Kommune

Fikk 16 mill. for boligsalg til halv mrd.

Advokat Frode Vilster Sørli har tjent 16 millioner på å være mellommann i direkte boligsalg til Oslo kommune. Boligsalg for 570 millioner kroner har gått via advokatens klientkonto.
Les mer om Oslo.

Henlagt brannsak

Brannsaken i Furuveien i Lyngdal er henlagt, og kommunen er ikke lenger mistenkt som brannstifter, ifølge Lister 24. I september 2016 ble det opprettet sak med Lyngdal kommune som mistenkt etter kommunalleiligheter brant ned fire måneder tidligere.
Les mer om Furuveien, Lister og Lyngdal.
– For 13 år side lurte flere på hvordan vi våget å flytte til en kommune med en så sterk bedehuskultur
Da Gro og jeg flyttet fra Stavanger til Halsnøy for vel tretten år siden, var det flere som lurte på hvordan vi våget å flytte til en kommune med en så sterk bedehuskultur, og dernest til en liten øy med så få folk.
Les mer om For, Halsnøy og Stavanger.
Slik blir de borgerlige vielsene
Seks byråkrater i Rådhusets forvaltningstjeneste er pekt ut som vigslere når Oslo kommune overtar de borgerlige vigslene fra Oslo byfogdembete ved nyttår. Ordføreren og varaordføreren får automatisk vigselsrett. Omlag 1.500 par vies borgerlig i Oslo i året.
Les mer om Oslo.

Nei til terrengsykling i Nordmarka

Miljødirektoratet sier nei til terrengsykling i deler av Jevnaker kommune som er naturreservat i Nordmarka. Norsk organisasjon for terrengsykling ønsket dispensasjon fra regelverket for å sykle på stier i Spålen-Katnosa naturreservat.
Skulen delte sensitiv info om Lene si dotter
BERGEN (NRK): Datatilsynet gir Lene Nilsen medhald i at skulen ikkje kan senda helseopplysingar på e-post. No melder ho Bergen kommune til politiet.
Les mer om Bergen, Lene og Lene Nilsen.
Mann falt ned fra Vågakallen
En utenlandsk statsborger skal ha falt ned fra fjellet Vågakallen i Vågan kommune i Lofoten. Nødetatene fikk melding om ulykka klokka 21.40 torsdag kveld. Mannen klatret sammen med en annen person, som varslet politiet. Vedkommende er hentet ned, uskadd. – Leteaksjonen start opp igjen når det blir lyst, sier operasjonsleder Kai Eriksen til NRK.
Trondheim kommune vil kvitte seg med kritiske røster og bedriver fryktkultur
«Trondheim kommune har en ukultur i sin personalpolitikk skriver Lisbeth Ovidie Storvik i dette debattinnlegget.
Kjøpte boliger av mellomenn med blankoskjøter
Det omstridte kjøpsteamet i Boligbygg har vært involvert i et titall handler der mellommenn har benyttet blankoskjøter ved salg til Oslo kommune.
Les mer om Boligbygg og Oslo.
No må alle ungane under lusekammen
FØRDE: Den kløande hovudlusa er blitt eit så stort problem blant barn og elevar at Førde kommune har sett i verk ein ekstra luseaksjon. Denne veka skal alle ungane sjekkast.
Les mer om Førde.
Håper på avklaring om Blidensol før nyttår
Stavanger kommune og Blidensol forhandler om at kommunen skal overta sykehjemmet.
Les mer om Blidensol.
Tar uværet på alvor
Kristiansand kommune tar regnværet som kommer alvorlig. – Vi sjekker kritiske avløp. Mange sluk tettes på denne tiden, sier Byingeniør i Kristiansand kommune, Terje Lilletvedt. Ingeniørvesenet vil ha folk ute i helga, ifølge kommunens nettsider.
– Begynner å ligne en korrupsjonssak
To ganger hadde Oslo kommune og Boligbygg forkjøpsrett til å sikre seg en bygård på Bislett. Likevel endte man opp med å kjøpe den samme bygården noen dager senere og 30 millioner kroner dyrere. – Som om man ville betale ekstra, sier BI-professor.
Sendes til legevakt for sjekk
Fører fremstår som uskadd og blir sendt til legevakt for sjekk, etter ulykken i Ingelsfjordtunnelen på E10 i Hadsel kommune. Vedkommende har forklart til politiet at han svingte unna en rev, da han krasjet i autovernet.
Massiv bøtelegging av bilister i Oslo
Det lyste ekstra sterkt i Oslos gater tirsdag etter at Oslo kommune startet bøtelegging av beboere til tross for at de hadde oblater i bilruten som viste at de hadde betalt frem til 2018.
Les mer om Oslo.
Vil forenkle kommunene-kontakt
Ved hjelp av AI og en bot ved navn Kari skal det bli enklere å finne frem i kommune-Norge.
Les mer om Kari.
Kommunen gikk på språksmell
Det har kommet sterke reaksjoner fra innbyggerne i Vinje kommune etter at kommunen sendte ut en spørreundersøkelse på bokmål.
Les mer om Vinje.
Eldre får internett
Bærum kommune skal bruke 22 millioner kroner til å oppgradere internett og WiFi på institusjoner, omsorgsboliger og seniorsentre. En kartlegging viser at 52 av 81 av disse byggene trenger en oppgradering, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka og WiFi.
Forskjellig eiendomsskatt
Det vil trolig være forskjellig eiendomsskatt i de fem kommunene som blir til Indre Østfold i to år etter at de er blitt en kommune. Prosjektleder Bjørn Sjøvold anbefaler å søke departementet om å få beholde forskjellene i en overgangsperiode. Fellesnemnda skal diskutere saken fredag.
Les mer om Indre Østfold.
Kommunen gikk på språksmell
Det har kommet sterke reaksjoner fra innbyggerne i Vinje kommune etter at kommunen sendte ut en spørreundersøkelse på bokmål.
Les mer om Vinje.
Betalte for mye for bygård
Oslo kommune betalte 33 millioner kroner for mye for en bygård på Bislett fordi de ikke benyttet seg av forkjøpsretten, skriver Dagens Næringsliv. Dette og andre kjøp blir nå gransket og det kommunale foretaket Boligbygg har stanset alle boliginnkjøp inntil videre.
Les mer om Bislett og Boligbygg.
Elgpåkjørsel på Helgeland
Politiet melder om at en elg er påkjørt på E6 Stormo i Grane kommune på Helgeland. Viltnemnda er varslet.
Les mer om Grane og Helgeland.
Kan bli bompenger
Utbyggingen av Presterødbakken i Tønsberg kan stå ferdig i 2020, dersom politikerne i Tønsberg kommune og i fylkeskommunen aksepterer bompenger. Krysset er belastet med svært saktegående kø i rushtiden, og planen er å bygge firefeltsvei med kollektivfelt i tillegg til ny gang- og sykkelvei mot Olsrød.
Enebolig totalskadd i brann på Sotra
Brannvesenet har fått kontroll på eneboligen som sto i full fyr i Øyatangen i Fjell kommune i Hordaland natt til torsdag. Ingen kom til skade.
Les mer om Fjell, Hordaland, Sotra og Øyatangen.
Enebolig totalskadd på Sotra
Brannvesenet har fått kontroll på eneboligen som sto i full fyr i Øyatangen i Fjell kommune i Hordaland natt til torsdag. Flere personer kom seg ut av boligen. Ingen kom til skade.
Les mer om Fjell, Hordaland, Sotra og Øyatangen.