Kriminalomsorgen

Budsjettkutt gir dårligere oppfølgingstilbud for innsatte i Trondheim fengsel(pluss)

Gjentatte budsjettkutt i Kriminalomsorgen (KDI) fører til et dårligere tilbud for de innsatte i norske fengsler. Det gjelder også Trondheim fengsel.

Kritisk bak murene

Justisministeren kan ikke ta lett på advarsler om dårlige arbeidsforhold, vold og økt bruk av belteseng i kriminalomsorgen.
Frykter budsjettkutt
De ansatte i norske fengsler har i årevis varslet om en farlig lav bemanning. Nå slår også Kriminalomsorgen (KDI) alarm.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Slår alarm om norske fengsler: – Situasjonen nærmest uhåndterlig
De ansatte i norske fengsler har i årevis varslet om en farlig lav bemanning. Nå slår også toppledelsen i kriminalomsorgen alarm.

Slår alarm om farlig lav bemanning i norske fengsler

De ansatte i norske fengsler har i årevis varslet om en farlig lav bemanning. Nå slår også Kriminalomsorgen (KDI) alarm.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Vil ikke kutte i Kriminalomsorgen
Lekkasjer fra Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett viser at Ap vil bevilge 50 millioner ekstra til drift for Kriminalomsorgen. Regjeringen har i sitt forslag foreslått å kutte i økonomien til Kriminalomsorgen.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Høyre-topp: Millionkutt til frivillige organisasjoner var «arbeidsuhell
Regjeringen vil kutte 10 millioner kroner i støtten til frivillige innen kriminalomsorgen. Men nå får to organisasjoner likevel beholde støtten.
Regjeringen kutter for frivillige - men freder to organisasjoner
Regjeringen vil kutte 10 millioner kroner i støtten til frivillige innen kriminalomsorgen. Men to organisasjoner får særbehandling - kuttet var et «arbeidsuhell, ifølge Høyre.
Les mer om Høyre.
Foreslår millionkutt for Kriminalomsorgen. Frykter det vil føre til mer kriminalitet
Oslo fengselsfunksjonærers forening mener det er kuttet så mye at det kan bli direkte farlig.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Advarer mot nye fengselskutt
Regjeringen foreslår å kutte 24 millioner kroner i kriminalomsorgen. Det mener Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund vi svekke muligheten til å forebygge ny kriminalitet. Vold og trusler mot fengselsansatte er doblet de siste fire årene. Les mer her.
Bekymret over utviklingen
Det er en dramatisk økning av vold i fengsler i Rogaland og Agder fylkene, og det bekymrer tillitsvalg i kriminalomsorgen Hilde Aabel. Nedbemanning og lite aktivitet for de innsatte kan være årsaken til volden sier hun. Les mer her
Les mer om Agder, Hilde Aabel og Rogaland.
Økende vold i norske fengsler
Det er en dramatisk økning av vold i norske fengsler og det bekymrer tillitsvalg i kriminalomsorgen Hilde Aabel. Nedbemanning og lite aktivitet for de innsatte kan være årsaken til volden sier hun.
Les mer om Hilde Aabel.
Slakter ledelsen i Kriminalomsorgen
Ingen brudd på arbeidsmiljøloven, men det er tillitskkrise i Kriminalomsorgen region vest, ifølge ny rapport.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Pågrep etterlyst kvinne i Askim
Politiet har pågrepet en kvinne som var etterlyst i Askim. Kvinnen var etterlyst for soning av en dom og blir nå overført til Kriminalomsorgen.
Les mer om Askim og Kriminalomsorgen.
Sexforbryteren (44) stakk av også i fjor. Nå frykter politiet nye overgrep om mannen gis flere sjanser.
Overgriperen var inne i en dårlig periode, men fikk to uker på rømmen før politiet fant ham. Kriminalomsorgen skulle ønske han ble tatt raskere.
Drapsforsøksdømt mann får ikke sinnemestringskurs
Tre ganger det siste året er 25-åringen dømt for svært grove voldshandlinger. Han ønsker å gjøre noe med temperamentet sitt, men blir avvist av kriminalomsorgen.
Politiet og NAV samarbeider
Stortinget endrer loven slik at politiet får informasjon om folk på rømmen. NAV kan nå gi kontaktopplysninger og opplysninger om oppholdssted til politiet og kriminalomsorgen.
Les mer om NAV.
En av Norges beste narkohunder går av med pensjon
Hunden «Å2 fra Lye har viet hele sitt liv til kriminalomsorgen. Nå går den elleve år gamle labrador retrieveren av med pensjon.
Les mer om Lye.
Unge lovbrytere begår nye forbrytelser mens de venter på straffen
Lovbrytere som venter på ungdomsstraff begår ny, og ofte verre, kriminalitet fordi politiet og kriminalomsorgen bruker for lang tid, viser en rapport fra Nordlandsforskning.
Les mer om Nordlandsforskning.
Kriminalomsorgen i krise
Ansatte og innsatte i norske fengsler frykter stadig oftere for egen sikkerhet. Antall rapporterte voldshendelser har skutt i været de siste tre årene.
Tøffere fengselsmiljø i Norge
Soningsavtalen med Nederland fører til tøffere fengselsmiljø i Norge, hevder regiontillitsvalgt i Kriminalomsorgen region sør.
– Kunne ha skjedd i andre fengsler
Drapet i Ringerike fengsel kunne ha skjedd i andre fengsler også, mener regiontillitsvalgt Tommy Fredriksen. Kuttene i kriminalomsorgen er i ferd med å gå på sikkerheten løs, mener han. Han vil likevel ikke knytte drapet i Ringerike fengsel direkte opp mot kuttene.
Mener regjeringens kutt til fengslene har gitt dårligere sikkerhet
Et samlet korps av fagorganisasjoner i Kriminalomsorgen tar et kraftig oppgjør med Høyre- og Frp-regjeringens kutt i overføringer til fengslene.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Advokaten: La Kim Andr få sone – eller benåd ham
Sterkt pleietrengende Kim Andr Holm (29) har ventet i åtte år på å få sone for et uaktsomt bildrap og andre lovbrudd. Ressursmangel og systemsvikt i Kriminalomsorgen er årsaken, mener hans advokat.
Helge Fossmo får ikke delta på gudstjeneste
Den drapsdømte Knutby-pastoren ville delta på en gudstjeneste utenfor fengselet, men den svenske kriminalomsorgen sier nei.
Les mer om Knutby-pastoren.