Kommunesammenslåing

I dag vedtar Stortinget kommunesammenslåing

Vi følger pressekonferansen.
Les mer om Stortinget.

Raseriet i distriktene: Derfor er de så sinte

Ulv, politireform, kommunesammenslåing, landbruksmelding, oljeboring, akuttkirurgi og forsvarsanlegg som forsvinner. Det blir stadig mer å være forbannet over i distriktene.
– Vi er ikke sinte. Vi er rett og slett forbanna!
Ulv, politireform, kommunesammenslåing, landbruksmelding, oljeboring, akuttkirurgi og forsvarsanlegg som forsvinner. Det blir stadig mer å være forbannet over i distriktene.
Hvorfor har Rogaland Høyre noe imot nye Sandnes?
DEBATT: Debatten om kommunesammenslåing og argumentene som legges frem om hvilke kommuner som passer sammen, er ofte vanskelig å forstå. De som har sterke meninger, har ofte sterke egeninteresser har jeg lagt merke til.
Les mer om Rogaland Høyre.

Slik skal de unngå kommunesammenslåing

Det ble ingen kommunesammenslåing mellom Lierne, Røyrvik, Namsskogan og Grong. I stedet planlegger kommunene et utvidet og forpliktende samarbeid i 10 år.
Les mer om Grong, Lierne, Namsskogan og Røyrvik.
Frykter for nynorsken etter kommunesammenslåing
Noregs Mållag frykter at kommunereformen skal gå utover det nynorske skriftespråket. De krever derfor at store bokmålskommuner som sluker mindre nynorskkommuner tar hensyn.
Politikerne vedtok kommunesammenslåing. Nå krangler de om hva de ble enige om
Parentes skaper politikerprotester i Spydeberg.
Les mer om Spydeberg.
Politikerne gjorde vedtak om kommunesammenslåing. Nå krangler de om hva de ble enige om
Parentes skaper politikerprotester i Spydeberg.
Les mer om Spydeberg.
Nå har nærmere 100 kommuner gjort som Sanner vil
Sp-kommunen Norddal vedtok torsdag å gå sammen med naboen Stordal. Flere nye vedtak om kommunesammenslåing i januar bringer totaltallet opp mot 100.
Les mer om Sanner og Stordal.
Tysfjord vil nordover
På kommunestyremøtet i ettermiddag ble det vedtatt at Tysfjord kommune vil gå inn i en kommunesammenslåing med Narvik og Ballangen.
Les mer om Ballangen, Narvik og Tysfjord.
Storkommunetrøbbel
Spydeberg avlyser en studietur om kommunesammenslåing etter at Askim og Hobøl har avvist at de skal få være med i gruppen som jobber med utformingen av den nye storkommunen. Naboene mener Spydebergs vedtak om å være med er tvetydig. Det forstår Spydeberg-ordfører Petter Schou (H) lite av.
Provoserende når Sp kritiserer fellesbudsjettet de selv stemte for
DEBATT: Vedtak om kommunesammenslåing ble gjort for å gjøre en god kommune enda bedre å bo i. Dette gjør vi vårt beste for å forberede sammen med Finnøy og Stavanger.
Les mer om Finnøy og Stavanger.
Ås vil snakke med Frogn
Ordfører i Ås, Ola Nordal, ønsker nye samtaler mellom Ås og Frogn om en eventuell kommunesammenslåing. Ordføreren sier til Østlandets Blad at han heller ønsker å slå seg sammen med Frogn, enn å bli tvangssammenslått med Ski og Oppegård.
Les mer om Frogn, Ola Nordal, Oppegård og Ski.
Ikke grunnlag for påstanden om at Stavanger har en dårligere eldreomsorg enn Rennesøy
DEBATT: Det er tydelig at Senterpartiet og Øydis Westersjø ikke likte resultatet av folkeavstemningen om kommunesammenslåing i Rennesøy, og hun prøver seg på kreative tolkninger av resultatet.
Avgjør skjebnen til Hjelmeland
Snart skal innbyggerne i Hjelmeland gå til valgurnene og si ja eller nei til kommunesammenslåing. Ordføreren vil ikke gi noen råd om hva folk bør stemme.
Les mer om Hjelmeland.
Dyrere diesel, FM-nettet slukkes, jernbanereform og kommunesammenslåing
FM-nettet slukkes, diesel og bensin blir dyrere, elbiler må betale for parkering, vi får en ny jernbanestruktur, kirken skiller lag med staten og bankgebyrene øker.
Les mer om FM-nettet.
Kulderekord, kvinnesyn, kommunesammenslåing og storhall på Nidarø
Året startet med kulderekord og sluttet med vedtak om bygging av storhall på Nidarø. Les alt om nyhetsåret her.
Les mer om Nidarø.
Fyrverkeri for kommunesammenslåing
Stokke, Andebu og Sandefjord markerer overgangen til nye Sandefjord kommune med fyrverkeri nyttårsaften. Alle de tre kommunene har fått 100.000 kroner hver for å markere kommunesammenslåingen, skriver Sandefjords Blad.
Les mer om Andebu og Sandefjord.
Et skritt nærmere ny Ryfylke-kommune
Strand og Forsand har tatt et skritt nærmere kommunesammenslåing og er nesten i mål med en ny intensjonsavtale.
Les mer om Forsand og Ryfylke-kommune.
Kommunesammenslåing
LO i Nedre Eiker blir ikke overrasket om det kommer et mistillitsforslag mot ordføreren. Bent Inge Bye har åpnet for kommunesammenslåing med Drammen selv om folket sier nei. Bye sier til Drammens Tidende at han ikke har hørt om mulig mistillit.
Les mer om Drammen og Nedre Eiker.
Flere kommuner går mot folkeviljen
Spydeberg ble den foreløpig siste i rekken av kommuner der politikerne vedtar kommunesammenslåing som befolkningen nylig har sagt nei til.
Forsvarer rådmannens lønnsøkning
Lardal-ordfører Knut Olav Omholt forsvarer rådmannens lønnsøkning. Rådmann Mette Hvål får 140 000 kroner i lønnsøkning første januar 2018 når Lardal og Larvik slår seg sammen, uten at det er spesifisert hva hun skal gjøre, skriver Østlands-Posten i dag. Lardal Tverrpolitiske liste og andre politikere krever lovlighetskontroll av vedtaket. Omholt sier de er i sin fulle rett til å kreve det, men sier det er viktig å ha en motivert leder fram til kommunesammenslåing
Hjelmeland splittet om nye nabosamtaler
– Vi kan ikke se hva Hjelmeland kan tjene på en kommunesammenslåing med Strand og Forsand, sier Sp-politikere.
Gjeldstynget kommune snur – vil forhandle med naboene
Kommunestyret i Tysfjord har i dag bestemt at de skal forhandle med Ballangen, Narvik, Evenes og Hamarøy med tanke på kommunesammenslåing og deling av kommunen.
Tysfjord går mot deling
Tysfjord kommunestyre har gjort enstemmig vedtak om å gi formannskapet mandat til å ta opp dialogen med Ballangen, Narvik, Evenes og Hamarøy kommuner om eventuell kommunesammenslåing. Fylkesmannen har allerede tilrådd kommunen om å fatte vedtak om sammenslåing i nord med Narvik og Ballangen og i sør med Hamarøy.
Les mer om Ballangen, Hamarøy og Narvik.