Knut mørland

Åpning av nasjonalpark

Idag åpnet Raet nasjonalpark i Aust-Agder. Kulturhistorien i nasjonalparken er preget av kontakten med havet. Her finnes hele fire fredede fyr. – Det er en fantastisk dag for oss som bor her og våre etterkommere, sier fyrforvalter Knut Mørland ved Torungen fyr.

Raet nasjonalpark åpnet i dag

Idag åpnet Raet nasjonalpark i Aust-Agder. Kulturhistorien i nasjonalparken er preget av kontakten med havet. Her finnes hele fire fredede fyr. – Det er en fantastisk dag for oss som bor her og våre etterkommere, sier fyrvokter Knut Mørland ved Torungen fyr.
Torungen først ute
Torungen fyr i Arendal blir første stedet langs Skagerakkysten som nå får overvåkningsustyr for havstrømmer. – Teknologien vil gjøre varslene mer nøyaktige, og vil ha stor betydning for skipstrafikk og redningsaksjoner, sier fyrforvalter Knut Mørland.
Bedre tilgjengelighet på Torungen
Store Torungen fyr i Arendal er åpnet igjen for publikum etter at Kystverket har oppgradert bryggeanlegget de siste månedene. Det er laget rullestolrampe og en egen kajakkbrygge. – Dette vil øke tilgangen til fyret for nye grupper, sier fyrforvalter, Knut Mørland til NRK.

Derfor er lyset borte

Fyrvokter Knut Mørland har de siste dagene fått mange henvendelser fra folk som lurer på hvorfor det ikke lyser fra Torungen fyr. - Store Torungen Fyr er 100 år i år.
Les mer om Torungen.
Ringes ned etter mørklagt fyr
Fyrforvalter Knut Mørland på Torungen, ringes ned av folk som reagerer på at fyret er mørklagt. Fyret er slukket i flere uker på grunn av oppussing, og det er lagt en hette over lykta.
Les mer om Torungen.
– Dette var ganske heftig
Fyrforvaltar Knut Mørland har sett det meste av uvr på Store Torungen i Arendal. Men det er lenge sidan han har sett bølgjene så ville som dei var laurdag.
Les mer om Arendal, Dette og Store Torungen.
Vil ha slutt på lekser i skulen
Leiaren i oppvekstkomiteen i Grimstad, Knut Mørland (KrF), vil fjerne heimeleksene til elevane i kommunen. Han hevdar at han har støtte frå både lærarar og foreldre.
Les mer om Grimstad og Knut Mørland.
Vil ha slutt på lekser i skulen
Leiaren i oppvekstkomiteen i Grimstad, Knut Mørland (KrF), vil fjerne heimeleksene til elevane i kommunen. Han hevdar at han har støtte frå både lærarar og foreldre.
Les mer om Grimstad og Knut Mørland.
Logopedmangel
– Når skoler ber om logoped har vi ingen å tilby, sier leder for oppvekst- og utdanningsutvalget i Grimstad, Knut Mørland (KrF).
Les mer om Grimstad og Knut Mørland.
Skoler får ikke logopeder
- Når skoler ber om logoped har vi ingen å tilby, sier leder for oppvekst- og utdanningsutvalget i Grimstad, Knut Mørland (KrF). Nå vil han gjøre noe med problemet, og ønsker at kommunen
Les mer om Grimstad og Knut Mørland.
Fikk motorstopp i 8 fots båt utenfor Torungen
Fyrforvalter Knut Mørland forteller at det var snakk om liten tid før det kunne gått riktig galt da tre gutter fikk motorstopp i en liten jolle utenfor Torungen i Arendal.
Les mer om Arendal og Torungen.
Haraldri opplevd maken til vær
Knut Mørland har sju sesonger bak seg på Torungen fyr, men har aldri opplevd maken til vær og vind som nå. Kontrasten til denne tiden i fjor er enorm. Da var det sprengkulde og is.
Les mer om Torungen.
Vraker seilsportsenteret
Cato Normann (H) og Knut Mørland (KrF) brøt med partigruppene sine i bystyret i ettermiddag og kastet seg inn i kampen mot seilsportssenter i Slåbervig. Flere partigrupper sprakk, og
Les mer om Knut Mørland og Slåbervig.
Villsaufødsel på Store Torungen
På øya Store Torungen i Arendal er lamminga i full gang. 13 lam er født så langt og flere er i vente. Fyrforvalter Knut Mørland var til stede under en av fødslene.
Les mer om Arendal og Store Torungen.
Fyrvokter stoppes av Obama
I 16 år har Knut Mørland sovet på samme hotell som fredsprisvinneren og deltatt på Nobel-konserten. I år må han bli hjemme.
Forlater KrF
Knut Mørland har i dag meldt seg ut av Kristelig Folkeparti i Arendal.
- Merkelig av Mørland
Torill Rolstad Larsen synes det er rart at Knut Mørland trekker seg fra posisjonen, men ikke partiet.
Les mer om Knut Mørland og Mørland.
Vågsnes beklager
Varaordføreren i Arendal beklager at bystyre-representant Knut Mørland ønsker å trekke seg.
Les mer om Arendal og Knut Mørland.
Truer med å trekke seg
Knut Mørland (KrF) truer med å trekke seg fra bystyret i protest mot tvangsforflytningenen av en psykisk ustabil 52-åring.
15 år på fredsstien
Mandag dro fyrokter Knut Mørland fra Torungen til Oslo, i håp om å drikke kaffe med Al Gore.