Kvitfjell

Ulovlig brenning av søppel

Ringebu kommune krever at byggeaktører i Kvitfjell stanser brenning av søppel fra byggeprosjekter og bruker godkjente deponier. Det skriver GD. Midt-Gudbrandsdal brannvesen varslet kommunen om saken i desember.
Les mer om Kvitfjell.

Avslo bud på 14,5 millioner kroner

Luksushytta «Twisted Cabin på Kvitfjell har blitt forsøkt solgt i fem år.
Les mer om Kvitfjell.
Kristoffersen vurderer super-G: – Kanskje stiller jeg i Kvitfjell
ALTA BADIA (VG) Henrik Kristoffersen (23) har vært kongen av slalåm i alpinsirkuset de to siste årene. Nå vurderer han seriøst å prøve seg i super-G. Kanskje i Kvitfjell på slutten av sesongen.
Les mer om Kvitfjell.
4. Kvitfjell

Hafjell utsetter alpinstart

Hafjell alpinsenter i Øyer utsetter sin planlagte åpning med n uke. Mangel på kulde gjør det vanskelig å produsere snø. Beitostølen og Valdres har allerede åpnet. Kvitfjell og Skeikampen åpner i helga. Trysil og Bjorli har ikke fastsatt åpningsdato.
Les mer om Bjorli, Skeikampen og Øyer.
Risa AS fikk gigantkontrakt og tar sats i nye bransjer
TROMS: Risa blir en sentral aktør i byggingen av Kvitfjell vindmøllepark i Troms. – Dette er den største anleggskontrakten vi har fått, sier administrerende direktør Trond Viding Tvedt i Risa.
Kjemper om å få alpin-VM
Tidligere skiskytterpresident Tore Bøygard melder seg på i kampen om å få alpin-VM til Hemsedal i 2025. Bøygard sier til Hallingdølen at det er avgjørende å få hele Hallingdal til å stille seg bak et slikt arrangement for å stille sterkere i konkurransen mot Hafjell, Kvitfjell og Narvik.
Troms-støtte til Narvik
Troms fylkeskommune støtter Narviks søknad om å få arrangere alpint VM med 500.000 kroner. Fra før er det kjent at også Hafjell og Kvitfjell, samt Hemsedal, ønsker seg arrangementet i 2025.
Les mer om Hafjell, Hemsedal, Kvitfjell og Narvik.
God sesong for alpinbransjen
Alpinbransjen hadde en ny rekordsesong denne vinteren. Til tross for lite natursnø, økte heiskortsalget med 50 millioner kroner. Hafjell, Kvitfjell og Trysil økte alle omsetningen med mellom 9 og 14 prosent fra året før. Det melder Dagens Næringsliv.
Les mer om Kvitfjell og Trysil.
Kvitfjell-renn til 2021
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har bestemt at det blir verdenscuprenn i alpint på Kvitfjell i alle år fram til og med 2021. Det melder NTB. Dermed blir det fartsfest i Gudbrandsdalen de fire neste årene.
Les mer om Gudbrandsdalen, Kvitfjell og NTB.
Kaster seg i kampen om å arrangere alpint-VM
Det er ikke gitt at alpint-VM arrangeres på Kvitfjell og Hafjell i 2025. Hemsedal kaster seg i kampen hvor også Narvik kan være en mulighet.
Les mer om Hafjell, Kvitfjell og Narvik.
Rekord for Hafjell og Kvitfjell
Heiskortsalget i Hafjell og Kvitfjell økte i vinter med 11 prosent til rekordhøye 120 millioner kroner.
Les mer om Hafjell og Kvitfjell.
VM-drømmen lever
Hemsedølene er invitert til et møte med skiforbundet om et mulig alpin-VM. Kommunen har stiftet et selskap som skal jobbe videre med søknaden, skriver Hallingdølen. Hemsedal konkurrerer med Hafjell, Kvitfjell og Narvik om å bli norsk søker til et framtidig VM.
Norges skiforbund: – TV-bildene fra helga var en særdeles god VM-søknad
Narvik fikk vist seg fra sin beste side under alpin-NM. Nå starter jobben med å lokke internasjonale stjerner til Narvikfjellet i 2025, hvor Narvik må knive mot Hafjell og Kvitfjell.
Fire døde etter alpinulykker
Fire personar har mista livet i norske alpinanlegg så langt denne sesongen. I januar omkom ein svensk mann i 40-årene i ein bakke i Hemsedal. Det har også vore dødsfall i alpinbakkar i Sulitjelma og Kvitfjell og Bodø.
FIS-sjefen: Kvitfjell kunne mistet verdenscupen
Alpinsjef Markus Waldner bekrefter overfor VG at han kvelden før Kvitfjell-utforen forrige uke ga arrangøren tydelig beskjed om at de kunne bli fratatt verdenscupen hvis de ikke skjerpet seg og forholdene umiddelbart ble bedre.
Les mer om Kvitfjell-utforen.
Jansrud dropper Kranjska Gora
Kjetil Jansrud ble syk under VM i St. Moritz og måtte reise hjem før mesterskapet var slutt. Selv om han vant utforen på Kvitfjell, er han fortsatt ikke frisk, Det bekrefter fysioterapeut Lars Mæland overfor NTB.
Les mer om Det, Kranjska Gora, Kvitfjell og NTB.
Vellykket operasjon for Thorsen
Alpinist Alexander Sannes Thorsen (21) pådro seg brudd i ryggen etter et fall i Kvitfjell lørdag. Nå er det norske talentet operert, og operasjonen var vellykket. Det sier landslagslege Marc Strauss til NRK. Det vil ta minst 6 måneder før 21-åringen er tilbake på ski.
Les mer om Kvitfjell, NRK og Thorsen.
Jansrud utenfor pallen i Kvitfjell
Men sikrer sammenlagtseieren i super-G.
Les mer om Kvitfjell.
Jansrud vant super-G-cupen
Kjetil Jansrud ble nummer sju i søndagens super-G i Kvitfjell. Det var nok til å sikre ham sammenlagtseieren i disiplinen i verdenscupen. Italienske Peter Fill vant rennet.
Les mer om Kvitfjell.
Kvitfjell-fallet: Alexander Sannes Thorsen blir operert i ryggen søndag
Alexander Sannes Thorsen (21) vil ifølge alpinlandslagets lege med stor sannsynlighet bli operert søndag formiddag etter at han pådro seg et brudd i ryggen i Kvitfjell lørdag.
Les mer om Kvitfjell.
V-cupdebutanten må operere ryggen etter stygt fall i Kvitfjell
Skader i rygg og ansikt.
Les mer om Kvitfjell.
Alexander Sannes Thorsen til sykehus med brudd i ryggen etter stygt fall
Alexander Sannes Thorsen (21) falt stygt på Kvitfjell lørdag. Legen bekreftet at han har pådratt seg et brudd i ryggen og kanskje må opereres.
Les mer om Kvitfjell.
21-åring til sykehus etter Kvitfjell-rennet
Alexander Sannes Thorsen (21) falt stygt under utforrennet i Kvitfjell lørdag. Han er fraktet til Lillehammer sykehus.