Kvinesdal

Hørte på publikum

Åpningstidene i Kvinabadet i Kvinesdal endres. Det skjer etter protester fra publikum, melder Agder. Badeanlegget åpnet for et drøyt år siden.
Les mer om Agder, Kvinabadet og Kvinesdal.

Ulykke på riksvei 42

Ingen personer ble skadet etter at to biler skled inn i hverandre i en trafikkulykke på riksvei 42 ved Krågeland i Kvinesdal. Fem personer var involvert i ulykken, deriblant ett barn. Det er svært glatt på stedet og Veitrafikksentralen er varslet om forholdene.
Flere uten strøm
I overkant av 1200 kunder er strømløse i Vest-Agder. Flesteparten av de berørte kundene er i Kristiansand, Åseral og Marnardal. I Kvinesdal er 25 kunder strømløse, ifølge Agder Energi.
Frontkolliderte på glatt føre
Fire personer har blitt kjørt til sykehus etter frontkollisjonen i Kvinesdal. Ifølge politiet skal en personbil ha kommet over i motgående kjørefelt på glatt føre, og deretter kollidert med en møtende bil.
Les mer om Kvinesdal.

Front mot front i Kvinesdal

Fire personer skal være skadet i en front mot front-ulykke på fylkesvei 465 ved Åpta i Kvinesdal. Nødetatene er på vei til stedet, opplyser politiet.
Les mer om Kvinesdal og Åpta.
Bilbrann i tunnel
En bil brant i Fedaheitunnelen i Kvinesdal i går kveld. Veien var en periode stengt og tunnelen full av røyk. Brannen ble slukket på kort tid, og trafikken fortsatte som normalt, melder politiet.
Les mer om Fedaheitunnelen og Kvinesdal.
Skal lede Agder KrF
Per Sverre Kvinlaug fra Kvinesdal er innstilt som første leder av Agder KrF. Terje Eikin fra Arendal foreslås som første nestleder og Irene Solli fra Kristiansand som andre nestleder.
Mangler sykehjemsplasser
Kapasiteten er sprengt på sykehjem i Flekkefjord, melder Avisen Agder. Manglende sykehjemsplasser fører til at pasienter må sendes til nabokommunen Kvinesdal eller bli liggende på sykehus lenger enn nødvendig.
Turboneger til Kvinesdal
Turboneger skal spille under musikkfestivalen Norway Rock i Kvinesdal til sommeren. Det skriver arrangøren i en pressemelding. Ogå Ingenting, Return og Luxus Leverpostei skal på scenen.
Les mer om Kvinesdal, Norway Rock og Return.
Uferdig skip solgt – ni år etter at byggingen startet
Ni år etter at byggingen av det som skulle bli en av verdens mest luksuriøse yachter startet i Kvinesdal, har det endelig lykkes å finne en kjøper til det uferdige skipet.
Les mer om Kvinesdal.
Oversvømt vei
Fylkesvei 320 Heddansmyra i Kvinesdal, mellom Spilling og Heddeland, er stengt på grunn av oversvømmelse.
Frykter ulykker
Beboerne i Kvinesdal mener det er på høy tid at noe blir gjort med trafikksikkerheten i rundkjøringa ved Kvinabadet. Rundkjøringa har sju innkjørsler og passeres av mange barn og elever ved Lister videregående, skriver Kvinesdal 24.
Les mer om Kvinabadet, Kvinesdal og Lister.
Blir lensmann i vest
Asbjørn Skåland blir ny lensmann for Kvinesdal og Flekkefjord, skriver Lister24. Skåland er i dag lensmann i Flekkefjord, og får nå ansvar for Kvinesdal i tillegg. Nærpolitireformen gjør at kontorene i Kvinesdal og Lyngdal legges ned.
Økt satsing på Knaben
Kvinesdal kommune og Vest-Agder fylkeskommune har inngått en avtale om å utvikle Knaben som besøksdestinasjon i landsdelen, skriver avisen Agder. Samtidig jobbes det med et eget konkret prosjekt knyttet til videreutvikling av besøksgruva.
Les mer om Agder, Knaben og Vest-Agder.
Vil støtte Norway Rock
Rådmannen i Kvinesdal vil årlig støtte Norway Rock Live med 75 000 kroner i fem år. Forutsetningen er at festivalen blir evaluert hvert år, skriver Agder.
Vil bruke 300.000 på ny rådmann
Farsund kommune ønsker å bruke inntil 300.000 kroner for å finne frem til rådmann Vidar Torsøes erstatter. Det melder lister24.no I desember ble det kjent at Torsøe slutter som rådmann i mars for å bli banksjef i Kvinesdal Sparebank.
Slik stoppet Kvinesdal dødsulykker
Kvinesdal kommune har jobbet intensivt med trafikksikkerhetstiltak etter flere år med dødsulykker.
Les mer om Kvinesdal.
Trafikktiltak hjelper
Antall dødsulykker i trafikken er nå like lavt som på 40-tallet. I Kvinesdal var det for få år siden mange trafikkulykker, men takket være målrettet innsats mot ungdom i faresonen er ulykkene nesten borte
Pengar tilbake
Ti år etter finansskandalen er Terra-kommunane, dei andre kreditorane og bustyraren blitt einige om korleis millionane i konkursbuet etter Terra Securities skal fordelast. Kvinesdal kommune får 2,7 millionar kroner. Les meir.
Les mer om Terra-kommunane.
Thomas (13) roses av hele Norge: Fikk brannskader da han reddet broren
13-åringen var villig til å ofre livet for å redde broren og husdyr da familiehjemmet i Kvinesdal forsvant i flammer. Dette ga ham nasjonal heltestatus.
Les mer om Kvinesdal og Norge.
Kvinne anmeldt for flere forhold
En kvinne i Kvinesdal er pågrepet og anmeldt for brudd på besøksforbud og skadeverk på et bolighus. Hun er ogsåanmeldt for voldt mot offentlig tjenestemann.
Les mer om Kvinesdal.
Status Quo til Norway Rock
Det britiske bandet Status Quo blir Norway Rocks headliner i 2018. Dette melder festivalen i en pressemelding. Kvinesdal-festivalen avholdes i juli neste år, og har allerede booket band som Nightwish og Accept.
Les mer om Accept, Nightwish og Norway Rock.
Fra rådmann til banksjef
Vidar Torsøe er ansatt som ny banksjef i Kvinesdal Sparebank. Det var i alt 21 søkere til stillinga. Torsøe er i dag rådmann i Farsund kommune, ei stilling han har hatt siden mars 2015.
Køyrde i låve
Ein bil har køyrt i ein låve ved Monan i Kvinesdal. Ifølgje politiet skal ingen personar vere skadde.
Les mer om Kvinesdal og Monan.
Frykter utsatt E39
Ordførerne i Listerregionen mener planleggingen av ny E39 fra Lyngdal til Rogaland er 1,5 år forsinket. Arnt Abrahamsen fra Farsund og Per Sverre Kvinlaug fra Kvinesdal er urolige og sa i Listerrådet at staten straks må sette fart i arbeidet.