Kongsvinger fengsel

Innsatte utsatt for diskiminering

Innsatte i Kongsvinger fengsel sier de blir utsatt for diskriminering og rasisme, ifølge en ny forskningsartikkel. Artikkelen er basert på feltarbeid i Kongsvinger fengsel i 2013, 2015 og 2016.
Les mer om Kongsvinger.

Innsatte i Norges utlendingsfengsel: Mener seg utsatt for rasisme og diskriminering

I en forskningsartikkel forteller innsatte i Kongsvinger fengsel, Norges eneste fengsel med bare utenlandske innsatte, at de blir utsatt for diskriminering og rasisme.
Les mer om Kongsvinger.
Juleribbe til innsatte i Nederland
Kongsvinger fengsel lager juleribbe og sender til innsatte fra Norge som sitter i fengsel i Nederland. For tredje året på rad sikrer de at norske innsatte som soner i utlandet får juleribbe med sprø svor. Maten blir flysendt fra Gardermoen.
Les mer om Gardermoen, Nederland og Norge.
Fengsel for NAV-svindel
En mann i 40-åra fra Kongsvinger-regionen er dømt til fengsel i 45 dager, etter urettmessig å ha fått utbetalt drøyt 175.000 kroner fra NAV. I løpet av en periode på ni måneder rapporterte han inn bare en liten del av det han faktisk jobba.
Les mer om Kongsvinger-regionen og NAV.

Dømt til fengsel

Åtte menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel mellom to og tolv år for å ha smuglet over 300 kg med narkotika. De ble stoppet i Kongsvinger for 2 år siden.
Les mer om Kongsvinger og Oslo.
Sara (23) jobber med tunge kriminelle i landets eneste fengsel kun for utlendinger
ÅSTED NORGE (TV 2): I Kongsvinger fengsel soner 140 innsatte fra 60 ulike land. De aller fleste sitter på avdelinger med høy sikkerhet, og hver plass koster 850.000 kroner i året.
Hadde tyvegods i bagasjen
To menn fra Hviterussland er dømt til syv måneder i fengsel for grovt heleri av stjålne varer for 100 000 kroner. Tollere i Kongsvinger fattet mistanke om at de var mobile vinningskriminelle, blant annet fordi de hadde med seg en svært kraftig magnet som kan brukes ved butikktyverier. Da tollere sjekket mennene på Torp Sandefjord lufthavn, ble de stjålne varene funnet i bagasjen deres.
Politiet pågrep rømling
Politiet i Hedmark pågrep i natt den polske fangen som rømte fra Kongsvinger fengsel tirsdag. Han ble pågrepet ved Langeland i Kongsvinger litt før 04 i natt. Politiet takker publikum for gode tips som førte til pågripelsen.
Les mer om Hedmark, Kongsvinger og Langeland.
Rømt fange tatt
Rett før klokka fire i natt så ble også den andre fangen som rømte fra Vardåsen fengsel i Kongsvinger i går tatt. Det var en patrulje fra Kongsvinger som tok mannen etter flere tips.
Les mer om Kongsvinger og Vardåsen.
Rømt fange pågrepet
Fangen som rømte fra Kongsvinger fengsel tirsdag, stakk fra politiet i natt – så ringte observante vitner inn og fortalte at de hadde sett ham.
Les mer om Kongsvinger.
Leter med hund etter rømt fange
Politiet har fått inn flere tips om en fange som rømte fra Kongsvinger fengsel tirsdag. Det søkes med hunder etter mannen som er polsk statsborger og sonet en narkotikadom. Det ikke grunn til å tro at han utgjør noen fare, ifølge Hedmark-politiet.
n person på frifot etter å ha rømt fra høysikkerhetsavdelingen i Kongsvinger fengsel
To personer rømte fra Kongsvinger fengsel i 09.46-tiden tirsdag. Den ene personen ble funnet etter en time, den andre er fortsatt ikke pågrepet.
Les mer om Kongsvinger.
To innsatte har rømt fra fengsel i Kongsvinger. Den ene tatt i stor politiaksjon
Mann på rømmen iført røde bukser og blå jåkke, ifølge politiet.
Les mer om Kongsvinger.
To personer har rømt fra fengsel
To personer har rømt fra Kongsvinger fengsel. Alt tilgjengelig mannskap er satt inn i letingen.
Les mer om Kongsvinger.
To innsatte har rømt fra fengsel i Kongsvinger. Stor politiaksjon
n av mennene er iført røde bukser og blå jåkke, ifølge politiet.
Les mer om Kongsvinger.
To menn har rømt fra fengsel
Politiet leter etter to menn som har rømt fra Kongsvinger fengsel ved 09.45-tida. Politiet leter etter mennene i området Vangen/Langeland.
Les mer om Kongsvinger.
VG: PST mistenker at Hussain drev IS-verving i fengsel
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker Ubaydullah Hussain for å ha forsøkt å verve en drapsdømt mann til Islamsk stat (IS) mens de begge satt i Kongsvinger fengsel.
Mistenkt for IS-verving
Islamisten Ubaydullah Hussain skal ha forsøkt å rekruttere en drapsdømt medfange til terrorgruppen IS i Kongsvinger fengsel, ifølge VG.
Les mer om IS-verving og Kongsvinger.
PST mistenker at Hussain drev IS-verving i fengsel
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker Ubaydullah Hussain for å ha forsøkt å verve en drapsdømt mann til Islamsk stat (IS) mens de begge satt i Kongsvinger fengsel.
Medinnsatt skal vitne mot Hussain
En medinnsatt skal vitne mot Ubaydullah Hussain i rettssaken som starter på torsdag. Der skal han fortelle at han skal ha blitt forsøkt rekruttert av Hussain i Kongsvinger fengsel.
PST: Mistenker Ubaydullah Hussain for IS-verving i fengsel
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker islamisten Ubaydullah Hussain for å ha forsøkt å verve en drapsdømt mann til Islamsk stat (IS) – mens de begge satt i Kongsvinger fengsel.
Krekar forklarer seg i retten
Mulla Krekar forklarte seg i dag i Oslo tingrett. Her fortalte han om påstandene av at han har ledet en terrororganisasjon fra Kongsvinger fengsel. Les alt på tv2.no
Les mer om Kongsvinger og Oslo.
PST avlyttet besøk hos Krekar i fengselet
OSLO TINGRETT (VG) På anmodning fra italiensk politi, avlyttet PST besøksrommet på Kongsvinger fengsel da Mulla Krekar sonet der.
TV2: Krekar snakket om bombeangrep mot Kongsvinger fengsel
Mulla Krekar snakket ifølge TV2 om bombeangrep mot Kongsvinger fengsel.
Les mer om Kongsvinger og TV2.