Kyllingproduksjon

Tolv tonn antibiotika fjernet fra norsk kyllingproduksjon på to år

En fersk rapport viser at norsk kylling er antibiotikafri og frisk. Det selv om narasin, et middel som bekjemper tarmsykdom, er fjernet fra produksjonen.

Tolv tonn antibiotika fjernet fra norsk kyllingproduksjon på to år

En fersk rapport viser at norsk kylling er antibiotikafri og frisk. Det selv om narasin, et middel som bekjemper tarmsykdom, er fjernet fra produksjonen.
Færre bedrifter med slaktekylling
28 000 husdyrprodusentar søkte om produksjonstilskott per 1. januar 2017 – 400 færre enn året før, viser nye tal frå statistikken Husdyrhald. Det er talet på bedrifter med kyllingproduksjon som fell mest.
Les mer om Husdyrhald.
Kyllingproduksjon nesten tredoblet på ti år
I fjor leverte rogalandsbøndene nesten 25.000 tonn kyllingkjøtt.

Varsler slår alarm om svensk kyllingproduksjon

En varsler knytter rekordmange tilfeller av alvorlig mageinfeksjon i Sverige til forholdene hos grensehandelfavoritten Kronfågel. Høsten 2016 var 30 prosent av kyllingene her smittet av sykdommen campylobacteriose.
Les mer om Kronfågel og Sverige.
Lave dagskvoter i Nordland
Rypejegerne må også i år belage seg på måtehold, viser Statskogs rypetellinger. – I nord er det noe bedre jo lenger nord man kommer, og jo lenger ut mot kysten du drar. Her har noen områder en god bestand av stamfugl og middels kyllingproduksjon, sier jaktkonsulent Kristian Eiken Olsen i Statskog. I Nordland har Statskog satt så lave dagskvoter som mulig, mens det i Troms er noe høyere.
Utvider kyllingproduksjon – med færre ansatte
Norsk Kylling skal utvides med en større fabrikk i Midt-Norge, skriver Rema i en pressemelding. Fabrikkdirektøren ser for seg en moderne fabrikk med færre ansatte.
Les mer om Midt-Norge og Rema.
Har ikke brukt antibiotika til tross for narasinforbud
I økologisk kyllingproduksjon er det ikke tillatt å bruke medikamentet narasin, som hemmer tarminfeksjon hos fjærkre. En ny rapport viser at de likevel ikke trenger mer antibiotika for å kurere sykdom.
Hva vet du om forhistorien til kyllingen du spiser?
Ross 308 er kyllingen som havner på de fleste middagsbord i Norge. Matjournalistene Solveig Ruud og Marita Valvik svarer på spørsmål om norsk kyllingproduksjon.
Les mer om Marita Valvik og Norge.
Usikkerhet om spredning av resistente bakterier
Antibiotikaresistente bakterier kan spres til befolkningen fra fjærfekjøtt og levende gris samt fjærfe, fastslår en ny forskningsrapport. Men bruken av narasin i kyllingproduksjon blir langt på vei frikjent.
Nortura kutter i kyllingproduksjon
Overkapasitet i kyllingnæringen gjør at den norske kjøttgiganten Nortura reduserer antall kyllingprodusenter.
Les mer om Nortura.
Svært lite rype i fjellet - jegerar er uroa
Den seine og kalde våren har gjort livet tøft for rypene i fjellet. Ei fersk teljing av fugl viser ein svært dårleg kyllingproduksjon.
Er du villig til å betale mer for kyllingen?
Narasinfri kylling kan gi kte priser. I slutten av 2014 meldte Nortura, som produserer kylling under navnet Prior, at de ønsker å kutte bruken av det omstridte stoffet narasin i sin kyllingproduksjon. Forrige uke lanserte de sine første narasin-frie kyllingfileter hos dagligvarekjeden Meny. Men vil dette gjøre noe med prisene på kyllingen? Og er norske forbrukere villige til å betale mer enn de gjør i dag? Viktig å ikke bli for hysterisk: Noen overraskelser må du faktisk tåle i maten Frykt for antibiotikaresistens Det var i 2014 at bruken av narasin i norsk kyllingproduksjon ble mye omtalt i norske medier, blant annet av Dinside. Stoffet kan
Les mer om Det, Dinside, Frykt, Meny, Nortura og Prior.
Kyllingproduksjon fortsetter å rase
Kyllingproduksjonen i Norge har rast nedover de siste månedene. Bare i år tror kyllinggiganten Nortura at de vil levere hele ni millioner færre kyllinger enn de gjorde i fjor.
Les mer om Norge og Nortura.
Vi spiser mindre kylling
Økt skepsis påvirker vanene våre. Se alle stillinger (2) Tjenester Eiendom(317) Stilling(2) LES OGSÃ... Færre kyllinger Lavere kyllingproduksjon siden i sommer.
Les mer om Lavere.
Ti måltider av n kylling
Ikke bare blir maten bedre, du kan spare mye p kjpe hele fuglen. Når vi skal lage kylling er det lett å gripe etter en pakke med fileter. De er enkle å rense, enkle å tilberede, vanskelig å ødelegge. De fornærmer ingen. Men la oss være ærlige: Brystfileten er det kjedeligste kjøttet på kyllingen. Jo nærmere beina, jo mer smak. Bryststykket er også det dyreste kyllingkjøttet. Kjøper du en hel kylling fra Solvinge gjennom Kolonial.no betaler du drøye 45 kroner kiloen. Velger du kyllingbryst er kiloprisen mer enn dobbelt så høy: 116,50 kroner. Handle dagligvarer hjemmefra? Her får du dagligvarer p
Les mer om Kolonial.no og Solvinge.
Kyllingbønder møter strengere krav om dyrevelferd
Oslo (NTB): Fra nyttår vil regjeringen sette strengere krav til dokumentasjon av dyrevelferd for at bønder skal kunne benytte seg av den økede grensen for kyllingproduksjon.
MDG og Sp reagerer sterkt på økt kyllingproduksjon
Regjeringen gjorde fredag en forskriftsendring som gir kyllingprodusentene lov til å holde dobbelt så store besetninger som i dag. MDG og Sp reagerer med vantro.
Regjeringen tillater økt kyllingproduksjon
Regjeringen gjorde fredag en forskriftsendring som gir kyllingprodusentene lov til å holde dobbelt så store besetninger som i dag.
Regjeringen tillater økt kyllingproduksjon
Oslo (NTB): Regjeringen gjorde fredag en forskriftsendring som gir kyllingprodusentene lov til å holde dobbelt så store besetninger som i dag.
Regjeringen tillater økt kyllingproduksjon
Regjeringen gjorde fredag en forskriftsendring som gir kyllingprodusentene lov til å holde dobbelt så store besetninger som i dag.
Regjeringen tillater økt kyllingproduksjon
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) tror økte grenser for kylling- og kalkunproduksjon kan få flere bønder i fullt arbeid.
Les mer om Sylvi Listhaug.
Regjeringen tillater økt kyllingproduksjon
Regjeringen gjorde fredag en forskriftsendring som gir kyllingprodusentene lov til å holde dobbelt så store besetninger som i dag.
Regjeringen tillater økt kyllingproduksjon
I statsråd fredag vedtok regjeringen å øke grensene for konsesjonsfri produksjon fra 140.000 til 280.000 slaktekyllinger per år. De øker også den tillatte kalkunproduksjonen fra 30.000 til 60.000 dyr i året.