Kroner

Dømt for promille

En mann i 50-årene er i Salten tingrett dømt til fengsel i 26 dager for promillekjøring, skriver Avisa Nordland. Han må også betale 40.000 kroner i bot og mister førerkortet i to år og seks måneder. Ifølge avisa hadde mannen en promille på 2,41.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.

VM i Bergen har fått flere hundre tusen kroner fra vanlige folk - etter et halvt døgns innsamling

Over 2000 mennesker har overført penger i folkeaksjon for å dekke underskudd. – Det monner faktisk, sier VM-sjefen.
Les mer om Bergen og VM-sjefen.
Bergen Storsenter jubler over salgssuksess under sykkel-VM
Storsenteret rykket fra, økte omsetningen med ti millioner kroner og innkasserte salgsgullet. Verre ble det for hovedkonkurrenten Galleriet.
Les mer om Galleriet.
Satte stor pris på hummer
Årets første hummer på den svenske vestkysten ble solgt for 47.000 kroner kiloen på fiskeauksjonen i Gøteborg i morges. Det melder SVT Väst. 47 000 kroner er mer enn dobbelt så mye som fjorårets første hummer ble solgt for, men langt unna rekordprisen på 102 000 kroner fra 2012.
Les mer om Gøteborg.

Kan få støtte til elsykkel

I Ringerike kan folk få penger fra kommunen til å kjøpe elsykkel fra neste år. Formannskapet skal ta stilling til rådmannens forslaget i dag, skriver Ringerikes Blad. Den økonomiske støtten skal begrenses til 25 prosent av kjøpssummen og maks 5000 kroner.
Transocean skroter seks rigger etter oppkjøpet av Songa Offshore
Transocean tar en nedskriving på nesten 11 milliarder kroner i tredje kvartal.
Les mer om Songa Offshore.
Vil ha nye regler
En 77-åring fra Larvik synes det er urettferdig at han mister enkepensjon fordi er gift på nytt. Han ville beholdt pensjonen på 8000 kroner måneden om de heller var samboere, skriver Østlands-Posten. Statens Pensjonskasse uttaler til fri Fagbevegelse, som omtalte saken først, at de må forholde seg til regelverket som Stortinget har vedtatt.
To alternative Glomma-passeringer
Det gjenstår bare to realistiske traseer for den nye jernbanebrua over Sarpsfossen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det tredje forslaget som har blitt utredet gikk over et deponi til Borregaard som inneholder store mengder kvikksølv. Å legge jernbanen her ville koste over en milliard kroner i opprydding, og er helt urealistisk, ifølge Bane NOR.
Mot et dårlig kornår
Det går mot et dårlig kornår i Innlandet. 62 000 tonn korn på Hedmarken og i Sør-Østerdal, eller halvparten av alt kornarealet, er fortsatt ikke tresket. Dette representerer en verdi av rundt 150 millioner kroner, melder Hamar Arbeiderblad
Færre dropper belte i buss
56 busspassasjerer i Østfold måtte i forrige uke ut med 1500 kroner i gebyr for at de ikke brukte sikkerhetsbelte. 166 busser ble kontrollert i Østfold da Statens vegvesen hadde en landsomfattende aksjonsuke for å sjekke beltebruken.
Les mer om Østfold.
Byrådspartiene og Rødt enige om å redusere eiendomsskatten i Oslo
På grunn av økte boligpriser i Oslo har byrådspartiene og Rødt blitt enige om å øke bunnfradraget for eiendomsskatt til 4,6 millioner kroner fra neste år.
Les mer om Oslo og Rødt.
Årets største brennevinbeslag
En bobil fra Lituaen som nylig ble stoppet på riksvei 2 på Magnormoen i Eidskog viste seg å innholde 504 liter brennevin. Dette representerer en avgiftsunndragelse på over 200 000 kroner og er det største brennevinsbeslaget i år, sier seksjonssjef i Tollvesenet, Morten Nystuen til Glåmdalen.
Blar opp 30 millioner til Oslo sør
Mortensrud, Holmlia og andre utsatte områder i Oslo sør skal være gode og trygge steder å vokse opp og bo i, mener byrådet og blar opp 30 millioner kroner.
Les mer om Holmlia og Oslo.
Flomrettssak starter
I dag starter rettssaken der Nord-Fron kommune er stevnet for over sju millioner kroner etter flommen i Kvam, skriver GD. Stevninga gjelder et hus som ble skadet i flom i 2011 og ble gjennoppbygget på samme sted og rammet av en ny flom i 2013. Saksøker er Gjensidige Forsiking som mener det var uaktsomt tillatelse til å bygge et nytt hus på samme tomt.
Byrådspartiene og Rødt enige om å redusere eiendomsskatten i Oslo
På grunn av økte boligpriser i Oslo har byrådspartiene og Rødt blitt enige om å øke bunnfradraget for eiendomsskatt til 4,6 millioner kroner fra neste år.
Les mer om Oslo og Rødt.
Vil redusere eiendomsskatten i Oslo
På grunn av økte boligpriser i Oslo har byrådspartiene og Rødt blitt enige om å øke bunnfradraget for eiendomsskatt til 4,6 millioner kroner fra neste år, skriver Aftenposten.
Les mer om Aftenposten, Oslo og Rødt.
Eiendomsskatten jekkes ned i Oslo
Byrådspartiene er enige med Rødt om å øke bunnfradraget med 600.000 kroner.
Les mer om Oslo og Rødt.
Optimistiske innsidere
Nyutnevnt direktør kjøpte aksjer for over en halv million kroner og styreleder har økt beholdning med 24 millioner kroner.
Staten blant de store taperne i Oceansaver Investinor kan tape 330 mill. på Oceansaver-konkursen
Statlige Investinor kan ha tapt mer enn 330 millioner kroner på ballastrenseselskapet Oceansaver. Eierne klarte ikke engang å gi bort selskapet, som nå er konkurs.
Anker etter å ha fått en kvart milliard
Familiestriden i rederfamilien Bergshaven i Grimstad er likevel ikke over. Herman Bergshaven er ikke fornøyd etter å ha fått kvart milliard kroner. Han vil også ha noen titalls millioner i renter.
Les mer om Bergshaven og Grimstad.
Sykkelpresident Tiedemann Hansen benekter konkursfare
Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen benekter konkursfare etter Bergen-VM. Arrangementet har også en usikkerhetsgaranti på over 10 millioner kroner.
Les mer om Bergen-VM.
Manchester United finsikter Sarpsborg-juvel: – Kan selges for 50 millioner kroner
Manchester United er i ferd med å gjøre alvor av interessen for Sarpsborgs stjerneskudd Krepin Diatta.
– Salget økte med 100.000 kroner i timen
Gründerne i Moviemask må til Kina og skru opp produksjonen etter å ha gått på scenen foran 7000 DNB-ansatte søndag.
Les mer om Kina, Moviemask og Salget.
Elbilsalg i Oslo øker voldsomt
Hittil i september er 36% av nybilene elektriske. Det er 10 prosentpoeng mer enn i september i fjor, sier Petter Haugneland i el-bilforeningen. Han tror årsaken er den kommende rushtidsavgiften da prisen for en dieselbil i bomringen øker med 24 kroner.
Les mer om Oslo og Petter Haugneland.
Konteiner-innbrudd på Romerike
Politiet har fått meldinger om flere innbrudd i verktøy-konteinere i dag. Verktøy for flere hundre tusen kroner er stjålet. Både i Lørenskog, Nes og Jessheim har tyver vært på ferde, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Jessheim, Lørenskog og Romerike.