Krever

Krever fast ansatte vikarer

SV krever nå at alle norske sykehus skal ha fast ansatte vikarer. SVs Nicholas Wilkinson mener en vikarpool ved sykehusene med fast ansatte både vil gi bedre kvalitet på tjenestene og bedre liv for de som jobber der.

Under 20 milliarder

Forkjemperne for Romsdalsaksen mener de kan bygge E39 mellom Dragsundet og Molde for mindre enn 20 milliarder kroner. Det kan ende i ny utredning, skriver Sunnmørsposten (krever innlogging). Fylkestinget skal i juni ta stilling til om de skal be Samferdselsdepartementet om en full utredning av Romsdalsaksen for å se om den kan bli billigere enn Møreaksen.
«Nasjonalmuseet har utfordringer»
Kulturrådet mener Nasjonalmuseet forsker for lite. I Danmark krever loven at museer forsker. Forrige uke skrev Morgenbladet om en intern rapport fra Nasjonalmuseet, der de ansatte beskrev problemer ved egen arbeidsplass.
FN bekymret for raseprofilering i norsk politi
FNs menneskerettighetskomit er bekymret for raseprofilering i det norske politiet under ID-kontroller. Petter Eide (SV) krever at politiet skjerper loggføringen.
Les mer om ID-kontroller.

Energiloven krever endring

Før 1. januar 2020 må kraftselskapet Ymber endre organiseringen.
Les mer om Ymber.
Krever ikke tilbaketrekking fra USA
Amerikansk tilbaketrekking fra Sør-Korea er ikke blant Nord-Koreas krav for å godta atomnedrustning, ifølge Sør-Koreas president. - De har ingen betingelser som USA ikke kan akseptere, sa president Moon Jae-in, ifølge Reuters.
Les mer om Moon Jae-in, Sør-Korea og USA.
Ber Pakistan verne religiøse minoriteter
Norge er bekymret for den alvorlige situasjonen for religiøse minoriteter i Pakistan og krever at landets myndigheter gjør mer for å beskytte dem.
Les mer om Pakistan.
Regjeringen slår ned Frps asyl-planer: Ap krever avklaring i Stortinget
Frp mener det er nødvendig å endre internasjonale konvensjoner for å begrense antallet asylsøkere og flyktninger til Norge. - Norge bør ikke ta initiativ, sier justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).
Krever varer med null utslipp
Fagsjef i ZERO, Kåre Gunnar Fløystad, ber kommunene kreve at næringslivet leverer varer og tjenester med null utslipp. – De kan endre næringslivet og få i gang utrulling av utslippsfrie vare- og lastebiler, sa han på en konferanse om Agder i 2030.
Ny sykkelforskrift truer lokale sykkelritt
Flere ritt på Sørlandet er allerede avlyst. En medvirkende årsak skal være den nye sykkelforskriften som krever kursing av sykkelvakter.
Les mer om Sørlandet.
Rødt tar norsk Syria-støtte til kontrollkomiteen
Stortingets kontrollkomité må se nærmere på den norske støtten til syriske militser for å få klarlagt alle fakta i saken, krever Rødt.
Les mer om Rødt og Syria-støtte.
Organisasjon krever kutt i flypassasjeravgiften
Samferdselsforum Nord mener avgiften truer enkeltruter på kortbanenettet. Flypassasjeravgiften må nok kunne kalles omstridt.
Solberg presset om norsk militstrening i Syria
Flere opposisjonspartier krever svar på om norsktrent milits i Syria, i strid med intensjonen, også har vendt sine våpen mot Assad-regimets styrker.
Les mer om Syria.
15 millioner pakker fra Kina: Kinas særstatus skaper hodebry for norsk pakkeleverandør
Kinas særstatus i postsammenheng gjør at kinesiske forsendelser kan sendes med høy rabatt sammenlignet med det andre lands postvesen krever for internasjonale sendinger.
Les mer om Kina.
Krever 600 kroner for barn som skal løpe i Oslos gater
Over 600 kroner er en stiv pris å forlange for barn som skal løpe fem kilometer i offentlige gater. Lørdag går starten for Sentrumsløpet 2018, med over 10.000 løpere på startstreken.
Les mer om Sentrumsløpet.
Politiets mas om flere folk - øker det tryggheten?
Jeg ser av Oppland Arbeiderblad at politiets organisasjoner krever mer folk.
Forskerne slår kostholdsalarm: Hjernen i fare hos annenhver nyfødt
Forskere fra 27 land krever strakstiltak. Trodde du jodmangel var noe de slet med i andre land, må du tro om igjen.
Krever bedre helsetilbud for transpersoner
Behandlingstilbudet til transpersoner i Norge er kritisk dårlig. Det mener over tretti organisasjoner, som i dag møter opp utenfor Stortinget for å demonstrere for et bedre helsetilbud for transpersoner.
Les mer om Norge og Stortinget.
Venstreleder krever dobbeltspor
Regjeringspartiet Venstre har en forpliktelse overfor velgerne til å sørge for dobbeltspor innen 2024, mener. fylkesleder Finn Erik Blakstad i Østfold Venstre For under ett år siden la Høyre, Frp, KrF og Venstre fram Nasjonal transportplan, dobbeltspor til Østlandet innen 2024 var et sentralt løfte. Blakstad godtar ikke løftebrudd fra eget parti:
Krever jernbaneløftet holdes
Lokale Venstre-politikere på Østlandet krever at regjeringa og dermed eget parti holder løftet om dobbeltspor innen 2024. Forrige uke ble det kjent at også Jernbanedirektoratet går for å utsette togsatsinga på Østlandet med flere år.
Krever forlenget fengsling
Politiet vil begjære fire nye uker i varetekt med brev- og besøkskontroll, for de to som er siktet etter dødsfallet på Langeland i Kongsvinger. Det skriver Glåmdalen.Politiet begrunner det med fare for at bevis kan gå tapt.
Stenger anleggsvei til vindpark
Aksjonister har i dag stengt anleggsveien inn til Storheia vindpark på Fosen i Trøndelag. De krever at Fosen Vind umiddelbart stopper all virksomhet på Fosenhalvøya.
Nå krever de flyplass-action: – Det er ikke unormalt med priser oppe i 10.000 kroner
– Det burde vært full trøkk og framgang i planene.
Samer aksjonerer og stenger anleggsveg inn til vindpark
Aksjonistene krever at Fosen Vind umiddelbart stopper all virksomhet på Fosenhalvøya. Aksjonen kom overraskende på utbyggeren.
Les mer om Fosen Vind og Fosenhalvøya.
Sp-politiker krever at den som trakasserte Navarsete står fram
Dette er en ganske fryktelig sak for Liv Signe og partiet.
Les mer om Liv Signe og Navarsete.