Kroner

Kjemper for åpne basseng

Ringsakers opposisjonspolitikere varsler kamp for åpne svømmehaller gjennom hele uka, HA skrev torsdag at de nye svømmehallene i Brumunddal og Moelv til 340 millioner kroner kun skal være åpne fire dager i uka.
Les mer om Brumunddal og Moelv.

Kværner-direktør selger seg ned

Fikk nesten 655.000 kroner.
Dette er Hvalers billigste hytte
På Siljeholmen ved inngangsporten til Hvaler er det mulig å få hytte med utsikt og nærhet til vannet for 2,5 millioner kroner.
Les mer om Hvaler.
Krev mindre i tetting av inntektsgap enn i fjor
Bondekravet tek i år sikte på å redusere inntektsgapet mellom bønder og andre med 6000 kroner, mot 15.000 kroner i fjor. Staten vil ikkje kalle kravet moderat.

Bøndene krever 1,83 milliarder i jordbruksoppgjøret

Bondeorganisasjonene krever 1,83 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. Det meste skal dekkes ved å øke de statlige overføringene.
Kommunen seiret i rettssak
Lofoten tingrett har gitt Vågan kommune og Svolvær sokn medhold i rettstvisten om Sildpollnes kapell. Det skriver Lofotposten. Kapellet har vært stengt i fire år etter en krangel om veirettigheter mellom kommunen og grunneier til veien til kapellet. Grunneier er og dømt til å betale rundt 190.000 kroner i saksomkostninger.
Les mer om Lofotposten, Svolvær og Vågan.
LB-2017-93152
En person ble dømt til å betale oppreisningserstatning med 60 000 kroner for å ha bitt en annen person i begge ørene, slik at høyre øre måtte sys med flere sting og deler av venstre øre ble bitt helt av og ble varig betydelig deformert.
LB-2018-59527
Mann født i 1986 ble i tingretten idømt bot pålydende kroner 42 000 og inndragning av 552 liter øl.
Dyr fjellheis i Holmestrand
Heisen i jernbanestasjonen i Holmestrand ble 30 prosent dyrere enn antatt. Det var Vestfold fylkeskommune, Bane Nor og Holmestrand kommune som i 2013 inngikk en avtale om bygging, drift og finansiering av fjellheisen. Den endelige prisen ble på drøyt 55 millioner kroner, ifølge sluttregnskapet. Fylkesrådmannen mener overskridelsen er høy, men at prosjektet var vellykket.
Les mer om Bane Nor, Holmestrand og Vestfold.
Budsjettsprekk i helsesektor
Grimstad kommune bevilget 78 millioner kroner ekstra til helse og omsorg for 2018. Etter første kvartal er helsesektoren hele 7 millioner kroner i minus, mens det samlede underskuddet for kommunen er på om lag 6 millioner kroner, melder Agderposten.
Les mer om Agderposten.
Storsatsing på energivinningsanlegg
Elkem Salten og samarbeidspartnerne satser opp mot én milliard kroner på et nytt energigjenvinningsanlegg.
Bruker mer penger enn vedtatt
Grimstad kommune gikk med rekordoverskudd på 61 millioner kroner i fjor, men merforbruket på driften øker. Kommunalsjef i kommunen, Trond-Vegard Johansen, mener dette ikke er bærekraftig på sikt, skriver Grimstad Adressetidende.
Vinmonopolet går over til alternativ emballasje for billigvin
Vinmonopolet har som mål at all ny vin til under 150 kroner skal nå fases over på papp, plast, aluminium eller lettglass.
Oslo kommune innrømmer bomkjøp
Oslo kommune har brukt 17 millioner kroner i forbindelse med kjøpet av Skar leir, innerst i Maridalen.
Les mer om Maridalen og Skar.
NOTE: Vekst i første kvartal
Den svenske kontraktsprodusenten NOTE melder om en omsetningsøkning på 11 prosent til 308 millioner svenske kroner. Driftsresultatet etter justeringer økte til 16,6 millioner mot 14,7 millioner i samme kvartal i fjor.
NØVGS-russen samlet inn mest av alle i Innlandet til kreftaksjonen: Ny rekord!
Russen ved Nord-Østerdal videregående skole samlet inn 351 044 kroner under årets krafttak mot kreft. Det er ny rekord!
Les mer om Innlandet og Nord-Østerdal.
Eplet som passasjeren fikk på flyet kostet henne 4.000 kroner
Tar saken til retten. TIDENES DYRESTE? Passasjeren tok imot et eple som skulle vise seg å koste henne 500 dollar.
Er du gift, har barn eller kjører mye bil? Da kan det lønne seg å sjekke disse fradragene(pluss)
Denne pendleren sparte nesten 60.000 kroner på å føre opp reisekostnader.
Her er bøndenes krav til jordbruksoppgjøret 2018
Her er de viktigste punktene i kravet Norges bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har lagt fram for staten foran årets jordbruksforhandlinger. Her er den økonomiske rammen i kravet: * Rammen for kravet er 1830 millioner kroner.
Kritisk til hemmelighold av advokat-kostnader i barnevernssaker
Barnevernet betaler i snitt 1300 kroner i timepris til eksterne advokater, viser en kartlegging gjort av Stiftelsen barnas rettigheter,
Les mer om Stiftelsen.
Klaveness oppretter selskap - henter 32 mill.
Klaveness henter 32 millioner kroner i forbindelse med opprettelsen av Klaveness Combination Carriers.
16 millioner til bibliotek
Nasjonalbiblioteket har bevilget 16 millioner kroner til 56 prosjekter og utviklingstiltak i bibliotek over hele landet. En rekke av prosjektene som har fått støtte er knyttet til videreutvikling av bibliotektilbudet til barn og unge, og mange bibliotek er nå spesielt opptatt av å invitere innbyggerne og lokalsamfunnet inn i utviklingsprosessen (NTB).
Forsell: - Et krevende utgangspunkt
Statens forhandlingsleder Leif Forsell sier bøndenes krav på 1,83 milliarder kroner for krevende. Nationen oppdaterer denne saken.
Les mer om Leif Forsell.