Kroner

20 år for drapet på datter

Lagmannsretten opprettholder dommen om 20 år fengsel for 38-åringen som er dømt for drapet på sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo i mai 2014. Mannen er også dømt for drapsforsøk på tre andre, og mishandling av barnets mor. Han må over 1,3 millioner kroner til etterlatte og fornærmede.
Les mer om Ellingsrud og Oslo.

Kveldens travtips: Tre bankerkandidater i V76

Luzifer, Bren Derlin Am og U.S. Male E.P. er alle aktuelle bankerkandidater i V76-omgangen som har 670 000 kroner ekstra i syverpotten.
Les mer om Bren Derlin Am og V76.
SV vil ha billigere privatisteksamen
Det er for dyrt å ta eksamen som privatist, mener SV, og tror eksamensavgiften på 2000 kroner skremmer bort elevene med dårlig råd. Nå foreslår partiet å refundere mesteparten av pengene til de som møter opp til eksamen.
Mistet førerkortet
En kvinne i 40-åra er fratatt førerkortet etter at hun mistet kontrollen over bilen sin og skled inn i to andre biler. Hun vil få en bot på 10.000 kroner og må klare seg uten førerkort i to måneder. Uhellet skjedde på Fjell i Drammen.
Les mer om Drammen og Fjell.

Her er snittprisen for bolig over 360.000 kroner per m

Knuser boligprisene i London og på Manhattan.
Les mer om London og Manhattan.
Verdipapirfond, kvartalstall, 4. kvartal 2016
Markedsverdien av andelskapitalen til norskregistrerte verdipapirfond steg med 35,5 milliarder kroner i 4. kvartal 2016. Størst økning i andelskapitalen var det i aksjefond som alene økte med 45,6 milliarder kroner, mens obligasjonsfond trakk ned.
Må betale tre millioner kroner etter konkurs
To tidligere styreledere i en Vestfold-bedrift er i Agder lagmannsrett dømt til å betale over tre millioner kroner i utestående oppgjør og saksomkostninger.
Les mer om Agder og Vestfold-bedrift.
Fondsansvarlige saksøkes for 196 millioner
Konkursboet etter Heje-fondet saksøker to personer i fondets styre for 196 millioner kroner. Saksøker kaller forvaltningen av fondets midler «vanvittig.
Les mer om Heje-fondet.
Fra luksusliv til beryktet fengsel
Donald Tsang reddet en av verdens største finansbyer fra undergang på 1990-tallet, hadde en månedslønn på en halv million kroner og ble adlet. Nå blir et fengsel fra 1930-tallet hans nye hjem.
Mattilsynet varsler dagbøter for oppdrettsselskap
Trondheimsselskapet Norway Royal Salmon og flere datterselskaper kan bli ilagt dagbøter på 800 000 kroner.
Lerøy leverte rekordtall, vil produsere mer laks
Familien Møgster kan glede seg over 281 millioner kroner i utbytte fra Austevoll Seafood. Datterselskapet Lerøy bidrar mest, men direktøren ser skjær i sjøen.
Les mer om Austevoll Seafood.
Austevoll Seafood leverte rekordtall, vil produsere mer laks
Familien Møgster kan glede seg over 281 millioner kroner i utbytte fra Austevoll Seafood. Datterselskapet Lerøy bidrar mest, men direktøren ser skjær i sjøen.
Les mer om Austevoll Seafood.
Jubler for sykkelpenger
Grimstad er kjent som byen som fostrer store sykkelstjerner. Nå er målet å få flere ut på to hjul. Ni millioner kroner skal sikre farlige veier i Grimstad. – Jeg synes det er fantastisk for folkehelsa, sier tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritsen.
Drepne av 60 knivstikk
Guten og kvinna som vart drepne i Kristiansand i desember skal ha blitt utsett for til saman 60 knivstikk, skriv Fædrelandsvennen. Avisa skriv også at den drepte guten skal ha skulda drapssikta nokre hundre kroner, og at dette kan vere motivet.
Dobbeltdrapet i Kristiansand: 15-åring knivstakk ofrene 60 ganger
Jakob skal ha blitt drept for noen hundre kroner. Mens Tone skal ha blitt drept fordi «hun blandet seg inn.
Les mer om Kristiansand.
Dyrevernalliansen: Frykter katter blir pint med etsende væske
To katter har blitt avlivet og andre har fått alvorlige skader av en ukjent etsende væske. Dyrevernalliansen utlover nå dusør på 10.000 kroner for å oppklare hva som har skjedd.
Fosterfar må betale tilbake 293.000 kroner til Nav – nå vil flere ha endring
Fikk arbeidsavklaringspenger samtidig som han fikk godtgjørelse for å være fosterfar. Nå vil flere partier på Stortinget endre reglene for å unngå lignende saker i fremtiden.
Les mer om Nav og Stortinget.
Fikk gebyr på 60.000 i veikontroll
To lastebilsjåfører fikk henholdsvis 60.000 kroner og 54.000 kroner i gebyr for overvekt i en kontroll Statens vegvesen gjennomførte tirsdag.
Sykkel-VM koster sykehusene i Bergen 12 millioner
Stengte veier, ekstra beredskap og tapte inntekter vil koste sykehusene i Bergen 12 millioner kroner. Helse Bergen ber om ekstra bevilgning.
Les mer om Bergen.
Bøtelagt for å vise fingeren
Bayern München-trener Carlo Ancelotti er straffet med en bot på 45.000 kroner for å ha vist fingeren etter 1-1-kampen mot Hertha Berlin. Treneren har forklart at han viste fingeren etter å ha blitt spyttet på. Boten bli donert til et veledig formål.
Les mer om Hertha Berlin.
Ancelotti bøtelagt
Bayern München-trener Carlo Ancelotti er straffet med en bot på 45.000 kroner for å ha vist fingeren etter 1-1-kampen mot Hertha Berlin.
Les mer om Hertha Berlin.
Mistenkes for BMW-tyverier
Politiet mener to menn fra Litauen som ble pågrepet mens de forsøkte å stjele deler fra biler på Ski i dag, også kan stå bak lignende tyverier i Drammen og Hønefoss. På Bilia Hønefoss skal tyvene ha ødelagt for flere hundre tusen kroner, skriver Ringerikes Blad.
Les mer om Drammen, Litauen og Ski.
Verizon vil fortsatt kjøpe Yahoo
Men får selskapet 2,9 milliarder kroner billigere etter tidenes hackerskandale.
Les mer om Yahoo.
Setter rekorder med ladbare biler
Bertel O. Steen fikk et overskudd på 450 millioner kroner i 2016, godt hjulpet av norske bilavgifter og satsing på ladbare biler.
Kulturminnestøtte til Kausebøl gård
Kausebøl gård i Spydeberg er et av prosjektene i Østfold som får kulturminnestøtte. 13 prosjekter fra Østfold med søknadssum under 200.000 er nå ferdig behandlet, og fire av disse prosjektene har fått nesten 200.000 kroner til sammen. De andre prosjektene i Østfold som har fått støtte så langt, er Port i Torvgata 66 og Restaurering av Jydegårdens fasader i Fredrikstad og restaurering av vinduer på Vestre Bråte i Hobøl.