Krf

Frp kan tape stortingsplass

Fremskrittspartiet mister sitt stortingsmandat i Aust-Agder, ifølge en meningsmåling gjort for Agderposten. Frp må kjempe med KrF og Sp om utjevningsmandatet. Høyre beholder sin ene stortingsrepresentant, mens Ap kan få to stortingsrepresentanter.
Les mer om Agderposten, Aust-Agder og KrF.

Senterpartiet faller og blir knust av Frp i ny måling

Høyresida har rent flertall i Dagbladets nye måling, men farer lurer i det skjulte: KrF er på vippen og kan gi statsministerjobben til Støre. Samtidig er Sp under ti prosentpoeng oppslutning.
Les mer om Frp og Støre.
Hestehandel for grønn kommunepolitikk
Miljøpartiet De Grønne i Stjørdal har skiftet politisk side og skal nå samarbeide med Senterpartiet, KrF, Høyre og Frp.
Senterpartiet meiner KrF har tapt veljarar på regjeringssamarbeid
FLORØ (NRK): Medan Senterpartiet knuser alle rekordar på meiningsmålingane før valet til hausten, ligg KrF om lag likt som for fire år sidan. KrF-leiaren er ikkje bekymra over det.
Les mer om KrF.

Ny gigantfeide om Oslo-motorvei

Enigheten om 100 milliarderkroners-planene for vei og kollektivsatsing i Oslo, kan ryke: Venstre og KrF på Stortinget sikrer flertall for ny motorvei fra Oslo og gjennom Bærum.
– Sp-begeistring i Ap og KrF kan åpne for statsminister Vedum
Mer enn hvert tredje Ap- og KrF-medlem ville ha stemt Senterpartiet hvis deres eget parti ikke eksisterte. Men få ville stemt på hverandres parti.
SV-Lysbakken nekter å vike for KrF
SV-leder Audun Lysbakken høyner nå prisen for å støtte en Ap-ledet regjering til høsten, og sier at han ikke vil vike plass rundt forhandlingsbordet for KrF og Knut Arild Hareide.
SV vil gi mer til pensjonistene
SV vil hastebehandle trygdeoppgjøret for å sikre pensjonistene mer penger. I fjor sørget regjeringspartiene og KrF for at et lignende forslag ble avvist.
Les mer om KrF.
Skulle ansette faste lærere, brukte pengene på vikarer
KrF og Venstre trodde de hadde sikret 268 millioner kroner til flere lærere i barneskolen. Byråkratisk rot satte en stopper for det.
Les mer om Venstre.
KrF: - Gjerrig tilbud fra regjeringen Frp: - Vanvittig krav av bøndene
Geirmund Lykke i KrF har sympati med bøndene etter bruddet i jordbruksforhandlingene. Han får motstand fra Sivert Bjørnstad i Frp.
Les mer om Frp, KrF og Sivert Bjørnstad.
Rennesøy-krisen: - Vi har slitt lenge
Blir Rennesøy-ordfører Dagny Sunnanå Hausken og Senterpartiet satt på sidelinjen? Vil samarbeidsavtalen mellom Sp, Ap og KrF bli brutt? Mandagens krisemøte gav ingen svar.
Les mer om KrF og Senterpartiet.
Skal vi gi bort Oljefondet?
DEBATT: Professor Klaus Mohn spør i Aftenbladet 9. mai om vi bør gi bort verdiene i Oljefondet. Et slikt forslag vil nok kun gå gjennom i Stortinget dersom KrF med støtte fra SV og MDG skulle få flertall. Det er utenkelig i all fremtid.
Reagerer sterkt på LO-vedtak om Israel-boikott
LO-kongressen vedtok å jobbe for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel. Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) sier en boikott vil virke mot sin hensikt.
Reagerer på Israel-boikott
LO-kongressen har vedtatt å jobbe for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel. Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) reagerer sterkt og sier at en boikott vil virke mot sin hensikt. Les mer.
Les mer om Israel-boikott og Israel.
Varsler omkamp – vil fire på firer-kravet i matte
Lens Kristine Daastøl (25) kom ikke inn på lærerstudiet fordi hun manglet 4 i matte. Nå er hun lærervikar i matte i stedet. Både Sp, KrF og SV vil ha omkamp om karakterkravet.
Les mer om KrF.
Budsjettlekkasje: 200 ekstra millioner til de minste elevene
Regjeringen bevilger 200 millioner ekstra til tidlig innsats for de minste barna i skoler og barnehager. Før jul ble KrF, Venstre, Frp og Høyre enige om 1,3 milliarder kroner til flere lærere.
Les mer om Frp, Høyre, KrF og Venstre.
Frp vil heve sperregrensen. Gjett hvem som tjener mest på det ...
Om sperregrensen var seks prosent ved stortingsvalget i 2013, ville Høyre og Frp hatt flertall på Stortinget, og sluppet å ta hensyn til samarbeidspartiene KrF og Venstre.
Les mer om Frp, Høyre, KrF, Stortinget og Venstre.
KrF vil kjempe for Heimevernet i sør
Kristelig Folkeparti varsler omkamp om kutt i Heimevernet i sør. – Vi trenger et Heimevern i vårt land, sier partileder Knut Arild Hareide.
– Vi trenger et Heimevern
KrF-leder Knut Arild Hareide varsler omkamp om kutt i Heimevernet i sør. Det er snakk om nesten å halvere antallet heimevernssoldater fra 6300 til 3500 mannskaper. – Det er vi veldig bekymret for. Vi trenger et Heimevern i vårt land, sier Hareide.
Les mer om Hareide, Heimevern og Heimevernet.
Stopper KrF og Venstres regjeringsplaner
Frp vil tviholde på makten, og regjeringsplanen til KrF og Venstre svekkes. Nå åpner KrF-leder Hareide for å støtte budsjettet til en Høyre/Frp-regjering.
Les mer om KrF, KrF-leder Hareide og Venstre.
Venstre og KrF garanterer ikke at de vil felle den blåblå regjeringen etter valget
Frps landsmøte vedtok i dag en uttalelse som kan innebære at KrF og Venstre må kaste Høyre/Frp-regjeringen hvis Frp skal gå ut av regjering etter valget. Det tør de ikke garantere.
Les mer om Frp, KrF og Venstre.
Siv Jensen: Frp går ikke ut av regjering frivillig
Hvis det blir borgerlig flertall etter valget, kan KrF og Venstre bli nødt til å aktivt kaste Frp ut av regjeringskontorene hvis de vil bli kvitt dem. Det sier Frp-leder Siv Jensen.
– Hareide, har du glemt oss?
Foreldrene til Bjørnar (13) innredet et lite intensivsykehus i sitt eget hjem for å pleie sin sterkt funksjonshemmede sønn. Under valgkampen i 2013 lovet Krf-leder Knut Arild Hareide å hjelpe familien.
E134 over Haukelifjell kan bli framskyndet
Selv om E134 Haukelifjell var stengt 1012 timer i fjor, ville H, Frp, KrF og V utsette nye tunneler. Nå vurderer Stortinget tidligere oppstart – ved hjelp av bompenger.
Les mer om Frp, Haukelifjell, KrF og Stortinget.
Vil gi mobbeofre penge-oppreisning
KrF vil kjempe for at elever som har mistet læring som følge av mobbing, lettere får økonomisk oppreisning.