Kristin juel johannessen

Ny bok om William Wisting

PORSGRUNN (NRK) Krimforfatter og tidligere politimann Jørn Lier Horst har hatt etterforskningen av drapet på Kristin Juel Johannessen fra Larvik i tankene i sin nye bok.

Inspirert av virkelig «cold case-sak

PORSGRUNN (NRK) Krimforfatter og tidligere politimann Jørn Lier Horst har hatt etterforskningen av drapet på Kristin Juel Johannessen fra Larvik i tankene i sin nye bok.
– Virker helt tullete
Roar Juel Johannessen er skuffet over at drapsdømte Henning Hotvedt vil klage Kristin-saken inn til FN. Hotvedts forsvarer Brynjar Meling sier til VG at de vil klage på den rettslige behandlingen av saken. – De burde innse at nå er det nok, sier Johannessen, som er far til Kristin Juel Johannessen.
Vil klage Kristin-drapet til FNs menneskerettighetskomit
Drapsdømte Henning Hotvedt (40) vil klage den rettslige behandlingen av drapet på Kristin Juel Johannessen (12) inn for FNs menneskerettighetskomit.

Klager Kristin-saken inn til FN

Mannen som er dømt for drapet Kristin Juel Johannessen, vil klage den rettslige behandlingen av saken inn for FN. – Vi er ikke enige med Høyesterett. Det er naturlig ut fra forståelsen vår av FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter, sier advokat Brynjar Meling til VG.
Høyesterett forkaster anken til drapsdømt i Kristin-saken
Henning Hotvedts anke etter at han ble dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen, er forkastet av Høyesterett. Dommen blir dermed stående.
Høyesterett forkaster anken til drapsdømt i Kristin-saken
Henning Hotvedts anke etter at han ble dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen er forkastet av Høyesterett.
Forkaster anke i Kristin-saken
Høyesterett forkaster Henning Hotvedts anke etter at han ble dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen.
Roar lette i mørke kjellere og på mystiske chatteforum for å finne Kristins drapsmann. - Han kommer aldri til å tilstå
I mange år kjempet Roar Juel Johannessen for å finne svaret på hvem som drepte hans tolv år gamle datter Kristin. I juli fikk han svaret. Nå er han nominert til Årets navn.
Kristin-drapet havner i Høyesterett
Mannen som er dømt for å ha drept Kristin Juel Johannessen i 1999, får ankesaken sin behandlet i Høyesterett, men bare når det gjelder saksbehandlingen.
Kristin-saken opp i Høyesterett
40-åringen som ble dømt for drapet på Kristin Juel Johannessen i Borgarting lagmannsrett 8. september i år, anket dommen. Høyesterett har sagt ja til å behandle Kristin-tiltaltes anke. Det kan ende med en ny rettsak, skriver Østlands-Posten.
Drapsdømt må betale 4 millioner
Mannen som er dømt for drapet på Kristin Juel Johannessen, er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale Kristins foreldre og storesøster over 4 millioner kroner i erstatning, melder NTB.
Derfor vil de ha Kristin-dommen opphevet
Henning Hotvedt (40) ble dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12). Nå krever 40-åringen dommen opphevet – og ny rettssak.
– En lettelse for oss alle
Bygdas tidligere sogneprest er lettet for at mannen som drepte Kristin Juel Johannessen er dømt for drapet. – Men vi glemmer det aldri, sier familiens talsmann, Geir Gloppe.
Anker dommen
Henning Hotvedt anker drapsdommen fra Borgarting lagmannsrett. Han ble i dag dømt til 13 års fengsel for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i Larvik i 1999. Dommen var enstemmig og i tråd med aktors påstand.
13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen
Den 40 år gamle mannen som er kjent skyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen (12), er dømt til 13 års fengsel. Han anket på stedet.
Dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin
BORGARTING LAGMANNSRETT (VG) Henning Hotvedt (40) er dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12.
Dømt til 13 års fengsel
Henning Hotvedt (40) ble torsdag dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i 1999.
Dømt til 13 års fengsel for Kristin-drapet
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Henning Hotvedt (40) dømmes til fengsel i 13 år for drapet på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen.
Dømmes til 13 års fengsel
Borgarting lagmannsrett har bestemt at Henning Hotvedt skal dømmes til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen.
Dommen kommer i dag
I dag kommer Borgarting lagmannsrett med dommen mot 40-åringen som er funnet skyldig i drapet på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999. Aktor har bedt om 13 års fengsel. Forsvarerne har på sin side bedt lagmannsretten dømme Henning Hotvedt på mildest mulig måte. De mener det er formildende at det er gått 17 år siden drapet.
Ber om en halv million til hver av Kristins foreldre
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Bistandsadvokaten ber om at foreldrene til Kristin Juel Johannessen (12) får opptil en halv millioner kroner hver i oppreisning av mannen som er kjent skyldig i å ha drept yngstedatteren deres.
Kristins foreldre krever erstatning
Foreldrene til Kristin Juel Johannessen (12) krever rundt 500.000 kroner hver i oppreisning fra Henning Hotvedt (40), som er funnet skyldig i drapet på datteren deres. I tillegg kommer rundt 4 millioner kroner i økonomisk erstatning, melder NTB.
Aktor ber om 13 års fengsel for Kristin-drapet
Henning Hotvedt (40) bør dømmes til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i 1999, mener aktoratet.
Vil ha 13 års fengsel for mannen som drepte Kristin Juel Johannessen
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Påtalemyndigheten mener det ikke er noen formildende forhold etter drapet på Kristin Juel Johannessen (12) og ber om at Henning Hotvedt dømmes til ubetinget fengsel i 13 år.