Kontroller

I dag har UP vært flere steder i fylket. Sjekk hvor mange som ble bøtelagt

Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført flere kontroller i Aust-Agder onsdag. UP startet dagen med skolekontroll ved Vegårshei skole onsdag morgen.
Les mer om Aust-Agder og Vegårshei.

Omfattende beltekontroll 185 busspassasjerer ble kontrollert på E6

Statens vegvesen gjennomfører denne uken kontroller av beltebruken i busser over hele landet. Mandag var Statens Vegevesen på plass på Støkken kontrollstasjon på E6 mellom Ås og Vestby.
Les mer om Støkken og Vestby.
Flere UP-kontroller: Førerkortbeslag og mange bøter
Flere trafikkontroller på Romerike.
Les mer om Romerike.
15 bøtelagt for fart
Hele 15 bilførere fikk forenklede forelegg av utrykningspolitiet (UP) under to kontroller i Aust-Agder fredag kveld. Det startet i Arendal og på fylkesvei 420. Mellom klokken 18.50 og 20.30 avholdt politiets utrykningsenhet kontroll.
Les mer om Arendal og Aust-Agder.

Mener det tjuvfiskes for opp mot to milliarder i året

Økte kontroller under vinterfisket har allerede avdekket flere brudd på reglene. – Vi må ikke bli så naive at vi tror at vi har alt under kontroll, sier fiskeriministeren.
Flere kjørte for fort i 40-sone
UP har hatt flere kontroller i Vestfold i dag. I Holmestrand sentrum fikk seks bilførere forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. - Høyeste hastighet ble målt til 63 km/t i 40-sonen, opplyser politiet.
Les mer om Vestfold.
Lovlydige bilister
Politiet har gjennomført kontroller i Trysil og Koppang med oppmuntrende resultater. I Trysil ble 48 bilister kontrollert, og her ble det ett gebyr for manglende bilbelte. I Koppang ble 15 kontrollert, og her ble en bilist bøtelagt for mobilbruk.
Les mer om Koppang og Trysil.
To politikontroller tirsdag morgen: - Fint at de passer på
Denne uken har politiet ekstra fokus på verneutstyr i bil. Tirsdag morgen hadde de kontroller både i Lommedalen og Sandvika.
Les mer om Lommedalen og Sandvika.
UP-leder om varslingssider på Facebook: Kan hindre politiet i å ta notoriske ruskjørere
Facebook-gruppa «Kontroller i Troms har 11.600 medlemmer. UPs distriktsleder i nord, Geir Marthinsen, er ikke særlig begeistret.
Les mer om Facebook og Geir Marthinsen.
UP-leder om varslingssider på Facebook: Kan hindre politiet i å ta notoriske ruskjørere
Facebook-gruppa «Kontroller i Troms har 11.600 medlemmer. UPs distriktsleder i nord, Geir Marthinsen, er ikke særlig begeistret.
Les mer om Facebook og Geir Marthinsen.
Dette skjedde mens du sov
En 19-åring ble kjørt til arresten i Hamar fordi han var så beruset at han ikke klarte å ta vare på seg selv, og en 18-åring på Dokka ble stoppet for uforsvarlig kjøring. Politiet avholdt også to kontroller på vegene i natt.
Les mer om Dokka og Hamar.
Kontroller natt til lørdag
I en fartskongtroll i Blindheimstunnelen i Ålesund ble det skrevet ut et forenklet forelegg natt til lørdag. Samtidig fikk alle promillekontrollerte i Rotsethorntunnelen i Volda kjøre videre uten reaksjoner fra politiet.
Bilister truer kontrollører
Trusler og vold mot kontrollørene til Statens vegvesen er et økende problem. Alle kontrollører i Midt-Norge er nå pålagt å bruke spesialvester som beskytter mot stikk når de er ute på kontroller. Verneombud Roar Ødegård sier det er nødvendig.
Les mer om Midt-Norge.
Ikke mye å utsette på restaurantene
Hyppige, tverretatlige kontroller rettet mot serverings- og skjenkestedene i Sarpsborg ser ut til å virke. Årets første storkontroll viste kun små avvik.
Les mer om Sarpsborg.
Solfylt dag i vente
Har du et nyhetstips? Natten har vært rolig for politiet, bortsett fra noen kontroller lenger sør i fylket. - Det har ikke vært noen meldinger i Namdalen i natt.
Les mer om Namdalen.
Sju sjåfører tatt av UP lørdag kveld
Til tross for at det var lørdag holdt UP det gående med kontroller.
Vil ha hyppigere kontroll av tungtrafikken på grensa
EIDSKOG: Hvert døgn passerer det omkring 700 laste- og varebiler over grensa på Magnormoen. Bare 2–3 ganger i uka er det tekniske kontroller.
Les mer om Magnormoen.
Nå kjøper UP-sjefen inn nytt utstyr og varsler flere kontroller
Utrykningspolitiet er ikke fornøyd med antallet som bryter fartsgrensene. Undersøkelser viser at 55 prosent av alle norske bilister holder seg innenfor fartsgrensene.
Les mer om UP-sjefen.
UP advarer: - Nå blir det flere kontroller
Ferske undersøkelser viser at nesten annen hver nordmann kjører for fort. [Broom] Ferske undersøkelser viser at bare 55 prosent av alle norske bilister holder seg innenfor fartsgrensene.
Les mer om Ferske.
UP-sjefen varsler flere kontroller
Utrykningspolitiet er ikke fornøyd med antallet som bryter fartsgrensene.
UP med to kontroller – to forskjellige steder
Først sjekket de dokumenter og adferd, så sjekket de fart.