Kroner

Varsler norske investeringer i nytt milliardfond

Det svenske oppkjøpsfondet EQT hentet inn omkring 15 milliarder kroner til et nytt fond som skal investere i mellomstore europeiske bedrifter, også i Norge.
Les mer om EQT og Norge.

Dømt for sjikane

En mann i 50-åra fra Vestfold er i Drammen tingrett dømt for å ha skrevet sjikanerende og krenkende på Facebook-siden til Vårt Land-redaktør Berig Allborg. Sjikanen kom i kjølvannet av en kommentar som ble publisert i januar 2015, melder NTB. Mannen er nå dømt til 18 dagers betinget fengsel, og til å betale en bot på 8000 kroner.
Terror kan ha blitt finansiert av momsbedrageri i Sverige og Danmark
Momsbedrageri for over 100 millioner kroner i Sverige og Danmark kan ha gått til å finansiere terror, melder svenske og danske medier.
Les mer om Danmark og Sverige.
Terror kan ha blitt finansiert av momsbedrageri i Sverige og Danmark
Momsbedrageri for over 100 millioner kroner i Sverige og Danmark kan ha gått til å finansiere terror, melder svenske og danske medier.
Les mer om Danmark og Sverige.

Fyllekjørte med barn i baksetet

En 53- åring som fyllekjørte med sin lille sønn i baksetet i Hemsedal, er dømt til fengsel i 21 dager og fikk en bot på 200.000 kroner. Ifølge Hallingdølen var det samboeren som tipset politiet om fyllekjøringen. Oslo-mannen oppgav en inntekt på 1,6 millioner derfor ble boten så høy.
Les mer om Hemsedal.
Terror kan ha blitt finansiert av momsbedrageri i Sverige og Danmark
Skal ha lurt den svenske stat for opptil 90 millioner svenske kroner og danske myndigheter for nesten 30 millioner kroner.
Les mer om Danmark og Sverige.
Nedgang i bankoverføringene
Verdien av bankoverdføringer ut av Norge gikk ned med 74 milliarder kroner fra 4. kvartal 2016 til 1. kvartal 2017. Samtidig gikk overføringene inn til Norge ned med 47 milliarder kroner.
Les mer om Norge.
Rygge Airport betaler tilbake
Selskapet Rygge Airport skal snarlig betale tilbake penger som ble samlet inn til prosjektet med å gjenåpne Moss lufthavn Rygge. Det skriver styreleder Ole Kristian Sivertsen i en melding til NRK. Rygge Airport fikk inn rundt 2,5 millioner kroner i form av aksjeinnskudd og gaver, men flyplassen er nå kjøpt av et annet selskap.
Flomvern ferdig på Kvam
Flomsikringen på Kvam er ferdig og det markeres idag.140 millioner kroner er brukt, blant annet på landets første bunnlastsperre.Dette skal stoppe jord og masser under en framtidig flom.
Les mer om Kvam.
Geir Hove krever ny runde om Zachen
Retten dømte eiendomsmilliardæren til å betale 334 millioner kroner for restauranthuset i Bergen. Det nekter Hove å godta, og anker dommen.
Les mer om Bergen, Hove og Zachen.
Farleg arbeid i høgda kan koste dyrt
Farleg arbeid i høgda kan gi gebyr på minst 50.000 kroner. Arbeidstilsynet aksjonerer dei neste vekene.
Nytt rekordår for oppdrettslaks
Det ble solgt laks verdt 60 milliarder kroner fra norske oppdrettsanlegg i 2016 – en økning fra året før på hele 35 prosent. På ti år er verdien av norsk oppdrettslaks firedoblet.
6,7 millioner til Rogalands musikkliv
Ved første tildelingsrunde i 2017 har Musikkutstyrsordningen, den nasjonale tilskuddsordningen for akustikk, teknisk utstyr og lokaler, fordelt godt 6,7 millioner kroner til 10 aktører i Rogaland. Neste 6 millioner går til bygging av øvingslokaler.
E-SPORT: Tok andreplass i prestisjefylt turnering
BX3-spilleren kunne dra med seg over 300 000 kroner hjem til Norge.
Les mer om Norge.
Det blir skillevegger i dusjen
Formannskapet i Moss har vedtatt å følge opp forslaget fra ungdommens bystyre om å sette opp skillevegger mellom dusjene på ungdomsskolene, skriver Moss Avis. 600.000 kroner settes av til å lage skillevegger.
Øyelege tjente 530 mill.
Øyelege Ole Morten Halvorsen tjente i fjor 530,4 millioner kroner på Oslo Børs. Ved inngangen til året hadde han belånt aksjeporteføljen sin med 920 millioner kroner.
Her ligger kajakkpadlernes nye storstue
20 år, utallige dugnadstimer og 11 millioner kroner. Det måtte til for å realisere Stavanger kajakklubbs nye lokaler.
Les mer om Stavanger.
De skal gjøre noe ingen fra Vestlandet har gjort før
Tre privatfly og 4,5 millioner kroner brukes når Festspillenes prestisjeproduksjon «Peter Grimes eksporteres til Skottland i august.
Les mer om Skottland og Vestlandet.
To statsrådar møtte opp for å opne tømmerkaia
EIKEFJORD (NRK): Då den nye tømmerkaia til 18 millionar kroner stod klar til å bli opna, fekk bygda storfint besøk av to ministrar.
Norges Banks torskevideo går verden rundt: – Hele informasjonskampanjen vil koste 20 millioner kroner
Humorvideoen Norges Bank laget for å promotere de nye norske pengesedlene går sin seiersgang verden rundt. Regningen for å promotere de nye 100- og 200-lappene er på 20 millioner kroner.
Brukar 117 millionar kroner for å finna nye artar og liv i havdjupet
BERGEN (NRK): Opp mot 20 millionar arter lever uoppdaga fleire tusen meter under overflata. No skal Noreg bli verdsleiande i å finna dei.
Les mer om Noreg.
Her jubler de for Premier League-plass og 1,9 milliarder kroner
Den aller siste straffen skulle avgjøre det hele. Christopher Schindler sendte Huddersfield til Premier League.
Mann dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med to mindreårige
Må betale oppreisningserstatning på 200 000 kr og 75 000 kroner.
Etablerer såkornfond
Fylkeskommunen i Hedmark og Hedmark Kunnskapspark etablerer et såkornfond på 60 millioner kroner. Det skal hjelpe bedrifter og gründere som trenger risikokapital for å vokse seg større. Dette er en gedigen næringslivssatsing, sier fylkesråd Thomas Breen (bildet).