Kristin juel johannessen

Roar lette i mørke kjellere og på mystiske chatteforum for å finne Kristins drapsmann. - Han kommer aldri til å tilstå

I mange år kjempet Roar Juel Johannessen for å finne svaret på hvem som drepte hans tolv år gamle datter Kristin. I juli fikk han svaret. Nå er han nominert til Årets navn.

Kristin-drapet havner i Høyesterett

Mannen som er dømt for å ha drept Kristin Juel Johannessen i 1999, får ankesaken sin behandlet i Høyesterett, men bare når det gjelder saksbehandlingen.
Kristin-saken opp i Høyesterett
40-åringen som ble dømt for drapet på Kristin Juel Johannessen i Borgarting lagmannsrett 8. september i år, anket dommen. Høyesterett har sagt ja til å behandle Kristin-tiltaltes anke. Det kan ende med en ny rettsak, skriver Østlands-Posten.
Drapsdømt må betale 4 millioner
Mannen som er dømt for drapet på Kristin Juel Johannessen, er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale Kristins foreldre og storesøster over 4 millioner kroner i erstatning, melder NTB.

Derfor vil de ha Kristin-dommen opphevet

Henning Hotvedt (40) ble dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12). Nå krever 40-åringen dommen opphevet – og ny rettssak.
– En lettelse for oss alle
Bygdas tidligere sogneprest er lettet for at mannen som drepte Kristin Juel Johannessen er dømt for drapet. – Men vi glemmer det aldri, sier familiens talsmann, Geir Gloppe.
Anker dommen
Henning Hotvedt anker drapsdommen fra Borgarting lagmannsrett. Han ble i dag dømt til 13 års fengsel for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i Larvik i 1999. Dommen var enstemmig og i tråd med aktors påstand.
13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen
Den 40 år gamle mannen som er kjent skyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen (12), er dømt til 13 års fengsel. Han anket på stedet.
Dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin
BORGARTING LAGMANNSRETT (VG) Henning Hotvedt (40) er dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12.
Dømt til 13 års fengsel
Henning Hotvedt (40) ble torsdag dømt til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i 1999.
Dømt til 13 års fengsel for Kristin-drapet
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Henning Hotvedt (40) dømmes til fengsel i 13 år for drapet på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen.
Dømmes til 13 års fengsel
Borgarting lagmannsrett har bestemt at Henning Hotvedt skal dømmes til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen.
Dommen kommer i dag
I dag kommer Borgarting lagmannsrett med dommen mot 40-åringen som er funnet skyldig i drapet på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999. Aktor har bedt om 13 års fengsel. Forsvarerne har på sin side bedt lagmannsretten dømme Henning Hotvedt på mildest mulig måte. De mener det er formildende at det er gått 17 år siden drapet.
Ber om en halv million til hver av Kristins foreldre
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Bistandsadvokaten ber om at foreldrene til Kristin Juel Johannessen (12) får opptil en halv millioner kroner hver i oppreisning av mannen som er kjent skyldig i å ha drept yngstedatteren deres.
Kristins foreldre krever erstatning
Foreldrene til Kristin Juel Johannessen (12) krever rundt 500.000 kroner hver i oppreisning fra Henning Hotvedt (40), som er funnet skyldig i drapet på datteren deres. I tillegg kommer rundt 4 millioner kroner i økonomisk erstatning, melder NTB.
Aktor ber om 13 års fengsel for Kristin-drapet
Henning Hotvedt (40) bør dømmes til 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i 1999, mener aktoratet.
Vil ha 13 års fengsel for mannen som drepte Kristin Juel Johannessen
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Påtalemyndigheten mener det ikke er noen formildende forhold etter drapet på Kristin Juel Johannessen (12) og ber om at Henning Hotvedt dømmes til ubetinget fengsel i 13 år.
Aktor ber om 13 års fengsel i Kristin-saken
Drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i 1999 må straffes med 13 års fengsel, mener aktoratet.
Ber om 13 års fengsel
Aktoratet ber om 13 års ubetinget fengsel for Henning Hotvedt for drapet på Kristin Juel Johannessen. 40-åringen ble torsdag funnet skyldig i det 17 år gamle drapet.
Faren lovet Kristin å ta drapsmannen
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Løftet Roar Juel Johannessen ga da han sto ved den drepte yngstedatterens kiste, har vært drivkraften i de 17 årene han og familien har kjempet for å få drapsmannen dømt.
Les mer om Kristin.
- Jeg lovet Kristin å ta den jævelen som hadde drept henne
Far Roar Juel Johannessen forklarer seg om påkjenningen for familien.
Les mer om Kristin.
Farens løfte til Kristin: – Jeg skal ta den jævelen, koste hva det koste vil
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Løftet Roar Juel Johannessen ga da han sto ved den drepte yngstedatterens kiste, har vært drivkraften i de 17 årene han og familien har kjempet for å få drapsmannen dømt.
Les mer om Kristin.
Kristins far: – Jeg lovet Kristin at jeg skulle ta den jævelen
BORGARTING LAGMANNSRETT (TV 2): Da politiet sa seg ferdig med saken, fortsatte Roar Juel Johannessen sin egen etterforskning. Nå er drapsmannen til datteren Kristin (12) dømt.
Kristins pappa: – Har aldri fått anerkjennelse av politiet før nå
BORGARTING LAGMANNSRETT (VG) Roar Juel Johannessen har i perioder vært besatt av å løse drapet på datteren Kristin.
Les mer om Kristin.
Dømt for drapet på Kristin Juel Johannessen etter 17 år. Slik havnet han i politiets søkelys
17 år etter drapet er Henning Hotvedt (40) funnet skyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen. Han kom først først i politiets søkelys etter at det ble satt i gang en skyggeetterforskning.