Kongsberg jazzfestival

Bekrefter: Sting kommer i 2018

Verdensartisten skal spille på Kongsberg Jazzfestival til sommeren.

Sting kommer til Kongsberg

Den engelske rockeartisten Sting kommer til Kongsberg Jazzfestival neste år. Festivalledelsen har jobbet lenge med å få verdensstjernen til Kongsberg sier festivalsjef Kai Gustavsen. Sting spiller torsdag 5. juli.
Siste tilskudd til jazzfestivalen
Helge Lien Trio er det siste tilskuddet til Kongsberg Jazzfestivals program neste sommer. Pianisten Helge Lien har, med ni plateutgivelser og intens konsertvirksomhet verden rundt, etablert seg i internasjonal toppklasse, skriver Kongsberg Jazzfestival.
Jazzfestivalen i minus
Kongsberg jazzfestival går med et underskudd på 4,4 millioner kroner etter årets fest, skriver Laagendalsposten. Sist gang festivalen gikk i minus var i 2012. Årets trekkplaster, bandet Toto solgte kun halvparten av de 6500 billettene som var forespeilet. – Det er folkefesten vi tjener penger på, i år bommet vi på den, sier festivalsjef Kai Gustavsen til avisa.

Få billetter igjen til a-ha

9000 billetter til a-ha konsert ved Kongsberg jazzfestival til neste år er allerede revet vekk. Konserten er den eneste bandet gjør på Østlandet neste sommer. På sine nettsider opplyser jazzfestivalen at det er få billetter igjen.
Les mer om Kongsberg og Østlandet.
Telte feil på billettsalget
Da Kongsberg Jazzfestival telte opp årets billettsalg, falt en del av billettsalget fra de ulike klubbscenene ut. Dermed økte antallet solgte billetter fra 26.600 det skriver Laagendalsposten. Dermed rykket årets festival inn på topp tre av de største festivalen noensinne.
Les mer om Laagendalsposten.
Festivalsjef: – Fordømmer slike handlinger
Festivalsjef Kai Gustavsen ved Kongsberg jazzfestival ber publikum ta vare på hverandre, etter at tre menn er siktet for voldtekt av en ung kvinne i Kongsberg sentrum fredag kveld.
Les mer om Kongsberg.
Tre menn siktet for voldtekt
Tre menn er siktet for voldtekt av en ung kvinne på Kongsberg jazzfestival fredag kveld. Det skriver Laagendalsposten. Kvinnen blir nå tatt hånd om av helsepersonell. De tre mennene er i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene, sier politiets operasjonsleder.
A-ha legger ut på verdensturn
A-ha er klare for Kongsberg jazzfestival: Til sommeren spiller bandet på Morten Harkets fødested.
Les mer om Kongsberg.
Jazzovernatting sprengt
Kongsberg jazzfestival sliter med å finne overnatting både til publikum og musikere. Hotellene i Kongsberg er sprengt og festivalen tyr til ekstra hoteller andre steder. Også festivalcampen og bobilparken er full, sier festivalsjef Kai Gustavsen.
Les mer om Kai Gustavsen og Kongsberg.
A-ha til jazzfestivalen neste år
A-ha er booket til Kirketorget jazz- fredagen neste år, skriver Laagendalsposten. – Vi er stolte over at Norges ubestridte største band kommer til Kongsberg Jazzfestival i 2018, sier sjefen for Kongsberg Jazzfestival, Kai Gustavsen, til avisa.
Solberg åpner jazzfestivalen
Kongsberg jazzfestival åpner i dag. Festivalen er Norges største i sin sjanger. Statsminister Erna Solberg skal åpne festivalen, som i år har et svært bredt program. Festivalsjef Kai Gustavsen tror det vil bli solgt rundt 28 000 billetter.
Åpner for ungdom på Kirketorget
Kongsberg Jazzfestival åpner i år for at ungdom ned til 13 år får komme inn på konsertene på hovedscenen på Kirketorget, skriver festivalen i en pressemelding. Tidligere har det vært 18 årsgrense.
Les mer om Kirketorget.
To soulband til jazzen
Blood, Sweat & Tears og Tower of Power er klare for Kongsberg Jazzfestival. Bandene spiller på Kirketorget 6. juli. – Begge disse bandene har vært kvalitetsleverandører av soulmusikk i nærmere 50 år. Vi ser fram til en skikkelig soulfest på Kirketorget, sier festivalsjef Kai Gustavsen.
2,2 millioner til festivaler
Buskerud fylkeskommune gir 2,2 millioner kroner til ulike festivaler i Buskerud i år. Mest penger får Kongsberg jazzfestival med 600.000 kroner. Folkemusikkveka og Glogerfestspillene får begge 300.000. Elvefestivalen i Drammen får 150.000 kroner mens Ismusikkfestivalen på Geilo får 100.000 kroner.
Norsk stjernerekke på jazzen
Fire norske artister inntar Kirketorget og Kongsberg Jazzfestival 7. juli. På scenen står Nico & Vinz, Matoma, Gabrielle og Tomine Harket & Unge Ferrari. – Dette blir en stjernespekket kveld, hvor publikum kan oppleve noe av det beste Norge kan by på av popmusikk, sier pressekontakt Ragnhild Menes.
TOTO til Kongsberg
TOTO kommer til Kongsberg Jazzfestival til Kongsberg Jazzfestival. Supergruppa har hits som Hold the Line, Rosanna og Africa. - TOTO er en bunnsolid kvalitetsleverandør av låter absolutt alle kjenner til. Dette blir en kjempekveld, sier festivalsjef Kai Gustavsen. TOTO spiller lørdag 8. juli.
Morten Abel til jazzen
Popkongen Morten Abel skal avrunde åpningsdagen på Kongsberg jazzfestival. 5. juli spiller han i Kongsberg Musikkteater.
Trolig ikke Tubaloon i år heller
Scenen Tubaloon blir trolig ikke satt opp til sommerens jazzfestival på Kongsberg, skriver Laagensposten. Festivalsjef Kai Gustavsen sier at denne scenen ikke er konstruert for den type konsertvirksomhet som jazzfestivalen nå arrangerer.
Åpner jazzfestivalen
Selveste Chick Corea med band holder konsert under åpningen av Kongsberg jazzfestival neste sommer, skriver Laagendalsposten.Ifølge festivalledelsen har bandet betydd mye for flere generasjoner jazzelskere.
Voldtektsiktede i varetekt
Politiet ønsker fortsatt varetektsfengsling av de tre som er siktet for voldtekt av en ung kvinne i Kongsberg i begynnelsen av juli. Det skriver Laagendalsposten. Fem personer ble pågrepet for voldtekt under Kongsberg Jazzfestival. Politiet skal være ferdig med avhør av de siktede.
Rekord for Kongsberg Jazzfestival
DRAMMEN (NRK): Festivalen slo alle gamle rekorder. Det ble solgt over 37.000 billetter til den fire dager lange folkefesten. Artisten Kygo får mye av æren.
Kygo bidro til rekord
Kongsberg Jazzfestival slo alle gamle rekorder. Det ble solgt over 36.000 billetter til den fire dager lange folkefesten.Og det er over 3000 flere enn i rekordåret 2014. Kygo og et variert program var avgjørende for suksessen mener festivalsjefen.
Avslutningsdag på jazzfestivalen
Artistene Susanne Sundfør og Karpe Diem har konsert på Kirketorget i kveld på den fjerde og siste dagen av Kongsberg Jazzfestival. Festivalen har blitt arrangert årlig i mer enn 50 år. I jubileumsåret 2014 ble det solgt over 32.000 billetter som er rekord.
Fuktig kveld for festivalgjengere
Kongsberg (NTB): Ikke alle gjestene på Kongsberg Jazzfestival avsluttet fredagskvelden med stil. Politiet melder om en travel natt, men ingen alvorlige hendelser.