Kolonnekjøring

Uvær på Saltfjellet

Det er i kveld kolonnekjøring på E6 over Saltfjellet på grunn av svært sterk vind og dårlig sikt. Ifølge vegvesenet er det sannsynlig at fjellovergangen blir stengt.
Les mer om Saltfjellet.

Status fjelloverganger

Riksvei 7 Hardangervidda: Stengt for kjøretøy med totalvekt under 7,5 tonn og kolonnekjøring for kjøretøy med totalvekt over 7,5 tonn på grunn av uvær. Riksvei 52 Hemsedalsfjellet: Kolonnekjøring på grunn av uvær. Ventetid ca. 4 timer Fylkesvei 50 Hol–Aurland: Kolonnekjøring på grunn av uvær.
Kolonnekjøring
På E6 over Saltfjellet er det kolonnekjøring på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.
Les mer om Saltfjellet.
Fylkesvei 50 åpnet
Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er åpnet for normal trafikk, etter at det tidligere var kolonnekjøring. Hvis været forandrer seg kan det igjen bli innført kolonnekjøring på kort varsel, melder Statens vegvesen.
Les mer om Aurland og Hol.

SLIK ER DET PÅ FJELLET:

Det er dårlig vær mange steder på fjellet. Slik ser det ut på fjellovergangene: E134 Haukelifjell: Åpent, men redusert sikt. Rv7 Hardangervidda: Stengt, dårlig vær (bildet). Rv50 Hol-Aurland: Kolonnekjøring. Rv52 Hemsedalsfjellet: Kolonnekjøring. E16 Filefjell: Åpent. Rv13 Vikafjellet: Stengt grunnet ras. Blir stengt til mandag.
Status fjelloverganger
Fylkesvei 50 Hol - Aurland og riksvei 52 Hemsedalsfjellet er begge åpne, mens det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda. Du kan følge trafikken her.
Slutt på kolonnekjøring
Slutt på kolonnekjøring
Kolonnekjøring over Saltfjellet
Kolonnekjøring over Saltfjellet
Les mer om Saltfjellet.
– Dette må du ha i bilen når du skal over vinterfjellet
Kolonnekjøring i uvær med tett snødrev kan fort bli en tøff, stressende og ikke ufarlig opplevelse. – Det er fort gjort å kjøre seg fast. Ha alltid slepetau og spade i bilen, oppfordrer brøytebilsjåførene.
Les mer om Dette.
Innfører kolonnekjøring på grunn av kraftig vind
- Ingen tegn til bedring.
Kolonnekjøring riksvei 7
På riksvei 7 over Hardangervidda er det igjen innført kolonnekjøring. Årsaken er dårlig vær, melder Statens vegvesen.
Les mer om Hardangervidda.
Riksvei 7 åpnet
Riksvei 7 er åpnet for normal trafikk etter kolonnekjøring, melder Statens vegvesen.
Åpnet igjen
E6 over Saltfjellet og E10 over Bjørnfjell er åpnet for normal trafikk etter at det var henholdsvis stengt og kolonnekjøring på grunn av uvær og bilberging i løpet av natten.
Les mer om Bjørnfjell, E10 og Saltfjellet.
Åpen for normal trafikk
Riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli er nå åpen for normal trafikk. I dag tidlig ble det innført kolonnekjøring på grunn av uvær.
Les mer om Haukeli og Hovden.
Kolonnekjøring på riksveg 9
Det er innført kolonnekjøring på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli på grunn av uvær.
Les mer om Haukeli og Hovden.
Problemer på fjelloverganger
E134 over Haukelifjell er stengt på grunn av snøras. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av uvær. Hol-Aurland er stengt og Vikafjellet er stengt, mens det er kolonnekjøring på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet.
Kan bli kolonnekjøring
Statens vegvesen opplyser at det på Haukelifjell er det fare for glatte partier og redusert sikt. Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel.
Les mer om Haukelifjell.
Ikke lenger kolonnekjøring
Riksvei 7 over Haradangervidda er åpnet for normal trafikk etter kolonnekjøring på grunn av uvær.
Les mer om Haradangervidda.
Byfjordtunnelen er ferdig
Fra mandag er det slutt på lavere fartsgrense og kolonnekjøring gjennom Byfjordtunnelen. Nå står Mastrafjordtunnelen for tur.
Kolonnekjøring over Hardangervidda
Det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda. Årsaken er uvær.
Les mer om Hardangervidda.
Nå er det «fritt fram i Byfjordtunellen
Statens Vegvesen er ferdig med å oppgradere sikkerheten i Byfjordtunellen. Nå er det slutt på redusert fartsgrense og kolonnekjøring. Mandag starter arbeidet i Mastrafjordtunellen.
Tre veier kolonnekjørt og én vei stengt grunnet rasfare
I Finnmark. Torsdag morgen er det kolonnekjøring på tre veier i Vest-Finnmark, samt at en bygdevei, på strekningen Tverrfjord - Myrnes, er stengt på grunn av ras. Det skriver iFinnmark.no.
Les mer om Tverrfjord og Vest-Finnmark.
Hoksrud ble stoppet av snøstorm
Snøstorm og kolonnekjøring over Haukelifjell satte en stopper for avtalene statssekretær Bård Hoksrud og hans delegasjon hadde i Telemark tirsdag. - Det var heftig. Vi fikk føle naturkreftene på nært hold.
Flere veier stengt på grunn av uvær
Stengt på grunn av uvær, opplyser Vegtrafikksentralen (VTS) om E134 over Haukelifjell onsdag morgen. Ifølge Varden var det kolonnekjøring på samme strekning tirsdag ettermiddag. Men ved 17-tiden samme dag ble veien helt stengt.
Rv 9 åpnet igjen
Rv 9 mellom Hovden og Haukeli er åpnet igjen, etter kolonnekjøring tidligere i dag.
Les mer om Haukeli og Hovden.