Kriminalomsorgen

500 ledige plasser i Norge – fikk likevel beskjed om at han måtte sone i Nederland

44-åring ville sone i Norge, men fikk avslag. Kriminalomsorgen ombestemte seg etter NRK-artikkel.
Les mer om Nederland og Norge.

500 ledige plasser i Norge, men måtte sone i Nederland

44-åring ville sone i Norge, men fikk avslag. Kriminalomsorgen ombestemte seg etter NRK-artikkel.
Les mer om Nederland og Norge.
Over 500 celler i norske fengsel står tomme
SKIEN (NRK): Helt siden i høst har fengselet i Skien holdt to boenheter med til sammen 12 plasser stengt. – Vi har fått en pustepause, sier regiondirektør i kriminalomsorgen sør, Rita Kilvær.
Les mer om Rita Kilvær og Skien.
Fengselsansatte roper varsku
Med mål om å effektivisere og avbyråkratisere kriminalomsorgen, har regjeringen kuttet budsjettene med 200 millioner kroner de siste fire årene.

Listhaug har bestemt seg om Norgerhaven fengsel i Nederland

Regjeringen vil onsdag fortelle om leieavtalen med nederlandske Norgerhaven fengsel blir forlenget. Kriminalomsorgen mener det ikke trengs.
Les mer om Nederland og Norgerhaven.
Ferdig med etterforskningen
Etterforskningen av knivdrapet på Sørlandssenteret i fjor er avsluttet. En 16 år gammel jente er siktet. – Vi avventer nå en personundersøkelse fra Kriminalomsorgen, før saken sendes til statsadvokaten, sier politiadvokat Cecilie Pedersen til VG.
Budsjettkutt gir dårligere oppfølgingstilbud for innsatte i Trondheim fengsel(pluss)
Gjentatte budsjettkutt i Kriminalomsorgen (KDI) fører til et dårligere tilbud for de innsatte i norske fengsler. Det gjelder også Trondheim fengsel.
Kritisk bak murene
Justisministeren kan ikke ta lett på advarsler om dårlige arbeidsforhold, vold og økt bruk av belteseng i kriminalomsorgen.
Frykter budsjettkutt
De ansatte i norske fengsler har i årevis varslet om en farlig lav bemanning. Nå slår også Kriminalomsorgen (KDI) alarm.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Slår alarm om norske fengsler: – Situasjonen nærmest uhåndterlig
De ansatte i norske fengsler har i årevis varslet om en farlig lav bemanning. Nå slår også toppledelsen i kriminalomsorgen alarm.
Slår alarm om farlig lav bemanning i norske fengsler
De ansatte i norske fengsler har i årevis varslet om en farlig lav bemanning. Nå slår også Kriminalomsorgen (KDI) alarm.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Vil ikke kutte i Kriminalomsorgen
Lekkasjer fra Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett viser at Ap vil bevilge 50 millioner ekstra til drift for Kriminalomsorgen. Regjeringen har i sitt forslag foreslått å kutte i økonomien til Kriminalomsorgen.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Høyre-topp: Millionkutt til frivillige organisasjoner var «arbeidsuhell
Regjeringen vil kutte 10 millioner kroner i støtten til frivillige innen kriminalomsorgen. Men nå får to organisasjoner likevel beholde støtten.
Regjeringen kutter for frivillige - men freder to organisasjoner
Regjeringen vil kutte 10 millioner kroner i støtten til frivillige innen kriminalomsorgen. Men to organisasjoner får særbehandling - kuttet var et «arbeidsuhell, ifølge Høyre.
Les mer om Høyre.
Foreslår millionkutt for Kriminalomsorgen. Frykter det vil føre til mer kriminalitet
Oslo fengselsfunksjonærers forening mener det er kuttet så mye at det kan bli direkte farlig.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Advarer mot nye fengselskutt
Regjeringen foreslår å kutte 24 millioner kroner i kriminalomsorgen. Det mener Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund vi svekke muligheten til å forebygge ny kriminalitet. Vold og trusler mot fengselsansatte er doblet de siste fire årene. Les mer her.
Bekymret over utviklingen
Det er en dramatisk økning av vold i fengsler i Rogaland og Agder fylkene, og det bekymrer tillitsvalg i kriminalomsorgen Hilde Aabel. Nedbemanning og lite aktivitet for de innsatte kan være årsaken til volden sier hun. Les mer her
Les mer om Agder, Hilde Aabel og Rogaland.
Økende vold i norske fengsler
Det er en dramatisk økning av vold i norske fengsler og det bekymrer tillitsvalg i kriminalomsorgen Hilde Aabel. Nedbemanning og lite aktivitet for de innsatte kan være årsaken til volden sier hun.
Les mer om Hilde Aabel.
Slakter ledelsen i Kriminalomsorgen
Ingen brudd på arbeidsmiljøloven, men det er tillitskkrise i Kriminalomsorgen region vest, ifølge ny rapport.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Pågrep etterlyst kvinne i Askim
Politiet har pågrepet en kvinne som var etterlyst i Askim. Kvinnen var etterlyst for soning av en dom og blir nå overført til Kriminalomsorgen.
Les mer om Askim og Kriminalomsorgen.
Sexforbryteren (44) stakk av også i fjor. Nå frykter politiet nye overgrep om mannen gis flere sjanser.
Overgriperen var inne i en dårlig periode, men fikk to uker på rømmen før politiet fant ham. Kriminalomsorgen skulle ønske han ble tatt raskere.
Drapsforsøksdømt mann får ikke sinnemestringskurs
Tre ganger det siste året er 25-åringen dømt for svært grove voldshandlinger. Han ønsker å gjøre noe med temperamentet sitt, men blir avvist av kriminalomsorgen.
Politiet og NAV samarbeider
Stortinget endrer loven slik at politiet får informasjon om folk på rømmen. NAV kan nå gi kontaktopplysninger og opplysninger om oppholdssted til politiet og kriminalomsorgen.
Les mer om NAV.
En av Norges beste narkohunder går av med pensjon
Hunden «Å2 fra Lye har viet hele sitt liv til kriminalomsorgen. Nå går den elleve år gamle labrador retrieveren av med pensjon.
Les mer om Lye.
Unge lovbrytere begår nye forbrytelser mens de venter på straffen
Lovbrytere som venter på ungdomsstraff begår ny, og ofte verre, kriminalitet fordi politiet og kriminalomsorgen bruker for lang tid, viser en rapport fra Nordlandsforskning.
Les mer om Nordlandsforskning.