Kristin juel johannessen

Kristins negler ble oppbevart med fem lag emballasje

BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Retten fikk se hvordan neglene til Kristin Juel Johannessen (12) er blitt oppbevart i de 17 år som er gått siden drapet. Neglene er det viktigste beviset til politiet, som mener tiltaltes forsvarer antyder at de har plantet bevis for å styrke mistanken mot tiltalte.

Politiets viktigste bevis i saken

BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Retten fikk se hvordan neglene til Kristin Juel Johannessen (12) er blitt oppbevart i de 17 år som er gått siden drapet. Neglene er det viktigste beviset til politiet, som mener tiltaltes forsvarer antyder at de har plantet bevis for å styrke mistanken mot tiltalte.
Ble oppbevart i flere lag embalasje
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Retten fikk i dag se hvordan neglene til Kristin Juel Johannessen (12) er blitt oppbevart i de 17 år som er gått siden drapet. Neglene er politiets viktigste bevis i saken.
DNA-beviset i Kristin-saken
En sakkyndig som jobbet med DNA-sporet i Kristin-saken sier det er svært liten sannsynlighet for at hudcellene fra jentas negler stammer fra andre enn den tiltalte. I retten i dag sa sakkyndig Bente Mevåg fra Folkehelseinstituttet at den eneste muligheten er at den tiltalte har en enegget tvilling, noe han ikke har. Tiltalte Henning Hotvedt sier han aldri har vært i nærheten av Kristin Juel Johannessen og at DNA-sporet må ha kommet dit fra enten spytt eller urin fra en tur han har vært på i området.

Slik fant de tiltaltes DNA på Kristin (12)

BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Først i fjor, 16 år etter at Kristin Juel Johannessen (12) ble drept, klarte rettsmedisinerne å finne spor etter en mann på neglene hennes. Sporene viste seg å tilhøre tiltalte Henning Hotvedt.
DNA-beviset står i sentrum
Sakkyndig Bente Mevåg ved Folkehelseinstituttet er på plass i Borgarting lagmannsrett. Hun skal redegjøre for funnet av tiltaltes DNA på neglene til Kristin Juel Johannessen (12), som ble drept 5. august 1999.
Hovedbeviset i Kristin-saken legges frem for retten
DNA-funnet som aktoratet mener nagler den 39 år gamle tiltalte til drapet på Kristin Juel Johannessen, skal opp i sin fulle bredde i retten fredag.
Broren til Kristin-tiltalte: – Han er den fredeligste jeg vet om
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Broren til mannen som er tiltalt for drapet på Kristin Juel Johannessen (12), sier han aldri har sett ham aggressiv. Broren mener vitners beskrivelser er tilpasset informasjon som har kommet frem i ettertid.
Hotvedts familie: – Han var helt normal på drapsdagen
BORGARTING (VG) Familien til Henning Hotvedt (39) har aldri tvilt på at han er uskyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen (12).
Politiet skulle sjekke Kristin-tiltalts data – da var den demontert
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Mannen som er tiltalt for drapet på Kristin Juel Johannessen (12), hevdet at han var hjemme og brukte datamaskinen på drapsdagen. Men da politiet ville sikre elektroniske spor, hadde han demontert maskinen. – Fra da har jeg ment at han er den skyldige, sier Jørn Lier Horst.
Tiltaltes eks-samboer om dagene før drapet: – Han var ikke til å kjenne igjen
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Få måneder før Kristin Juel Johannessen (12) ble drept, sa mannen som er tiltalt for drapet, at det hadde klikket for ham. Det forteller hans tidligere samboer i retten.
Kristin-tiltaltes beste venn vitnet i retten: - Jeg har vært glad for å kunne ta opp igjen kontakten med ham
Samboerparet hadde besøk av 39-åringen natta før Kristin Juel Johannessen ble drept.
Kristin-tiltalt til ekssamboer: – Det har klikket for meg
BORGARTING (VG) Drapstiltalte Henning Hotvedts ekssamboer forteller at han hadde forandret seg i tiden før Kristin Juel Johannessen ble funnet drept.
Tiltaltes eks-samboer: – Han fortalte at han fikk «blackouts
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Kvinnen (40) som var samboer med 39-åringen som er tiltalt for drapet på Kristin Juel Johannessen, beskriver en sjalu mann som fortalte at han slet med såkalte «blackouts, og som utsatte henne for et voldtektsforsøk etter at det ble slutt mellom dem.
Kristin-tiltaltes ekssamboer: Sa at han hadde kuttet av penis
BORGARTING (VG) Sommeren før Kristin Juel Johannessen (12) ble drept skal den drapstiltalte mannen ha forsøkt å voldta ekssamboeren.
Kristin-saken: – Sa at han hadde kuttet av penis etter at han forsøkte å voldta meg
BORGARTING (VG) Sommeren før Kristin Juel Johannessen (12) ble drept skal den drapstiltalte mannen ha forsøkt å voldta ekssamboeren.
Kristin-tiltaltes ekssamboer forklarer seg om voldtektsforsøk
BORGARTING (VG) Sommeren før Kristin Juel Johannessen (12) ble drept skal den drapstiltalte mannen ha forsøkt å voldta ekssamboeren.
Vitne i Kristin-saken reagerte på «lurvete og møkkete mann
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Kvinnen som trolig var den siste som så Kristin Juel Johannessen (12) i live før hun møtte sin drapsmann, sier hun ble svært bekymret etter å ha sett en mistenkelig mann i nærheten av Kristin. – Jeg angrer så innmari på at jeg ikke sjekket at det gikk bra med Kristin, sier hun til NRK.
Fant ingen spor på Kristins sykkel
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Politiet har undersøkt både sykkelen, hjelmen og sekken til Kristin Juel Johannessen (12), men har ikke funnet noen spor.
Vitne knytter tiltalte til stedet hvor Kristin ble drept
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): En kvinne pekte i to fotokonfrontasjoner ut mannen som er tiltalt for drapet på Kristin Juel Johannessen (12). Hun forteller om en «skummel mann som var i området hvor Kristin ble drept, på drapsdagen.
Vitne knytter tiltalte til åstedet
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): – Jeg syntes han var skummel, sier kvinnen om en mann på moped som passerte henne flere ganger i området Kristin Juel Johannessen ble drept i, på drapsdagen.
Kripos: – Vi finkjemma åstaden med gaflar
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Spora ved åstaden der Kristin Juel Johannessen vart nøysommeleg sikra, ifølge krimteknikar i Kripos. Likevel manglar politiet dokumentasjon på korleis sentrale spor i drapssaka blei tatt vare på i ettertid.
Kristin-saken: Angriper sikring av DNA-spor
BORGARTING (VG) Forsvarer Brynjar Meling har startet angrepene på oppbevaringen og sikringen av neglene til Kristin Juel Johannessen, der det ble påvist DNA.
Kristins badedrakt var skåret eller klippet over
BORGARTING (VG) Det var ingen spor som tydet på at Kristin Juel Johannessen (12) var seksuelt misbrukt da hun ble funnet drept.
Slik ble Kristin funnet
BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): To timer etter at Kristin Juel Johannessen ble meldt savnet til politiet, ble hun funnet drept.