Kommune

Varsler ble årets modigste

Ragnar Holvik fra Grimstad er kåret til årets modigste kommuneprofil av Kommunal Rapport. Han avdekket og varslet om ulovlige direktekjøp i helsesektoren i Grimstad kommune.
Les mer om Grimstad og Kommunal Rapport.

Lyngdalskua kan bli vraket

Lyngdalskua blir etter alt å dømme vraket som kommunevåpen for nye Lyngdal kommune, skriver Lister24. Lyngdal og Audnedal slås sammen i 2020. – Med en ny kommune er det også naturlig med et nytt kommunevåpen, sier varaordfører Mikal Stene (Frp).
Trenger god sofa
Lier kommune ber om hjelp til å finne en sofa til et nytt lokale for gründere. I god gjenbruks-ånd søker kommunen etter en sofa eller sofagruppe til lokalet som tilbyr gratis kontorplasser og møterom. Sofaen kan godt være litt slitt, men må være god å sitte i.
Rapport: Ikke ulovlig gjengjeldelse mot varslere
Revisjonsfirmaet KPMG konkluderer i en rapport med at Stavanger kommune håndterte en varslingsak ved et bofellesskap i 2014 forsvarlig, og at varslerne ikke ble utsatt for ulovlig gjengjeldelse.
Les mer om Stavanger.

Nå starter dragkampen om 215 millioner kroner(pluss)

Trondheim kommune fikk en real julegave.
To truffet av gravemaskinskuffe
To menn ble truffet av skuffa på ei gravemaskin under arbeid på Opphaug i Ørland kommune onsdag ettermiddag.
Les mer om Opphaug og Ørland.
Trafikkulykke Re
Politiet melder om en kollisjon mellom to biler på Bjuneveien i Re kommune. Nødetatene er på på. Skadeomfang er ennå ikke kjent
Les mer om Bjuneveien.
Kan tredoble bompengetakstene
Oslo kommune og Akershus fylkeskommune har fått myndighet til å tredoble bompengetakstene på dager med høy luftforurensning. Formålet er å redusere trafikken i disse periodene.
Speilglatte fortau og sidegater
Alt tilgjengelig mannskap i Stavanger kommune er ute for å salte og strø glatte veier og fortau.
Les mer om Stavanger.
Næringslivet med bekymringsbrev om Sokndal kommune
Det er sterkt kost når alle de store næringslivsaktørene i Sokndal skriver brev til kommunen og klager på forholdene. - En støtteerklæring til rådmannen, sier ordføreren.
Les mer om Sokndal.
Vestbypasienter til Østfold
Sykehuset Østfold blir nytt lokalsykehus for innbyggerne i Vestby kommune fra mai neste år, skriver sykehuset på sine nettsider. Kommunen samarbeider allerede med andre kommuner i Mosseregionen om blant annet legevakt og helsehus.
Les mer om Mosseregionen, Vestby og Østfold.
150 000 til Tour of Norway
Sykkelrittet Tour of Norway får 150.000 kroner av Sarpsborg kommune til neste års ritt. I utgangspunktet ba arrangøren om 500.000 kroner, men formannskapet bevilget kun 150.000. Praktisk bistand til gjennomføring av prosjektet fører til overtidsbetaling, skriver kommunen på sine hjemmesider.
Les mer om Norway, Sarpsborg og Tour.
Korpsmusikant stakk av med kulturstipendet
Korpsmusikant Elisabeth Strømdahl fikk årets andre kulturstipend i Fauske kommune.
Les mer om Fauske.
Korpsmusikant stakk av med kulturstipendet
Korpsmusikant Elisabeth Strømdahl fikk årets andre kulturstipend i Fauske kommune.
Les mer om Fauske.
Elgpåkjørsel i Bjerkvik
En elg har blitt påkjørt ved Bjerkvik, i Narvik kommune. Viltnemnda er varslet, og politiet ber bilister om å følge med på veien i disse tider, skriver de på Twitter.
Les mer om Bjerkvik, Narvik og Twitter.
Gjeldstung kommune spyttar inn meir i anlegg til 250 millionar
Rådmannen ville ikkje tøye strikken og foreslo å halda tilbake store summar til Hardangerbadet. Men politikarane i Kvam opnar pengesekken.
Les mer om Hardangerbadet og Kvam.
Flere skal jobbe heltid
Om to år skal Arendal kommune ha kommet langt i å tilby flere ansatte heltidsstillinger, ifølge prosjektleder Ola Sigmundstad. Bare 19 prosent av dem som jobber turnus i kommunen, har i dag full stilling. Dette skal nå endres, ifølge Sigmundstad.
Skal lede arbeidet i Tysfjord
Tor Erik Rønne (44) er ansatt som prosjektleder i Tysfjord kommune. Rønne skal lede arbeidet med å følge opp ofre og iverksette langsiktig, forebyggende tiltak som skal hindre nye seksuelle overgrep mot barn og unge. Les mer om oppfølgingsarbeidet her.
Les mer om Tysfjord.
Krever opprydning
Råde kommune må ha en gjennomgang for å sikre at alle dokumenter er journalført og mulige å finne igjen. Det sier leder av kontrollutvalget, Kjell Løkke etter at de i går behandlet en revisjonsrapport. Den viser blant annet at mange saksbehandlere sjelden eller aldri registrerer dokumenter de får.
Les mer om Kjell Løkke.
Fjerner eiendomskatten
Hole kommune fjerner eiendomsskatten i 2019, skriver Ringerikes Blad. Da ordningen ble innført var de borgerlige flertallspartiene klare på at ordningen skulle være midlertidig. Morten Dåsnes fra SV sier til avisa at det kan innebære fjerning av mellom 15 og 20 årsverk i kommunen.
Slik pynter de til jul i Trollpikkens land
En kjent formasjon er veggpryd på rådhuset i Eigersund kommune før jul.
Les mer om Eigersund.
Kommunen kan redde Mjølner
Narvik kommune kan bli redningen for å unngå konkurs i Mjølner. Kommunen kan komme til å overta kunstgresset fra Mjølner som ikke har greid å gjøre opp en millionregning, skriver Fremover.
Les mer om Fremover og Mjølner.
Oppegård og Ski blir Nordre Follo
Oppegård kommune og Ski kommune blir slått saman til in kommune frå 1. januar 2020 og namnet blir Nordre Follo kommune. Kommunen kjem til å ha kring 53.000 innbyggarar.
Les mer om Nordre Follo og Ski.
Granskingsrapport utsatt
Granskingsrapporten i varslesaken i Fredrikstad kommune blir utsatt igjen. Grunnen er at flere dokumenter og e-poster ikke er arkivert, og disse vil man nå forsøke å finne. Rapporten skal finne ut av om påstanden om mobbing og trakassering av varslerne i kommunen stemmer. Rapporten vil ikke være klar før 1. mars neste år.
Les mer om Fredrikstad.
Legger ned skole
Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.
Les mer om Otta og Sel.