Kroner

Samfunnsstraff for svindel

En haldenser i slutten av 20-årene er dømt til å utføre 45 timer samfunnsstraff, etter at han svindlet til seg 153.000 kroner i ledighetstrygd. Halden tingrett har tatt hensyn det at det har gått over to år siden bedrageriet fant sted, og at det har tatt tid før NAV anmeldte forholdet.
Les mer om NAV.

Stavanger-gründere vil revolusjonere oppdrettsnæringen

– Dette er en revolusjon som kan endre hele næringen, hevder oppfinneren Alf Reidar Sandstad i Seafarming Systems. Stavanger-selskapet vil de neste årene bruke rundt 1,2 milliarder kroner til blant annet å utvikle verdens største oppdrettsmerd.
Dyrere på Hvalerferga
Enkeltbilletter på Hvalerferja bør økes fra 55 til 70 kroner, mener leder i samferdselskomiteen i Østfold Olav Moe. Prisene har ikke vært endret på ti år, men nå skal hele takstsystemet legges om.
Nordmenn har gitt dødssyke Thea (2) penger til rekorddyr behandling
To år gamle Thea må ha n million kroner for å få første dose av medisinen som er for dyr for norske myndigheter. Takket være giverlystne nordmenn kan behandlingen snart begynne.
Les mer om Thea.

Eiendomsselskap trues med dagbøter av Arbeidstilsynet

Hvis driftsselskapet til eiendomsinvestor Francis S. Hay ikke kan vise at polske ansatte har fått tarifflønn, må selskapet betale tvangsmulkt på 10 000 kroner per dag.
Les mer om Arbeidstilsynet.
Dømt for vold mot familien
En mann fra Hønefoss er dømt til 60 dager i fengsel for vold mot sin samboer og hennes tenåringssønn som grep inn. Det melder Ringerikes Blad. Kvinnens andre barn ble vitne til volden og ringte politiet. Mannen må i tillegg til fengselsstraff også betale 20.000 kroner i oppreisning til sin tidligere samboer og til hvert av hennes barn, skriver avisa.
Havnedirektør fikk ny jobb og ny kjæreste: Nå får han også dobbel lønn
Han gikk til sjefen og sa han ville flytte til Oslo. Nå får Ingvar Mathisen over 2 millioner kroner i lønn fra to norske havner.
Les mer om Ingvar Mathisen og Oslo.
Investorer har satset over 20 milliarder kroner i sykkeldelingsmarkedet i år – nå sprekker boblen
– Delingsøkonomien er hensynsløs, sier en gründer.
– Regjeringen er i ferd med å skatte i hjel det grønne skiftet
NTE-sjef Christian Stav takker Sverige for at Linvasselv kraftverk sparer 50 millioner kroner årlig i skatt. Han mener regjeringen står i fare for å skatte i hjel det grønne skiftet.
Skipresidenten: – Det er ingen organisasjon som i utgangspunktet tåler en dopingsak
OSLO/BEITOSTØLEN (VG) Skipresident Erik Røste kan ikke garantere at det ikke kommer en ny dopingsak, men han kan nesten garantere at folk i Skiforbundet ikke har drukket vin til 1795 kroner flasken på forbundets regning.
Les mer om Skiforbundet.
– Det var aldri noe alternativ å ikke bygge restauranten opp igjen
Etter to år og 100 millioner kroner gjenåpner Nedre Foss Gård denne uken. Nå kan du tjuvstarte hjemme med restaurantens oppskrifter på østers, hummer og kirsebær.
Les mer om Det.
Tiltalt for stor-svindel av NAV
En kvinne i slutten av 30-årene må møte i Sarpsborg tingrett tiltalt for å ha svindlet til seg nesten 920.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra NAV gjennom litt over tre år, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Hennes forsvarer sier hun erkjenner de faktiske forhold.
– Håper å tjene en million
Lillehammer ishockeyklubb håper på å tjene en million kroner etter kampen mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons hall i Lillehammer lørdag. Det sier prosjektleder Kjell Stenberg. Til sammen så 10031 tilskuere kampen, der Lillehammer tapte 2-3 for Storhamar.
Krever 600 000 av jegerforening
Tollmyndighetene krever 600 000 kroner av en jegerforening i Larvik. Det bekrefter Norges jeger- og fiskerforbund.
Les mer om Larvik.
Tall-kamp om Goliat
WWF hevder staten vil tape ti milliarder kroner på Goliat-feltet. – Det forsøkes å tegne bilde av feltet som et tapsprosjekt, sier statsråd Terje Søviknes (Frp).
Les mer om Goliat-feltet og Goliat.
Duket for «norgeshistoriens største gruppesøksmål: Dette strides DNB og Forbrukerrådet om
Mandag møtes DNB og Forbrukerrådet i Oslo tingrett, i det som er omtalt som «norgeshistoriens største gruppesøksmål. På vegne av 180.000 kunder krever Forbrukerrådet 690 millioner kroner.
Les mer om DNB, Forbrukerrådet og Oslo.
WWF: – Staten vil tape ti milliarder på Goliat
WWF hevder staten vil tape ti milliarder kroner på Goliat-feltet. –Det forsøkes å tegne bilde av feltet som et tapsprosjekt, sier statsråd Terje Søviknes (Frp).
Les mer om Goliat-feltet og Goliat.
WWF: – Staten vil tape ti milliarder på Goliat
WWF hevder staten vil tape ti milliarder kroner på Goliat-feltet. –Det forsøkes å tegne bilde av feltet som et tapsprosjekt, sier statsråd Terje Søviknes (Frp).
Les mer om Goliat-feltet og Goliat.
Slik kan du gjøre et nettkupp på julegavene
Kjøper du julegaver på nett? Da kan du kanskje spare noen kroner ved å benytte disse knepene.
Svindlet NAV for 920.000 kroner
En kvinne må møte i retten etter å ha svindlet nav for 920.000 kroner. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Pengene skal hun ha fått på grunn av arbeidsavklaring, og svindelen skal ha foregått over tre år.
Stor Kina-suksess til tross for boikott
De to siste årene har Polar Seafrozen i Fosnavåg økt omsetningen med rundt 100 millioner kroner i året. Økt salg til Kina har vært en viktig drivkraft bak veksten, til tross for Kinas handelsboikott.
Forbrukerrådet tar DNB inn for retten. Mener banken skylder kunder 700 mill. kroner
Mandag møter DNB og 180 000 kunder hverandre i retten. Spørsmålet er om fondskundene har betalt dyrt for noe de ikke har fått.
Les mer om DNB.
Forbrukerrådet tar DNB inn for retten. Mener banken skylder kunder 700 mill. kroner
Mandag møter DNB og 180.000 kunder hverandre i retten. Spørsmålet er om fondskundene har betalt dyrt for noe de ikke har fått.
Les mer om DNB.
Nå kan du kjøpe Sæterbakkens samlede - til «bare 95 300 kroner
Dikterens verk blir både bejublet og kritisert.
Taxfree-vin på salg – satt ned med 100.000 kroner
En av verdens mest eksklusive flasker har fått seg et realt priskutt.