Kommunal rapport

Kåret til årets unge leder

Kjøkkensjefen på Sundeim i Nord-Fron, Espen Sætha, er av leserne og brukerne av Kommunal Rapport stemt fram som årets beste unge leder. Han ble nominert til prisen fordi han leder et kommunalt kjøkken som sprer matglede i praksis, skriver Kommunal Rapport.

Varsler ble årets modigste

Ragnar Holvik fra Grimstad er kåret til årets modigste kommuneprofil av Kommunal Rapport. Han avdekket og varslet om ulovlige direktekjøp i helsesektoren i Grimstad kommune.
Les mer om Grimstad og Kommunal Rapport.
Bransdal opnar for reversering
KrFs ferske stortingsrepresentant frå Vennesla, Torhild Bransdal, opnar for å reversere tvangssamanslåing av kommunar. – KrF er mot tvangssammenslåingar. Vi vil vurdere søknader om omgjering individuelt, seier ho til Kommunal Rapport.
Eidsberg gjennomgår Vitale-avtalen
Eidsberg kommune har satt i gang en gjennomgang av avtalen kommunen har hatt med Vitalegruppen. Det forteller Knut Jørgen Herland, som er leder for kontrollutvalget i kommunen. Vitalegruppen tok, ifølge Kommunal Rapport, betalt for helsetjenester for en død person i tre og et halvt år fra Spydeberg kommune. Det er ikke funnet lignende forhold i Eidsberg.

Kommunal Rapport: – Kommune betalte for helsetjenester til død person i over tre år

Spydeberg kommune betalte for helsetjenester til en død person i tre og et halvt år, ifølge Kommunal Rapport. Til sammen skal Vitalegruppen ha overfakturert kommunen for 7,3 millioner kroner.
– Kommune betalte for helsetjenester til død person i over tre år
Spydeberg kommune betalte for helsetjenester til en død person i tre og et halvt år, ifølge Kommunal Rapport. Til sammen skal Vitalegruppen ha overfakturert kommunen for 7,3 millioner kroner.
Forventer effektiviseringsgevinst
53 prosent av de kommunene som skal gjennomføre sammenslåinger forventer en effektiviseringsgevinst, viser Kommunal Rapport. De fleste kommunene mener en sammenslåing betyr færre ansatte i administrasjon, ledelse, og færre politikere, melder NTB.
Les mer om Kommunal Rapport og NTB.
Stor vekst i skatteinntekter
Skedsmo og Lørenskog er de kommunene i Norge med nest og tredje høyest vekst i skatteinntektene, viser tall fra Kommunal Rapport. I Skedsmo steg skatteinntektene i første halvår 2017 med 8,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. I Lørenskog økte inntektene med 7,3 prosent i samme periode.
Røyken i toppen
Røyken kommer på 4. plass av landets 428 kommuner på Kommunebarometeret som Kommunal Rapport har laget. Barometeret viser hvordan kommunene drives. Lier, Hole og Drammen er også blant de 50 beste kommunene. Dårligst ut kommer Nore og Uvdal og Gol på 375. og 353. plass.
Mange kommunale boliger er i elendig forfatning
Vedlikeholdsetterslepet på kommunal boliger har økt flere hundre millioner de siste syv årene. Foreløpige tall fra en rapport viser at det vil koste minst 1,8 milliarder kroner å rehabilitere boligene.
– Bare n ville ha toppjobb
Hobøl-rådmann Bjørn Sjøvold var den eneste av rådmennene i de gamle kommunene som ville ha jobben i den nye storkommunen i Indre Østfold. Ifølge Kommunal Rapport var rådmennene i Spydeberg, Eidsberg, Askim og Trøgstad interessert i den nye jobben.
Tre kommuner blant topp 20
Nøtterøy, Hof og Sandefjord er inne blant de tjue kommunene med vinnersjanse i Kommunebaromeret 2017. Barometeret er utarbeidet av avisen Kommunal rapport der 141 nøkkeltall fra tolv sektorer sammenlignes for alle landets kommuner.
EU-rapport: Bare danskene slår oss på digitalisering
Norge kommer ut som Europas nest beste land på digitalisering, ifølge EU-indeksen Desi. – Det er ingen grunn til å slå seg på brystet og hvile på sine laurbær, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.
Fikk utdelt beviset
Kristiansand-ordfører Harald Furre fikk i dag beviset for at han er kåret til årets ordfører av Kommunal Rapport: et diplom med en tegning av Sven Tveit. Det ble delt ut i dag under Sørlandsrådet, der ordførere fra Agder var samlet.
Skal granske for inntil 1,7 mill.
Fredrikstad kommune har lagt ut på anbud oppdraget med å granske om varslerne på teknisk er blitt utsatt for gjengjeldelse, mobbing eller trakassering. Anbudsprosessen er ventet å avsluttes i midten av februar, skriver Kommunal Rapport.
Les mer om Kommunal Rapport.
Foreslår «gigantregion rundt Oslo
Venstre vil ha Oslo alene omkranset av «gigantregionen Viken med Buskerud, Akershus og Østfold samt et sammenslått Telemark og Vestfold i sitt forslag til regionkart. Det skriver Kommunal Rapport. Kommunalpolitisk talsmann og stortingsrepresentant for Venstre i Nord-Trøndelag, Andr Skjelstad, presenterte forslaget torsdag.
Harald Furre årets ordfører
Magasinet Kommunal rapport har kåret Kristiansands ordfører til Årets kommuneprofil som ordfører for 2016. Furre var en av to nominerte ordførere, og fikk flest stemmer før fristen gikk ut 6. januar.
– Dette er min Oscar
Barnevernsleder Tone Risvoll Kvernes i Kongsberg er kåret til årets leder av Kommunal rapport. 37-åringen leder en barnevernstjeneste som har gått nye veier for å hjelpe barn og familier som har det vanskelig.
Les mer om Dette, Kommunal, Kongsberg og Oscar.
Svelvik-rådmann nominert
Gro Herheim, rådmann i Svelvik, er en av kandidatene til Årets kommuneprofil. Herheim er nominert til Årets kommuneprofil fordi hun har snudd økonomien i kommunen på rekordtid, skriver Kommunal Rapport som står bak kåringen.
Les mer om Kommunal Rapport og Svelvik.
Får ikke velge julegudstjeneste
Halvparten av skolene følger ikke myndighetenes anbefaling om at julegudstjenester er noe elevene aktivt bør melde seg på, viser en rundspørring fra Kommunal Rapport. Tallene viser også at n av fem skoler ikke har julegudstjenester i det hele tatt.
Les mer om Kommunal Rapport.
Læreplassmangel i Østfold
Under halvparten av dem som ønsker lærekontrakt i Østfold har fått læreplass. I Oslo har 76 prosent av søkerne fått plass, i Østfold 43, skriver Kommunal rapport. Leder i opplæringskomiteen i fylkeskommunen, Elin Tvete, er usikker på hvorfor Østfold ligger så dårlig an.
Les mer om Elin Tvete, Kommunal og Østfold.
Må betale tilbake sykehjemspenger
Nes kommune må tilbakebetale 20 millioner kroner til Husbanken for feil bruk av sykehjemsplasser. Bare 104 av 198 plasser Nes bygde med penger fra Husbanken er i bruk som sykehjem. De andre står tomme eller brukes til andre formål, skriver Kommunal rapport.
Les mer om Husbanken og Kommunal.
Vil utfase oljefyrte varmeanlegg
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen vil oppdatere planen for utfasing av oljefyrte varmeanlegg i kommunene. Kommunene i Vestfold brukte 5 221 358 kroner på kjøp av fyringsolje i fjor ifølge en oversikt Kommunal rapport har laget. Regjeringen har som målsetting å forby fossilt brennstoff til oppvarming innen 2020.
Sosialhjelp varierer mye
Størrelsen på sosialhjelp varierer mye mellom kommunene i Østfold. Det viser tall Kommunal Rapport har hentet inn. Gjennomsnittlige stønadssum er for eksempel 5000 kroner mer i Sarpsborg enn i Rakkestad. Sosialhjelpsmottakere i Rakkestad får i snitt under 6000 kroner utbetalt i måneden, mens en sosialhjelpsmottaker i Sarpsborg i snitt får utbetalt over 11.100 kroner.
Nettside med tall om fattige barn
En ny nettside skal gi alle tilgang til kommunevise tall over hvor mange barn som er fattige, hvem de er og hvem som står i fare for å bli fattige, skriver Kommunal Rapport som gjengir NTB. Verktøyet fra Bufdir skal hjelpe kommunene med å bekjempe fattigdom lokalt.
Les mer om Bufdir, Kommunal Rapport og NTB.