Kyr

NBS vil løfte de minste brukene i år også

Færre enn 25 kyr eller 200 geiter - mindre enn 200 tonn melk? Da bør du merke deg at NBS drøfter å styrke nettopp disse brukene med et årlig driftstilskudd på 50 000 kroner og i tillegg øremerke investeringsmidler.

Langreiste ballar til kortreiste kyr

Bonde har brukt 100.000 kr på dyrefr i år

Skjøt moskusflokk

Sju moskus, fire kyr og tre kalver, ble mandag felt i Vålåsjøhø sør for Hjerkinn i Dovre kommune.
Les mer om Dovre, Hjerkinn og Vålåsjøhø.
Fjøs raste sammen
Et fjøs har rast sammen på Dokka. Det er meldt om at det var 15 kyr i fjøset, og 12-13 av de skal være kommet ut. Nødetatene er på veg.
Les mer om Dokka.
Må nødslakta kyr på grunn av ølboksar
Bønder fryktar for dyra sine etter funn av oppkutta ølboksar i fret.– Det er den absolutt verste og mest meiningslause måten å mista eit dyr på, seier bonde.
Må nødslakta kyr på grunn av ølboksar
Bønder fryktar for dyra sine etter funn av oppkutta ølboksar i fret.– Det er den absolutt verste og mest meiningslause måten å mista eit dyr på, seier bonde.
- For kyr eller mennesker?
Trafikale forhold er et gjengangertema i dagens Direkte linje. - Er dette en permanent eller midlertidig løsning? Skulle nesten tro det var grinda til kuene, ikke noe man finner i Jevnaker sentrum. Hilsen bygdeoriginal.
Les mer om Direkte og Jevnaker.
For trangt om plassen og kyr som ikke får kalve i fred – Mattilsynet varsler vedtak etter tilsyn i kufjøs
For mange kalver på for liten plass, ikke egen føde- eller sjukebinge, og ikke nok liggebåser til alle kyrne.
Les mer om Mattilsynet.
NBS krever beredskapstilskudd
Færre enn 25 kyr eller 200 geiter - mindre enn 200 tonn melk? Da bør du merke deg at Norsk Bonde- og Småbrukarlag (NBS) drøfter å styrke nettopp disse brukene med et årlig driftstilskudd på 50.000 kroner og i tillegg øremerke investeringsmidler.
Kyr på Østlandet kan ha fått Q-feber
En storfebesetning på en gård på Østlandet kan være smittet av sykdommen Q-feber. Sykdommen er aldri tidligere blitt påvist hos husdyr her i landet.
Les mer om Q-feber og Østlandet.
Fjøstak har kollapset
Et fjøstak har kollapset over kyr på en gård ved Hallingby, melder brannvesenet. Politiet skriver på Twitter at det er et fjøs som har rast sammen. Ingen av nødetatene har kommet fram til stedet ennå.
Les mer om Hallingby og Twitter.
Ber bøndene sjekke takene
Landbrukssjefen i Ringsaker, Stein Inge Wien, ber bønder om å sjekke snømengdene på hustakene sine. Flere fjøstak i kommunen har kollapset denne vinteren, trolig på grunn av de store snømengdene. Senest mandag kollapset et fjøs med 150 kyr i Åsmarka.
137 kyr reddet ut da fjøstak kollapset i Hedmark
137 dyr måtte reddes mandag kveld da taket på en driftsbygning kollapset i Ringsaker i Hedmark. 10–15 dyr måtte avlives.
Les mer om Hedmark og Ringsaker.
Nok et eksempel på hykleri og dobbeltmoral? MDG-politikere som går god for å kalle Listhaug en «høyreradikal hatpredikant» skal vedta uttalelse mot «hets» p
Leder av Plan, Næring og Miljø komiteen, Håkon Andreas Møller (MDG) som er en del av politisk ledelse i Bodø, la lørdag ut følgende melding på sin egen facebook-side. - Ministeren kan melke kyr og har kors rundt halsen.
Les mer om Bodø, Listhaug, Miljø, Næring og Plan.
50 storfe fryktes omkommet i brann
Et fjøs i Mosjøen i Nordland er totalskadd i brann, og rundt 50 kyr fryktes omkommet i brannen, melder politiet i Nordland på Twitter. Nødslakting pågår på stedet.
Les mer om Mosjøen, Nordland og Twitter.
Da en leilighet på Landås kostet 6000 kroner
Sauer og kyr beitet i borettslaget, og du kunne få en leilighet for 6000 kroner.
Tok 300 kyr fra Rogaland-bonde
Onsdag tvangsavviklet Mattilsynet et dyrehold i Rogaland-kommunen Sola. Rundt 200 storfe og 100 griser ble sendt til slakteriet.
Dyretragedie i Hordvik: Kyr fall ned i gjødselkjellar
Nødetatane rykka ut til dyretragedie på Hordvik.
Les mer om Hordvik.
Kyr falt ned i gjødselkjeller
Nødetatene rykket ut til dyretragedie på Hordvik.
Les mer om Hordvik.
Rykket ut da kyr falt ned i gjødselkjeller
Nødetatene rykket ut til dyretragedie på Hordvik.
Les mer om Hordvik.
Skremselspropagandaen om barseltiden må slutte!
GJESTEKOMMENTAR: Vi må ikke fortape oss i skremmebilder som i verste fall gjør at fødende tror de skal bli behandlet verre enn kyr når de kommer på sykehuset.