Kols


Satser på velferdsteknologi

Synnøve Hopsø er rammet av den livstruende sykdommen kols. Ved hjelp av ny teknologi er livsviktig hjelp kun et tastetrykk unna.

Disse vil teste deg for sykdommen

Så mange som 130 mennesker bare i Salangen kan ha kols uten å vite om det. Nå kan de teste seg gratis.

Les mer om Salangen.
– Legene svikter kolspasientene

Mestringskurs for kolspasienter må avlyses fordi fastlegene ikke informerer pasientene sine om tilbudet. Fysioterapeut og spesialist på kols, Øystein Bjørnes, mener dette viser at legene ikke gjør jobben sin.

Les mer om Legene.
- Slik rammes norske pasienter

Legemiddelindustriforeningen mener pasienter med kreft, kols og alzheimer ikke får den beste behandlingen fordi det testes for lite nye medisiner i Norge.

Les mer om Norge.

Får ikke den beste behandlingen

Legemiddelindustriforeningen mener pasienter med kreft, kols og alzheimer ikke får den beste behandlingen fordi det testes for lite nye medisiner i Norge.

Les mer om Norge.
- Selv pasienter med fremskreden kols, får ikke røykesluttmidler over blåresept

E-sigaretter verken problemet eller løsningen.

- Angrer på at jeg begynte å røyke

- Jeg vet hvorfor jeg fikk kols. Det skyldes bare at jeg har røykt, sier Karin Rudshagen (75). Nå sitter hun i rullestol med pustemaskin og sliter med skyldfølelse. - Jeg så en kvinne

Les mer om Karin Rudshagen.
Kolstallene vil øke kraftig

Antall sørlendinger som får lungesykdommen kols vil dobles frem mot 2030. Det viser beregninger gjort av Agderforskning. Av a ddress class=` Mer enn 22 000 mennesker i Agderfylkene vil være rammet av kols om 16 år.

Mange flere vil få kols

Antall sørlendinger som får lungesykdommen kols vil dobles frem mot 2030. Det viser beregninger gjort av Agderforskning.

Les mer om Agderforskning.
Flest KOLS-pasienter i sør og øst

Men røyking er ikke den eneste årsaken til sykdommen.

30 alternativ-aktører får smekk

Statens helsetilsyn og Forbrukerombudet mener 30 aktører i alternativ-bransjen bruker ulovlig markedsføring. Flere av aktørene lover behandling mot blant annet kreft, hiv, KOLS og epilepsi,

Les mer om Forbrukerombudet.
- Ta pollenmedisin

Folk som vil klare pollenplager uten å bruke medisin, risikerer å utvikle både astma og KOLS. Det viser nyere forskning. Rose Lyngra i Astma- og allergiforbundet sier til VG at å gå

Les mer om Astmaog.
Slik finner du best allergimedisin

Nordmenn som vil klare pollenplagene uten å bruke medisiner risikerer å pådra seg astma og den alvorlige lungesykdommen KOLS. Se hvilke medisiner du kan ta.

Marie (84) overlevde på bærbart aggregat da strømmen forsvant

Lider av kols og har 20 prosent lungekapasitet. RAMMET: Marie lider av kols og har 20 prosent lungekapasitet. Før kunne hun ikke være uten pustemaskin i mer enn en halv time. Nå klarer

Må ta tak i egen helse

Vi ligger på gal side i statistikken med fedme, røyk, diabetes, muskel og skjelettplager, kols og uførhet. Mosjon vil snu livet.

Tidligere Marlboro Man døde av kols

VG Nett følger USA Amerikaneren døde i sitt hjem i San Luis Obispo i California 10. januar, sier hans kone Susan Lawson til nyhetsbyrået AP. Lawson figurerte på sigarettselskapet Marlboros

Les mer om California og Susan Lawson.
Kristiansand i pilotprosjekt

Kristiansand og Tromsø blir norske pilotkommuner i et stort EU-prosjekt som skal gi nettbasert hjelp til KOLS-pasienter.

Les mer om EU-prosjekt og Tromsø.
Kristiansand i pilotprosjekt

Kristiansand og Tromsø blir norske pilotkommuner i et stort EU-prosjekt som skal gi nettbasert hjelp til KOLS-pasienter.

Les mer om EU-prosjekt og Tromsø.
KOLS-syk sykler 70 mil hver sommer

Ragnvald Kjølstad har hatt lungesykdommen i 18 år. Etter diagnosen ble det viktig for 85-åringen fra Re i Vestfold å holde seg i form.

Les mer om Vestfold.
KOLS-syk sykler 70 mil hver sommer

Ragnvald Kjølstad har hatt lungesykdommen i 18 år. Etter diagnosen ble det viktig for 85-åringen fra Re i Vestfold å holde seg i form.

Les mer om Vestfold.
Mange dør av kols

Stadig flere nordmenn dør av kols. Ifølge Statistisk sentralbyrå døde over 2000 nordmenn som følge av lungesykdommen i fjor.

KOLS-pasienter unngår sykehusinnleggelse

Ved hjelp av nettbrett rapporterer pasientene inn dagsformen sin. Sykehuset fanger opp tidlige symptomer, setter inn tiltak og unngår dermed innleggelse.

Trude får ikke ha guttene sine på besøk

Trude har kols. Hun bor i et bokollektiv med fuktskader og får ikke ta imot besøk av sine to sønner.

Ansatte blir syke på Narvik sykehus

Arbeidstilsynet kommer med sterk kritikk av arbeidsforholdene ved Narvik sykehus, skriver Fremover. Ifølge rapporten skal n ansatt utviklet kols, mens andre skal ha pådratt seg luftveisinfeksjoner. Kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen i UNN sier til avisa at de mener det er flere feil i rapporten.

Les mer om Fremover, Narvik og UNN.
Sønn til avdød KOLS-pasient anker

Sønnen til KOLS-pasienten som døde på grunn av et strømbrudd i fjor har nå anket saken. Den kvinnelige pasienten var avhengig av en pustemaskin. Da et strømbrudd rammet store deler av Larvik i fjor sommer sluttet den å virke. Fylkesmannen kan ikke se at noen har brutt loven og har derfor henlagt saken.

Les mer om Larvik.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05