Krig

Putin uten kraft til våpenkappløp

Russlands gjenvalgte president vil søke nye gevinster utenriks for å beholde makt og popularitet, men har ikke økonomisk kraft til å lede an i noen ny kald krig, mener forsker. Det gikk etter oppskriften for Vladimir Putin i søndagens valg.
Les mer om Vladimir Putin.

Vi må møte det ubehagelige med handling

Å se hvor urettferdig verden er, kan være ubehagelig. Noen flykter fra krig, andre får livsgrunnlaget ødelagt av ekstremvær. Som kirke har vi et mål om å gjøre ubehaget om til handling.
Marerittet langt fra over
Ufattelig mange er drept, enda flere er flyktet og overveldende mange byer og landsbyer er lagt i grus. Etter foreløpig syv år med konflikt fortsetter Assad sin krig for å gjenvinne makten.
Les mer om Assad.
«Back to the 70's. Men det ble aldri vakkert på Åråsen.
(Lillestrøm – Sarpsborg 08 2-2) Savner du 70-tallets tippekamper? Da regner jeg med at du hadde 90 fine minutter i ettermiddag. Da Sarpsborg 08 sto av en alt annet enn vakker krig på Åråsen.
Les mer om Åråsen.

Fanget i en endeløs krig

Klaustrofobisk om å måtte søke ly på kjøkkenet når bombene faller og skuddene smeller i nabolaget.
Høyrepopulismen inntar den tyske litteraturdebatten, skriver Olaf Haagensen.
«De fleste flykter ikke fra krig og forfølgelse, men kommer hit for å innvandre i sosialsystemene, mer enn 95 prosent.» Utsagnet kommet ikke fra det innvandringskritiske partiet Alternativ for Tyskland,
- Forsvarssjef, forsvarets ansatte på Andøya fortjener og forventer avklaringer nå
Den seneste tiden, spesielt den seneste uka, har det florert med informasjon og påstander i det åpne rom angående behov for areal og antall baser ved alliert øving, trening, krise og krig.
Les mer om Andøya.
Redd Barnas hjelp til gjenforening
Mange familier er blitt gjenforent etter å ha mistet hverandre i krig og konflikt i Sør-Sudan. Dette er et viktig arbeid, som REDD BARNA leder. Rose, 9 år, var foreldreløs og måtte flykte fra sin landsby da krigen brøt ut.
Les mer om Sør-Sudan.
Hamarsinger mot hamarsinger – og en gjøvikenser mot Gjøvik
– Det blir en krig, sier Andr Paulsen (35) – med et glimt i øyet – foran fredagens kvalifiseringskamp mellom Gjøvik Hockey og Storhamar YA i Fjellhallen.
Syv år med krig i Syria
regnes som dagen da opprøret i Syria startet. Dette var dagen da de første demonstrantene marsjerte i gatene i Damaskus. Inspirert av den arabiske våren krevde de demokratiske reformer og løslatelse av politiske fanger.
Les mer om Syria.
Markerer sju år med krig
- Viktig at folk bryr seg. ØST-GHOUTA:Luftangrepene mot Øst-Ghouta fortsetter. Foto: AFP - Barna er de største ofrene i borgerkrigen i Syria.
Les mer om Barna, Syria og Øst-Ghouta.
Når Putin driv krig med kyrkjeleg støtte
Søndag blir Vladimir Putin attvald som russisk president for nye seks år. Den russisk-ortodokse patriarken Kirill har vore ein nær alliert av Putin sidan Putin kom tilbake til presidentmakta i 2012.
Les mer om Kirill, Putin og Vladimir Putin.
Duterte tar Filippinene ut av ICC
Filippinenes president Rodrigo Duterte trekker landet ut av traktaten som ligger til grunn for Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC). Domstolen har startet innledende gransking av Dutertes blodige krig mot narkotika.
Åmot først for å unngå full krig
Hvordan blir framtidens skolestruktur i Modum? Det enkleste er å rydde opp i Åmot først for å unngå full krig i bygda.
Les mer om Modum og Åmot.
Vi må møte det ubehagelige med handling
Å se hvor urettferdig verden er, kan være ubehagelig. Noen flykter fra krig, andre får livsgrunnlaget ødelagt av ekstremvær. Som kirke har vi et mål om å gjøre ubehaget om til handling.
Forsiden NRK Super
I Afghanistan har det vært krig i mange år og mange har det vanskelig. Men i en av de rolige byene i landet, skjer det noe positivt. I fjellene er det perfekt å stå på ski.
Redd Barna: – Tre millioner syriske barn har ikke opplevd annet enn krig
I disse dager er det er syv år siden den arabiske våren nådde Syria, men konflikten i landet ser ikke ut til å ta slutt med det første. Ifølge Unicef var 2017 det året krigen tok livet flest barn.
Les mer om Syria.
Åpen krig med skjulte våpen - det utvidete rasismebegrepet
I følge statsminister Erna Solberg har nå verdens religioner blitt til raser. Om man hetser en av dem, så er man rasist. Særlig hvis man hetser en av dem.
Les mer om Erna Solberg.
350.000 drept i Syria-krigen
Over 350.000 mennesker er blitt drept i løpet av krigen i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Andre anslag er enda høyere. I løpet av sju års krig har 1,5 millioner mennesker fått varige skader, ifølge UNICEF. 86.000 har fått kroppsdeler amputert.
Les mer om Syria og Syria-krigen.
Det tusenårige nabo- og vennskapet mellom Norge og Russland
Norge er den eneste nabostat Russland aldri var i krig med i løpet av landets 1000 år lange, politiske historie. Russerne søkte støtte i Norge alt i førkristen tid for sin første statsdannelse.
Les mer om Norge og Russland.
Fortalte om krigens pris til andre veteraner
Norges Veteranforbund for internasjonale operasjoner avdeling Alta og omegn inviterte til 15 års markering og foredrag av veteran Freddy Bolle. De vel 50 fremmøtte ble tatt med på en reise gjennom Bolles liv i krig – ute og hjemme.
Les mer om Alta og Freddy Bolle.
Et farlig spill - som vi taper
Norske politikere driver et farlig spill når de vil gi fra seg råderetten til natur- og energiressursene våre, erklærer en kostbar og meningsløs krig mot klimaet, snikmelder oss inn i EU,
Forsvaret inngår samarbeid med Bertel O. Steen
For å sikre tilgang på reservedeler og kompetanse i fred, krise og krig, inngår Forsvaret en avtale med selskapet Bertel O. Steen AS, skriver NTB. Avtalen kan omfatte lokale bedrifter.
Les mer om Bertel O, Forsvaret og NTB.
Bertel O. Steen inngikk lukrativ avtale med Forsvaret: Skal sikre reservedeler i fred og krig
Lørenskog-firmaet Bertel O. Steen AS og datterselskapet A-K maskiner AS på Kløfta har inngått en sjuårsavtale med Forsvaret.
Les mer om A-K, Forsvaret og Kløfta.
– Det føles som vi nærmer oss en kald krig igjen
Han har vært i Norge så mye at han vet hva han snakker om.
Les mer om Det og Norge.