Kroner

Herrene får 190.000 kroner i premiepenger – kvinnene kan vinne 70.000

Fremdeles er forskjellen stor, men Blinkfestivalen har tatt grep for å minske kjønnsforskjellen i premiepenger.
Les mer om Blinkfestivalen.
Herrene får 190.000 kroner i premiepenger. Kvinnene får 70.000.
Fremdeles er forskjellen stor, men Blinkfestivalen har tatt grep for å minske kjønnsforskjellen i premiepenger.
Les mer om Blinkfestivalen.
Frykter smell i boligmarkedet
Edgar Haugen (52) i Ragde Eiendom tjente over en halv milliard kroner på utleieleiligheter og kontorbygg i fjor. Nå tør han ikke investere i Oslos boligmarked av frykt for prisfall.
Les mer om Ragde Eiendom.

– Flere trekker søknaden fordi skiltet ikke falt i god jord hjemme

For 9000 kroner har du siden 15. juni kunne smykke bilen din med et personlig bilskilt, men det er en del ønsker som Vegdirektoratet blankt avviser.
Les mer om Flere og Vegdirektoratet.
Millioner til svømme-løft
Barnehager i Nordland har fått 1,3 millioner kroner til svømmeundervisning i år.
Les mer om Nordland.
Kjøper luksussko for ti milliarder kroner
Den britiske skoprodusenten Jimmi Choo selges til USA.
Les mer om Jimmi Choo og USA.
Tatt 22 ganger i fotoboks
Et utenlandsk vogntog har siden 2015 blitt tatt i fotoboks 22 ganger, og skylder over 50 000 kroner i bøter, ifølge Drammens Tidende. Aleksander Millang i Statens innkrevingssentral sier til avisen at det er vanskelig å kreve inn bøter fra utenlandske sjåfører.
Har kruttet tørt
Milliardær og investor Jan Haudemann-Andersen (59) tok få sjanser på børsen i fjor. Det ga resultatfall på nesten 300 millioner kroner.
San Francisco-basert norsk 33-åring kjøpte Frogner-eiendommer for 76,4 millioner kroner
Ligger i et av hovedstadens mest kostbare områder.
Les mer om Frogner-eiendommer.
– Vi er ikke akkurat økonomer
Bård Eker har tapt mer enn 180 millioner kroner på speed- og spesialbåtprodusenten Hydrolift, men gir ikke opp håpet.
Les mer om Hydrolift.
Fant stjålne klær for 750.000 kroner
En drøy uke etter at tyver robbet et lager i Haugesund for store mengder klær, har politiet funnet store deler av tyvegodset.
Les mer om Haugesund.
Tatt i tollen med Las Vegas-gevinst
Etter å ha vunnet over 160 000 kroner i Las Vegas måtte en 30 år gammel svensk mann betale 20 prosent av gevinsten i gebyr etter å ha blitt stanset i tollen på Oslo Lufthavn i forrige uke med hele premien i kontanter. Romerikes Blad skriver at mannen kunne sluppet gebyret hvis han bare hadde deklarert pengene.
Les mer om Oslo Lufthavn.
Sterkere krone – billigere ferie
For første gang på ni måneder er dollaren under åtte kroner. Kronen har styrket seg 2 prosent mot euroen siden begynnelsen av juli. Mot dollaren har kronen styrket seg nesten det dobbelte. Det opplyser DNB i en rapport tirsdag morgen, melder NTB.
Les mer om DNB og NTB.
Tanzania krever 1.500 milliarder kroner fra gullgruveselskap
Det afrikanske landet mener Acacia har snytt på skatten i nesten 20 år.
Les mer om Acacia.
– Betaler 180 mill euro for Mbappe
Real Madrid skal ha fått akseptert et bud på Monacos spissjuvel Kylian Mbappe. Det er den spanske sportsavisen Marca som hevder dette. Real Madrid skal ha gått med på å betale i alt 180 millioner euro, tilsvarende 1,68 milliarder kroner. Det er i så fall ny overgangsrekord.
Sterkere krone – billigere ferie
For første gang på ni måneder er dollaren under åtte kroner. Kronen har styrket seg 2 prosent mot euroen siden begynnelsen av juli. Mot dollaren har kronen styrket seg nesten det dobbelte. Det opplyser DNB i en rapport tirsdag morgen, melder NTB.
Les mer om DNB og NTB.
Avis: – Enige om Mbappe
Real Madrid skal ha fått akseptert et bud på Monacos spissjuvel Kylian Mbappe. Det er den spanske sportsavisen Marca som hevder at overgangen nærmer seg en realitet. Real Madrid skal ha gått med på å betale i alt 180 millioner euro, tilsvarende 1,68 milliarder kroner for franskmannen.
Les mer om Kylian Mbappe, Marca og Mbappe.
Helt uenige om hvor mye neste års USA-ferie vil koste
Skal du bestille familietur til USA neste sommer og har et reisebudsjett på 5000 dollar, må du ifølge Nordea ut med 36.950 kroner. Stoler du mer på DNB må du ut med 41.500 kroner.
Les mer om DNB, Nordea og USA.
Jimmy Choo kryper til Kors for 9,6 mrd.
Moteselskapet og designeren Michael Kors er blitt enig med luksusskoforhandleren Jimmy Choo om å kjøpe selskapet for 896 millioner pund, eller omtrent 9,6 milliarder kroner.
Les mer om Jimmy Choo.
Valuta-beslag på Torp
Tollere på Torp Sandefjord lufthavn har gjort 14 valutabeslag i løpet av de tre første ukene i juli. Beslagene er på til sammen 510 000 kroner. Dette er penger som passasjerene skulle fortalt om til tolletaten. For har du mer enn 25 000 kroner med deg når du skal reise til utlandet, må du opplyse om det.
Les mer om Torp Sandefjord og Torp.
3000 meter rulleskiløype til salgs
For 250 kroner kan du kjøpe n meter av rulleskiløypa i Melsheia, som åpner dagen før Blinkfestivalen. Så langt er det solgt rundt 1000 meter av den 4 kilometer lange løypa.
Les mer om Blinkfestivalen og Melsheia.
Svakere fra Norsk Hydro
Norsk Hydro fikk et resultat etter skatt på 1,56 milliarder kroner i andre kvartal, fra 1,83 milliarder kroner året før. Men det underliggende resultatet er sterkere.
Les mer om Norsk Hydro.
Underskudd for Arendal bryggeri
Arendal Bryggeri har et underskudd på nesten 10 millioner kroner for 2016. Det skriver Agderposten. Ifølge daglig leder, Torstein Paulsen er grunnen til de røde tallene en voldsom omstilling. – Alt er som forventet, garanterer han.
Bodø vil bli kulturhovedstad – kan koste 300 millioner kroner
Bodø fikk nylig grønt lys til å søke om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. Men det stilles høye krav for å bli godkjent, og prislappen kan komme på flere hundre millioner.