernet fra hovedlisten ved Tokyo-børsen.
Les mer om Tokyo-børsen og Toshiba.
Bøtelagt for å gå med kniv
En 22 år gammel mann er i Sandefjord tingrett dømt til å betale en bot på 9 600 kroner for å ha gått med kniv på seg. En augustnatt i fjor ble 22-åringen stoppet av politiet. I retten sa han at han skulle hjem med kniven etter at han hadde brukt den på en oppussingsjobb. Dersom 22-åringen ikke betaler boten, må han sone 19 dager i fengsel.
Les mer om Sandefjord.
Drapstiltalt forklarer i retten: - Jeg tenkte at jeg kunne bruke kniven mot henne
En 42 år gammel rørlegger forklarer i Bergen tingrett at han drepte sin fraseparerte kone etter en voldsom krangel om penger og eiendom.
Les mer om Bergen.