Kongsberg

Shurika til Oslo for å støtte Sylvi

Kongsberg-bosatte Shurika Hansen skal holde appell til støtte for Sylvi Listhaug foran Stortinget søndag ettermiddag. Det melder hun selv på sin Facebook-side.

NM-bronser til Kongsberg

17 år gamle Jenny Marie Halden fra Bergkameratene sikret seg bronse på 100 meter fri under kortbane-NM i svømming. Så langt i mesterskapet står hun med bronsemedaljer på 50 og 100 meter fri, begge med personlige rekorder, skriver Laagendalsposten.
Klare for returoppgjør
Kongsberg Miners spiller returkamp mot Fyllingen i Bergen søndag. Miners vant den første semifinalen i sluttspillet i basketball knepent og returoppgjøret i Bergen kan bli en spennende affære.
Les mer om Bergen og Fyllingen.
Tande sender Norge i ledelsen
Raw Air i Vikersund er i gang. Daniel Andre-Tande fra Kongsberg sender det norske hoppladet i ledelsen med et hopp på 239,5.
Les mer om Kongsberg, Norge og Vikersund.

Slik blir årets Særingfest

Særingfest var en vellykket nyvinning på fjorårets festival. Nå inviterer Kongsberg Jazzfestival på nytt publikum til en helaften med musikk som ligger et godt stykke på siden av allfarvei.
Tesla-eiere føler seg hengt ut av skisenteret
Etter at saken om at en Tesla-eier hadde parkert på en HC-plass i Kongsberg skisenter fikk kjempestor oppmerksomhet, har skisenteret fått henvendelser fra Tesla-eiere som ikke ønsker å bruke skisenteret lenger.
Klart for lagkonkurranse
Denne helgen avsluttes hoppturneringen RAW AIR. I dag er det lagkonkurranse i Vikersund før det individuelle siste og avgjørende hopprennet i morgen. Daniel-Andr Tande fra Kongsberg er nummer 8 i sammendraget.
Les mer om Kongsberg og Vikersund.
Stal sminke for 2000 kroner
To jenter på 14 og 15 år er meldt til politiet for butikktjuveri på Stortorget kjøpesenter på Kongsberg. Dei to stal sminke for rundt 2000 kroner, jentene er køyrd heim av politiet.
Les mer om Kongsberg og Stortorget.
Toppmusikere til musikkteatret
Gitarikonet Mike Stern tar med seg toppmusikere som Randy Brecker og Dennis Chambers til Kongsberg Musikkteater under Kongsberg Jazzfestival.
Kongsberg vil ha vekst!
Kongsberg Arbeiderparti ønsker vekst i Kongsberg. Vekst kan være så mangt, blant annet vekst i antall innbyggere.
Les mer om Kongsberg.
Firma mangler folk som vil slutte
TechnipFMC skal nedbemanne med 300 årsverk, men så langt har for få søkt om sluttpakke, skriver Laagendalsposten. Fristen gikk ut i dag, men er nå utsatt. 250 av årsverkene som skal kuttes er ved Kongsberg-avdelingen.
Her kan mødrene ligge (nesten) så lenge de vil
Liggetiden etter fødsel går ned, men på Kongsberg sykehus ligger mødrene i snitt tre døgn.
Les mer om Kongsberg.
KONGSBERG NÅ: Kald start på dagen, men nå kommer sola
Gjør deg klar for en knallhelg! Det er nå rundt ti minusgrader i Kongsberg, men utover dagen skal det bli riktig så fint med sol og høyere temperaturer.
Les mer om Kongsberg.
De er helt sykt rå som våger å gå fram på egenhånd i myntbyen Kongsberg!
- Vi syntes Grand hotell er helt sykt rå som våger å gå frem på egenhånd og alene i "mynt-byen" Kongsberg, skriver leder Halvor Jamtveit i Kongsberg skisenter i dette leserbrevet.
Gir ikke opp kampen om akuttkirurgi i Kongsberg
Lokalpolitikerne i Kongsberg gir ikke opp kampen om akuttkirurgisk beredskap. Kommunestyret var enstemmige i sine forventninger til utvikling av lokalsykehuset. Kravene de stiller er tydelige.
Les mer om Kongsberg.
Kastet ting rundt seg
Politiet har pågrepet en ruset mann i 50-årene fra Hokksund, etter at han lagde bråk på området til NSB på Kongsberg. Han kastet ting rundt seg, og kom med trusler mot politiet.
Les mer om Hokksund, Kongsberg og NSB.
Tålte ikke reisen til Østlandet!
Fyllingen kom ikke igang før etter pause i første semifinale mot Kongsberg. - Vi var ikke klare fra start, og det holder bare ikke, sier trener Stian Enge etter bortetap 84-78.
Tålte ikke reisen til Østlandet!
Fyllingen kom ikke igang før etter pause i første semifinale mot Kongsberg. – Vi var ikke klare fra start, og det holder bare ikke, sier trener Stian Enge etter bortetap 84-78.
Danset for kommunestyret
Kulturskolens folkedansgruppe tok både en ril og en halling før kommunestyret tok fatt på sakslisten. Det er tradisjon i Kongsberg at elever fra kulturskolen bidrar med et kulturelt innslag før hvert kommunestyre.
Les mer om Kongsberg.
Fyllingen rystet Kongsberg Miners i siste periode
Første semifinale i BLNO så ut som en grei hjemmeseier, men så våknet Fyllingen.
Les mer om Fyllingen.
Tande på 10.-plass
Daniel-Andre Tande blei nummer 10 i kvalifiseringa i Raw Air i Trondheim i kveld. Kongsberg-hopparen hoppa 133,5 meter og var eit stykke bak den suverene leiaren i Raw Air, Kamil Stoch. Tande er nå nummer sju i samandraget.
Les mer om Kamil Stoch, Raw Air og Trondheim.
Væpna aksjon på Kongbserg
Politiet fekk melding om tre personar på Nymoens Torg på Kongsberg der minst ein av dei var bevæpna. Det førte til væpna aksjon frå politiet, men det blei raskt klart at det var snakk om ein softgun.
Les mer om Kongbserg og Kongsberg.
Tande på 9.-plass
Daniel-Andre Tande blei nummer 10 i kvalifiseringa i Raw Air i Trondheim i kveld. Kongsberg-hopparen hoppa 133,5 meter og var eit stykke bak den suverene leiaren i Raw Air, Kamil Stoch. Tande er nå nummer sju i samandraget.
Les mer om Kamil Stoch, Raw Air og Trondheim.
Tror Qatar-avtale er start- skudd for Kongsberg-løft
Kongsberggruppens gigantavtale med Qatar reduserer usikkerheten rundt ordreinngangen på selskapets fjernstyrte våpensystemer, mener analytikerne i DNB Markets.
Les mer om Kongsberg-løft og Qatar.
Underleverandører jubler for milliardkontrakt i Qatar
Det jubles i blant annet Arendal og Horten, etter at Kongsberg gruppen inngikk sin største avtale noensinne. At avtalen er med omstridte og udemokratiske Qatar overlater ordførerne til Stortinget å vurdere.