Kommunesammenslåing

Kommunesammenslåing koster

Det vil koste 100 millioner kroner å slå sammen Ski og Oppegård til Nordre Follo. Staten stiller med rundt 70 millioner, mens Ski og Oppegård har bevilget 15 millioner hver, skriver Østlandets Blad. Pengene skal i stor grad brukes til konsulenthjelp og rådgivere.
Les mer om Nordre Follo, Oppegård og Ski.

- Har ikke diskutert å reversere kommunesammenslåing

Krf-nestleder Olaug Bollestad er usikker på om det er det riktige nå.
Sp vil ha KrF med på å omgjøre tvangsvedtak
Senterpartiet lover omkamp om kommunesammenslåing dersom kommunene vil det.
Les mer om KrF.
Kjemper mot kommunereformen
Innbyggere i Mandal, Marnardal og Lindesnes har slått seg sammen for å kjempe mot den nye kommunereformen. Ifølge Lindesnes er det rundt 20 innbyggere fra de tre kommunene som møtes for å diskutere hva de kan gjøre for å unngå kommunesammenslåing.
Les mer om Mandal og Marnardal.

Valgsending fra Søgne i kveld

Klima og sentralisering er temaene i valgsendinga «Norge stemmer som sendes på NRK1 i kveld. I programmet skal vi blant annet innom Søgne. Der blir kommunesammenslåing tema. Se sendingen direkte fra klokken 21.30 her.
Les mer om Norge og Søgne.
NRK-gjennomgang av nei-kommunene: Preges av forgubbing og fraflytting
Over åtte av ti kommuner som sa nei til sammenslåing, er små og har mange eldre innbyggere. Folks følelser trumfet fakta og reelle utfordringer da de stemte mot kommunesammenslåing, sier Sp-ordfører.
Les mer om Sp-ordfører.
– Foregår i ekspressfart
Arild Berge (V) fremmet forslag i Søgne formannskap i formiddag om å utsette en avgjørelse om kommunesammenslåing til midt i august. – Dette foregår i ekspressfart. Saken er ikke godt utredet, sier han.
Les mer om Foregår og Søgne.
Frp vurderer å ekskludere Godskesen fra partiet
Sentralstyret i Frp skal ta stilling til om Ingebjørg Godskesen skal ekskluderes eller få andre reaksjoner etter at hun stemte mot sin egen gruppe i spørsmålet om kommunesammenslåing.
«Kommune-ekteskapet inngått
Festmiddagen til Lyngdal og Audnedal kommunestyrer ble åpnet med at Sten Sørensen (KrF) kalte fram ordførerne i Audnedal og Lyngdal, Reidun Bakken og Jan Kristensen. Etter at begge hadde svart ja, sa Sørensen: – Jeg erklærer dette som en rett kommunesammenslåing.
Et historisk politisk møte
Kommunestyrene i Audnedal og Lyngdal, med ordførerne Reidun Bakken (KrF) og Jan Kristensen (H) i spissen, er samlet til et historisk fellesmøte i Kvås i kveld for å vedta en frivillig kommunesammenslåing. – Dette sikrer vekst og utvikling, sier Bakken.
Sanner får kritikk for kommunesammenslåing-plan
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har bedt kommuner som skal sammenslås ha alt avklart før 25. august. Useriøst, mener Senterpartiet.
Les mer om Senterpartiet.
Forsand-ordføreren hetses etter utsettelse-nekt
Forsand-ordfører Bjarte Dagestad (H) har fått gjennomgå etter at han var med å nekte flertallet i kommunestyret å få utsettelse av kommunesammenslåing.
Godseksen kontaktet av Frp-ledelsen
Partiledelsen tok i går kontakt med Ingebjørg Godskesen og ba henne stemme ja til fylkes- og kommunesammenslåing i Stortinget i dag. – Men det kom ingen trusler, og jeg ikke jeg blir kastet ut av partiet, sier hun. Hun fastholder at hun vil stemme nei.
– Blir skuffet
Stortingskandidat Åshild Bruun-Gundersen (Frp) sier det er trist hvis partikollega Ingebjørg Godskesen stemmer mot kommunesammenslåing i Stortinget torsdag. For å stanse kommunereformen trengs kun to utbrytere.
Forsand-ordføreren fintet ut flertallet, reddet Nye Sandnes
Det ekstraordinære kommunestyremøtet i Forsand endte med at saken om å utsette kommunesammenslåing med Sandnes ikke ble behandlet. Dermed ligger det an til at Stortinget kan vedta Sandnes-Forsand på torsdag.
Flertall mot tvungen kommunesammenslåing
56,4 prosent av de spurte mener at det ikke burde brukes tvang der innbyggerne i kommunene har gått imot sammenslåing, viser ny meningsmåling.
Kaos rundt kommunesammenslåing i Sande
Kommunen vedtok sammenslåing med Holmestrand etter folkeavstemning for ett år siden. Så hvorfor prøver politikere febrilsk å sette i gang en snuoperasjon på overtid?
Les mer om Holmestrand og Sande.
Leverte underskrifter mot storkommune
I et siste forsøk ble 1148 underskrifter mot kommunesammenslåing levert i Søgne. Etter planen vil Stortinget vedta tvangssammenslåing av Søgne, Songdalen og Kristiansand 8. juni.
Vil stanse sammenslåing
I et siste forsøk ble 1148 underskrifter mot kommunesammenslåing levert i Søgne av en aksjonsgruppe. Etter planen vil Stortinget vedta tvangssammenslåing av Søgne, Songdalen og Kristiansand 8. juni. Les mer her.
Se kveldens TV-sending
Mer narkotikasalg i Arendal og fortsatt motstand mot kommunesammenslåing i Søgne er blant kveldens temaer.
Les mer om Arendal, Søgne og TV-sending.
Flertall for kommunesammenslåing
Arbeiderpartiet i Trøgstad har hatt medlemsmøte i kveld. Der ble det bestemt at medlemmene vil gå samlet inn for kommunesammenslåing, skriver Smaalenenes Avis. Dermed er det flertall for storkommune i Trøgstad.
Les mer om Trøgstad.
Hva gjør egentlig en kommune?
Kommunereform, kommunesammenslåing og Fosen som n kommune, har preget nyhetsbildet siste året. Neste uke flytter Adresseavisen inn i Åfjord for å utforske livet med kommunen.
Les mer om Adresseavisen, Fosen og Åfjord.
For tredje gang vil kommunestyret i Steigen gå mot folkets røst om kommunesammenslåing
Kommunestyret i Steigen vedtok i dag behandling av kommunesammenslåing med Bodø, som kommer opp neste onsdag. Ni stemte for forslaget, og sju imot.
Les mer om Bodø og Steigen.
LO-lederen trakk seg
LO-leder i Nedre Eiker, Frode Simensen, trakk seg i går som leder for 1. maikomiteen i kommunen. LO-lederens forslag om at årets hovedparole skulle være nei til kommunesammenslåing, ja til eiendomsskatt, har skapt stor splid i komiteen.