Kronen

Dollaren på sitt svakeste mot kronen siden oktober

David Rosner (67) og kona har reist rundt i Norge i 18 dager. Han var klar over at det ikke kom til å bli billig å feriere i Norge. Så bestilte han en øl. – Det var en gledelig overraskelse.
Les mer om Norge.

Nå øker appetitten på norske kroner

De siste tre ukene har kronen styrket seg markant. Det har imidlertid hverken vært store nyheter eller en sterkere oljepris som har drevet hoppet.
– Er dette starten på korreksjonen vi har ventet på?
Utenlandsferien er blitt litt billigere for nordmenn den siste uken. Nå venter økonomene at kronen skal styrkes ytterligere.
Dollaren har ikke vært billigere siden februar
Den amerikanske dollaren er svekket med nær fem prosent mot den norske kronen de siste to månedene.

Dagligvareekspert: – Valutasvingninger spiller liten rolle for grensehandelen

Kjøpesentre som lever av nordmenns grensehandel merker oppgang i omsetning og besøk etter at den norske kronen har svekket seg.
Sjeføkonom: Derfor rømmer utlendingene fra kronen
Utenlandske spekulanters milliardsalg har gjort valutafallet ekstra bratt, tror sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen. Han ser to årsaker som trigget kroneflukten.
Storbank: – Kronen fremstår som betydelig undervurdert
I en fersk rapport fra en av verdens mest innflytelsesrike banker konkluderer analytikerne med at den norske kronen vil styrke seg betydelig fremover.
Svak krone løfter turistbransjen: Venter tidenes sommer
Mens nordmenn får dyrere ferie i Europa, blir Norge billigere for utlendinger fordi kronen er svak. Nå venter turistbransjen sin fjerde knallsommer på rad.
Les mer om Europa og Norge.
– Vi kommer til å ha en svak krone over sommeren
Kronen har ikke vært svakere mot euro siden vinteren 2016. Det lover dårlig nytt for norske sommerturister.
– Nordnorsk opptur fortsetter
Den økonomiske veksten i Nord-Norge fortsetter i alle fall i to år til, kommer fram i en fersk analyse SpareBank1 Nord-Norge har gjort. Banken tror den norske kronen vil holde seg svak, samtidig som rentene vil holde seg på et lavt nivå.
Så svak krone spår Olsen
Sentralbanksjef Øystein Olsen spår at kronen vil holde seg svakere enn tidligere ventet. Det er gode nyheter for norsk industri.
Les mer om Olsen.
Kronen styrker seg
Kronen styrker seg etter at Norges Bank besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,50 prosent.
Kronen svekker seg
Kronen svekker seg etter at Norges Bank besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,50 prosent.
E24s Renteråd: Derfor er kronen så svak
Den svake kronen sår splid i E24s Renteråd. Spørsmålet er om oljeprisen eller boligmarkedet har mest skyld i den siste tidens kronefall.
Kronen styrker seg: - Endelig!
Kronen styrker seg umiddelbart mot de store valutaene etter at Norges Banks regionale nettverk viste sterk vekst i norsk økonomi.
Kronen styrker seg
Kronen styrker seg umiddelbart mot de store valutaene etter at Norges Banks regionale nettverk viste sterk vekst i norsk økonomi.
– Det er et ganske ekstremt syn på eurostyrking
Morgan Stanley spår finanskrisetilstander for den norske kronen.
Les mer om Det.
Fersk rapport: – Den norske kronen er tydelig undervurdert og billig
SEBs eksperter har kronehandel som et av sine heteste valutainvesteringstips.
Kronen på vei opp igjen: – Vil fortsette å styrke seg
Den norske kronen har ikke fått det hoppet analytikere og spekulanter forventet - men de siste par ukene har det skjedd noe. Dollaren har blitt 33 øre billigere, og pundet nesten 40 øre billigere.
Tror det tar tid før kronen styrker seg
Ved nyttår lå alt til rette for videre kronestyrking, men så svekket utsiktene til norsk økonomi seg og spekulantene flyktet. Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets mener likevel kronen har svekket seg mer enn ventet. Han tror det vil ta tid før kronen henter inn det tapte.
Kronen med mystisk heisatur
Da valutamarkedet senket skuldrene i kjølvannet av norske veksttall, ble kronen sendt på en skikkelig berg- og dalbanetur.
Kronen med uforklarlig heisatur
Da valutamarkedet senket skuldrene i kjølvannet av norske veksttall, ble kronen sendt på en skikkelig berg- og dalbanetur.
– Overrasket over at kronen ikke har gått mer
Kronen er lite endret til tross for mandagens kraftige oljeprisoppgang.
Les mer om Overrasket.
Laveste kroneappetitt siden finanskrisen
Den voldsomme kronesvekkelsen de siste månedene kan delvis forklares av svært lav interesse for kronen, mener Nordea-analytiker.
Les mer om Nordea-analytiker.
Det går mot dyre Europa-ferier for nordmenn
Rett før helga raste kronen, og makroøkonom ser ingen tegn på en betydelig styrking med det første. Det kan gjøre sommerens Europa-ferie dyr.