Kristiansand

Anker drapssak

En svenske som er dømt for knivdrap på sin mors samboer i Kristiansand, har anket til Agder lagmannsretten. Han ble i tingretten dømt til 13 års fengsel, men forsvareren la ned påstand om frifinnelse. Anken behandles i slutten av oktober.
Les mer om Agder og Kristiansand.

Styrker Sivilforsvaret kraftig på Sørlandet

Etter to års ventetid, blir nå en såkalt mobil forsterkningsenhet etablert i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand og Sørlandet.
Gode nyheter for Sivilforsvaret
Etter to års ventetid, blir nå en såkalt mobil forsterkningsenhet etablert i Kristiansand. – Det betyr at Sivilforsvaret vil stå svært mye bedre rusta ved store hendelser, sier fungerende distriktssjef i Vest-Agder Holger Hillesland. Les mer.
Frykter de høyreradikales fremgang
Fremgangen til det tyske ytre høyrepartiet AfD skremmer de som jobber ved Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. De er bekymret for oppslutningen rundt en høyreradikal ideologi.

Bekymra over høyrerradikalt parti

Fremgangen til det tyske ytre høyrepartiet AfD skremmer de som jobber ved Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. De er bekymret for oppslutningen rundt en høyreradikal ideologi. Les mer:
Buss med problemer på E39
En buss skal ha fått motorproblemer og står på Vesterveibrua på E39 i Kristiansand. Trafikken skal flyte greit forbi på stedet.
Ny mediesjef i IK Start
Ole Gerhard Sørensen overtar som mediesjef i IK Start. Han kommer fra stillingen som sjefsredaktør i Kristiansand Avis. I april ble det kjent at nåværende mediesjef, Roy Emanuelsen slutter som mediesjef.
Les mer om Roy Emanuelsen.
StorySLAM til Kristiansand
Fenomenet StorySLAM sprer seg med storm, og nå kommer det til Sørlandet. StorySLAM er en live fortellerkonkurranse hvor man skal fortelle en sann, selvopplevd historie. Greipstad-kvinnen Synne Imeland har jobbet med å få det til Kristiansand.
Les mer om Kristiansand og Sørlandet.
Pågrepet etter innbrudd
En person er pågrepet av politiet mistenkt for å stå bak to innbrudd og tyveri fra en bolig og en bod på Lund i Kristiansand. Gode vitneobservasjoner fra publikum førte til pågripelsen, opplyser politiet.
Les mer om Kristiansand og Lund.
Truer med å stoppe havneutbygging
Fylkesrådmann Tine Sundtoft truer med å stanse planene om ny storhavn på Vige i Kristiansand, hvis ikke det bygges jernbanespor til området, skriver Fædrelandsvennen. Hun ber fylkespolitikerne reise innsigelse i saken når de skal behandle havneplanen onsdag.
Tidligere Ap-topp inn i partistriden
Tidligere statssekretær i Kultur- og kirkedepartementet, Randi Øverland fra Kristiansand kaster seg nå inn i Ap-striden etter vrakingen av Marianne Marthinsen til fordel for Trond Giske.
Flere innbrudd på Sørlandet
Politiet har fått melding om flere innbrudd på Sørlandet. I Kristiansand har tyver brutt seg inn i en garasje ved Bråvann og i en bod på Slettheia. I Risør har det vært uvedkommende i en bil i sentrum.
Les mer om Bråvann, Slettheia og Sørlandet.
Brann i kjeller
Brannvesenet har slukket en brann i en kjeller i et hus i Jolleveien i Kristiansand. Ingen personer kom til skade og brannårsaken er ukjent, opplyser politiet.
Les mer om Jolleveien og Kristiansand.
Røykutvikling fra hus
Brannvesenet har rykket ut til en brann i en kjeller i et hus i Jolleveien i Kristiansand. Politiet har fått melding om røykutvikling fra huset.
Les mer om Jolleveien og Kristiansand.
Får skryt av Riksantikvaren
Kristiansand er blant de 15 beste kommunene i landet som får toppkarakter og skryt av Riksantikvaren for sitt arbeid med kulturminner. Det er fjerde gang Riksantikvaren rangerer norske kommuners kulturminnearbeid.
Les mer om Riksantikvaren.
Mobbehenvendelser øker om høsten
Chattetjenesten Snakkommobbing.no i Kristiansand har en stor økning i antallet henvendelser fra barn og unge om høsten etter skolestart. Nitti prosent av de unge som tar kontakt forteller at mobbingen skjer på skolen, sier leder Andreas Eidem.
Les mer om Kristiansand.
Arrestert etter slagsmål
En person er arrestert etter et slagsmål og ordensforstyrrelser i Kristiansand sentrum i natt, opplyser politiet. En annen person ble brakt til legevakt etter hendelsen.
Les mer om Kristiansand.
Røykutvikling i trailer
Nødetatene rykket ut på en melding om røykutvikling i en trailer på E18 ved Hånes i Kristiansand. Det er ikke åpne flammer, men røykutvkling fra traileren opplyser politiet.
Les mer om E18 og Kristiansand.
– Himmalaiaen, hva er det jeg har sagt ja til?
En viking fra Kristiansand har slått leir i hagen til Inger Skålevik Olsen (65) og moren Oddrun Skålevik (91) i Landåslien under sykkel-VM.
Filmkritikere hyller debutfilm
Den norske spillefilmen «Skyggenes dal som handler om hvordan en seks år gammel gutt takler sorg, hylles av internasjonale filmkritikere. Regissøren og fotografen er to brødre fra Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Gatas talerør er i trøbbel
Gatemagasinet Klar i Kristiansand, står nok en gang i fare for å gå konkurs. Det kan få alvorlige konsekvenser for selgerne av bladet, som i stor grad bygger tilværelsen sin rundt salgsvirksomheten.
Les mer om Kristiansand.
Kvinne pågrepet etter vold
En kvinne ble fredag ved 17-tiden pågrepet på et kjøpesenter i Kristiansand. Ifølge politiet anmeldes hun for tyveri og vold mot en vekter.
Les mer om Kristiansand.
Klarte ikke å forsvare gullet
Syklisten Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand var helt ferdig i den siste bakken under sykkel-VM i Bergen. Han klarer dermed ikke å forsvare U23-gullet fra Doha i fjor. Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull, Tyskland sølv og Danmark bronse. Les mer
Halvorsen sliter i Bergen
Syklisten Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand er helt ferdig i den siste bakken under sykkel-VM i Bergen. Han klarer dermed ikke å forsvare VM-tittelen fra Doha i fjor. Det norske gullhåpet svinner hen, kun Anders Skaarseth henger fortsatt med.
Norsk debutfilm hylles av internasjonale filmkritikere
«Skyggenes dal opplever sjelden stor oppmerksomhet til å være en norsk film. Filmen er laget av brødrene Jonas og Marius Matzow Gulbrandsen fra Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.