Kommunesammenslåing

LO-lederen trakk seg

LO-leder i Nedre Eiker, Frode Simensen, trakk seg i går som leder for 1. maikomiteen i kommunen. LO-lederens forslag om at årets hovedparole skulle være nei til kommunesammenslåing, ja til eiendomsskatt, har skapt stor splid i komiteen.

Disse kommunene blir slått sammen i Trøndelag

Kommunalminister Jan Tore Sanner legger onsdag fram sitt forslag til kommunesammenslåing. Men det kan bli omkamp om Fosen.
Les mer om Fosen og Trøndelag.
Aleksander (20) fikk Sp til å gapskratte av momskompensasjon
TRONDHEIM (VG) Mellom litt langdryge innlegg om kommunesammenslåing og heimevernberedskap, fikk Aleksander Herseth (20) Sp-landsmøtet til å våkne med sitt innlegg om momskompensasjon (!).
Les mer om Aleksander Herseth.
Flere småskoler forsvinner
Ifølge VG sier 49 av 241 spurte kommuner at det enten er bestemt- eller blir vurdert nedlegging av skoler som del av en kommunesammenslåing eller ny skolestruktur. En av Senterpartiets ivrigste grendeskoleforkjempere, Per Olaf Lundteigen, advarer mot nye nedleggelser.

Hemmelighetsfullt Frp

Søgne Frp holder kortet tett til brystet etter kveldens gruppemøte om kommunesammenslåing. – Vi vurderer å fremme et nytt forslag i det ekstraordinære kommunestyremøtet torsdag. Mer ønsker vi ikke å opplyse, sier Christian Eikeland (Frp).
Les mer om Christian Eikeland.
Bygdefolk er skeptiske til kommunesammenslåing
Søgne og Songdalen er to «bygdekommuner som nå blir en del av Kristiansand. Flere frykter lokalsamfunnet slukes av bykommuner når 426 kommuner skal reduseres til 358.
Les mer om Kristiansand og Songdalen.
Sanner ble kritisert for kommunesammenslåing: Tok en Putin
Da Ap-politiker Lisbeth Berg-Hansen sammenliknet kommunereformen med Russlands behandling av Krim, var Jan Tore Sanner (H) raskt ute med å svare - på ekte Putin-vis.
Les mer om Jan Tore Sanner, Krim og Putin.
Nei til Nye Sandnes-frieri
Ikke engang pådriverne for kommunesammenslåing i Gjesdal tror at det finnes politisk vilje i kommunen til å gjenoppta samtalene om å bli med i Nye Sandnes.
Ordfører om kommunesammenslåing: – Holder innbyggerne for narr
Flere av ordførerne som tvinges til sammenslåing tror dette kan være starten på slutten for dagens regjering.
Nordmenn mangler tro på effekten av kommunesammenslåing
Mosvik kommune opphørte å eksistere i 2012, men mange innbyggere mener tilbudene i den nye storkommunen ikke er bedre enn før. Det samme mener flertallet i Aftenpostens undersøkelse.
Ordfører Thorvald (65) klar for sin andre kommunesammenslåing
Her er senterpartiordføreren som kjemper for kommunesammenslåing. I år gjennomfører Re-ordfører Thorvald Hillestad (65) sin andre kommunesammenslåing på 15 år.
I dag vedtar Stortinget kommunesammenslåing
Vi følger pressekonferansen.
Les mer om Stortinget.
Raseriet i distriktene: Derfor er de så sinte
Ulv, politireform, kommunesammenslåing, landbruksmelding, oljeboring, akuttkirurgi og forsvarsanlegg som forsvinner. Det blir stadig mer å være forbannet over i distriktene.
– Vi er ikke sinte. Vi er rett og slett forbanna!
Ulv, politireform, kommunesammenslåing, landbruksmelding, oljeboring, akuttkirurgi og forsvarsanlegg som forsvinner. Det blir stadig mer å være forbannet over i distriktene.
Hvorfor har Rogaland Høyre noe imot nye Sandnes?
DEBATT: Debatten om kommunesammenslåing og argumentene som legges frem om hvilke kommuner som passer sammen, er ofte vanskelig å forstå. De som har sterke meninger, har ofte sterke egeninteresser har jeg lagt merke til.
Les mer om Rogaland Høyre.
Slik skal de unngå kommunesammenslåing
Det ble ingen kommunesammenslåing mellom Lierne, Røyrvik, Namsskogan og Grong. I stedet planlegger kommunene et utvidet og forpliktende samarbeid i 10 år.
Les mer om Grong, Lierne, Namsskogan og Røyrvik.
Frykter for nynorsken etter kommunesammenslåing
Noregs Mållag frykter at kommunereformen skal gå utover det nynorske skriftespråket. De krever derfor at store bokmålskommuner som sluker mindre nynorskkommuner tar hensyn.
Politikerne vedtok kommunesammenslåing. Nå krangler de om hva de ble enige om
Parentes skaper politikerprotester i Spydeberg.
Les mer om Spydeberg.
Politikerne gjorde vedtak om kommunesammenslåing. Nå krangler de om hva de ble enige om
Parentes skaper politikerprotester i Spydeberg.
Les mer om Spydeberg.
Nå har nærmere 100 kommuner gjort som Sanner vil
Sp-kommunen Norddal vedtok torsdag å gå sammen med naboen Stordal. Flere nye vedtak om kommunesammenslåing i januar bringer totaltallet opp mot 100.
Les mer om Sanner og Stordal.
Tysfjord vil nordover
På kommunestyremøtet i ettermiddag ble det vedtatt at Tysfjord kommune vil gå inn i en kommunesammenslåing med Narvik og Ballangen.
Les mer om Ballangen, Narvik og Tysfjord.
Storkommunetrøbbel
Spydeberg avlyser en studietur om kommunesammenslåing etter at Askim og Hobøl har avvist at de skal få være med i gruppen som jobber med utformingen av den nye storkommunen. Naboene mener Spydebergs vedtak om å være med er tvetydig. Det forstår Spydeberg-ordfører Petter Schou (H) lite av.
Provoserende når Sp kritiserer fellesbudsjettet de selv stemte for
DEBATT: Vedtak om kommunesammenslåing ble gjort for å gjøre en god kommune enda bedre å bo i. Dette gjør vi vårt beste for å forberede sammen med Finnøy og Stavanger.
Les mer om Finnøy og Stavanger.
Ås vil snakke med Frogn
Ordfører i Ås, Ola Nordal, ønsker nye samtaler mellom Ås og Frogn om en eventuell kommunesammenslåing. Ordføreren sier til Østlandets Blad at han heller ønsker å slå seg sammen med Frogn, enn å bli tvangssammenslått med Ski og Oppegård.
Les mer om Frogn, Ola Nordal, Oppegård og Ski.
Ikke grunnlag for påstanden om at Stavanger har en dårligere eldreomsorg enn Rennesøy
DEBATT: Det er tydelig at Senterpartiet og Øydis Westersjø ikke likte resultatet av folkeavstemningen om kommunesammenslåing i Rennesøy, og hun prøver seg på kreative tolkninger av resultatet.