Kristiansand

Fikk pris for jegerarbeidet

Minkjegeren Tom Aurebekk Udø fra Kristiansand er tildelt Norsk Pelsjegerpris. – Hans arbeid har vært av svært stor betydning for å redusere bestandstettheten til mink, som har vært en trussel i norsk fauna i omkring 90 år, skriver juryen.
Les mer om Kristiansand.

Trusler, ransforsøk og slåsskamper på Sørlandet i natt

I natt var det blant annet et ransforsøk i Kristiansand, en slåsskamp i Flekkefjord og en trafikkulykke i Flekkefjord.
Vann talentkonkurranse
Låtskrivaren Miriam Mwanga frå Kristiansand er ein av vinnarane i By:larm sin talentkonkurranse By:songs. Det skriv plateselskapet ACT. I neste veke får ho jobbe saman med ei rekke kjende låtskrivarar frå utlandet som er i Oslo i samband med By:larm.
Les mer om ACT, By.larm, Kristiansand og Oslo.
Brann på Sørlandet sykehus
En person behandles for røykskader etter en brann på psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Nødetatene er på stedet og brannen er slukket.
Les mer om Kristiansand og Sørlandet.

Halvorsen nummer 13

Kristoffer Halvorsen frå Kristiansand vart nummer 13 på dagens etappe i Abu Dhabi Tour. Sørlendingen ligg på 16. plass i samandraget. Tyske Phil Bauhaus kneip sigeren føre landsmennene Marcel Kittel og Pascal Ackermann.
Finn DIN skiløype
For å gjøre det lettere å planlegge neste skitur har Kristiansand kommune etablert et nytt tilbud som lar innbyggerne se hvilke løyper som er preparert i sanntid. På skisporet.no kan folk se hvor løypemaskinen har vært, og hvor den arbeider i sanntid.
Les mer om Kristiansand.
Gikk med kniv
En 42 år gammel mann på kjøpesenteret Sandens i Kristiansand sentrum er anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted.
Les mer om Kristiansand.
Curlingfeber i Kristiansand
På Idda Arena i Kristiansand merker de stor pågang fra folk som vil prøve curling. – Interessen er alltid stor når det er OL. Til vanlig trener Håvard Vad Petersson på banen, og det inspirerer mange, sier idrettssjef i kommunen, Terje Abrahamsen.
Sakte vinner fornuften frem nordover E39
Planen om fergefri E39 fra Kristiansand til Trondheim ble sjøsatt i 2013. Ingen politiker med «fornuften i behold og ønske om gjenvalg turde si nei.
Les mer om E39, Kristiansand og Trondheim.
Herulf blir i førstedivisjon
Mosseklubben Herulfs uavgjortkamp mot Kristiansand gjør at klubben også spiller i førstedivisjon neste sesong. Det skriver Moss Avis. Kampen endte 27–27.
Les mer om Kristiansand.
Fotballseier verdt millioner for Ravnaas
Skatteadvokat og fotballinvestor Ernst Ravnaas har vunnet en fullstendig seier mot staten og får likevel trekke fra over 11 millioner på skatten etter stortap på fotballklubben Start i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand og Start.
Dyreparken fjerner karusell etter dødsulykke
Har vært stengt siden i sommer. KRISTIANSAND: Karusellen «Dreggen», eller «Storslegga» som den het før, har vært stengt siden i sommer, da en person omkom i en ulykke i en karusell av samme type i USA.
Les mer om Storslegga og USA.
Bil i feil retning
Det har kommet melding om at en bil kjører i feil kjøreretning i Vågsbygdporten, retning Kristiansand. Politiet leter etter bilen.
Mener karusellen er ufarlig
Kristiansand Dyrepark mener det aldri har vært farlig å ta karusellen Dreggen i parken. Dyreparken har bestemt seg for å fjerne karusellen etter at en 18-åring mistet livet i en ulykke med en tilsvarende karusell i USA i fjor sommeren.
Les mer om Dreggen og USA.
Dyreparken fjerner karusell
Dyreparken i Kristiansand stenger og demonterer karusellen «Dreggen. Det var en dødsulykke i en tilsvarende attraksjon i USA sommeren 2017 som gjorde at Dyreparken midlertidig stengte Dreggen, eller «Storslegga som den het før.
Må gjøre tiltak mot støy
Det må gjøres støytiltak på 110 hus på Søm i Kristiansand på grunn av den nye Varoddbrua. Statens Vegvesen sier den nye brua ikke vil føre til mer støy, men at dagens regelverk krever støytiltak. Prislappen blir på over 30 millioner kroner.
Les mer om Kristiansand, Søm og Varoddbrua.
Uniformer stilles ut
En unik samling av uniformer stilles nå ut i Kristiansand. Staselige antrekk fra kjente og ukjente sørlendinger, viser en del av landsdelens dramatiske historie.
Les mer om Kristiansand.
Politistasjonen stenger tidligere
Kristiansand politistasjon får kortere åpningstid for publikum fra 1. mars, skriver Fædrelandsvennen. Grunnen skal være for å frigjøre ressurser til mer politiarbeid.
Les mer om Fædrelandsvennen.
Fra København til Kristiansand
Rederiet Viking Supply Ships flytter hovedkontoret fra København til byen Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen. Kontoret vil omfatte konsernledelse, mannskapsadministrasjon og hele finansfunksjonen.
Ferjefri E39 kan bli utsatt med 17 år
Ifølge Klassekampen åpner Statens vegvesen for å gjøre E39 ferjefri først i 2050. Det vil i tilfelle bety at prosjektet for ferjefri strekning fra Kristiansand til Trondheim blir utsatt med nye 17 år.
Les mer om E39, Kristiansand og Trondheim.
Ferjefri E39 kraftig forsinket
De som venter på ferjefri E39 må vente mye lenger enn planlagt. Statens Vegvesen varsler at strekningen mellom Kristiansand og Trondheim tidligst er ferjefri i 2050. Altså en 17 års utsettelse, skriver Klassekampen.
Trøbbel i tunnelen
En bil har fått motorstopp på E18 i Kristiansand.
Les mer om E18 og Kristiansand.
Trafikken dirigeres
Det blir manuell dirigering av trafikken i Flekkerøytunnelen i Kristiansand fra mandag til onsdag klokka 22 til klokka 06. Grunnen er vedlikeholdsarbeid, ifølge Statens vegvesen.
Fyller tjue
Turtøyprodusenten Stormberg fra Kristiansand fyller 20 år søndag.
Les mer om Kristiansand.
Politinatta: Anmeldt for å ha kastet snøball
En mann ble natt til søndag anmeldt for å ha kastet snøball på politiet i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.