Kvitfjell

VM-drømmen lever

Hemsedølene er invitert til et møte med skiforbundet om et mulig alpin-VM. Kommunen har stiftet et selskap som skal jobbe videre med søknaden, skriver Hallingdølen. Hemsedal konkurrerer med Hafjell, Kvitfjell og Narvik om å bli norsk søker til et framtidig VM.

Norges skiforbund: – TV-bildene fra helga var en særdeles god VM-søknad

Narvik fikk vist seg fra sin beste side under alpin-NM. Nå starter jobben med å lokke internasjonale stjerner til Narvikfjellet i 2025, hvor Narvik må knive mot Hafjell og Kvitfjell.
Fire døde etter alpinulykker
Fire personar har mista livet i norske alpinanlegg så langt denne sesongen. I januar omkom ein svensk mann i 40-årene i ein bakke i Hemsedal. Det har også vore dødsfall i alpinbakkar i Sulitjelma og Kvitfjell og Bodø.
FIS-sjefen: Kvitfjell kunne mistet verdenscupen
Alpinsjef Markus Waldner bekrefter overfor VG at han kvelden før Kvitfjell-utforen forrige uke ga arrangøren tydelig beskjed om at de kunne bli fratatt verdenscupen hvis de ikke skjerpet seg og forholdene umiddelbart ble bedre.
Les mer om Kvitfjell-utforen.

Jansrud dropper Kranjska Gora

Kjetil Jansrud ble syk under VM i St. Moritz og måtte reise hjem før mesterskapet var slutt. Selv om han vant utforen på Kvitfjell, er han fortsatt ikke frisk, Det bekrefter fysioterapeut Lars Mæland overfor NTB.
Les mer om Det, Kranjska Gora, Kvitfjell og NTB.
Vellykket operasjon for Thorsen
Alpinist Alexander Sannes Thorsen (21) pådro seg brudd i ryggen etter et fall i Kvitfjell lørdag. Nå er det norske talentet operert, og operasjonen var vellykket. Det sier landslagslege Marc Strauss til NRK. Det vil ta minst 6 måneder før 21-åringen er tilbake på ski.
Les mer om Kvitfjell, NRK og Thorsen.
Jansrud utenfor pallen i Kvitfjell
Men sikrer sammenlagtseieren i super-G.
Les mer om Kvitfjell.
Jansrud vant super-G-cupen
Kjetil Jansrud ble nummer sju i søndagens super-G i Kvitfjell. Det var nok til å sikre ham sammenlagtseieren i disiplinen i verdenscupen. Italienske Peter Fill vant rennet.
Les mer om Kvitfjell.
Kvitfjell-fallet: Alexander Sannes Thorsen blir operert i ryggen søndag
Alexander Sannes Thorsen (21) vil ifølge alpinlandslagets lege med stor sannsynlighet bli operert søndag formiddag etter at han pådro seg et brudd i ryggen i Kvitfjell lørdag.
Les mer om Kvitfjell.
V-cupdebutanten må operere ryggen etter stygt fall i Kvitfjell
Skader i rygg og ansikt.
Les mer om Kvitfjell.
Alexander Sannes Thorsen til sykehus med brudd i ryggen etter stygt fall
Alexander Sannes Thorsen (21) falt stygt på Kvitfjell lørdag. Legen bekreftet at han har pådratt seg et brudd i ryggen og kanskje må opereres.
Les mer om Kvitfjell.
21-åring til sykehus etter Kvitfjell-rennet
Alexander Sannes Thorsen (21) falt stygt under utforrennet i Kvitfjell lørdag. Han er fraktet til Lillehammer sykehus.
Norsk alpintalent (21) til sykehus etter stygt fall
21-åringen Alexander Sannes Thorsen, som kjører for Njaard, falt stygt i verdenscupdebuten i Kvitfjell.
Les mer om Kvitfjell og Njaard.
Alexander Sannes Thorsen til sykehus etter stygt fall på Kvitfjell
Alexander Sannes Thorsen (21), som kjører for Njaard, fikk sin debut i verdenscupen i Kvitfjell fredag, men i rennet lørdag var han uheldig og falt stygt.
Les mer om Kvitfjell og Njaard.
Stygt fall for norsk verdenscup-debutant i Kvitfjell
Skader i rygg og ansikt.
Les mer om Kvitfjell.
Til sykehus etter Kvitfjell-rennet
Alexander Sannes Thorsen (21) falt stygt under utforrennet i Kvitfjell fredag. Etter bare 20–25 sekunders kjøring var han uheldig i det som kalles Wintherhogget og gikk over ende. Han ble tatt hånd om av hjelpepersonell i bakken før han ble fraktet videre til Lillehammer sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er fremdeles uvisst. – Så snart skadeomfanget er fastslått, vil jeg få beskjed. Foreløpig vet jeg ingenting, sa sportssjef Claus Ryste til NTB en liten time etter at uhellet var ute.
Jansrud best i Kvitfjell-utforen
Kjetil Jansrud kunne juble for verdenscupseier på hjemmebane. Vinstra-løperen vant utforrennet i Kvitfjell. Han leder nå utforcupen. Jansrud er 33 poeng foran italienske Peter Fill før det siste utforrennet i Aspen.
Jansrud historisk god i Kvitfjell
Kjetil Jansrud (31) var redd for at en feil på tampen skulle ødelegge vinnersjansene etter et ellers feilfritt løp. Ingen av konkurrentene kunne gjøre noe med Vinstra-gutten, som nå er den mestvinnende alpinisten i Kvitfjell.
Les mer om Kvitfjell og Vinstra-gutten.
Jansrud vant Kvitfjell-utforen
Kjetil Jansrud sikret seg verdenscupseier på hjemmebane. Vinstra-løperen vant utforrennet i Kvitfjell.
Jansrud mot seier i Kvitfjell
Kjetil Jansrud (31) var redd for at en feil på tampen skulle ødelegge vinnersjansene etter et ellers feilfritt løp. Alt tyder på at Jansrud tar Norges første utforseier i Kvtifjell på 20 år.
Les mer om Jansrud, Kvitfjell og Kvtifjell.
Jansrud leder Kvitfjell-utforen
Kjetil Jansrud (31) var redd for at en feil på tampen skulle ødelegge vinnersjansene etter et ellers feilfritt løp. Etter 22 løpere leder Jansrud utforrennet.
Les mer om Jansrud og Kvitfjell-utforen.
Jansrud slo tilbake og vant Kvitfjell-utforen
Kjetil Jansrud (31) var redd for at en feil på tampen skulle ødelegge vinnersjansene etter et ellers feilfritt løp. Ingen av konkurrentene kunne gjøre noe med Vinstra-gutten.
Jansrud tok tredjeplass i Kvitfjell-utforen
Aamodt Kilde utenfor topp ti.
Les mer om Kvitfjell-utforen.