Kroner

Har brukt fire mrd. på gullpakker

På tre år har Statoil brukt fire milliarder kroner på å tidligpensjonere ansatte. Skattebetalerne får regningen. Sløsing satt i system, mener oljeservicegründer Ståle Kyllingstad.

Motor-Trade solgte 350 flere biler i fjor

Mercedes-forhandleren Motor-Trade økte salget med over 200 millioner kroner i 2016.
Bil-lager brant opp
Søndag ettermiddag oppsto det en brann i en lagerbygning i Drøbak. 10-15 biler med en verdi opp mot 500.000 kroner stykket ble ødelagt i brannen.
Les mer om Drøbak.
Collins betalte 450 millioner for skilsmisser – er imot ektepakt
Artisten Phil Collins (66) synes ektepakter er uetiske, til tross for at han selv har punget ut minst 450 millioner kroner for sine skilsmisseoppgjør.

Får en halv million til kunstprosjekt

Nyskolen i Valnesfjord får 500.000 kroner i støtte for å skape videokunst.
Les mer om Valnesfjord.
Millionsmell for svenskene
Sveriges fotballforbund gikk ni millioner svenske kroner i underskudd i 2016. Kostnader knyttet til Friends Arena får skylden, skriver NTB. I fjor måtte forbundet punge ut 20 millioner kroner for å dekke underskuddet knyttet til nasjonalarenaen i Solna utenfor Stockholm.
Les mer om NTB, Solna og Stockholm.
William fra Eiksmarka red inn 40 mill. i Dubai lørdag
Dubai er en lekegrind for den norsk-britiske stjernejockeyen William Buick (28). Lørdag gikk han til topps i Dubai Sheema Classic med «Jack Hobbs. Førstepremien var velvoksen; 30 millioner norske kroner. Til sammen red 28-åringen inn 40 mill. denne lørdagen.
Poesipris til Erling Kittelsen
Triztan Vindtorn poesipris 2017 ble i dag tildelt Erling Kittelsen. Prisen er på 100 000 kroner og følges av et litografi av Triztan Vindtorn, gitt av Vindtorns familie. Prisen skal gå til en norsk forfatter som har gjort en stor innsats for norsk poesi.
Bettina (19) ble russe-svindlet på Facebook – dette bør du se opp for
19-åringen trodde hun kjøpte billetter til russetreff, i stedet ble hun svindlet for 5000 kroner.
Les mer om Facebook.
Ap reagerer på pengegaven Høyre fikk fra «skatteflyktning
Høyre fikk 100 000 kroner fra Monaco-basert investor. Arbeiderpartiet sier gaven viser hvor Høyres lojalitet ligger.
Les mer om Høyre og Monaco-basert.
Dom: Lurte eldre kvinner til å betale 1,7 millioner kroner for kreft-bløff
Østlandskvinnen (38) klaget over at hun hadde en uhelbredelig kreftsykdom, og fikk to barmhjertige naboer til å betale henne over 1,7 millioner kroner.
Buick vant storløp i Dubai
Den norskfødte stjernejockeyen William Buick styrte Jack Hobbs til seier i Sheema Classic på Meydan-banen i Dubai lørdag. Pengepremien for seieren var på 3,6 millioner dollar – drøyt 30 millioner kroner – og Buick innkasserer en god slump av den summen.
Yacht-eier kan spare 190 millioner kroner på Stavanger-besøk
Det er langt fra sikkert at det er duskregn og norske fjorder i mars som lokker luksusyackten «Amaeda til Stavanger.
Eiendomsmeglere ga 8.500 kroner til godt formål
Eiendomsmeglerne fra Hjem har en intern konkurranse på flere løp - og samtidig velger de å støtte et godt formål.
Les mer om Hjem.
Ballongnekt kan bli utsett
Stian Storbukås, leiar for by- og miljøutvalet i Kristiansand, opnar for å utsette eit forbod mot sal av gassballongar 17. mai til neste år, skriv Fædrelandsvennen. Speidaren på Flekkerøy kan blant anna tape 20 000 kroner på forbodet.
Får en halv milliontil kunstprosjekt
Nyskolen i Valnesfjord får 500.000 kroner i støtte for å skape videokunst.
Les mer om Valnesfjord.
Partitopper finansierer valgkamp fra egen lomme
Trine Skei Grande (V) og en rekke andre kjente norske politikere har bladd opp over 10.000 kroner for å finansiere valgkampen til eget parti.
Kjedebrev har gitt millioninntekt
Barnekreftforeningen har fått over 2 millioner kroner i gaver som følge av et kjedebrev som ble spredt på Facebook i februar. Siden 18. februar har de fått inn 2,4 millioner kroner fra Facebook-kampanjen.
I retten for NAV-svindel
Mandag må en 39 år gammel kvinne møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha svindlet til seg over en million kroner fra NAV. Ifølge tiltalen oppga kvinnen feilaktig at hun jobbet i flere butikker, slik at hun kunne få utbetalt sykepenger og foreldrepenger.
Les mer om NAV og Oslo.
Oppgraderer kantina
Kommunestyret vedtok å pusse opp kantina i administrasjonsbygget for over 800.000 kroner.
Tre millioner til kultur
Kulturpolitikerne i Buskerud fylkeskommune har fordelt nær tre millioner kroner til regionale organisasjoner og institusjoner i fylket. Mest får Interkultur, som får et tilskudd på 600.000 kroner, mens Buskerud Musikkråd får 530.000.
Fengsel etter promillekjøring
En 35 år gammel mann fra Nesodden er dømt til fengsel i 21 dager for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Han hadde en promille på 0,87 da han ble stoppet i Trysil i januar, skriver amta.no. Han må betale 30 000 kroner i bot og mister førerkortet i to år.
Les mer om Nesodden og Trysil.
Penger til museer
Buskerudmuseet får mer enn 480 000 kroner i gaveforsterkningsmidler fra kulturdepartementet. Stiftelsen Lier Bygdetun får også penger, drøyt 237 000 kroner. Gaveforsterkningene er basert på gaver på til sammen 2,8 millioner kroner til de to kulturinstitusjonene.
Grov mishandling
En 31 år gammel mann i Kristiansand er dømt for grov mishandling av sin samboer. Mannen er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, og til å betale kvinnen 90.000 kroner i erstatning.
Les mer om Kristiansand.
To firmaer bøtelegges etter dødsulykke
En polsk mann døde på sin arbeidsplass i 2014. Nå er to Agder-firmaer dømt til å betale 1,4 millioner kroner.
Les mer om Agder-firmaer.